• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailevi Akdeniz Ateşi FMF hastalığı ve düşük gebelikler

Arselin

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2022
37
3
16
34
Merhabalar günlerdir kendi içimde bir savaş veriyorum sizlerle de paylaşmak istedim bir kişi bile olsa cevap verirseniz çok sevinirim konuşmak ve kendi durumumdaki kimselerle paylaşım yapmak istiyorum. Ben 3 gebelik kaybı yaşadım süreçlerimi hep burada yazdım ilki erken doğdu ve vefat etti ikincisinde kalp atışı duyduk 8. haftada kalbi durdu üçüncü gebeliğimde boş gebelikti bir gen merkezinde testler yapıldı bir sıkıntı çıkmadı oradaki doktor fmf ten şüphelendi ve kolşisin verdi vücudumdaki belirtiler ve her defasında daha kötüye giden gebelik süreçlerim ve geç gebe kalmamın bundan kaynaklı olduğunu söyledi normalde kadınsal olarak 34 yaşımda olmama rağmen bir sıkıntım yok yumurtalarımda iyi durumda benim durumumda olan ve güzel sonuçlar alanlar oldu mu yada durumunu paylaşıp bilgi alışverişi yapmak isteyen olur mu acaba

Fmf için test verdin mi

öncelikle kayıplarınız için çok üzgünüm ve size de çok geçmiş olsun. Abim ve bana FMF teşhisi yaklaşık 8-9 yaşlarındayken konuldu. Ben de colchicum dispert kullanıyorum günlük 2x1 olarak. 29 yaşındayım ve yaklaşık 2 yıldır bebek düşünüyoruz, ancak ben de henüz kavuşamadım güzel habere. FMF’in gebelik üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olduğuna dair daha önce hiçbir doktorum bilgi vermemişti, internette de buna dair bir yazıya rastlamamıştım. Şimdi siz söyleyince acaba mı diye düşündüm. Umarım istediğimize en yakın zamanda kavuşuruz. Tekrardan geçmiş olsun🙏🏻

Merhabalar günlerdir kendi içimde bir savaş veriyorum sizlerle de paylaşmak istedim bir kişi bile olsa cevap verirseniz çok sevinirim konuşmak ve kendi durumumdaki kimselerle paylaşım yapmak istiyorum. Ben 3 gebelik kaybı yaşadım süreçlerimi hep burada yazdım ilki erken doğdu ve vefat etti ikincisinde kalp atışı duyduk 8. haftada kalbi durdu üçüncü gebeliğimde boş gebelikti bir gen merkezinde testler yapıldı bir sıkıntı çıkmadı oradaki doktor fmf ten şüphelendi ve kolşisin verdi vücudumdaki belirtiler ve her defasında daha kötüye giden gebelik süreçlerim ve geç gebe kalmamın bundan kaynaklı olduğunu söyledi normalde kadınsal olarak 34 yaşımda olmama rağmen bir sıkıntım yok yumurtalarımda iyi durumda benim durumumda olan ve güzel sonuçlar alanlar oldu mu yada durumunu paylaşıp bilgi alışverişi yapmak isteyen olur mu acaba
bende kolsişin kullanıyorum bi düşüğüm var henuz hamile kalmadım:) ama fmfte ilaçlarını hamileyken de kullanıyorsun sorun olmuyor fmf olup sağlıklı doğuran çok anne okudum ben burada :)

öncelikle kayıplarınız için çok üzgünüm ve size de çok geçmiş olsun. Abim ve bana FMF teşhisi yaklaşık 8-9 yaşlarındayken konuldu. Ben de colchicum dispert kullanıyorum günlük 2x1 olarak. 29 yaşındayım ve yaklaşık 2 yıldır bebek düşünüyoruz, ancak ben de henüz kavuşamadım güzel habere. FMF’in gebelik üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olduğuna dair daha önce hiçbir doktorum bilgi vermemişti, internette de buna dair bir yazıya rastlamamıştım. Şimdi siz söyleyince acaba mı diye düşündüm. Umarım istediğimize en yakın zamanda kavuşuruz. Tekrardan geçmiş olsun🙏🏻
Çok teşekkür ederim bende kullanmaya yeni başladım inşallah sizinde her şey gönlünüzce olur

bende kolsişin kullanıyorum bi düşüğüm var henuz hamile kalmadım:) ama fmfte ilaçlarını hamileyken de kullanıyorsun sorun olmuyor fmf olup sağlıklı doğuran çok anne okudum ben burada :)
İnşallah tez zamanda sağlıkla gönlünüzce olur her şey bende başladım kolşisin kullanmaya umarım sonuç alırız ve buraya yazanlardan biri de biz oluruz

4tu canım ilk çok dirençliydi şuan 3 :) 4 inanılmaz mideyi bozuyoben iki tane kullanmama rağmen bende de çok yan etkisi oldu karın ağrısı ishal gibi iyi yapmışsınız

4tu canım ilk çok dirençliydi şuan 3 :) 4 inanılmaz mideyi bozuyor
Bende şiddetli karın ağrısı ve ishal yaptı iyi yapmışsınız ağır geldi banada iki tane kullanmama rağmen

Bende şiddetli karın ağrısı ve ishal yaptı iyi yapmışsınız ağır geldi banada iki tane kullanmama rağmen
o karın ağrısı vücut alışana kadar çok sık oluyor 6 ay sonrasında çok azalıyor özellikle adet dönemlerinde mideni bozma atıyorum süt ve süt ürünleri tüketme, kızartma vs sucuk salam uzak dur ağrılar hafifliyor ben ateşle atlatıyorum şu sıralar ama yanı başlayınca durduramıyorsun o yüzden dikkat etmek gerek

Hayır doktor şüphe üzerine tanı koydu
Yahu bunun testi kolay şüphe için kolsişin kullanılmaz ben de fmfliyim doğurdum 4 tane içiyorum günde çocukken bunu anlamamış olamazsınız bence. Tıbbi genetiğe gidin test verin ayrıca düşükler için de bakar. Enfeksiyon mu yüksek crp düşmüyor mu

Yahu bunun testi kolay şüphe için kolsişin kullanılmaz ben de fmfliyim doğurdum 4 tane içiyorum günde çocukken bunu anlamamış olamazsınız bence. Tıbbi genetiğe gidin test verin ayrıca düşükler için de bakar. Enfeksiyon mu yüksek crp düşmüyor mu
Aslında çok haklısınız ama 4 yıldır yaptırmadığımız test kalmadı her doktor farklı şyler istedi bi de rahim filmi kayıplar kan almalar vs derken sanırım bıktım içimden gelmiyor artık ama dediğiniz gibi testini yaptırmak gerekiyor haklısınız

Aslında çok haklısınız ama 4 yıldır yaptırmadığımız test kalmadı her doktor farklı şyler istedi bi de rahim filmi kayıplar kan almalar vs derken sanırım bıktım içimden gelmiyor artık ama dediğiniz gibi testini yaptırmak gerekiyor haklısınız
Üniversiteye gidin fmf gebeliğe engel bir şey değil neden fmf dedi anlamadım da hem de kayıplara detaylı bakar

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun ve allah kimsenin kucağını boş bırakmasın ben 10 yaşından beri tanısı koyulan fmf hastasıyım kolsişin kullanıyorum kendimi bildim bileli ara ara ataklarım da oluyor genetik kan ve ıgg ile crp çok önemli tanı için. 2018 yılında evlendim 2019 yılında 4 aylıkken kalbi durdu kızımın. Allaha şükürler olsun ki 2020 yılında oğlumu kucağıma aldım.2024 yılında bir boş gebelik geçirdim. Geçen hafta hormon testi ve yumurtaliklara bakıldı.Herşey temiz çok şükür yeni yeni bebek istiyoruz.
Kolsişin küçük bir hap olabilir ama kesinlikle hafife almayın doktorunuz eğer genetik kan üzerinden tanı koyduysa kolsişini aksatmayın🙏çünkü kromozom bozukluğu tarzda kayıplar oluyor.
Allahım herkesin kucağını doldursun Ayrıca gebeliğe engel olmaz ama insan vücudu çok bilinmezlik taşır o yüzden herşeyi dikkate alın derim🙏

Sabah bir akşam bir tane alıyorum ben ya siz kaç tane alıyorsunuz aldığımız dozda önemliymiş
Öncelikle geçmiş olsun canım ilacı 3 doz kullanman şart.
Benimde 6 yıl olmadı kimi doktor fmfden olabilir dedi kimi alakası yok dedi.
Eşinde problem var mı?
Kan tahlilleri rahim filmi vs nasıl?
Oğlum şuan 10 yaşında asla pes etmeyin hamilelik boyunca ilacımı kullandığı şükür sorun yaşamadım.

Back
X