Ailesini sevmediğiniz adamla evlenir misiniz?

Önce ailesini tanısaydım belki evlenmezdim. Ya da çok gelgit yaşardım. Çünkü eşimi çok sevdim.

Ama birebir benimle sorunu olan insanlar değiller.Kendi çocuklarıyla, hatta kendileriyle, hatta hayatla kavgalı,tuhaf insanlar.
Bir eşini benzerini görmedim ben onların.
Tanısanız siz de sevmezsiniz, vallahi bak:kahve:

Nefret boyutunda sevmiyorum.
En özel en güzel günlerimin kara gölgesidir onlar.
Mesafeli görüşüyoruz.Herhangi birileri gibi.

Eşime gelince, o da benim gibi düşündüğünden hayatımız kolay bir nebze.
Dünyaya 10 kere gelsem 9unda eşimle evlenirdim. 1inde de ailesi 'normal' bir adam seçerdim belki:KK45:

Bu arada neden sevmediğimiz önemli.
Biz kapımızı kapattığımızda gayet mutluyuz. Hayatımıza zerrece zararları yok. Bir gün anne babasına benzer huyları ile karşılaşır mıyım?
Evet, çünkü gen aktarımı.
Ama bunu anlayabilirim.
Kimse kusursuz değil.
Adamı seviyorum.
Hep şükrediyorum. Daha iyisi olamazdı benim tamamlayıcım.
Ailesi de az ötede somurtsun.
Ailesi mi dedim? Eşimin ailesi benim, ben ve çocuklarımız.
Velhasılı kelam; aileyi sevmeyerek ama gerçekten mutlu olarak sürdürmekteyim evliliğimi.
Eğer eşim o tuhaf insanlarla aynı cephede olsaydı, boşardım zaten,katlanamazdım,güçlü bir karakterim yok.

Misal görücü gelince ilk ailesi geliyor, şimdi bu aileyi yollayan adam elbetteki ailesinin halini de tavrını da demek ki rahatsız edici bulmuyordur... Onlara güvenip kız bakmaya yollamış. Böyle adamlarla görüşmeyi ret ediyorum çünkü adamın ailesini itici bulmuşum, hallerini, tavırlarını hatta absürt giyim tarzlarını bile...

Bu durumlarda tabi ki ilk duyduğum laflar, ailesinden sana ne oluyor, onlarla mı yaşayacaksın... Nerden biliyoruz iç içe yaşamamızı talep etmeyeceklerini? İşte yaşın ilerliyor demeler, bunun farkındayım ama sırf yaş alıyorum diye de kendimi istemediğim şeylere sürükleyecek değilim.

Zamanında üniversiteden bir çocuk arkadaşıyla görüşmemi istemiş annesi çok iyi demişti... Ben de o zamanlar bu bana annesinden neden bahsediyor onunla evlenecek değilim ya diye düşünmüştüm ama şu an o çocuğun ne demek istediğini anlamış durumdayım :)

Genellenebilecek bir konu değil, adama göre değişir.

Yalnız o adamın şimdi ki halini bilsek dahi gelecekte neler olacağını hiç bilmiyoruz. Bazı erkekler tam yirmi yıl sonra aynı o eleştirdikleri babalarına dönüşüyorlar.

Yalnız o adamın şimdi ki halini bilsek dahi gelecekte neler olacağını hiç bilmiyoruz. Bazı erkekler tam yirmi yıl sonra aynı o eleştirdikleri babalarına dönüşüyorlar.
İşte herkes zamanla dönüşebilir bir şeylere, o nedenle adamın karakterine göre karar verilir aileden ziyade.. Tersi de olabilir, ailesi mis gibidir ama bir gün adam değişir tanıyamazsın, bin tane örneği var..

Sevgilı kk kadınları,

bu aralar kafamda dönüp duran soru 'ailesini sevmediğim adamla evlenmek doğru mu?' sorusu.
Bir arkadaşım diyor ki elma dalından uzağa düşmez, babasına benzemeyeceğine yemin eden eşim
on sene sonra babasının yaptıklarını yapıyor. Diğer bir arkadaşımda diyor ki adama ailesi yüzünden şans
vermemek haksızlık. Siz bu konularda ne düşünüyorsunuz? Büyük konuşmak istemem ama birini sevsem dahi, ailesini
eğer tanıdıktan sonra sevmezsem, adamı dahi terk edebilirim gibime geliyor.
Yani ortada kendisini sevdiğiniz ama ailesini sevmediğiniz bir adam var mı? Yoksa varsayımsal mı konuşuyorsunuz.

Çocuk ailede ne görürse onu uygular. Bu hiç şaşmadı şuana kadar. Armut hep dibine düşüyor.
Yine atasözleri ve deyimler sözlüğü gibiyim mübarek. Adamlar ne söylediyse çıkıyor be kardeşim 😂 Bir konuda atasözü varsa kulak vermek gerek.

İşte herkes zamanla dönüşebilir bir şeylere, o nedenle adamın karakterine göre karar verilir aileden ziyade.. Tersi de olabilir, ailesi mis gibidir ama bir gün adam değişir tanıyamazsın, bin tane örneği var..

Anlaşıldı sanırım genellendiremeyeceğimiz bir konu daha. Deneme ve yanılma yöntemine mecburuz ama ben de işte biraz huyluyum, ailesi beni itince kesinlikle şans veremiyorum.

Çocuk ailede ne görürse onu uygular. Bu hiç şaşmadı şuana kadar. Armut hep dibine düşüyor.
Yine atasözleri ve deyimler sözlüğü gibiyim mübarek. Adamlar ne söylediyse çıkıyor be kardeşim 😂 Bir konuda atasözü varsa kulak vermek gerek.

Yalnız bu atasözüne herkes uymuş olsa dünyada evli olan insan sayısı yerlerde olurdu :confused:

Evlendim ve hiç pişman değilim. İlk zamanlar sıkıntılar yaşadık ama sabrettim ve eşim sonunda gerçeği gördü ve ailesine karşı şuan mesafeli davranıyor. Aynı şekilde bende hiç git geli kesmedik ama herşey seviyeli olması gerektiği gibi..ayrıca Kesinlikle ailesine babasına bemzicek diye bişey yok benim eşim tam tersi Bi insan..

Sevgilı kk kadınları,

bu aralar kafamda dönüp duran soru 'ailesini sevmediğim adamla evlenmek doğru mu?' sorusu.
Bir arkadaşım diyor ki elma dalından uzağa düşmez, babasına benzemeyeceğine yemin eden eşim
on sene sonra babasının yaptıklarını yapıyor. Diğer bir arkadaşımda diyor ki adama ailesi yüzünden şans
vermemek haksızlık. Siz bu konularda ne düşünüyorsunuz? Büyük konuşmak istemem ama birini sevsem dahi, ailesini
Kopruyu gecene kadar vallah billah asla katiii
Kopruyu gectikten sonra sizde hani ettigin yeminler,verdigin sozlere noldu??

Ailesiyle de evleniliyo denilirdi onceden pek anlam veremezdim.evlendikten sonra anladim ki ne kadar dogru bi sozmus.o nedenle iyi dusun.normal hayatta selam bile vermeyeceginiz insanlarla sirf esinizin ailesi diye yuz yuze bakmak zorunda kaliyosunuz cunku

Sevgilı kk kadınları,

Ailesini sevmiyorsaniz evlenmeyin sonra benim.gibi cocukla kalip bosansam mi bosanmasam.mi derdine dusersiniz

Sevilmeyen yada doğru bulunmayan özelliklere bağlı sanırım bu durum.
Ailede ciddi bir uyuşturucu, cinayet, hapis, şiddet, huysuzluk, ahlaksızlık gibi durumlar mı söz konusu.

Ailesini sevmiyorsaniz evlenmeyin sonra benim.gibi cocukla kalip bosansam mi bosanmasam.mi derdine dusersiniz

Bir anlık delirmeme bakar boşanmam sanırım... Çocuk olunca zor oluyordur, anne olunca insan daha farklı düşünüyor ama gençlik elden gittikten sonra oturupta ben gençliğimi neden heba ettim diye pişmanlık duymakta var... Çocuklar yuvadan bir gün uçacaklar sonra anne baba yine baş başa kalacak... Bu yüzden ben hala bekarım, evlenmeye karar vermek benim için kolay değil zaten.

Sevilmeyen yada doğru bulunmayan özelliklere bağlı sanırım bu durum.
Ailede ciddi bir uyuşturucu, cinayet, hapis, şiddet, huysuzluk, ahlaksızlık gibi durumlar mı söz konusu.

O kadarını bilemem... İnsan aileyle yaşamaya başlayınca bunlar öğreniliyor, özellikle kendi küçük dünyalarında yaşayıp diğer insanlara karışmıyorlarsa.

Misal görücü gelince ilk ailesi geliyor, şimdi bu aileyi yollayan adam elbetteki ailesinin halini de tavrını da demek ki rahatsız edici bulmuyordur... Onlara güvenip kız bakmaya yollamış. Böyle adamlarla görüşmeyi ret ediyorum çünkü adamın ailesini itici bulmuşum, hallerini, tavırlarını hatta absürt giyim tarzlarını bile...

Bu durumlarda tabi ki ilk duyduğum laflar, ailesinden sana ne oluyor, onlarla mı yaşayacaksın... Nerden biliyoruz iç içe yaşamamızı talep etmeyeceklerini? İşte yaşın ilerliyor demeler, bunun farkındayım ama sırf yaş alıyorum diye de kendimi istemediğim şeylere sürükleyecek değilim.

Zamanında üniversiteden bir çocuk arkadaşıyla görüşmemi istemiş annesi çok iyi demişti... Ben de o zamanlar bu bana annesinden neden bahsediyor onunla evlenecek değilim ya diye düşünmüştüm ama şu an o çocuğun ne demek istediğini anlamış durumdayım :)
Ben anladım sizi.
Bu şekilde görücülerde ailesine biraz olsun ısınmadan evet demeyin bence de.
Ha, başta aileyle çok iyi olup sonra bozuşanlar da yok değil. Ama balık da baştan kokuyor çoğu zaman.
Ailenin çok abes davranışları yoksa,onları kendinize, kendi ailenize yakın hissederseniz şans verebilirsiniz.
Ama en önemlisi adam.
Bir arkadaşımın kayın ailesi çok iyi insanlar.Hele kayınvalidesiyle arkadaş gibi çok yakınlar. Ama koca yok. Yani var da yok işte.. E öyle evliliği de neyleyim, değil mi?
Bu işler kısmet işi.

Yani, öncelik yatağına, evine girecek olan adamdır bence. Ama ülkem kültüründe aile de bir miktar önemli, bunu da es geçemeyiz.
İkisi bir arada iyiyse tadından yenmez zaten :)
Size öylesi denk gelsin umarım :KK54:

Ben anladım sizi.
Bu şekilde görücülerde ailesine biraz olsun ısınmadan evet demeyin bence de.
Ha, başta aileyle çok iyi olup sonra bozuşanlar da yok değil. Ama balık da baştan kokuyor çoğu zaman.
Ailenin çok abes davranışları yoksa,onları kendinize, kendi ailenize yakın hissederseniz şans verebilirsiniz.
Ama en önemlisi adam.
Bir arkadaşımın kayın ailesi çok iyi insanlar.Hele kayınvalidesiyle arkadaş gibi çok yakınlar. Ama koca yok. Yani var da yok işte.. E öyle evliliği de neyleyim, değil mi?
Bu işler kısmet işi.

Yani, öncelik yatağına, evine girecek olan adamdır bence. Ama ülkem kültüründe aile de bir miktar önemli, bunu da es geçemeyiz.
İkisi bir arada iyiyse tadından yenmez zaten :)
Size öylesi denk gelsin umarım :KK54:

İnşallah. Ben her durumda ilk aileyi kafaya takıyorum. Adamın hiç şansı kalmıyor anlayacağınız.
Hayat tarzımın aynı olmadığı ve ailesiyle rahat olamayacağım hatta aynı ortamda bile bulunmak istemeyeceğim bir aileye sahip biriyle olabileceğimi düşünmüyorum.

Ailesini sevmediğim halde evlenip sonra da ailenle görüşmek istemiyorum da diyemem adama. Bu adaletsiz bir yaklaşım olur. Bir de belki de ona göre normal bir ailesi vardır, benim gördüğüm şeyleri görmüyordur... Anne baba gerçekten çok çok önemli benim için, sonradan saçımı başımı yolmak istemiyorum.

Eşimin ailesini seviyorum bana hiç bir zaman zararları olmadı. Kayınvalide arada oğlunu poh pohlamayı sever ama beni de asla ayırmaz. Hep iyi olalım ister, iyi olunca mutlu olur. Karışmaz evimize,evliliğimize falan.
Fakat sevmeseydim onları nasıl olurdu bilemiyorum. Eşim anneci biri değil, annesini sever ama aşırı bir düşkünlüğü yok,benim de öyle. Onun böyle bir durumda iki arada bir derede kalacağını düşünüyorum. Tutumunu kestiremiyorum.
Ha evlenir miydim? Ben istesem de annem müsade etmezdi sanırım. Yani engel olmak İçin çok uğraşırdı.

İnşallah. Ben her durumda ilk aileyi kafaya takıyorum. Adamın hiç şansı kalmıyor anlayacağınız.
Hayat tarzımın aynı olmadığı ve ailesiyle rahat olamayacağım hatta aynı ortamda bile bulunmak istemeyeceğim bir aileye sahip biriyle olabileceğimi düşünmüyorum.

Ailesini sevmediğim halde evlenip sonra da ailenle görüşmek istemiyorum da diyemem adama. Bu adaletsiz bir yaklaşım olur. Bir de belki de ona göre normal bir ailesi vardır, benim gördüğüm şeyleri görmüyordur... Anne baba gerçekten çok çok önemli benim için, sonradan saçımı başımı yolmak istemiyorum.
Eşimin ailesi benimkilerle tanışmaya geldi.
Gittikten sonra benim babam bana böyle bir eş adayı ve aile seçtiğim için teşekkür etti. Bu bende yaradır hala!
Eşim konusunda hala aynı fikirde ama ailesi sağ gösterdi sol vurdu.
Varın siz düşünün gerisini.
Uzaktan bakınca tablo aynı, biz gibi bir aile.
Ama değilmiş...
Her zaman bilemiyorsun işte.
Ben adama ailenle görüşmek istemiyorum demedim.Kendisi istemiyor zaten ama işte bağlayıcı şeyler, anadır babadır vs.
Tamamen görüşmezsek ben ondan da rahatsız olurum.
Biz bir düzen tutturduk öyle gidiyor.
Çünkü geçinmeye gönlüm var, adam iyi, ben iyiyim o yüzden.

Önce aşık olup sonra aileyi tanıyınca böyle.
Tam tersi durumda aileyi çok önemsemek normal o yüzden.
Haksız sayılmazsınız asla.

Back
X