• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesinde sağlık çalışanı olanlar gelin dertleşelim birbirimize destek olalim :(

Yönetmelik çok katı bu konuda annem bugün tekrar konuştu ama reddedildi. Sizin kuzeninizin durumuna şaşırdım

Doğru benim anneminde öyle bir İzin şansı yok. ( diyaliz doktoru ) Hem 66 yaşında hem diyabet hem kalp rahatsızlığı var. Zatürre geçmişi , alerjik riniti hepsi var.
annem hastalarına yardımcı olmayı istiyor. annemin yerine doktor bulunamaz şu durumda hastaları çok zor duruma düşer. O yüzden korkuyoruz ama insanlara yardımcı olduğunuz için mutluyuz. Ben kendimi de sayıyorum çünkü annemle beraber yaşıyorum ve ağır kronik hastayım. Yani benim içinde hastaneden devamlı birinin akşam eve girmesi tehlike.
tabi Daha çok annem için endişeleniyorum. O benim annem. Kendimizden önce sevdiklerimize bişey olsun istemeyiz.
Sonumuz hayrolsun ne diyim.
Ama çalışmayı istemeseydi de izin falan alması bile imkansız. 3 ay boyunca istifa yasaklandı. Sağlık çalışanlarının işi zor. Çok zor.

Doğru benim anneminde öyle bir İzin şansı yok. ( diyaliz doktoru ) Hem 66 yaşında hem diyabet hem kalp rahatsızlığı var. Zatürre geçmişi , alerjik riniti hepsi var.
annem hastalarına yardımcı olmayı istiyor. annemin yerine doktor bulunamaz şu durumda hastaları çok zor duruma düşer. O yüzden korkuyoruz ama insanlara yardımcı olduğunuz için mutluyuz. Ben kendimi de sayıyorum çünkü annemle beraber yaşıyorum ve ağır kronik hastayım. Yani benim içinde hastaneden devamlı birinin akşam eve girmesi tehlike.
tabi Daha çok annem için endişeleniyorum. O benim annem. Kendimizden önce sevdiklerimize bişey olsun istemeyiz.
Sonumuz hayrolsun ne diyim.
Ama çalışmayı istemeseydi de izin falan alması bile imkansız. 3 ay boyunca istifa yasaklandı. Sağlık çalışanlarının işi zor. Çok zor.
Yasi uygun olan istifa Edeblr bgn yayinlandi

Benim de esim saglik personeli.Tip 2 diyabet ileri derecede varis yuksek kolestrol ve uzun suredir sigara kullaniyor. Ben 3 ve 8 yasinda 2 cocukla evdeyim.Ama her gun olup diriliyorum. Dun de kritik bir yere gorevlendirildi. Onun yerine gidebilecek baskalari da varken.Cok ofkeliyim endiseliyim hem su durumda bike adaletsiz olan idarecilere hem de evde sikiliyoruz paylasimlari yapan herkese.Lutfen cok dua edin. Ozellikle calismak zorunda olan, saglik calisanlari icin daha cok dua edin.

Benim de esim saglik personeli.Tip 2 diyabet ileri derecede varis yuksek kolestrol ve uzun suredir sigara kullaniyor. Ben 3 ve 8 yasinda 2 cocukla evdeyim.Ama her gun olup diriliyorum. Dun de kritik bir yere gorevlendirildi. Onun yerine gidebilecek baskalari da varken.Cok ofkeliyim endiseliyim hem su durumda bike adaletsiz olan idarecilere hem de evde sikiliyoruz paylasimlari yapan herkese.Lutfen cok dua edin. Ozellikle calismak zorunda olan, saglik calisanlari icin daha cok dua edin.
Rabbim yardımcınız olsun canım. Allah eşinizi size ve cocuklariniza bağışlasın. Boyle zor bir durumda hastalara ve diger vatandaşlara hizmette bulunan herkesin yardımcısı olsun. Onlem almaktan dua etmekten başka birşey gelmiyor elden.

Merhabalar kızlar.. Bu gece ilk kez buraya konu açacak kadar dertliyim :KK43: annem hemşire ve kronik kalp hastası o yüzden süreci başından beri büyük bi gerginlikle takip ediyoruz ailecek :KK43: ve son olarak bugün annemin çalıştığı hastane karantina hastanesine çevrildi ve tüm hemşireler doktorlar covid19 lu hastalarla ilgilenmek üzere göreve çağrıldı 😢 tabiki çok aşırı endişeliyiz annemin kronik bi hastalığı var ve devlet onu ölüme sürüklemek pahasina asla izin vermiyor hatta istifalar bile kapalı sadece hamilelere izin verildi.. bugün anneme sarılıp onu gozyaslarimizla nöbete uğurlamaktan başka hiç birşey gelmedi elimizden küçük kardeşim saatlerce ağladı.. ve ilçeye anneannemin yanına geldik bizde annem işe gidip geldiği için bizi riske atmak istemedi oysa o bizden daha büyük bi risk altında :KK43: aglamaktan gozlerim sisti inanin delirmek uzereyim annemi orada dusundukce 😢yalnız hissediyorum oysa benim gibi bi çok sağlıkçı yakını vardır eminim burada birbirimize moral olalım istedim 😔🙏🏻 rabbim hayatını hayatımıza adayan tüm sağlık çalışanlarını korusun tüm hastalara da şifa versin sevdiklerimizi bize bağışlasın.. Umarım bu karanlık günleri beraber en az hasarla atlatırız 🙇🏼‍♀️
Annenin yası kaç eger 55 üzerinde degilse hala bagısıklıgı iyidir kalp sorunu olsa bile.buarada hangi hastanede anneniz?elbet bu süreç gecicek moral ve destek lazım karamsar olmayın ki buni dönemi atlatın

merhaba hayatım. kamuda sağlık çalışanı değilim fakat eczacıyım. 4 aylık oğlum var, her gün eczaneye gidiyorum. birçok insanla muhattap oluyorum. hepimiz endişeliyiz ancak kendimizi teselli etmek zorundayız. biz bu süreci iyi atlatacağız ben inanıyorum, sonrasında üzerimizde bir takım olumsuz psikolojik etkilerin kalmaması için kendimizi telkin etmeliyiz. anneniz dahil tüm sağlık çalışanları sürekli dualarımızda...

Emekli olablr dicektm
Ya evde olanlarin Gulmesine kendi aralarinda eglenmesime asla.karsi degilim.hatta piskolojik olarak tabikide. Super kendilerine birgulmek icin neden bulmak harika ama.dediginiz gibi Hala evde sklyrm depresyondaym diyenlere sinir olyrm bende cok isterdm Suan evde kafamin rahat olmasini... Benimde esim saglikci bende hemsireym ve ucretsiz izjndeym :(sizi anlyrm be cagrilirsam bebegi birakacak hic Kim'se yok

Emekli olablr dicektm

Ya evde olanlarin Gulmesine kendi aralarinda eglenmesime asla.karsi degilim.hatta piskolojik olarak tabikide. Super kendilerine birgulmek icin neden bulmak harika ama.dediginiz gibi Hala evde sklyrm depresyondaym diyenlere sinir olyrm bende cok isterdm Suan evde kafamin rahat olmasini... Benimde esim saglikci bende hemsireym ve ucretsiz izjndeym :KK43:sizi anlyrm be cagrilirsam bebegi birakacak hic Kim'se yok
Inan bizde ölüp ölüp diriliyoruz. Emeklilik genelgesini bugun okudum 3 sart koymuslar. Malulen, resen(65yasustu) ve 55 yasini tamamlamis olanlar icin. Annemin hizmet suresi doldu ama 49 yasinda emekli olmak için 3600 u bekliyordu 😔

Inanın sizi en iyi ben anlarim. Kendim sağlıkçı olsam bu kadar korkmazdım şükür kronik bi hastalığım yok. Burada hastane yönetimi ve baştakiler de suçlu biraz kronik hastalığı olanlari kayirip daha risksiz yerlere verebilirler vicdan yok ki allaha havale ediyorum hepsini kimse yaptığını yaşamadan ölmez

Ben de hemşireyim. Idari izinliyim benim organ nakli , anneniz kaç yaşında bilmiyorum imkanı olsa keşke istifa etseydi.

Benim arkadasim su an karantina hastahanesine gorevlendirildi. Ekip rahatsininca ilceden merkeze cekildi. Cok tedirgindi ama cok rahatlamis. Ekip baskanlari 3 4 aydir hazirlik yapiyormus ve tum ekipmanlari yeterli sayida olmasi gerektigi gibi kullaniliyormus ekibin morali cok yuksekmis helal olsun idarecilik ve isini sevmek cok onemli

Siz bi sağlıkçı olarak ne ön görüyorsunuz? Ben iki haftada yayilimin azalacağını düşünmüyorum çünkü 32 bin sağlık personeli atamasi yapıldı hasta başına 1 kişi desek kaba hesapla en az 32bin enfekte bekleniyor gibi geliyor yanılıyor muyum? Izinler de 3 ay kapalı olduğuna göre minimum 3 ay daha kritik
Tam olarak öyle olur diyemeyiz aslında. Mesela benim hastanemde çoğu kişi için kalacak yer ayarlandı bekarlar kendi evlerine de kabul ettiler arkadaşlarını. Yeni atanacak olanların yarısı ailesinden farklı şehre atanıyor genelde diğerleride yine bu şekilde idare eder bir süre. Eve gitmek zorunda olanlar da var tabi ben yinede iki üç hafta sonra azalmaya başlayacak diyorum bakalım 🙏 tamamen bitmesi biraz zaman alacak gibi görünüyor

Tam olarak öyle olur diyemeyiz aslında. Mesela benim hastanemde çoğu kişi için kalacak yer ayarlandı bekarlar kendi evlerine de kabul ettiler arkadaşlarını. Yeni atanacak olanların yarısı ailesinden farklı şehre atanıyor genelde diğerleride yine bu şekilde idare eder bir süre. Eve gitmek zorunda olanlar da var tabi ben yinede iki üç hafta sonra azalmaya başlayacak diyorum bakalım 🙏 tamamen bitmesi biraz zaman alacak gibi görünüyor
Nasıl yani evli ve ailesi olan sağlık çalışanları evlerine gitmiyor mu ? Enfekte riski var diye mi?

Benim arkadasim su an karantina hastahanesine gorevlendirildi. Ekip rahatsininca ilceden merkeze cekildi. Cok tedirgindi ama cok rahatlamis. Ekip baskanlari 3 4 aydir hazirlik yapiyormus ve tum ekipmanlari yeterli sayida olmasi gerektigi gibi kullaniliyormus ekibin morali cok yuksekmis helal olsun idarecilik ve isini sevmek cok onemli
Herkes o kadar şanslı değil malesef keşke tüm sağlıkçılar aynı şartlara sahip olsa

Back
X