Bu bir tercih meselesiyse eger ben olsam asla gitmezdim. Yillardir ailemden uzakta yasayan biri olarak bunun ne kadar zor oldugunu biliyorum. Hele gittigin yerde akraba vs hicbisey olmazsa hayat iki kat zorlasiyor. Cocuk var mi yok mu bilmiyorum ama bakiciydi kresti hastaligiydi vs insan yaninda bir destek ariyor. Benim esim asker ben evlenmeden oncede uzakta yasadim universite is hayati vs. Suan elimde olsa gider annemin dizinin dibinde otururdum inanin.
Ben konuyu okuyunca şunu sezdim - ailenizle yakın olmaktan sıkılmışsınız!
Genelde hep kv.ye yakın oturanların yazdıkları şeyler siz kendi aileniz için yazmışsınız bu arada eşiniz çok anlayışlıymış ailenizle dip dibe yaşıyor ve benm rahatım iyi diyor.
Hani genelde erkek ailelerinin çocuğuna bağlı olmaktan ziyade bağımlı olması tartışılıp eleştiriliyror ya burada, aynı sorunu siz kendi ailenizle yaşıyorsunuz diye düşünüorum
bence evden taşının ve kendinize ait bir düzen kurun - onlar da artık sizin evlenip evden çıktığınızın kendi kanatlarınızla uçabileceğinizin mümkün olduğunu görsünler
bana kalırsa o şehirden gitmeseniz bile o evden taşının.biraz nefes alın.ailenizden farklı bir hayatın olsun.ailen evlendiğini idrak etsin.bugün tayin olmasanız bile belki ileride zorunlu bir durum olur.ayrıca düşünsene kaynananlarla bu kadar yakın olsan istermiydin.
Yok canm kv ler uzak senede bir goruyorum.tasinmak istiyorum ama ne dicemde aileme tasiniyorum ben dicem.niye demezlermi
Kizlar ailenizden uzakta nasil yasiyosunuz.nasil ayrildiniz.aileniz cok uzuldumu.siz nasil atlattiniz.nasil alistiniz.cok soru sordum biliyorum ama tayinciyiz.6senelik evliyim.ve 6senedir annemlerle karsi dairelerde oturduk.simdsimdi tayin cikarsa bizim icin zor olucak.cunki ben sanki hic evlenmemis gibiyim onlar icin.cunki uzaga gitmedim hic.simdi tayin cikabilir.ben alisirim korkum yokda ailem.uzulur diye korkuyorum.cunki lafini bile ettirmiyolar.annem agliyo hemen babam odayi terkediyo.hemen konuyu degistiriyolar.napicam bilmiyorum.siz naptiniz bu surec zarfinda.aslinda bi yandan gitmek istiyorum.cunki burda kucuk ve kullanissiz gunes gormeyen ama heryere yakin bi evde oturuyorum.konumu dolayisiyla pahali.bukadar parayi bu eve vermek istemiyorum.bu sekilde nereye kadar yani gideceksek gidelim bu stresten kurtulalim diyorum esime.oda dusunceli.sanki bi ben gitmek istiyomusum gibi.ama mecburi.er yada gec gidicez.kimse kabul etmiyo.bu sekildede sanki bi duzenim yokmus gibi hissediyorum.evime hihicbisey almak istemiyorum.bilmiyorum ya kafam cok karisik biliyorum karisik yazdim ama boyle iste araftayim
Herşeyden önce tek kız olmak ne demek bilirim.Benmde annem babam bana çok düşkündü ve hala da öyle.Tek kız deil tek çocuktum Geçen sene dünyalar tatlısı bi kardeşim oldu :)))Allah annemn ve babamın yüüzüne baktı diyorum.Bizde eşimin işi sebebi ile Tuncelideyiz annemler malatya da .Şimdi eşim tayinci uzağa gideriz diye korkuyorum burası 4,5 saatti en azından sık sık görüşüyorduk.Ama malatyayı da yazdık çıksın diye bol bol dua ediyorum.Boş yere üzülüyorsun onlardan ayrılınca bunu anlarsın bence ordaki günlerinin tadını çıkar ana baba gibisi yok bence.Emin ol gidince çok özlersin bunları kafana takma rahat ol.Dediğim gibi günlerini güzel geçirmeye bak anne baba ne yapsın onlar da.Hiç gözünün önlerinden ayrılmanı isterler mi onlara da hak ver.ben sana da hak veriyorum ama tayinci olursan zaten göremicen senn yerinde olmak için neler vermezdimmutlu olmaya çalış ben burdayım yapayalnızım komşum bile yok adam akıllı.sıkıntıdan patlıyorum bi burdaki kızlar var işte :)boşver herşeyden önce hakkına hayırlısı canım Rabbim yüzünü güldürsün
Bence hic üzülmeyin, belki bastan zorlanirsiniz ,ama 3-4 ay icinde yavas yavas gittiginiz yere alisirsiniz.
Merak etme annenlerde alisir,onlar gelir, sen onlara kalmaya gidersin,hic sorun olmaz.
Ama ben olsam tayinim cikmasa da ,ailemle bu kdar dib dibe yasamazdim.Anlattiginiz sartlarda özelde pek kalmiyor,evli oldugunu hissedemiyorsun.Ayri oturmak gercekten sana iyi gelecek.Sende bak farketmissin zaten yakin oturmanin ,evli gibi hissettirmedigini.
Ama anlayamadigim su,neden arkadasin yok ?
ailenle ne kadar yakin olursan ol ,bir cevre , bir yakin arkadasin olsun.
Bide kizlar ilk gittiginizde ailenize ne sıklıkla gittiniz yanlarina ziyarete.zor oldumu.sonucta insan esinede ikide bir ben aileemi ozledim diyemezki.
senede 2 kere görüştük hasretimden ölmedim bence sizin ilişkinizde marazi bi yan var normal değil arkadaşının falan olmaması hep ailenle olman onlardan bu kadar çekinmen eşin ne diyo bu duruma benim eşim böyle olsa git gelme annengilden geri derdim açıkçası, erkekler yapınca ne kadar antipatik geliyosa kadının ana kuzusu olması da o denli antipatik bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?