ailesi istemiyor diye ayrılan erkege kızılıyorda kız yapınca neden birsey denmiyor

zhr79

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2007
7.155
10
156
46
Kocaeli
benim burda olsun cevremde olsun dikkatimi ceken birsey var burdada herhangi bir konu acılıp ailem erkek arkadasımı istemiyor dendiginde bırak ailenin bildigi birsey vardır gelecegi sen goremiyorsun onlar goruyor gibi seyler soyleniyor ama tam tersi kız erkek tarafından aynı bahaneyle terkedildiginde demekki sevmiyormus zaten o adamla evlilik olmaz deniyor..ben anlamıyorum cevredede boyle karsı taraf bunu yapınca kotu insan sevmeyen oluyor kendi tarafından biri yapınca vardır bildikleri deniliyor..neye gore dogru bu anlamadım bana gore erkekde olsa kızda ailesi istemiyor diye sevdigi insanı bırakmamalı

evet canım haklısın bnimde başıma geldi bnimde ailem istemiodu ama onlar istemediği için ayrılmamıştım başka sebeblerden dolaı ama ailelerin dedikleride birbir çıkıo buna ne dicez canım

oyle degil ya bazen aile daha zenginini daha tahsillisini istedigi icinde karsı cıkıyor..aynı durumun basına geldigini dusunsene seni istemiyorlar mesela bu kız iyi kız degil vs o zaman ne dusunursun

Valla canım iyi hoş demişsinde okadr sene besle büyüt sen gitsin kızın yada oğlun ( hırsız, dolandırıcı, katil, yada herhangibi sebeple hapse girmiş, yada aile kötü, dini uyuşmazlık, vs vs.. )gibi bi insanı seçmiş yada ailesinde bu tür insanlar var illa Bu sebepler olması şart değil benzer sebeplerde olabilir ve sana ters gelen huyları var şahsın.. tabiki ailenin uyarı yapması gerekir. Bazen aşk sarhoşu olabiliyo insan ve doğru kararlar veremiyebilir.. Ve burda ailenin rolü tabikide çok büyük.
Ama şöle bi durumda bunun eli yüzü düzgün değil, işi yok, evi yok,biz bunu beğenmedik gibi sebeplerden ötürü ailen sana geliyosa tabikide bırakmıcaksınn sevdiğini...
Ailenin herzamn yapıcı olması gerekir..

cnm haklısın bu sitede de bu çok var.ama bir düşünürsek,erkekler aileye daha az bağımlı olmalı yani ne bileyim eğer sevgilimin ailesi beni istemezse o karşı çıkar dinlemez benimle evlenir,yani bu konuda zorlanmaz bile,çünkü ailesinin desteğine ihtiyacı yok maddi olarak,manevi olarakta zaten zamanla barışırlar diye düşünür

ama eğer kadın ailesine rest çekerse,bir çok kadın gibi kocası dışında maddi dayanağı kalmaz,boşanma durumu olduğunda aileye geri dönme yüzü bulamaz,manevi olarakta kızlar aileye daha bağlıdır.

diye düşünüyorum..

benim yazdıgım seyi anlamadın sanırım bu yuzden erkekler terkettiklerinde burda vay nasıl erkek sahip cıkamamıs deniliyor ama kız yaptıgında haklısın ailene sırt cevirme deniliyor ne alaka bunu anlayamıyorum..

ben cok gordum cevremdede cocuk araba aldıda daha arabanın koltuklarının posetlerini cıkarmadı diye kayınvalide bunlar gorgusuz deyip istmediler kızda ayrıldı simdi burda nerde var mantık yani

bilmem ozaman ortada sevgi olmuyor gibi geliyor bana

kesinlikle katılıyorum....
erkek ailesini bıraksın ama kıza geldimi aile bulunmaz:sinifsinif:
hiçte değil kızda fedakarlık edebilmeli-tatlicadiarzu-

Tama canım anladım seni ama buraya yazanlar sebebini bahsetmiyolar ki, üstten anlatıolar, sen naptın bu aileye nie seni istemiyolar gibi bi soruda yöneltilmiyo açıkcası
ama senin söledğin tipte insanlarda var yanii ve çok üzücü bi durum yaa allah kimsenin başına vermesinn böle bişey..

kızlar neden öyle diyosunuz.kız evi naz evi diye boşa denmez..çünkü kız evden bir çıktımı dönüşünde eskisi gibi olmuyor hiç bir şey..ama erkek için hayat daha kolay..dolayısıyla kızların ailesi daha çok düşünmek zorunda oluyor ve toplumda bu düşünceden dolayı kız ailesinin onaylamadığı durumları tolere ediyor..

ailesinin istedigi kisiyle evlenip ayrılanda cok var..zaten konu su benim demek istedigim kendi ailenizde olan kızı karsı tarafın ailesi istemiyor ve erkekde ailesinin istedigini kabul ediyorsa o adam adamlıktan cıkıyor ne bicim erkek deniyor ama aynı seyi kız yapınca aileye sırt donmes vardır bildikleri deniyor buna kızıyorum ben ya

walla ailelerin istememe nedenleri abuk subuk seyler degilse ben sevdiğimden vazgeçmem..
bu abuk subuk seyler neler; daha tanımadan ayrıl derlerse,daha tanımadan kişiliği hakkında ileri geri konuşurlarsa,aynı sekilde daha tanımadan ailesi hakkında da yorum yaparlarsa..mesela ailemi takmam..
amaaaa ailem tanıdı diyelim ve tanımalarına rağmen beni uyardilarsa da oturup bı düşünürüm..

ailem mı sevdiğim erkek mı..bu soruyla inşallah ömürümün sonuna kadar karşılaşmak zorunda kalmam..çünkü evde kalicagimi da bilsem:),askından öleceğimi de bilsem aileme sırt ceviremem..

büyük konuşmak istemem ama söylede bir durum var; zaten bizlerin kişiliklerinin bir kısmını oluşturan da ailelerimizdir,yani aileminizin nasıl insanları sevip sevmiyecegini biliriz,herkes ailesinden aldığı şeylerle seçer arkadasinı sevgilisini..kendi ailem için konuşuyorum; mesela 6 yıldır birlikteyiz erkek arkadaşımla,daha mezun olmadı,bugün gelip beni istemeye kalksalar ailem tabiikide karsı çıkar..şimdi ben bunu bile bile böyle bir seye kalkisirmiyim?kalkışmam..olay bu yani..böyle seyleri bilipte gormemezlikten geliniyor sonra ailem erkek arkadasımı istemedi oluyor..bu da bana komik geliyor..

ailelerden birinin erkek kız ailesi fark etmez, diğerinden ön planda olması ne kadar yanlışsa, bu dediğin durumun yaşanması da o kadar yanlış. erkek eleştiriliyorsa kız da eleştirilebilmeli elbette. yalnız şu var; "almak" eylemini gerçekleştirecek olan erkek olduğu için (ne kadar kötü bir ifade olursa olsun gerçek maalesef) erkeğin bu konuda güçlü ve söz sahibi olması bekleniyor. o yüzden daha çok eleştirilen taraf daha güçlü olan taraf oluyor. toplumsal anlamda güçlü tabi. bana kalırsa zayıfın dik alası.

erkekler hep daha güçlü olmalı diye bekleriz. kararlarının ardında kızlardan daha güçlü durabilmeli. o yüzden sevdiği kız için ailesine göğüs germeli ,eğer geremiyorsa pes ediyorsa yeteri kadar sevmiyor

bencede cok yanlis bisey
erkek birakinca vay efendim sevmiyo, erkeklik bumu fln fistan deniliyo..
ama kiz birakinca iyi yaptin deniliyo
her ne sebepten olursa olsun eger kizilcaksa ikisinede kizilmali
kadin erkek ayrimi olmamali
ben bu bencilligin sebebini anlamiyorum valla

erkeklerin kadinlardan daha üstün olduklari düsüncesindende olabilir belki
ama yinede cok sacma
valla düsünüyorum düsünüyorum ama bi türlü mantikli bi sebep bulamiyorum

Güzel tespit moon...
Maalesef toplum olarak herşeyi sırtlamayı erkekten bekleyip kendimizi kadınları olarak geri çekiyoruz.
Durum bundan ibaret...

aslında iki atarf içinde şartlar eşit bence
kusura bakmasın kimse ama daha küçücük yaşta yeterli olgunluığa uğrmayan çocuça işler yapana evet ailesi karşı çıksın
sevgi için aşk için okul bırakanlar kaçanlar küçük yaşta evlenencem diye tutturanların ailesi tabikide karşı çıkar
erkek içinde kız içinde aynı
madem aşk madem sevgi var beklemeyi sabretmeyi bimeiinsan

Ailelerin düşünceleri aslında önemli ama karar noktası değil. Son kararı yine biz vermeliyiz. Sadece bana göre şöyle bir farklılık var ,erkeğin ailesi nerdeyse ortada bir sıkıntı yokken, abuk subuk nedenlerle, hatta nedensiz, biz bunu istemiyoruz diyip huzur kaçırabiliyor. Ama kız tarafı genelde artık sabrın noktasında bu iş olmaz diyebilir ancak bence. Onun dışında ben bu damatı beğenmedim bu iş bitsin diyip , kızının huzurunu kaçırmak istemez kız tarafı bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…