ailesinden uzakta yasayanlar varmi (evli)

UMUDUM_34

Bekle..Bekle...Hiç Pes Edermiyiz?
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2013
1.783
1.792
133
Kizlar ailenizden uzakta nasil yasiyosunuz.nasil ayrildiniz.aileniz cok uzuldumu.siz nasil atlattiniz.nasil alistiniz.cok soru sordum biliyorum ama tayinciyiz.6senelik evliyim.ve 6senedir annemlerle karsi dairelerde oturduk.simdsimdi tayin cikarsa bizim icin zor olucak.cunki ben sanki hic evlenmemis gibiyim onlar icin.cunki uzaga gitmedim hic.simdi tayin cikabilir.ben alisirim korkum yokda ailem.uzulur diye korkuyorum.cunki lafini bile ettirmiyolar.annem agliyo hemen babam odayi terkediyo.hemen konuyu degistiriyolar.napicam bilmiyorum.siz naptiniz bu surec zarfinda.aslinda bi yandan gitmek istiyorum.cunki burda kucuk ve kullanissiz gunes gormeyen ama heryere yakin bi evde oturuyorum.konumu dolayisiyla pahali.bukadar parayi bu eve vermek istemiyorum.bu sekilde nereye kadar yani gideceksek gidelim bu stresten kurtulalim diyorum esime.oda dusunceli.sanki bi ben gitmek istiyomusum gibi.ama mecburi.er yada gec gidicez.kimse kabul etmiyo.bu sekildede sanki bi duzenim yokmus gibi hissediyorum.evime hihicbisey almak istemiyorum.bilmiyorum ya kafam cok karisik biliyorum karisik yazdim ama boyle iste araftayim

Ya bi yandanda korkuyorum.gidince pisman olmaktan.mutlu olamamaktan.gitmek icin bi sebepte yok.esim ben burda rahatim diyo.gitmelimi kalmalimi.

Bu bir tercih meselesiyse eger ben olsam asla gitmezdim. Yillardir ailemden uzakta yasayan biri olarak bunun ne kadar zor oldugunu biliyorum. Hele gittigin yerde akraba vs hicbisey olmazsa hayat iki kat zorlasiyor. Cocuk var mi yok mu bilmiyorum ama bakiciydi kresti hastaligiydi vs insan yaninda bir destek ariyor. Benim esim asker ben evlenmeden oncede uzakta yasadim universite is hayati vs. Suan elimde olsa gider annemin dizinin dibinde otururdum inanin.

bana kalırsa o şehirden gitmeseniz bile o evden taşının.biraz nefes alın.ailenizden farklı bir hayatın olsun.ailen evlendiğini idrak etsin.bugün tayin olmasanız bile belki ileride zorunlu bir durum olur.ayrıca düşünsene kaynananlarla bu kadar yakın olsan istermiydin.

Ben konuyu okuyunca şunu sezdim - ailenizle yakın olmaktan sıkılmışsınız!
Genelde hep kv.ye yakın oturanların yazdıkları şeyler siz kendi aileniz için yazmışsınız bu arada eşiniz çok anlayışlıymış ailenizle dip dibe yaşıyor ve benm rahatım iyi diyor.
Hani genelde erkek ailelerinin çocuğuna bağlı olmaktan ziyade bağımlı olması tartışılıp eleştiriliyror ya burada, aynı sorunu siz kendi ailenizle yaşıyorsunuz diye düşünüorum
bence evden taşının ve kendinize ait bir düzen kurun - onlar da artık sizin evlenip evden çıktığınızın kendi kanatlarınızla uçabileceğinizin mümkün olduğunu görsünler

Canm tercih meselesi degil aslinda.er yada gec yani 2olmadi3sene icinde kesin gonderecekler.biliyorum zor olacak.cunki annemlere yakin olmanin rahatliginada alistim.bi yandanda ayri bi hayatim yok.arkadasim yok.bakkala gitsem haberleri oluyo.onlarsiz hicbiyere gidemiyorum.hergun onlardayim.gitmesem noldu niye gelmiyosun diyolar.hergun hergun bi bahaneyle evime gecebiliyorum.kizmiyorum onlara aslinda biyandan iyide oluyo.cunki onlardan baska kimsem yok.bana arkadas oluyolar.ama evli bi insaninida bukadar icice olmasini bende yadirgardim.komsularim bile cok gidip gelme ayrilinca zorlanirsin diyolar.ama biliyorum kınıyolar beni.bide babam bana cok duskun.rek kiziyim.onu uzmekten cok ama cok korkuyorumkorkuyorum.

Cok iyi anlamissin beni cok tesekkur ederim.esim konusunda haklisin bazen annemlerde otururken ben diyorum esime hadi kalkalim diye.hergun gitsem gitme demiyo.diyorumki ben erkek oksam bukadar yakin olmazdim esimin ailesine diyorum.ama onun sikayeti yok.baska ev bakmaya gelince baktim aslinda ama daha iyisini butceme gore bulamadim.bide nevar evinde niye cikiyosun diye yorum yapiyo ailem.cekuniyorum sanki onlardan kaciyomusum gibi anlamalarindan.

Yok canm kv ler uzak senede bir goruyorum.tasinmak istiyorum ama ne dicemde aileme tasiniyorum ben dicem.niye demezlermi

Yok canm kv ler uzak senede bir goruyorum.tasinmak istiyorum ama ne dicemde aileme tasiniyorum ben dicem.niye demezlermi

evin küçüklüğünü,kullanşsızlığını ve güneş görmemesini kullanarak taşın.

ya da aileni en iyi sen tanıyorsun,onları kırmadan ileride tayin durumunda zorlanacağından falan bahsederek,şimdiden alışmak istediğini de söyleyebilirsin

Herşeyden önce tek kız olmak ne demek bilirim.Benmde annem babam bana çok düşkündü ve hala da öyle.Tek kız deil tek çocuktum Geçen sene dünyalar tatlısı bi kardeşim oldu :)))Allah annemn ve babamın yüüzüne baktı diyorum.Bizde eşimin işi sebebi ile Tuncelideyiz annemler malatya da .Şimdi eşim tayinci uzağa gideriz diye korkuyorum burası 4,5 saatti en azından sık sık görüşüyorduk.Ama malatyayı da yazdık çıksın diye bol bol dua ediyorum.Boş yere üzülüyorsun onlardan ayrılınca bunu anlarsın bence ordaki günlerinin tadını çıkar ana baba gibisi yok bence.Emin ol gidince çok özlersin bunları kafana takma rahat ol.Dediğim gibi günlerini güzel geçirmeye bak anne baba ne yapsın onlar da.Hiç gözünün önlerinden ayrılmanı isterler mi onlara da hak ver.ben sana da hak veriyorum ama tayinci olursan zaten göremicen senn yerinde olmak için neler vermezdim mutlu olmaya çalış ben burdayım yapayalnızım komşum bile yok adam akıllı.sıkıntıdan patlıyorum bi burdaki kızlar var işte :)boşver herşeyden önce hakkına hayırlısı canım Rabbim yüzünü güldürsün

saol canm amin.rabbim hakkimizda hayirlisini nasip etsin.sanada Allah kolaylik versin.bu seneye kadar hic gitmek istemiyidum.cocukta olmmadi.aslinda burda kalmamizin en buyuk sebebi bu.hastaneler imkanlar daha fazla.esinde bebegimiz olsun oyle gidelum diyo.tayin meselesi olmasa zaten hic istemem gitmek.ama kacinilmaz snson

Bence hic üzülmeyin, belki bastan zorlanirsiniz ,ama 3-4 ay icinde yavas yavas gittiginiz yere alisirsiniz.

Merak etme annenlerde alisir,onlar gelir, sen onlara kalmaya gidersin,hic sorun olmaz.

Ama ben olsam tayinim cikmasa da ,ailemle bu kdar dib dibe yasamazdim.Anlattiginiz sartlarda özelde pek kalmiyor,evli oldugunu hissedemiyorsun.Ayri oturmak gercekten sana iyi gelecek.Sende bak farketmissin zaten yakin oturmanin ,evli gibi hissettirmedigini.

Ama anlayamadigim su,neden arkadasin yok ?

ailenle ne kadar yakin olursan ol ,bir cevre , bir yakin arkadasin olsun.

Son düzenleme:

Tesekkirler yorumunuz icin.evet arkadasim yok.eskisen olanlarlada gorusemiyorum.cunki annem hergun yaninda durmami istiyo.kendine beni oyle mecbur etmiski istesemde gorusemiyorum.sanki anneme ihanet ediyomusum gibi.aliskanliktan galiba.bilmiyorum esime bu sene gidelimmi dedim.seneye gideriz dedi.ailemden kacmiyorum yalnis anlasilmasin ama ozgur olmak istiyorum.belkide yalnis dusunuyorum.beljide gidince cok pisman olucam.

Yillardir gurbetlerde geziyorum cok zor bisey dertlescek kimsr yok hele cocuklar olunca daha zor.mecburi degilse asla annemin oldugu sehirden ayrilmazdim.kiymetini bilin

26 yaşımda evlendim ve 26 sene hep ailemle yaşadım üniversite için falan şehir dışına gitmedim yani,evlendikten 3 gün sonra Ankaradan Batmana geldik eşim polis şark görevimizden dolayı burdayız, çalıştığım için zorlanmadım belki evde olsam sürekli kurardım ama yemek yapmayı evi çekip çevirmeyi öğrenmek belli bi zamanımı aldı zaten şimdi hamileyim bebeğim oluncada zaman onunla geçecek, Ankaradan ev aldık denk geldi uygun oldu yarı fiyatına geldi diyim ev annemlerle aynı apartmanda, şimdiden aileme söyledim belki o dairede oturmayız satar başka yerden ev alırız dedim sebep olarak da şunu sundum: ben nasıl kv ile dip dibe yaşamak istemiceksem belki eşim de istemez huzursuz olmaya gerek yok bide biz alıştık baş başa olmaya

biz de tayinciyiz. zor oldu ama şimdi alıştım ve bir sonraki tayin yerimiz aileme uzak bir il olacak. bizim türkiyenin her bölgesinde görev yapmak, farklı insanlar tanımak gibi bir gayemiz var.
ben ailenin tavrını yanlış buldum. sen artık evli barklı bir insansın. onlardan ayrı bir hayatın var. ömür boyu dip dibe yaşayacak haliniz yok ki. kaldı ki sen de bu kadar yakın olmaktan biraz sıkılmış gibisin. değişiklik iyidir.
bir kere ailenden uzaklaşınca o kadar da ana kuzusu olmadığını anlarsın.

Saolun kizlar desteginiz icin.bugun konusu oldu annemlerde.dedimki artik hicbiryer uzak degil.ucakla en uzak 1saat dedim.annem falan baktim kendilerini alistirmislar.ama babam dediki durabildikleri kadar kalsinlar ben ozlerim dedi.ya kiyamiyorum.uzulecekler diye odum kopuyo.gozumun onune geliyo hergelis gidisimde aglamalari falan.icim daraliyo.bide ailemin benden baska calabilecekleri bi kapilari yok.offfofff.

Bide kizlar ilk gittiginizde ailenize ne sıklıkla gittiniz yanlarina ziyarete.zor oldumu.sonucta insan esinede ikide bir ben aileemi ozledim diyemezki.

Bide kizlar ilk gittiginizde ailenize ne sıklıkla gittiniz yanlarina ziyarete.zor oldumu.sonucta insan esinede ikide bir ben aileemi ozledim diyemezki.

senede 2 kere görüştük hasretimden ölmedim bence sizin ilişkinizde marazi bi yan var normal değil arkadaşının falan olmaması hep ailenle olman onlardan bu kadar çekinmen eşin ne diyo bu duruma benim eşim böyle olsa git gelme annengilden geri derdim açıkçası, erkekler yapınca ne kadar antipatik geliyosa kadının ana kuzusu olması da o denli antipatik bence

Haklisin bende bekarken boyle dusunuyodum.hos hala boyle dusunuyorum.hatta babam kinardi ailesinden cikmayan gelinleri. ve basima geldi.aslinda ben bu eve tasinirken annemlere yakin olim diye tasinmadim.onceki evimde dogalgaz yoktu.1sene oturdum zorlandim.o siradada bu ev bosaldi.bizde tuttuk.bu sene olmadi seneye zaten biz istemesekte gonderirler bizi turkiyenin oteki ucuna.canimiz saolsun napalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…