Ailesel sorun 🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keyfi ve çıkar diil, mecburiyetten. Eşim olsa yanımda hallederdik biz. Ailemle yapamıyorum işte. İşten ayrılırsam da tek başıma üstesinden gelemem. Onlarlayim diye itilip kakilmayi haketmiyorum

Itilip kakilmiyorsunuz ki?
Yani 2 çocuğa bakamayacaksaniz neden 2 çocuk? Siz dert görmemişsiniz bu yastan sonra insanlara eziyet olup birde haklı gibi sinir krizi geciriyorsunuz

Yani 2 çocuğa bakamayacaksaniz neden 2 çocuk? Siz dert görmemişsiniz bu yastan sonra insanlara eziyet olup birde haklı gibi sinir krizi geciriyorsunuz
Aynen ya şimdi bende boşandım annemlerle yaşıyorum kızım var ama şu var ki başka eve çıkabilir miyim çok rahat fakat böyle keyfim daha yerinde kızım dedesi nenesi ile keyifli zaman geçiriyor benim olanları düşünmek için zamanım kalmıyor kendime acı çektirmiyor mutlu mesut yasiyorum, ama bu evden çıkalı yıllar olmuş gelip insanların sınırlarını çiğner düzenlerini bozarsam iki taraflı huzursuzluk olur, yahu niye herkese baba despot gelmiş anlamadım etrafinizda sürekli eşyalarınızı karıştıran düzeninizi bozan kişiye söylersiniz anlamaz yazarsınız anlamaz ee artık sizinde tahammülünuz kalmaz patlarsiniz

Aynen ya şimdi bende boşandım annemlerle yaşıyorum kızım var ama şu var ki başka eve çıkabilir miyim çok rahat fakat böyle keyfim daha yerinde kızım dedesi nenesi ile keyifli zaman geçiriyor benim olanları düşünmek için zamanım kalmıyor kendime acı çektirmiyor mutlu mesut yasiyorum, ama bu evden çıkalı yıllar olmuş gelip insanların sınırlarını çiğner düzenlerini bozarsam iki taraflı huzursuzluk olur, yahu niye herkese baba despot gelmiş anlamadım etrafinizda sürekli eşyalarınızı karıştıran düzeninizi bozan kişiye söylersiniz anlamaz yazarsınız anlamaz ee artık sizinde tahammülünuz kalmaz patlarsiniz

Baba despot olabilir yılların birikimi olabilir ilişkiler kötü olabilir ama onun evi onun kuralı
40 yaşında kadının tartı için lafa alınıp tartı alip gizlice tartılmasi çocukluktan
Evde babasını idare etmeyen iş yerindede yabancıya dert olur alınır

Baba despot olabilir yılların birikimi olabilir ilişkiler kötü olabilir ama onun evi onun kuralı
40 yaşında kadının tartı için lafa alınıp tartı alip gizlice tartılmasi çocukluktan
Este ayrı kabahatli az çok karısının durumunu biliyordur alsın götürsün yanına ne gerek var araya tekrar yılları koymaya , haklısınız baba despot olabilir sınırları çok nettir o zaman adama uyacak sınırlarını zorlamayacak bunu eşi yapsa susar böylesi söz konusu baba anne olunca kendilerine nedense anlamsız bir hak doğar yapamıyorsa gidecek kendi düzenine kendi kurallarıyla yaşayacak

Evinize dönün. Gerekirse izin alın bakıcı falan halledin. Bu yaştan sonra azar işitmeye değmez. Gerekirse uykusuz kalın. Sanki babanızdan azar işitince çok mu rahat uyku uyuyorsunuz? Başka da careniz yok öyle duyma görmeyle olmuyor o işler. Birike birike başka yerden patlıyor.

Hadi siz bir şekilde alışmışsınız
O çocuklara bunu yapmayın
Anlamaz değil bal gibi anlıyorlar. Siz yokken neler oluyor bilmiyormusunuz?
Uyumamalari da tepki belki de.
Kırsal ilçe de sizin gibi tayinciler ile arkadaş olup çocuklarınız ile gül gibi yasardiniz.

Bence kendi evinizde yaşamanız ruh sağlığınız için çok daha iyi olur. Sosyal hayatınıza da zaman ayırın arada olunca çok da göze batmaz annenize bırakırsınız çocukları. Sürekli evde durup aynı şeyleri yaşamak çok bunaltıcı olur.

Anladım durumunuzu. Memleketinize tayin isteme şansınız yok mu? Hani aileniz kendi evinde kalır, siz yakın ev tutarsınız. 7/24 anne baba ile olmak zorunda kalmazsınız böylece. Gece yalnız kalmanız gerekiyor bu durumda. Benim de çocuklarm küçükken eşim her haftanın yarısını şehir dışında geçirmek zorunda kaldı. Bakıcımız vardı gündüzleri, ben de çalışıyorum. Gece yalnızdım. Birçok kişi böyle yapıyor. Hatta cumartesiye kadar evde yalnızım çocuklarla, ailemden ayrı bir şehirdeyim.

Eşiniz ne zaman dönecek görevden

hanımefendi daha 1 sene eşinizle ayrı olacaksınız

eşiniz doğudan gelince tekrar tayine tabi olacak herhalde? yani başka bir şehre gideceksiniz
siz memleket de olmayan başka bir şehirdesiniz şu anda
doğru mu?

e 1 sene sonra tayinle zaten gideceksiniz bir yere ...anneniz babanız oraya da mı gelecek?
şimdi bulun bir bakıcı
alın çocuklarınızı gidin kendi evinize
anneniz babanız da 1 sene sonra döneceğine şimdi dönsün kendi evlerine
bitti gitti

40 yaşında insansınız kafayı bozmuşsunuz bu çocuklar nasıl büyüyecek şu durumda!

ya eşi göreve gitmiş değil
eşi muhtemelen polis 2. şark çıkmış

"göreve gitti" diyor ki sanalım 2 ay 3 aylık geçici görev...

bunlar en az 1 yıldır bu haldeler ve daha 1 yıl daha böyle olacaklar...

Siz bir sebepten veya sebeplerden çok, dolmuşsunuz. O yüzden direk taşıyorsunuz ve kendinize zarar veriyorsunuz. Sinir krizleri bundan sanırım. İçinizden atmanız gereken şeyler var. Yorulmuşsunuz evet. Psikoterapi alın şaşılacak derecede farkındalık sağlıyoe ve insanı, güçlendiriyor. Gerekirse sonrasında psikiyatrist desteğiyle hafif bir ialç kullanabilirsiniz. Fiziksel patlamaları dindirmek için yardımcı olabilir. Güçlü olamayışınız şuan bilinçaltınızdaki belki de travmalardan boğulmuş haldesiniz. Ferahladığınızda hayatınız için daha sağlıklı kararlar alabileceksiniz ve bunlar size zor gelmeyecek o zaman. (benzer bir yoldan ben de geçtim) şifalar diliyorum

Neden iki çocuk derken sadece eşinizin görevini kastetmemiştim zaten, sizin psikolojik durumunuz yeterince sıkıntılı, üstüne destek olamayan aksine köstek bir aileniz var. Tek çocuk bile şu an zor sizin için. Allah yardımcınız olsun

Sizin şu anda eşinizle ayrı eviniz yok mu ?

İkinci mesajınızı okuyana kadar , eşinizle ayrıldığınız ve çocuklarınızla baba evine döndüğünüz anlaşılıyor.

İsterseniz konu mesajınızı güncelleyin , konunuz yanlış anlaşılmasın.

Sizin ciddi bir tedaviye ihtiyaciniz var kendinizi cozumsuz bir durumun icinde zannediyorsunuz ama degil. Hatta ortada sizin sorun ettiginiz seyler sadece siz sorun ettiginiz icin var. Bir suru alternatif var bakici tutun evinize gidin esinizin yanina gidin ucretsiz izin alin ailenizin ne dedigi onemli degil evli barklı insansiniz kac yasina gelmissiniz ciddi bir tedaviyle bu dusuncelerden yapmam edememlerden kurtulur yolunuza bakarsiniz belki

Bir göz odam bir lokma ekmeğim olsun ama etrafımda toksik insan olmasın. Rahat yatağıma gözü yaşlı gireceğime kuru yerde huzurla yatayım.
Yaşadığın olaylar anksiyete vb daha da kamçılar.

Evli barklı iki çocuklu kadın çocuklarıyla kocasının evinde yaşıyor diye kimse hastalanıp ölmez saçmalamayın
Babanızın hastalanacağı varsa siz nerede olursanız olun hastalanır
Evinizde yaşamak için annenizden icazet beklemek acizliktir, gel benim hayatımı yönet demektir, yönetince de vay hayatımı yönetiyor diye sızlanamazsınız çünkü bunu siz yaptırıyorsunuz
Her çözüm önerisine ama o olmaz ama bu olmaz diyorsunuz madem yaşayın böyle sizin birşeyleri değiştirmek gibi bir amacınız yokki
29 aylık ve 7 aylık çocukların oyun alanı yok diye evinde yaşamamak nedir ya, herkes oyun parkının ortasına ev kuruyor mu sanıyorsunuz, şuan zaten ev yada dışarısı birşey farketmiyor tencere kapağıyla bile oynayacak aydalar bir sene kafanız rahat huzur içinde imkanlar dahilinde çocuklarınızı kendi evinizde oyalayamayacak kadar imkansız olan nedir
Baştan sona saçmalık, kendinize acımak için bahane arıyorsunuz bulmuşsunuz tutmuş bırakmıyorsunuz
Bayağı sinir hastası gibi tarif etmişsiniz kendinizi, neden bu zamana kadar tedavi olmadınız, bugün kendinizi tokatlıyorsunuz yarın daha büyük bir sorunda ne yapacaksınız, bugün çocuklarınıza söylediğinize göre bu halinizi göstermiyorsunuz yarın gördüklerinde ne olacak

Ben boşandınız ve maddi imkanlardan dolayı ailenizde yaşıyorsunuz sandım bu durumda bişey denemezdi ama eşiniz var ve sanırım kendi eviniz var. Bu durumda ben olsam en baştan eşimin yanına giderdim. 2 küçük çocuk tek başına bakmak zor diye mi gitmiyorsunuz , çalışma durumunuzu tam anlayamadım ama bir şekilde mantıklı bir plan yapıp o evde kalmayın madem ki anlaşamıyorsunuz.
Belki bir şeyi yerine koymakta ve ev düzeninde ailenizin sizinle küçüklüğünden beri sorunu var, hala eskisi gibi kızıyorlar, tabi ki bu bağırıp kızmasını açıklamıyor ama dikkat ettiğinizde de durum hiç değişmiyor mu

Herkes babada sorun bulmuş ama bana sorarsanız sorun tamamen sizde , kalkıp insanları düzenlerinden etmiş yaniniza getirmissiniz bakamayacaginiz iki çocuk dünyaya getirmiş ailenize siginmissiniz, belki babanız çok tertipli ve düzenli bir adam kendisine ait olan şeylerin yerlerinin değişmesinden hoşlanmıyor herşeyi derli toplu olması gereken yerde, bence siz dağınik birisiniz kalemi almış aldiginizi bile hatırlamıyorsunuz Allah aşkına şimdi olayı siz anlatın şöyleki benim düzen takıntım var bunu herkes bilir defalarca uyarmama rağmen inat eder gibi herşeyimi karıştırıyorlar üstüne gelip evime yerlestiler herseylerine kosturuyorum kafayı yemek üzereyim bakın size babanizi anlattım, empati zor birşey değil kirkina merdiven dayamış iki çocuğuna bakamayan anne bir zahmet coreklendigi evin kurallarına uysun

Lütfen psikolojik destek alın baba başka yerde annenin sorunları var ama ortada iki çocuk var sorun da "kalem " olmuş
Acil destek alıp çocuklarıniza yanlız bakacak duruma gelin lütfen . 40 yaşında oldugunuzu ispatlamak için sorumluluklarınızı alır hale gelmeniz lazım sizi suçlu bulmuyorum bellli ki zorlu donemlerden geçiyorsunuz ama o çocuklarinda bir anneye ihtiyacı var

Hanım efendi kendine aldığı tartıyı anlatıyor kendini tokatladigini anlatıyor ben suçlu buluyorum kendine yetemiyor bunun farkında olmak yerine babam şöyle de böyle de diyor ben bile sinir oldum, açıkçası insanlar şunu anlamakta zorluk çekiyor yerlestiginiz yere uyum sağlamalısınız saglayamiyorsaniz ayrı yaşayın siz o eve geldiyseniz oranın kuralları işler yok anksiyetem var yok eşim burda değil ne yapsın bu insanlar evlendirmis barklandirmis ama hala arkasını topluyorlar kolundan tutup psikiyatra gitse babasını anlatır

Yani anne baba çocuğa bakmak zorunda ebeveynler belirli bir yaştan sonra gerçekten torun cekemiyor . O yüzden kendi anneniz babanız bile evlendikten sonra bir arada olmaz. Nasıl eş ailesi ile olmuyorsa insan kendi ailesiyle de yapamaz . Bu sorunlar çok normal . Ama bu sorunlara verilen kendini tokatlama aşırı çaresizlik hissi normal değil acilen çözüm bulmalı

Ablacım tedavi olmazsan bu hasta manyak babaya mecbur kalacaksın. ben de boşandı herhalde parası yok, gidecek yeri yok dedim. Acilen çıkıp kendi evine gitmelisin bu kadar agresif bir dedeyle çocukları aynı çatı altına sokmaya korkmuyor musun? Çocuklarına yazık onların da özgüvensiz yetişmesini mi istiyorsun? Acilen bir terapiste görünüp sorunlarını çöz sonra da çık git.

Sadece sizin değil, aşırı kontrolcü olan babanızında tedavi olması gerekiyor. Kalemi yerine koy ne demek yahu, kagida yazmak ne demek? Madem yerinde değil al sen kendin koy. Sağlam kisi yi de hasta ediyor bu tipler

Bir tane de bizim başımızda var böyle.
Ayri yaşayacak durum var ama keyfinden, çikarindan aile ile yaşamayı tercih ediyorsunuz ancak karaktere saygı duymuyorsunuz.
Sadece kendi duygularınız, kendi şartlarınız, mecburiyetleriniz umrunuzda.
Bu kadar bencil olup "bencillik" ten ağlamak bana tuhaf geliyor kusura bakmayın.
İnsanlar bir takım tercihleri kaldirabileceklerine göre yapar ve katlanır. Katlanamadigi halde yapmasi gereken başkalarını suçlamak olunca hoş olmuyor bilginiz olsun.

Valla hiçte kusura bakmayın bence siz çok çekilmez birisiniz dağınık pasbal arkası toplansın diye bekleyen kendiniz iki çocuğa bakamiyor eğer eşim olsa hallederiz diyorsunuz anneniz iki çocuğa size ve babanıza tahammül ediyor en çok annenize üzüldüm bı zahmet almam etmem yerine aldiginizi yerine koyun adamın sınırlarına girmeyin misafir gibi kahve içtim kenara koydum kaldıracaktımlara ssiginmayin götürüp yerine koyun duydunuz söyleniyor cevap vermeyin alın götürüp mutfağa koyun bende uyuz olurum böyle arkası toplansın diye bekleyen insanlara birde şu hastaliginizin arkasına sığınıp her şeyi yapabileceğinize inanmanizda ayrı kabahat

Este ayrı kabahatli az çok karısının durumunu biliyordur alsın götürsün yanına ne gerek var araya tekrar yılları koymaya , haklısınız baba despot olabilir sınırları çok nettir o zaman adama uyacak sınırlarını zorlamayacak bunu eşi yapsa susar böylesi söz konusu baba anne olunca kendilerine nedense anlamsız bir hak doğar yapamıyorsa gidecek kendi düzenine kendi kurallarıyla yaşayacak
Hepinize tek tek teşekkür ederim 🤲🌺

Uçan balinalar aşkına konudan bir şey anlayan var mı ?
Aldığını yerine koy diyen titiz bir babanız varmış.
Siz de koyun yerine madem.
Adamın evinin düzeni o.
Öyle istiyorsa öyle yapın.
Ne ikide bir kendizi tokatlıyor, korkudan gözlerinizi kapatıyorsunuz felan.
Bir psikologa gidin, akıl sağlığınız belli ki halay çekiyor başka alemlerde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X