- Konu Sahibi lahanabebekk
-
çok karışık yazmışsın konu bütünlüğü yok
ama aynı senin durumunda bir arkadaşım vardı
çocuk komserdi hem de, ailesinin durumu da iyiydi
ama kız kardeşlerinin herşeyini karşılardı
cebinden beş kuruş parası olmazdı
bir sürü kredi kartı sorunu vardı
kızla bir türlü nişanlanamadılar bu yüzden
hala da bişey olmadı zaten ya, sizin ki de öyle olmasın dikkat et
erkek parasının hesabını yatırımını anasına yapmicak bu bir gerçek
valla çok haklısın benim arkadaşıma çok benziyorsunuz
ama bu tip insanlar düzenini kur diye bir cümle bile kurmazlar
öyle görmüşler çünkü
karışırsın bal gibi. bazılarını uyandırmak lazım. ciddi düşünüyorsunuz neticede,fikir belirtmen gayet doğal.
bundan sonrası için en azından bişeyler yaparsınız birlikte.
neden sürekli ''paranın hesabını bil, evlenceğimiz zaman kimseye muhtaç olmayalım'' diye baskı yapıyorsun ki?
bırak da o düşünsün, bu kadar kontrolcü olma bence.
yıllarca ailesine vermiş, şimdi kalkmış ''ailesi yanlış yapıyor'' diyorsun
sevgilin halinden memnunsa, ailesi yanlış yapsa ne olacak?
evlendiğiniz zaman değişeceğini sanma.
daha şimdiden bu hesaplara girdiysen, ileride senin işin çok zor.
mesele bu kızın karışıp karışmaması değil
karışcak tabi erkek arkadaşı, hayat arkadaşı olacak ilerde
mesele bu çocuğun ekonomi yönünden tecrübesizliği
32 yaşında memursun birikimi anana yapıyorsun
böyle saçmalık olur mu ya
evlenince de herşeyinize karışacaklar
birikim yapmasanız sorun olacak
çünkü adam yapmış daha önce
yine aynı şeyi bekleyecekler
sen şu adamı düzeltmeye bak
evet benm yerıme o düşünmelı ben de bu halıme kızıyorum evlenmeye nıyetı olan zaten sorumluluklarını görür bırak kendı halıne dıye.ben kız halımle düşünürken o da düşünsün ıstıyorum ama kımse değişmez tabı.aılesıne cok düşkün zaten hıc böyle bırnı gormedım duymadım ılerde ne derece düzelir düzelmez bılmem.
Yalnız ben bu daha evlenmeden erkek arkadaşa ve ailesine müdahele konularını görmekten çok sıkıldım. Ailesinin oğulları için ne planları oldugunu biliyor musunuz? Belki ev alacaklar evlenmeden önce belki başka bir şey. Hem ayrıca erkek arkadaşınızın kendi aklı fikri yok mu? illa ki arkadan pilli oyuncaklar gibi kurulması mı gerekiyor.
Yani birinin benim kendi canımdan kanımdan olan kardeşimle aramıza girmesini düşünemiyorum bile. Korkunç!!!
Allahım yarabbim kardeşlerimiz var evlatları olan anneler var. İnsanlar yıllarca bunun için tedavi görüyorlar. Evlat sahibi olmaya çalışıyorlar. Eminim yıllar sonra birinin çıkıpta aralarına bu şekilde çomak sokmasını hayal etmiyorlardır.
Ayy kurban olurum kardeşimin saçının her teline. Allah niyeti kötü olanlardan korusun.
ben sana hak verdim okuyunca, konu çok karışık yalnız ama anladığım kadarıyla sevgilinin ailesi sevgilini sömürüyor. ben işe başladıktan sonra ailemin benden hiç bir maddi beklentisi olmadı şükür zaten ihtiyaçları da yok ama ne olursa olsun yetişkin bir insanın kazandığı kendini ilgilendirir.
mesela ablası kendi maaşı varken neden arabasını kardeşine aldırtıyor? çok saçma bu, ben de araba aldım bekarken ailem yardım etmek istedi izin vermedim. ne gerek var ki? ya da kardeşime mi deseydim paran varsa ver de araba alayım? paran varsa alırsın yoksa kredi çekersin. tamam aldın parayı yıllardır bir kuruş dahi ödememek olacak şey mi?
açık söyleyeyim ben olsam bu adamla evlenmezdim, ailesine bu kadar bağımlı ve aile tarafından yıllarca kontrol altında tutulmuş adamla uğraşamam. para kavgası yapsan adın çingeneye paracıya çıkar yapmasan eşini sömürmeye devam ederler. siz kolay kolay "bir" ve "aile" olamazsınız bu adamla benden söylemesi.
ayrıca bu maddi durumu çok çok iyi birinin aylık iki bin lirayı yeğenine göndermesinden çok farklı bir olay. ikisi de memurmuş arkadaşların toplasan zaten 5 bin anca giriyordur evlerine bu da büyükşehirde yaşayacak bir aile için normal bir hayatı yaşamalarını sağlar sadece. tatil hastalık vs gibi ekstraları bile zor toparlarlar. kendimden biliyorum çünkü kira vermiyoruz, istanbulda yaşıyoruz, ek ders hariç eve giren para 4500 civarı. sıkıntımız yok şükür ama normal yaşayabiliyoruz öyle birilerine gözü kapalı binlerce lira gönderebilecek durumumuz yok.
konu sahibin arkadaşım öyle hemen gözünü karartıp nişana düğüne girişme, bu aile seni kolay kolay sevmeyecek. çünkü akan musluğu keseceksin. paracı diyecekler, kötü diyecekler, eşin ailesinden bir anda bağlarını koparamayacak... işin çok ve zor olacak iyi düşün taşın. hakkında hayırlısın olsun.
aynen öyle. benim eşim de - ben evlendikten sonra öğrendim ama- çok vermiş maaşını borçlar ödemiş eşyalar almış. devam etseydi bu konuda ısrarcı olsaydı evlendikten sonra çok büyük sorunlar yaşardık. evlenmeden önce konu ile ilgili hem fikir olup beraber hareket etmeniz çok güzel bence.ama çözümü şart. yeni bir yuva kuruluyor,bağımsız olunmalı benim fikrim.
işin çok zor gerçektençünkü o ailesine bağımlı
sen ne kadar kontrol etmeye çalışırsan çalış, yıpranan sen olacaksın her defasında.
böyle sorunlu insanlarla uğraşmak çok zor, ömür törpüleri oluyorlar genelde.
şimdiye kadar ailesi kontrol etmiş zaten ben hep onu dedım bağlı olmak bambaşka bağımlı olmak bambaşka.bağımlılar
burcu ne, yengeç mi?:26:
yok balık burcu ben de tipik bir oğlak :)
demek balıklarda yönetilmeye yatkın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?