ya aslında en iyisi senin yolun, çünkü diğeri böyle bir girdap, çıkılmıyor. ben de yenilerde fark ettim canımı yakan konuları/soruları sormamam gerektiğini. artık çoğu zaman kendi kendime neyi zorluyorsun kızım diyorum. zihinlerimiz farklı bir kere. ama ara ara bu duygusallıklar yüzünden falan yaptığım kırıcı sözler var işte, onları hatırlayınca da ayrı bir üzülüyorum. böyle bir döngü, arkamda bırakmam gereken bir şey. dediğiniz gibi bizim de kaderimiz böyleymiş deyip geçmek en iyisi.
ya bu kardeşler de olayın diğer yüzü, böyle alevlendirici etki yapabiliyorlar. bende de abim mesela, ters köşe olmuşumdur çoğu zaman onun yüzünden, ha çok yakın değiliz, olmaya da artık çabalamıyoruz, herkes kendi yolunda ama aynı ortama girince hüzün bulutları toplanıyor tepeme mesela onun olduğu ortamda olmak istemem, benden başka herkese abidir kendisi. bana pek zararı yok ama o küçük kız var ya içimdeki, böyle ara sıra gözleri dolu dolu oluyor, bana neden abilik yapmıyor sanki diye. neyse bırakıyorum onu da arkamda. sadece aynı ortama girdiğimizde gerilmem meselesini halletmeye çalışıyorum, o da ayda yılda bir oluyor ama dağıtıp geçiyor. bana da bizimkiler çok umursamaz, aşırı özgür, kimse umrunda değil falan derler ama onları ne kadar umursadığımı bilseler, ah ya.
aşmak o kadar zor ki. bazen bakıyorum da uçsuz bucaksız bir yalnızlık hissediyorum onlar yüzünden, neden diyorum yani neden böyle yaptılar ki falan diye sorular ama bana uyan bana tatmin eden cevaplar yok pek. onlarında kendince mantıklı açıklamaları vardır deyip geçiyorum işte, bazen geçemeyip takılıyorum öyle, bu konuyu da öyle açtım zaten. ben kendimle kavga ediyordum baya, hatta baya zamanım da gitti buna, çok acı zamanlardı benim için, kimse anlamıyor ki bir kere doğru düzgün, tam anlatamıyor da insan, hani çünkü içindeki bir şey bu, hissiyat daha çok. huysuz, aksi biri olup çıkıyor insan sonra. kısır döngü gibi bitmeyecek gibi. ben işte bir aralar bunları aşabilmek için ve düşüncelerimi yönetebilmek için meditasyon denedim, kitaplar okudum. hayatı zaten severim mizaç olarak, eğlenceliyimdir ama bu dönemde insan kendini pek tanıyamıyor, sağlam kroşe yemiş gibi oluyorsun, kalkamıyorsun ayağa. neyse işe yaradı çalışmalarım biraz biraz, tekrar hayatı yaşamak isteyen o genç kızı ortaya çıkarmayı başardım diyebilirim. ara ara ailemle iletişime geçince yine aklıma geliyor işte dün geceki gibi, üzülüyorum, onu da çözerim inşallah. siz de meditasyon, kitaplar ve bu negatifliği artıran kişilerden uzak durmaya çalışın derim naçizane. nasıl bir kavgadır, nasıl bir acıdır iyi biliyorum