Ailesi Yüzünden Eşimden Soğuyorum...

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Merhaba hanımlar. Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum. Eşimle ben çok farkliyiz ama anlasiyoruz birlikteyken. Ama işin içine ailesi girince durumlar çok degisiyor. Kendisi her ne kadar çok adil olduğunu iddia etsede bence öyle değil. Abisi saygısız dediğim dedik birisi. Benden sadece 1 yaş büyük ama sanki kayinpederim mübarek. Biliyorum bu ön koltuk konusu çok açıldı ve saçma ama abisinin ön koltuğa kurulup benim arkada oturmama bile artık sinir olmaya başladım. Küçük kardeşi desen maaşının son kuruşuna kadar yatırım yapar sonra başkalarını eleştirir ceplerinde 1 liralari yok diye. Halbuki kendisi de aynı. Eşim desen yazık der bizden çok para kazanmalarına rağmen kardeşine ayakkabiydi çocuğuna hediye diye ihtiyaçlarını alır. Abla desen bizden ne koparsa kar gözünde. Bir de bu abiyle kardeş şehir dışında ama her ay bizim bulunduğumuz şehre gelirler. Anneniz babaniz var kardeşim illahi bizde kalırlar. Bir hafta biri diğer hafta öbürü. Ben de çalışıyorum ve biktim artık. Biz bir kere düğün e gidecek olduk küçük kardesin şehrine. Gelmeyin abi masraf etmeyin dedi. Onlarda kalacaktik gelmeyin diyince gitmedik. Kendi ailesine hevesli bizimkiler gelecek olsa saygısızlık etmez ama surat asık. Herkese ben hizmet ediyorum zaten ona ne oluyorsa. Onun ailesi kendi evi gibi geliyor benimkiler çekinerek çok üzülüyorum. Son zamanlarda çok doluyum. Kusura bakmayın patladim sanırım. Artık Eşimden de soğuyorum.

Insanlae ne kadar objektifim dese de kendi ailesine laf soylemiyor, soyletmiyor. Esiniz de o cins. Yalniz cok cinss bir durum. Esinize bu kadar cok misafirden hoslandiginizi soyleseniz sen benim ailemi istemiyor musun olur. Demesen kendini heba edersin. Esinin ailesinin dusunce tarzlarini degistirmesi lazm amma velakin bu imkansiza yakin bir durum.

Anneniz sizi o bu dışlasın hizmet ettirsin diye doğurmadı ne olursa olsun herşey eşinizde bitiyo sonu tartışmaya kavgaya gider ama konuşmalısınız eşinizle. Karıştırmayın kimseyi evinize bütçenize adil olcak bi durum yok sanki kayınların bakıma muhtaç çocuk mu kim napıyosa yapsın

Maalesef imkânsız değişmeleri. Ne yapacağım bilmiyorum.

Kendi ailesi gelince sesi cikmayip güle oynaya karsiliyorsa , aynisini senin ailenede göstermek zorunda ha göstermiyorsa ozaman sende onun gibi yapacaksin onun ailesi geldimi surat asacaksin hizmet etmeyeceksin...

Daha önce birkaç kez ifade ettim bu durumu ama yok kabul etmiyor. O kadar hizmet ediyorum yine de yok göze görünmüyor. Kendisi benim ailemden kimseyi aramaz ama benim sürekli aramami bekler. Hatirladikca sinir oluyorum.

Aramıyosa sende arama. Ben öyle yapıyorum dünyaya 3-5 kere daha mı gelicez?

Kardeşler'in lafıyla değil kendi isteğinle hareket et.

Mesela haftasonları mı geliyolar ? Birlikte mi geziyosunuz ?

Aramıyosa sende arama. Ben öyle yapıyorum dünyaya 3-5 kere daha mı gelicez?

Kardeşler'in lafıyla değil kendi isteğinle hareket et.

Mesela haftasonları mı geliyolar ? Birlikte mi geziyosunuz ?

Artık ben de aramıyorum. Sanırım eşim bu duruma bozuluyor ama bir daha sorarsa söyleyeceğim ben de sen benim kardeşlerimi kaç kez aradın diye.
Genelde haftasonları geliyorlar. Akşam yemeği, gece bizde kalıyorlar sabah kahvaltısından sonra da gidecekleri yerlere gidiyorlar. Bir nevi otel görevi görüyoruz. Çoğunlukla birkaç günlüğüne geliyorlar zaten. Biz onları iyi ağırlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Ama sağolsun onlar sürekli dar bir bütçede oldukları için (maaşları iyi ama dediğim gibi hepsi yatırım oluyor) çok istedikleri halde! bizim için birşey yapamıyorlar.

Gelicekleri zamana misafir çağırın yada hastalanın yemek yapmayın arayıp kardeşi dışardan yemek almasınıisteyin.

Herşeyin Hesabını yapan 1-2 olunca keser ayağını

Reactions: anu
Gelicekleri zamana misafir çağırın yada hastalanın yemek yapmayın arayıp kardeşi dışardan yemek almasınıisteyin.

Herşeyin Hesabını yapan 1-2 olunca keser ayağını

Eşim hayatta kardeşinden birşey istemez. Yazık onların paraları yok değil mi? Bazen gelirken yarım kilo şekerpare getirirler ona bile üzülür eşim kardeşim masraf yaptı diye. Ben bir kere gelirken limon alabilir misiniz evde kalmamış demiştim yine yemeğe geliyorlardı. 3 tane limon almışlar

Eşin istemeyecek ki sen isteyeceksin.
Yada hiçkimse istemeyecek ama sende yapmayacaksın.

Eşin senin ailene nasıl davranıyorsa sende aynısını yap benim esim bayram dan bayrama arar ailemi bende onun için aramıyorum onun ailesininbana neden aramıyorsun demiyor ama kp sürekli neden aramıyorsun diyor sinir oluyorum ama yine aramıyorum

bazen kisasa kisa yapmak ise yarayabiliyor

Terbiyesize bak ya, siz de diyin, her ay gelmeyin size de çok masraf oluyor, arada biz geliriz diye.

bir arkadasin dedigi hastalan yemek yapma gerekirse kavga cikar ozellikle onlarin yaninda yap bunu ki anladinlar bazi seyleri gerekirse rest cek bazi durumlarda ise yaraya biliyor

Bu seferlik hasta numarası yapacağım ama kesin bir çözüm bulmam gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…