Ailesini sevmediğiniz adamla evlenir misiniz?

Sevgilı kk kadınları,

bu aralar kafamda dönüp duran soru 'ailesini sevmediğim adamla evlenmek doğru mu?' sorusu.
Bir arkadaşım diyor ki elma dalından uzağa düşmez, babasına benzemeyeceğine yemin eden eşim
on sene sonra babasının yaptıklarını yapıyor. Diğer bir arkadaşımda diyor ki adama ailesi yüzünden şans
vermemek haksızlık. Siz bu konularda ne düşünüyorsunuz? Büyük konuşmak istemem ama birini sevsem dahi, ailesini
eğer tanıdıktan sonra sevmezsem, adamı dahi terk edebilirim gibime geliyor.
ailesini sevmemekten ziyade davranışlarını sevmezsiniz. eş adayınız denge kurabilen, hak hukuk, vicdan sahibi biriyse sorun olmaz ama genelde böyle olmuyorlar, tanıdığımı kayırırım mantığında oluyorlar

Sevgilı kk kadınları,

bu aralar kafamda dönüp duran soru 'ailesini sevmediğim adamla evlenmek doğru mu?' sorusu.
Bir arkadaşım diyor ki elma dalından uzağa düşmez, babasına benzemeyeceğine yemin eden eşim
on sene sonra babasının yaptıklarını yapıyor. Diğer bir arkadaşımda diyor ki adama ailesi yüzünden şans
vermemek haksızlık. Siz bu konularda ne düşünüyorsunuz? Büyük konuşmak istemem ama birini sevsem dahi, ailesini
Aslinda sorunun icinde cevabi da vermissiniz ailesini sevmezsem terk ederim diye. Bencede kesinlikle aile cok önemli tecrübeyle kanitli diyebilirim. Biz iki kisi evleniyoruz aileler karışamaz demek olmuyor.

Ailesinden hoşlanmadigim adamla evliyim beş bucuk yildir. Babasina benzer hareketleri yok henüz. Eşim ve kardesleri de birbirlerine benzemez hepsinin farkli ozellikleri ve karakterleri var.
Gorumcelerimden bir tanesine bayiliyorum mesela ama digerleriyle baştan beri iletişim tutturamadik baya zit durumdayiz. 🙄

Evlenecegim adamin ailesindeki herkesi sevmeye kalksam evlenemezdim kimseyle.

Maaileyi sevmem gerekmiyor ama en azından annesini ve babasının bizden biri gibi olmasını isterim.

ailesini sevmemekten ziyade davranışlarını sevmezsiniz. eş adayınız denge kurabilen, hak hukuk, vicdan sahibi biriyse sorun olmaz ama genelde böyle olmuyorlar, tanıdığımı kayırırım mantığında oluyorlar

Bu devirde erkek ya ailesini ya eşini tercih ediyor, en azından benim gözlemlediğim bu... Bazen bildikleri şeyi bile sırf eşi daha fazla laf etmesin diye inkar ediyorlar ve en çok buna sinir olurum ben. Hayatımda ki tüm insanlara dediğim şudur, beni sakinleştirmek için doğru bulmadığınız bir şeyi güzelleştirmeye çalışmayın, neyse onu söyleyin, olanı değilde beni sakinleştirmek için olayı güzelleştirmeye çalışanlar beni daha fazla sinirlendiriyorlar :)

Aslinda sorunun icinde cevabi da vermissiniz ailesini sevmezsem terk ederim diye. Bencede kesinlikle aile cok önemli tecrübeyle kanitli diyebilirim. Biz iki kisi evleniyoruz aileler karışamaz demek olmuyor.

Ben her konuda dikkatli ve biraz fazla seçiciyim de... Baba evinde ki huzuru bulamayacaksam evlenmenin bir manası yok benim için, o yüzden sorun yaratabilecek her şeyden uzaklaşmaya bakıyorum.

Bu devirde erkek ya ailesini ya eşini tercih ediyor, en azından benim gözlemlediğim bu... Bazen bildikleri şeyi bile sırf eşi daha fazla laf etmesin diye inkar ediyorlar ve en çok buna sinir olurum ben. Hayatımda ki tüm insanlara dediğim şudur, beni sakinleştirmek için doğru bulmadığınız bir şeyi güzelleştirmeye çalışmayın, neyse onu söyleyin, olanı değilde beni sakinleştirmek için olayı güzelleştirmeye çalışanlar beni daha fazla sinirlendiriyorlar :)
bence beklentinizi yüksek tutmayın, nihayetinde erkeklerin geleneksel bir kodu haline gelmiş bu durum. duymak isteyene sesinizi duyurabilirsiniz sadece. maalesef erkekler duymak istemiyor hatta sorun çözmek istemiyor, sadece üzerini kapatıyorlar

Evleneceğin kişi ailesini çok önemsiyorsa epey sıkıntı olur,
Ve zaman zaman onlar yüzünden tartışmalar kaçınılmaz olur genel olarak, babaya benzerlikler var gençlik bittiğinde nesline çekiyor huy olarak, çekmiyor diyenler yalan söylüyordur, boşuna atalar dememiştir ota değil köke bakın diye, kel adamın kel oğlu olacaktır

Ben her konuda dikkatli ve biraz fazla seçiciyim de... Baba evinde ki huzuru bulamayacaksam evlenmenin bir manası yok benim için, o yüzden sorun yaratabilecek her şeyden uzaklaşmaya bakıyorum.
Ya bu oyle birsey ki inan evlenmeden anlayamazsin. Evlenmeden once ailesi sana iyi davranir melek gorunurler cok seversin evlenirsin biranda neye ugradigini sasırır ben neyin icine dustum diye dusunursun. Genelliklede insanlar sevmedikleri seylerle sinanirlar Allah bahtinizi guzel eylesin insallah

Sekiz senedir evliyiz, ailesini sevmemek değil resmen isimleri geçince kaşıntı tutuyor, iğreti oluyorum.
Ama sevilecek insanlar değiller be arkadas, vallahi tanisaniz siz de sevmezsiniz 🤭😁😁
Yalnız bana ek olarak eşim de görüşmüyor, bu kısmına maalesef diyorum, ailecek görüşmüyoruz.
Elbette keskeee idare edilebilecek insanlar olsaydı da, en azından minimum seviyede iletişimimiz olsaydı diyorum yine de 😕

Yok en son nikah gunumde gordum 2yil oldu evleneeli o gunden beridir gorusmuyoruz cok baska seyler oldu bende affetmedim zaten dedigim dedik inatci biriyim biriyle gorusmeyecegim dersem gorusmem he ilerde nolur bilmiyorum suan hamileyim cocuk dogduktan sonra torunlarini gormek isteyeceklerdir bende bu islere cocugumu karistirmam torunlarini gormek haklari oldugu icin o zaman gelip gitmek isteyebilirler onada bisey demem cocugumn hatri icin ama samimi olmam asla

Ben bu kaynanalık ve görümcelik yapanları zaten anlayamıyorum. Ben de bir görümceyim ama gelinimize bir kez olsun acı dilim değmemiştir. Bir araya geldiğimizde seviyeli ve mesafeli bir şekilde sohbet ederiz. Evlerine davet edilmediğimiz müddetçe gitmeyiz. Bazen ne kadar iyi olduğununda önemi olmuyor, çünkü adın 'görümce' ya da 'kaynana'... Şöyle söyleyelim kötü kaynanası olanlar yaka silkiyor iyi kaynanası olanlar sanki değer bilmiyor... Öyle bir dünyada yaşıyoruz.

Ailesinden hoşlanmadigim adamla evliyim beş bucuk yildir. Babasina benzer hareketleri yok henüz. Eşim ve kardesleri de birbirlerine benzemez hepsinin farkli ozellikleri ve karakterleri var.
Gorumcelerimden bir tanesine bayiliyorum mesela ama digerleriyle baştan beri iletişim tutturamadik baya zit durumdayiz. 🙄

Evlenecegim adamin ailesindeki herkesi sevmeye kalksam evlenemezdim kimseyle.
Anaaa bu ben tıpatıp. Evlenmeden önce seviyordum düğünden sonra babası ve küçük görümce den soğudum. Ama kv yi çok seviyorum. Hatta eşime iyikide anana çakmişsin derim.

Ciddiyim. Yaşınız küçük sanırım. Doğru düzgün biriyle karşılaşmak o kadar zor ki.. Baştan konuşacağım ben eğer öyle biriyle karşılaşırsam benim ailem de bize karışmayacak senin ailen de bize karışmayacak diye.

Yaşım küçük mü? Bunu nerden çıkardınız ki :) 33 yaşındayım ve bugüne kadar evet henüz kriterlerime yanaşacak birini bulamadım... Etrafımda ki insanlar yaşım ilerlemeden evlenmemi bekledikleri için, her şeyi görmezden gelmemi bekliyorlar ama ben kendime fazlasıyla değer veriyorum... Boşanacağım adamla evlenmeye kalmam doğru olmaz bana göre, çünkü hayatta neyi kabullenemeyeceğimi neye katlanamayacağımı biliyorum. Erkeklere olan tolerans seviyemde çok düşük...

Bu aralar evrene mesaj gönderiyorum tepe taklak olsunlar diye kendimi öfkemi kontrol edemiyorum o kadar diyim. Ha eşim canımdır desteğimdir.

Biz bayramlarda seyranlarda birinci dereceden akrabalar olarak bir araya geliyoruz. Evleneceğim insanda durum nasıldır bilemem, ama misal benim bulunduğum ortamda kumar oynamadığı sürece

Ben bu kaynanalık ve görümcelik yapanları zaten anlayamıyorum. Ben de bir görümceyim ama gelinimize bir kez olsun acı dilim değmemiştir. Bir araya geldiğimizde seviyeli ve mesafeli bir şekilde sohbet ederiz. Evlerine davet edilmediğimiz müddetçe gitmeyiz. Bazen ne kadar iyi olduğununda önemi olmuyor, çünkü adın 'görümce' ya da 'kaynana'... Şöyle söyleyelim kötü kaynanası olanlar yaka silkiyor iyi kaynanası olanlar sanki değer bilmiyor... Öyle bir dünyada yaşıyoruz.
Valla dogru diyorsun. Allah korkusu olan insanlarla karsilastirsin rabbim yoksa cok zor. Evlilikte oyle basit bir sey degil. Evet ailelerlede evleniyorsun. Egerki kendini savunamayan ailesi arkasinda durmayan bir kadin icin dahada zor mecbur alttan almaya calisiyor . Mesela benim esim takilmiyor ama bir baskasinin kocasi karisina hayati bundan dolayi zindan edebiliyor bende burda cok boyle konular gordum

Ben el öpme olayini bekarken de yapmiyordum kimseye, evlenince de yapmadim. 😂 Bence boyle bir zorunluluk yok. 😬

Bazı büyüklerimiz elini uzatıyor özellikle, ben de eli görmezlikten geliyorum... Annem olsun yengemlerim olsun bazı bayramlarda öptürüyorlar, gülüşüyoruz falan yaşlandınız diye... Ama böyle önüne gelenin elini de öpmek zorunda değiliz, bu nasıl bir adet çözemedim.

Sevgilı kk kadınları,

Valla canım ben ailesini severek evlendim.Sonra sevmedim. Herkes saklıyor gerçek yüzünü. Şimdi eşimi seviyorum, ailesini sevmiyorum. Ama hala adamla evliyim. Eşimle daha iyi olacakken sırf onlar yüzüne olamıyoruz. Çok yakın bir arkadaşım eşimin ailesinin yaptığı kötülüklere şahitti ve şey demişti." Ben senin bu yaşadıklarından sonra evlenmeyi düşünmüyorum ama bir gün evlenirsem anası babası vefat etmiş biriyle evleneceğim. "
Tabiki ciddi ciddi söylememişti bunu. ☺️Bu demek değil sadece erkeğin ailesi değil kadının da ailesinde sorun çıkaran tipler var.

Sevgilı kk kadınları,

ailesini gram sevmeyen biriyle evliyim. Mecbur kalmadıkça görüşmem. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Senede 2 kereden fazla bir araya gelmiyoruz. O süre zarfında da eşim öyle davran böyle davran diye bana baskı yapmaz. Çünkü hak ettikleri gibi davranırım. Yapmacık olmam sevmediğimi de çok belli etmem ama vıcık vıcık da olmam. Yemeklerini yapar evimde kaldıkları 2 gün boyunca da kırıcı olmamak için çok detay muhabbetlere girmem. Senede 2 kere katlanılabilir

Back
X