Ailenizi einizden saknr msnz?

eflatunbebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2009
143
1
96
Diğer
savgili arkadaşlar benim aile yaşantılarında ve evlilikte merak ettiğim bir konu daha var birlikte tartışıp nedenlerini bulmakta bana yardımcı olursanız sevinirim bu arada yeni evleni
cek arkadaşlarımızada katkımız olur..

evliliğe adım atacağım dönemde bütün yakınlarım bana bak kızım eşin ve ailen arasındaki ince çizgiyi korumalısın öyle kendi ailende her olur olmazı eşine anlatma daha sonra sana karşı kullanır sen ailenle aranda geçeni unutur affedersin ama o unutmaz yüzüne vurur derdi nitekim evlendim evliliğimin 2 yılı çok şükür iyi bir evliliğim var ama denilenin ince noktalarda doğruluğunu görüyorum çevremde arkadaşlarımdan bu konuda çok sıkıntı yaşayanlar var.sizlerde yaşadıklarınızı ve fikrinizi paylaşırmısınız teşekkür ederim..

kesınlıkle cok dogru.. bana da cok soylerdı aılem.. opuyorumnanaktan ama bu sadece bızler ıcın gecerlı degıl kı aynı seyı eslerınde yapması gerek kı benım esımden yana cok muzdarıp oldugum bır konudur sahsen.. :1closedeyes: esım sag olsun aılesı ve esı arasındakı ınce cızgıyı koruyamadı malesef.. :sinifsinif: tabııkı eslerın arasında gızlı saklı olmaz ama anlatılacak sey vardır anlatılmayacak sey vardır.. lmaz: benımle ılgılı olan herseyı bılır zaten ama aılemle ılgılı bı cok seyı bılmesıne de gerek yok.. tabııkı aynı sey aılem ıcınde gecerlı esımle yasadıgımız bı cok olumsuz tatsız seylerden haberlerı yoktur mesela.. :gitme: yanı aılelerın ve eslerın selametı huzuru ıcın bence bu sart.. a.s

haftasonu babannemle bu konuyu konuştuk
bana nasihat verirken şu cümleyi kullandı;

" herkesle herşeyi paylaşma, kocana bile noktanoktanın (-tatlicadiarzu-) bi dudağını gösteriyorsan ötekini saklayacaksın"

nikaa terbiyesiz kadın su babannem benneyaptımkikaydirigubbakcemile2

bende katılıyorum,ailemde olan herşeyi eşimin bilmesine gerek yok.bazı olumsuzlukları bizler unutabiliriz ,affedebiliriz ama eşlerimiz unutmaz.ayrıca eşimle aramdakileri de ailemin bilmesini istemem

hahaha aynı benim babannem ya ellerinden öperim sırnaşık şey

eşime yaklaşık 1 yıl boyunca ailemle ilgili hiç bir sırrımı vermedim eloğluna güven yoktur derdi babannem
sen güvenir anlatırsın o sonra senin yüzüne vurur derdii bende söz dinledim
ailemede eşimle ilgili hiç bir şey anlatmadım ben unuturum ama anam babam unutmaz içine dert olur dedimmmm

Eşimden saklayacağım,ailemle ilgili abes bir durum yok.:umursamaz:
Olsaydı da ne eşim benim ailevi konularıma karışırdı,ne de ben onun ailevi konularına müdahele eder,yorum yapardım.opuyorumnanaktan

aynen öyle canım.benim ailemde çok sorunlar vardır.bana hep yansıtırlar ama eşimin duymaması için elimden geleni yaparım kendimde söylemem.allah korusun aileme bişey derse geberitrdim onu.

ulen gurbik şincik annadım senin niden bu kaa bilmiş olduğunu :roflol:

emme velakin babannecin sana çok eyi bir öğüt vermişşşş alkisalkisalkis

konu sahibi arkadaşa gelincede, kesinlikle doğru şekerim
ne eşin ailenle ilgili herşeyi bilmeli, nede ailen eşinle yaşadığın olumsuz şeylerin hepsini bilmeli
herşeyin bir kararı var, kim neyi ne kadar bilmesi gerekiyorsa o kadar bilmeli
işte o kaaaaaaa

eşlerimiz bu konularda biraz gaddar lar sanırım..
kendı anne babalarını bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar..
alana kadar saygıda sevgıde kusur yok kayınvalideye kayınpedere..
ama aldıktan sonra nedense mesafelı oluyorlar..
neymiş ''gerek yokmuş''..
o yüzden tabii ki çizgiyi korumak gerek..
yoksa onlara bahane bulmak ve istediklerini elde etmek için gün doğabilir...

çoğunuz telefon karıştırmadaki konuya hakimsiniz orada en son bir arkadaşımız topik açmıştı eşlerin tel neden karıştırılmaz diye ..orada yazdığım msj.sonunda bu konuyu örmek vermiştim herkezin farklı çevrelerle evliliğinden ayrı bir dünyası olmalı diye işte arkadaşlar bu konu da neden rahatsızsak tel herkezin kendi özelidir diye düşünüyorum.ve o nedenle tel karıştırılmaz ve karşı taraf için olumsuz düşündüğümüzün manası na gelir diyorum yanlışmıyım eşimle annesi tartışır bizimki bilmemi istemez ama birkere şahit oldum ya öğrenmeden edemem eşimi sıkıştırırım ama hemen uyarım gelir hayatım seninle alakalı değil olsa belirtirim diye ..biraz bozulurum ama doğrusunu yaptığına inanıyorum

Son düzenleme:
Bence de ailendeki her konu eşe söylenmez.eşinin herşeyi aileye söylenmez..
Ama eşinin ailesinin herşeyi kendi ailene söylenir...a.sa.s

:roflol::roflol::roflol:

Bence de ailendeki her konu eşe söylenmez.eşinin herşeyi aileye söylenmez..
Ama eşinin ailesinin herşeyi kendi ailene söylenir...a.sa.s

:roflol::roflol::roflol:

canım ya güzeldi yazdığın çoğumuz için doğru tespit ama emin ol ben o gruptan dewğilim pipirikli bir aile yapım var insancıklara tavır alırlar diye helede güzel annem bucak bucak saklarım valla eşimin tarafının sıkıntılarını yada geçimsizliklerini

babannen inanılmaz gurbaa allah ömür versin emin ol oda allahın sana lutfu ben yaşayamadım büyüklerimle senin gibilere hep özenirim..

cok da dogru dusunuyorsun canım.. vereliniortak en azından benım sahsı fıkrımde senınkıyle aynı... kaydirigubbakcemile5 senın gıbı dusunuyorum.. CADIARZU

Bana ne valla bildiğim ne varsa hiç saklamam..yerimseniben
Ama annem de öyle,oh ne iyi olmuş onlara,daha çok olsun diyecek bir yapıda değil..:kedi:
Olsun kızım olur öyle şeyler,insanın başına herşey gelir falan diye konuya hep sağduyulu yaklaşır..
E benim hevesimde kursağımda kalır..:sinifsinif:
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Nası saklıycan nan:mymeka:
Bi dodağın yerde bi dodağın gökte olmadıktan sonra,ikisi bir arada olduktan sonra sakla bakem saklayabiliyosan :roflol::roflol:

benim ailemde oh olsun demez zaten başlarına kötü birşeyin gelmesinden bahsetmiyoruz ki zaten bize karşı davranışlarını tatsızlık olduysa aramızda öle şeylerde anlatmamak sağlıklıdır diye düşünüyorum çünkü düşünsene hepimizin annesi gözlerinden sakınmış bizleri büyütürken onlara göre elalem gelecek kızıma laf söyleyecek inan kayınvalidemizin yaptığını hak etmiş bile olsak annelerimiz asla KABUL ETMEYECEKTİR ANNELİK DUYGUSU İŞTE EN AZINDAN BENİMKİ ÖYLE..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…