Ailesi ailemi istemiyormu ?

sevval3518

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
7
3
32
Merhana arkadaslar Bilmedigimden soruyorum 6 haziranda dugunum var nisanlimin ailesi aileme biraz yabanci gibi
Dugum tarihini bana soylediler aileme soylemeleri gerekmiyormu?
Nisanlandigimizdan bu yana bize gelmediler 15 dkilaik yolda olmalarina ragmen bize bohca.icin geldiler bizde onlara gittik bu kadar..
Simdi bana cumartesi gelinlik bakmaya gidelim diyorlar teyzesinin kiziyla ben anneme soyledigimde annem bunlar kendi baslarina is yapiyolar bize hicbiseu soylemiyorlar insan bi.ara soyler falanndedi aliniuo ne yapmam gerek,.,

Merhana arkadaslar Bilmedigimden soruyorum 6 haziranda dugunum var nisanlimin ailesi aileme biraz yabanci gibi
Dugum tarihini bana soylediler aileme soylemeleri gerekmiyormu?
Nisanlandigimizdan bu yana bize gelmediler 15 dkilaik yolda olmalarina ragmen bize bohca.icin geldiler bizde onlara gittik bu kadar..
Simdi bana cumartesi gelinlik bakmaya gidelim diyorlar teyzesinin kiziyla ben anneme soyledigimde annem bunlar kendi baslarina is yapiyolar bize hicbiseu soylemiyorlar insan bi.ara soyler falanndedi aliniuo ne yapmam gerek,.,
Ailen hakli bence.Sonucta biraraya gelip konusulmali bu tarz seyler.Bence siz kayinvalidenizle konusun ve ona iletin.Anlayis gostereceginden eminim.

Bence kayın validene değilde nişanlına söyle bu durumu şikayet ediyormuş gibi değil ben söyleyemem makbulu annenin annemi arayıp söylemesi de oda annesine söyler. Böyle bişeyide ilk defa duydum. düğün tarihi aileler bir araya gelir büyükler konuşur bencede annen haklı kendı başlarına iş yapıyorlar ama sen buna izin verme ailen biraz ağırlığını koysun.

evet bir problem olduğu kesin...
anneniz haklı, bu tür şeyler ailelerin bir araya gelerek konuşmasıyla halledilmeli..

uygun bir dille bunu nişanlınıza söyleyin..
nasıl başlarsanız öyle gider...

bazı şeyleri içinize atarak iki aile arasında orta yol bulmaya çalışmayın, hayat arkadaşınız olacak insan da bilsin...
beraber arayın çözüm yollarını...

Ona soyledim fakat bana kimse kimseyle kaynasmak zorunda degil dugunu yapan biziz sana soyledim yetmezmi gibi konustu...

Ona soyledim fakat bana kimse kimseyle kaynasmak zorunda degil dugunu yapan biziz sana soyledim yetmezmi gibi konustu...

sizde hayır yetmez diyeceksiniz, ağaç kovuğundan çıkmadım, sorumlu olduğum bir anne baba var.
kaynaşmaya bilirler, sevmeye de bilirler...
ama kusura bakma onlarda evlatlarının düğünlerinde söz hakkına sahipler şeklinde açıklamanızı yapın..

aileniz tutup itiraz edecek değiller, bazı şeyler nezaketen de olsa sorulur konuşulur..
evet genelde her şey gelin ve damadın isteğine göre olur ama bazı şeyler dediğim gibi nezaket olarak, büyüklere de danışılır..

kendi ailenizi bu kadar soyutlamalarına fırsat vermeyin.

X