Ailesel sorun 🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Diyettenvzgctm-olmuyo

69.10 güncel (BozaBen)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2021
11.443
38.011
548
38
Selam kızlar. Hayırlı ramazanlar.
Ya bu konuyu açsam mi diye çok düşündüm. Biliyorum piskyatriye gitmem gerekiyor ama şuan ağlıyorum. Yazmak istedim. Mesajınız iyi gelebilir diye. Üyeliğimi iptal edecektim ama yine de bı umut yazıyorum ya. Ya o kadar geniş ve detaylı konu ki. Çok kısa söylemeye calisicam. Ya ben çok hatalı, özgüvensiz, ise yaramaz biriyim, bunu tüm kalbimle söylüyorum ve çok çok eminim buna. Ama benim de bir canım var, az önce olan olay 🙁 Bbm kalemi yerine koymadım diye sinirlenip bağırdı. (Not yazmış kağıda, bu kaçıncı, aldığın şeyleri yerine koy tarzı) ya ben smdilik çocuklarımla ailemle yaşıyorum. Ya ben bilerek isteyerek yapmadım. Ama aklıma gelse de inadına yapmak istemezdim. Tartıyı da yerine düzgün koy dedi diye gizliden tartı aldım, odada kapıyı kitliyip tartıliyorum. Konu basit gelebilir ama ben kırk yaşıma merdiven dayadım. Hayatımın her alanında güçsüzum. Kendime güvenim yok ve ben bu saatten sonra kendimi kimsenin eğitmesini istemiyorum, buna müsade etmeyeceğim ama çok çok fazla gerginim. Sinirden yüzüme tokat atıyorum bazen. Dayanamıyorum. Gerçekten bilmiyorum. Nasıl sabredicem. Düzgünce konuşmakla olsa bu saate kadar olurdu. Ben bu saatten sonra iyilik için bile olsa en yakınım tarafindan bile yontulmak istemiyorum.tek isteğim sakin kalabilmek, çünkü baygınlık hali geliyor 🙁 sabredemiyorum. Çok çok gerginim. Bu sadece bir örnek. Ya kağıda yazmisti. Anneme dedim böyle böyle ama ses cikarmicam dedim. Evet o senin baban dedi (eskiden sinir krizi geçirirdim) sustum, sinirimi göstermeyi bırakın, ağzımı açıp baba oraya yazmışsın, yok ben kalemi hatırlamıyorum vb hiç yorum yapmadım ama o ne yaptı. Az önce bağırdı. Kalem hala yerine konulmamis falan dedi. Korkudan gözlerimi kapadım, odaya gelir diye korktum. Ya beni seviyor biliyorum kızıyım, iyilik için ama ben dayanamıyorum dayanamıyorum 😔😔😔😔

Aslinda ailedeki temel bilinc ; guven ve deger duygusudur..
Bu degersizlik hissi aile ici iliskileri felc eder..

Etrafimizdan cekinmeden ve karsimizdaki kisilerden kusku duymadan iletisim kurmak isteriz..
Babanda bu saydigim ozellikler noksan kuvvetle muhtemel..Belki yasanmisliklardir,belki yasi biraz fazla oldugundandir bilemiyorum.
Hani seviyor diyorsun ya : Sevmek aslinda karsimizdakine guvenmenin anahtaridir..
Yerinde olsam duymam babami..Evet,severim,saygi duyarim ama duymam..
Aile icin dogru olan bireyler icin dogru olmak durumunda degil..
Sakin ol,dik dur ve dusunerek hareket et..
Baban kusursuz degil,onu kusursuz olarak gordugun icin basit unutkanliklarin bile seni yipratiyor..
Biz defalarca bir seyleri unutuyoruz zaten..Sen de bizim gibisin..

Aslinda ailedeki temel bilinc guven ve deger duygusudur..
Bu degersizlik hissi aile ici iliskileri felc eder..

Etrafimizdan cekinmeden ve karsimizdaki kisilerden kusku duymadan iletisim kurmak isteriz..
Babanda bu saydigim ozellikler noksan kuvvetle muhtemel..Belki yasanmisliklardir,belki yasi biraz fazla oldugundandir bilemiyorum.
Hani seviyor diyorsun ya : Sevmek aslinda karsimizdakine guvenmenin anahtaridir..
Yerinde olsam duymam babami..Evet,severim,saygi duyarim ama duymam..
Aile icin dogru olan bireyler icin dogru olmak durumunda degil..
Sakin ol,dik dur ve dusunerek hareket et..
Baban kusursuz degil,onu kusursuz olarak gordugun icin basit unutkanliklarin bile seni yipratiyor..
Biz defalarca bir seyleri unutuyoruz zaten..Sen de bizim gibisin..
Şuan nasıl ağladığımi bir görsen sarılırdin belki de bana. Büyük konusucam ama ben evlatlarıma böyle yapmam, çünkü onlar benim canım. Dakikalarca ağlamalarina sebep olmam. Diyorum ya iyilik için bile olsa böyle davranması ağrıma gidiyor ki ben de bir bireyim. Gerginliğimin en doruk noktasında. Hastaneye yatırın o zaman beni baba diye dovundugumde bile (ki bunu sinirden söylediğimi hissettim o an) babam o an bile sakin ol kızım vb demedi. Düşünsene doktor gelse, kızınız hasta dese, yine de sakın ol kızım diyeceğini sanmıyorum çünkü ben kendimi paraladim karşısinda. Dayanamıyorum dedim ama diyorum ya tavrıni iyimser göstermesini isterdim

Yapamıyorum çünkü annemden yardım alıyorum. İkisi de küçük. Eşim görevde. Ücretsiz izne ayrılıp baksam, geceleri iki saat uyku ile ise gidemem çünkü anksiyete bağlı zorluk yaşıyorum.

yapabilirsiniz.
bir sürü kadın yapabiliyor. siz yazmışsınız 40 ıma merdiven dayadım diye çocuklarınıza balabilirsiniz.
şu stresi kendinizi tokatlamaya değer mi?
çocuklarınızın sağlıklı bir anneye ihtiyacı var

Şuan nasıl ağladığımi bir görsen sarılırdin belki de bana. Büyük konusucam ama ben evlatlarıma böyle yapmam, çünkü onlar benim canım. Dakikalarca ağlamalarina sebep olmam. Diyorum ya iyilik için bile olsa böyle davranması ağrıma gidiyor ki ben de bir bireyim. Gerginliğimin en doruk noktasında. Hastaneye yatırın o zaman beni baba diye dovundugumde bile (ki bunu sinirden söylediğimi hissettim o an) babam o an bile sakin ol kızım vb demedi. Düşünsene doktor gelse, kızınız hasta dese, yine de sakın ol kızım diyeceğini sanmıyorum çünkü ben kendimi paraladim karşısinda. Dayanamıyorum dedim ama diyorum ya tavrıni iyimser göstermesini isterdim
Allah yardımcınız olsun

Düşünsene doktor gelse, kızınız hasta dese, yine de sakın ol kızım diyeceğini sanmıyorum çünkü ben kendimi paraladim karşısinda. Dayanamıyorum dedim ama diyorum ya tavrıni iyimser göstermesini isterdim
Kiz cocuk Anneden otorite ve rol yapmayi babadan ise karsiliksiz sevgiyi ogrenir..
Annesini taklit ederken (giyim,kusam,tavir) babasini karsiliksiz sever..
O yuzden genel itibariyle kiz cocuklari babaya biraz daha duskun olur..
Simdi gosterdigin karsiliksiz sevginin sozel olarak bir karsiligi(baban tarafindan) olmadigi icin duygu halsizligi yasatiyor sana..
Yineliyorum,eger cesmeden su\sevgi akmiyorsa altinda kova tutmayacaksin..
Bu kovayi alip baska bir kaynaktan dolduracaksin..
O cesmeden su\sevgi akmiyor,bunu fark ettiginde duzelecek her sey..

yapabilirsiniz.
bir sürü kadın yapabiliyor. siz yazmışsınız 40 ıma merdiven dayadım diye çocuklarınıza balabilirsiniz.
şu stresi kendinizi tokatlamaya değer mi?
çocuklarınızın sağlıklı bir anneye ihtiyacı var
Çok teşekkür ederim
Allah yardımcınız olsun
Amin 🤲
Kiz cocuk Anneden otorite ve rol yapmayi babadan ise karsiliksiz sevgiyi ogrenir..
Annesini taklit ederken (giyim,kusam,tavir) babasini karsiliksiz sever..
O yuzden genel itibariyle kiz cocuklari babaya biraz daha duskun olur..
Simdi gosterdigin karsiliksiz sevginin sozel olarak bir karsiligi(baban tarafindan) olmadigi icin duygu halsizligi yasatiyor sana..
Yineliyorum,eger cesmeden su\sevgi akmiyorsa altinda kova tutmayacaksin..
Bu kovayi alip baska bir kaynaktan dolduracaksin..
O cesmeden su\sevgi akmiyor,bunu fark ettiginde duzelecek her sey..
Ağzına sağlık, Farkettim evet, duymamazlıktan gelmeye calisicam, dile kolay da olsa. Açıklamanın zerresi dahi boş ve yorucu geliyor

Hicbisey anlamadim 40 yas cok abartili bir ys degilki neden ailenize bagimlisiniz evliymişsiniz evli olup ailemin yaninda neden kalayim benimde iki cocugum var babanizin yazmasi falan neden bukadar fazla geldi size gercekten anlamadim yani
Eşim görevde şehir dışında. (Çalışıyorum,iki çocuğum da küçük) annem yardımcı oluyor. Küçüklüğümden beri hep özgüvensizdim.simdi ufak bir şey olsa dahi büyük gerginlik yaşıyorum, birikmislikten

ben pek anlamadım sinir krizleri tokatlar vs ama babanızın kontrolcu ve baskıcı tavrı sanırım sorun. 40 yaşına merdiven dayadım diyorsunuz evli barklı kadınsınız geçin kendi evinize, sinir krizleri geçirmek daha mı iyi fazla uykudan?Evlerin konumları çok mu uzak annen gündz gelsin baksın ya da haftaiçi sende kalsın baksın akşam/haftasonu dönsün evine. Sen çocukları sabah bırak akşam al. Ya da para karşılığı birini bul evde baksın. Ya da başka bi komşu akraba yok mu? Komsu teyzeler az bir para karşılığı yapar yani. Çocuklar kaç yaşında?Kendi kendilerine idare edecek yaşta değiller mi? Ben 7 yaşında okula sabah gider akşam döner üzerimi değiştirir toparlanır annemleri beklerdim tek başıma mesela.
Eşin görevden gelince nolcak yeniden gitmiycek mi? Sonsuza kadar babanın evinde mi yaşıycaksın evliliğinde? Başka alternatiflerin zorlanması lazım krizlere girmektense

Yapamıyorum çünkü annemden yardım alıyorum. İkisi de küçük. Eşim görevde. Ücretsiz izne ayrılıp baksam, geceleri iki saat uyku ile ise gidemem çünkü anksiyete bağlı zorluk yaşıyorum.
Ücretsiz izne ayrılınca ise gitmenize gerek yok ki? Kendi evinizde oturup çocuklarınıza bakarsınız.

ben pek anlamadım sinir krizleri tokatlar vs ama babanızın kontrolcu ve baskıcı tavrı sanırım sorun. 40 yaşına merdiven dayadım diyorsunuz evli barklı kadınsınız geçin kendi evinize, sinir krizleri geçirmek daha mı iyi fazla uykudan?Evlerin konumları çok mu uzak annen gündz gelsin baksın ya da haftaiçi sende kalsın baksın akşam/haftasonu dönsün evine. Sen çocukları sabah bırak akşam al. Ya da para karşılığı birini bul evde baksın. Ya da başka bi komşu akraba yok mu? Komsu teyzeler az bir para karşılığı yapar yani. Çocuklar kaç yaşında?Kendi kendilerine idare edecek yaşta değiller mi? Ben 7 yaşında okula sabah gider akşam döner üzerimi değiştirir toparlanır annemleri beklerdim tek başıma mesela.
Eşin görevden gelince nolcak yeniden gitmiycek mi? Sonsuza kadar babanın evinde mi yaşıycaksın evliliğinde? Başka alternatiflerin zorlanması lazım krizlere girmektense
29 ay ve 7 aylık.22 ay araları.Baskı altında olmasam tabiki birini tutarım parayla, ben de işe giderim ya da kendim bakarım ücretsiz izne çıkıp. Ama annemler çok karşı çıktı. Annem, ben senin için şehir dışından buraya yerleştim, sen isten ayrılırsan ne anlamı var falan diyor. Hem babam hastalık geçirdi.velevki ayrıldım, Allah korusun babamın hastalığı tekrarladı, şimdi diyecekler boza evine çıktı, anlaşamadı, bak böyle böyle oldu. Ben bu takıntılarla yapamam. Mecbur beklicem. Eşimin görevi geçici. Geldiğinde başka şehirde calisicaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X