• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailesi.....

benimkiler de bize hiç bir destekte bulunmadılar evlenirken.. neden yokmuş hiç.. sen kendi evladının evleneceğini yıllardır bilmiyor musun ki.. benim annemde de yok ama sürekli bizim için kenara atar.
şimdi anneme düğün için kendimi borçlu hissediyorum ve annemin bizden istekleri yokken onların bi ihtiyacı doğduğunda sinir oluyorum açıkçası. ama eşim farkında biraz annemin hakkını yemiyo. bize hala çok destek oluyo çünkü. bişeyler alalım. bişeyleri karşılayalım. o yönden sıkıntım yok.
aslında beni sinir olmaya iten de eltim. kp para istemiş kaynıma verme demiş.. eşime de dedim sen su iç verdiklerinin üzerine.
şimdi eşim soruya bana vereyim mi diye. kardeşin veriyorsa ver diyorum ben de.
her şeyi eşinin yapmasında da sana hak veriyorum. sana ne öteki kardeşi vurdumduymazsa her şeyi sen umursamak zorunda niye kalasın.
hiç bir şey yapma demiyorum eşime ben kendi adıma. ama o da yapsın. birlikte yapılsın.. sizden beklenmemeli her şey. sen de yuvanı yeni kurmuşsun. bu kadar kısa zamanda bu kadar size dönmemeleri lazım.

nerdeyim herkesin kızdığı konular farklıdır elbet birimizin taktığı diğerine normal gelir ama benim durumumdan bahsedeyim,

ilk evlendiğimiz zamanki sık gelip gitme durumlarıunı çözdük şükür 2-3 haftada bir bi onlar gelir bazen biz gideriz zoraki bişi olmaz

eşim vardiyalı gündüzleri sürekli orda babasının maaşını o çeker harçlıklaırnı verir kira elk su masraflarını verir ellerine , markete gidilecek eşim aranır para alınır ağır bişiler alınacaksa eşimde gider , bizim orda su biyerden doldurulur bittikçe eşim aranır gider suyu doldurur , kardeşi şehir dışında okuyor garajdan alınır eve bırakılır öncesinde bileti alınır , sonrasında gideceği zaman aynı terane

pazara gidilecek yine para muhabbeti, evin biyeri tadilat oalcak eşim çağırılır bişi bozulur yine çağırılır vs vs liste uzar gider,

ben takmıyorum artık neden çünkü bunlar ben işteyken yapılıyo kendi anası babası yapsın etsin banane bana külfetleri yok kendi aralarında halletsinler ,

bende kendi aileme gideceğim zaman eşime demem illa gel ben sık sık giderim oda giderken baana demez illa gel diye annem benden bişi isterse yaparım ona da karışamaz anneme temizliğe de gittim yardım ettim ama annesine gitmem nedne çünkü herkesin nazı kendi evladına geçer yada bizimde nazımız kendi anne babamıza

sana dokunmuyolarsa bırak kendi hallerine

Konu sahibi ailesinin bulunduğu şehre 1 yıl kalır döneriz şartıyla getirilmişti yanılmıyorsam sonra da burada büro açarım kalırız gibi birşeye dönüşmüştü. Eşi de çok yoğun çalıştığından vakit ayıramıyordu nerdeyime.

Bu kadar spoiler yeter:1: Bu kavga bir şeylerin yüzeye çıkması artık. Konu sahibine kvsi batıyor çünkü onun yüzünden o şehre tıkılıp kaldıklarını düşünüyor. Eşi de aileyi ayakta tutan kişi gibi göründüğünden oradan gitmesi imkansız gibi bir hava esiyor. Aslında konu sahibi burada görünen değil görünmeyen sebeplere takılıyor.

Yine de her şey eşte bitiyor sonuçta kötü bir şehirde olsanız bile sana burayı sevdirebilir, beraber gezersiniz, birbirinize vakit ayırırsınız vs. Eşin bunları yapmadığı için büyüyor her şey.

Benim tavsiyem eşinizle o olmazsa ailesinin dağılmayacağı, hatta iletişim kurmak zorunda kalırlarsa daha iyi olacağı konusunda telkinler vermeniz. Şu anki tavrınız eşinize; buradan giderseniz ailesini unutması gerektiğini, uzaktan böyle ilgilenmesine müsaade etmeyeceğinizi söylüyor. Daha sakin olmalı, eşinizi alttan alttan mesajlarla işlemelisiniz.

Son düzenleme:
senin derdin eşinin ailesi ile ilgilenmesi değil,
seninle ilgilenmemesi
ilgilenmeyecek gibi de görünüyor

eşine onun ailesi ile bir sıkıntın olmadığını
ama seninle ilgilenmediği için üzüldüğünü
şehirde yabancı olduğunu bu yüzden daraldığını ilgi beklediğini sakince anlatman lazım
anlatırken sakin kalamıyorsan mektup yaz

eşimin anne babası artık birbirinden iyice kopmuş insanlar erkek kardeşi de bi o kadar kopuk herkesten. başka da kardeşi yok.
eşim her şekilde arada. babası bile evdeki bekar kaynımla ilgili konuları eşimden öğreniyor sınavı ne zman vs gibi.
iletişim sıfır evlerinde.
hele hele annesinini tek tutunacak dalı eşim.
annesi gezmeye gitti çoook uzak bi yere. geziiim diye ölüyor.2 hafta gezdi dönüş uçak biletini de eşim almış. havaalınından da eşim gitti aldı.havaş la gelse dedim. eşim kabul etmedi. kadın zaten gelip gitmesinde vs de hep eşimle iletişimde. her konusunu eşimle paylaşır.
bu uçak bileti mevzu beni sinir etti. eşimin babası ve diğer kardeşi için koşturmaları da cabası. o kadar iş yoğunluğuna rağmen babasını ilçeye arabamızla götürdü. vs vs...........
artık uçak biletini öğrenince ben sordum eşime sne mi aldın dedim. evet dedi. evde kocası yok bekar oğluu oyk herşeye sen mi yetişeceksin dedim. eşim delirdi resmen evi dağıttı. tartışma büyüdü büyüdü büyüdü....... gelin arabamınzın arkasına anamın ilk gelini yazılmıştı ona kadar söyledim, eşim iiice delirdi.
bi çok şeyi devirdi kırdı seni öldürürüm dedi.
çok kavga ettik.2 gündür konuşmuoruz. annesine hoşgeldine de gitmedim.
napmalyımmmmm

Sizi anlayabiliyorum. Annesi tabi kimse yapmasin demiyor ama herseyin bir dozu olmali sonucda oda evli ve kendi ailesini kurmus bunun bilincine varmasi gerek.
Ailenin diger üyeleri kendine düsen görevleri yapsalar esiniz bu kadar ön planda olmicak ama sanirim alismislar artik bu duruma buda kolay kolay degismez ne yazik ki, sizde haliyle bu durumdan rahatsiz olup yipranirsiniz.
Bizim de gelin arabamiza anamin ilk gelini yazilmisdi bunu hic önemsemedim ama bu en son kafaya takilicak mevzu digerlerine göre.
Üzülmeyin bosverin böyle alismislarsa düzelmesi zor olur. Siz hep kendinizi düsünün onlari takacaginiza kendi isteklerinizi yaptirmaya bakin ha yapmazsa o zaman cifte standart olur bu durumda tabi ki kizmakda sinirlenmekde cok haklisinizdir.

eşimin anne babası artık birbirinden iyice kopmuş insanlar erkek kardeşi de bi o kadar kopuk herkesten. başka da kardeşi yok.
eşim her şekilde arada. babası bile evdeki bekar kaynımla ilgili konuları eşimden öğreniyor sınavı ne zman vs gibi.
iletişim sıfır evlerinde.
hele hele annesinini tek tutunacak dalı eşim.
annesi gezmeye gitti çoook uzak bi yere. geziiim diye ölüyor.2 hafta gezdi dönüş uçak biletini de eşim almış. havaalınından da eşim gitti aldı.havaş la gelse dedim. eşim kabul etmedi. kadın zaten gelip gitmesinde vs de hep eşimle iletişimde. her konusunu eşimle paylaşır.
bu uçak bileti mevzu beni sinir etti. eşimin babası ve diğer kardeşi için koşturmaları da cabası. o kadar iş yoğunluğuna rağmen babasını ilçeye arabamızla götürdü. vs vs...........
artık uçak biletini öğrenince ben sordum eşime sne mi aldın dedim. evet dedi. evde kocası yok bekar oğluu oyk herşeye sen mi yetişeceksin dedim. eşim delirdi resmen evi dağıttı. tartışma büyüdü büyüdü büyüdü....... gelin arabamınzın arkasına anamın ilk gelini yazılmıştı ona kadar söyledim, eşim iiice delirdi.
bi çok şeyi devirdi kırdı seni öldürürüm dedi.
çok kavga ettik.2 gündür konuşmuoruz. annesine hoşgeldine de gitmedim.
napmalyımmmmm

sizin bütçenize aile olarak zarar veriyorsa bir şeylerden kısmanıza sebep oluyorsa içerlemeni anlayabilirim. böyle bir durum yoksa bir evladı annesi için ailesi için koşturduğu için yargılamamalı gibi geliyor. para verilmesi konusunda içerlemeni anlayabilirim ama ötesi onun vicdanına ve ailesine sevgisine kalmış. annesine trip atman da bir şeyi değiştirmez zaten aksine daha çok sıkıntı yaratır. seni öldürürüm falan dediyse artık evi falan dağıttıysa bu adam ailesi konusunda çok çok hassas gibi görünüyor. e sen evlenirken bunu hiç fark etmedin mi? ben de bunları artık anlamıyorum. zaten zamanında imzalar atılmadan önce sıkıntı olabilecekse bellidir o, o zamandan ilerisi için bunları bir bir konuşmadıysanız, bir süre de ah annecim canım annecim yaptıysan ki bak arabanın arkasına kadar hep varmış sorun... yani sen çok sessiz kalmışsın çok kabullenmişsin zaten bu saatten sonra bunu kırmak düzeltmek çok emek çok sabır ister.

Öyle yada böyle konu yanlış eş seçimi. Konu sahibi ( diğer konularını arkadaşlar yazınca bunu farketmemek mümkün olmadı) yada diğer kişilerin.

Kimse yoğurdum ekşi ve bu ekşi yoğurdu ben seçtim diyemediğinden yükleniyor kayınvalideye, kayınpedere.

Burada dünya kadar kadın var, kv den dertlenmeyenler çok mu problemsiz ? Ancak yuvalarında mutlu oldukları için kv yi de diğer unsurları da tolore edebiliyorlar.

Kadın evinde eşiyle mutsuz, yaşantısı hayalini kurduğu gibi değil, koçişler hiç düşündükleri gibi çıkmadı. Eeee kocadan dertlense, sen seçtin diyecekler o zaman yüklen kv ye, görümceye, eltiye bilimum koca tarafına :34:

Öyle yada böyle konu yanlış eş seçimi. Konu sahibi ( diğer konularını arkadaşlar yazınca bunu farketmemek mümkün olmadı) yada diğer kişilerin.

Kimse yoğurdum ekşi ve bu ekşi yoğurdu ben seçtim diyemediğinden yükleniyor kayınvalideye, kayınpedere.

Burada dünya kadar kadın var, kv den dertlenmeyenler çok mu problemsiz ? Ancak yuvalarında mutlu oldukları için kv yi de diğer unsurları da tolore edebiliyorlar.

Kadın evinde eşiyle mutsuz, yaşantısı hayalini kurduğu gibi değil, koçişler hiç düşündükleri gibi çıkmadı. Eeee kocadan dertlense, sen seçtin diyecekler o zaman yüklen kv ye, görümceye, eltiye bilimum koca tarafına :34:

Yazdıkların doğru elbette ama bu kadar da rijit olmamak lazım.

Arkadaşım yanlış eş seçimi diyorsun da hayatta her şeyin bir ilki var ve evlilik tekrar tecrübe edilmesi istenmeyen bir kurum.

Genç insanlardan bahsediyoruz arada cinsel çekim ve heyecan var. Bu kadar kolay mı doğru insanı seçebilmek hem de tam anlamıyla.

Arkadaşın eşinin içkisi, kumarı yok. Aldatma, şiddet yok ki bu olaylar devam ederse bu hararetle şiddet olayı korkutuyor beni.

Bence eş seçiminden ziyade eşinin ailesinin yanına gitmeyi kabul etmesi asıl problem. Orada gözünü karartıp eşini tehdit etmeliydi.

Benim eşimde memleket hayalleri kuruyor ama önümüzde 4-5 yıl var. O zamana fikirleri değişmezse ben eşime destek olmayı düşünmüyorum bu hususta.

Erkekler neden bu kadar anne düşkünü ben anlamıyorum belki de bir tepkidir bu tutumları eşlerin annelerine takındıkları olumsuz tavırlara karşı.

Karışık işler ya...

katılıyorum eşle aradaki artılar eksilerden üstün olunca 3. kişilerle ilgili sorunları görmezden gelmek yada alttan almak daha kolay olabiliyor ama en başka eşinle ikili ilişkilerinde sorun varsa sorun aramak,bulmak için dört gözle bakınıyoruz sinirimizi çıkartmak için

Ayrı yatıyoruz,konuşmuyoruz,içimden de gelmiyor,arkadaşın dediği gibi bu ile gelmek hata belki de ama resti çekemedim,ailemden emin olamadım
adunul dediğin gibi eşimle tatmin olsam ailesine yaptığı jestler bu kadar batmaz bana,ama ailesini tanıdıkça daha da sevmiyorum, o aile yüzünden eşim böyle olduğu için de katlanamıyorum hiçbirine.
sanırım mutlu olamayacağım ben bursa ve böyle giderse şiddete de dönecek gibi artık...

benim eşim de annesinin uçak biletlerini vs karşılar, paraya sıkıştığı zaman da ben zorlarım 500 yollama 1000 yolla diye. benim annem bana ne kadar kıymetliyse, onunki de ona kıymetli. eşimin annesi yaşlı başlı kadın, çok da şeker bi kadın. eşimden önce ben istemem sıkıntı zorluk çeksin herhangi bi konuda. ben böyle davrandığım için benim eşimde anneme her konuda acaip saygılıdır. ne ekersen onu biçersin. eğer maddi olarak sizi zorlamıyorsa neden bu kadar batıyo sana. sen de bigün kayınvalde olucaksın unutma.

tek oglan olsa anlarımda bu ne böyle be
okurken içim daraldı
eşin hızır acil mi herkes arıyo çagırıyo
gerçi benimki öyle
tek oglan kp ehliyeti yokda:1:
benim durumda vahimmmiş:1::1:

bu gibi durumları bende yaşıyorum aynı olmasada sana hak veriyorum neden: bu erkekler eşleriyle anneleri arasındaki dengeyi kuramıyorlar o zaman sende kendini değersiz hissediyorsun ailesine yaptığı her şey batıyor ondan sonra...annem zamanla değişir sana döner diyor yani hayattaki tek sığınağı benim herşeyini benle paylaşması lazım ne biliyim EŞ olma durumu çok farklı bişey ama erkekler bunu beceremiyorlar en azından anneme göre bi süre düzeliyorlarmış sonra ama bakalım ne zaman ben yıprandıktan sonrada ne anlamı kalır ki????

tuhaf olan şu ki annesinin bizim günlerdir yaşadığımız huzursuzluktan haberi bile yok, eşim olacak insan biraz akıllı olup da ortalığı dağıtacağına benimle konuşsaydı o akşam şimdi daha farklı olurduk. ama benim tepki verdiğim her konuda aynı. bu defa evi dağıtmasını bana seni öldürürüm demesini affedemiyorum.

Back
X