• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileye evlenmek istediğinizi nasıl söylersiniz ?

beyzaozturk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2019
10
1
36
25
Ben 21 yaşında üniversite okuyorum. Yaşım küçük belki ama 5 yıldır birlikteyiz artık ciddi bir şeyler istiyoruz. Aile evinde yaşıyorum ne buluşabiliyoruz ne adam akıllı görüşüyoruz. annem sevgilim olduğunu biliyor ne olumlu ne olumsuz bir tepki vermiyor (hala gizli kapaklı buluşuyoruz). Katı kurallı dinine son derece bağlı bir aile yapımız var. Sevgilim benden büyük çalışıyor. Artık adını koyalım gizli saklı olmasın aileler de bilsin istiyoruz. Ama ben önce anneme sonra babama abimlere nasıl bu konuyu açacağım bilmiyorum.. gerçekten çok çekiniyorum. Odaya geçiyorum kendimi hazırlıyorum annemin karşısına gidince susup kalıyorum. Lütfen bana bir akıl verin

Benim görücü gibi gelmişlerdi 😂 tesadüfen halamlarda bizdeydi babam bişey dememişti ama babam ekstra katı bir insandır. Hatta şöyle bir cümle kurmuştu ablamlara dua edin yoksa şu köşeyi döndürmezdim size demiş 😳

Önce annene söyle o babana söyler zaten. Ama haklı olarak mezun olmadan evlenme karşı çıkarlar. Sende sanırım izin vermeyeceklerini düşündüğün için söylemeye çekiniyorsun.
Yerinde olsam önce okulu bitirip iş bulurum. Evlilik maddi manevi zor bir iş. Aileni ikna etmeden önce kendin çok iyi düşün. Rahat gezebilmek için evlenme, evlilik gezip tozmaktan ibaret değil.

Ben 21 yaşında üniversite okuyorum. Yaşım küçük belki ama 5 yıldır birlikteyiz artık ciddi bir şeyler istiyoruz. Aile evinde yaşıyorum ne buluşabiliyoruz ne adam akıllı görüşüyoruz. annem sevgilim olduğunu biliyor ne olumlu ne olumsuz bir tepki vermiyor (hala gizli kapaklı buluşuyoruz). Katı kurallı dinine son derece bağlı bir aile yapımız var. Sevgilim benden büyük çalışıyor. Artık adını koyalım gizli saklı olmasın aileler de bilsin istiyoruz. Ama ben önce anneme sonra babama abimlere nasıl bu konuyu açacağım bilmiyorum.. gerçekten çok çekiniyorum. Odaya geçiyorum kendimi hazırlıyorum annemin karşısına gidince susup kalıyorum. Lütfen bana bir akıl verin
Yapmayın lütfen. Çok pişman olursunuz. Daha üniversiteniz bitmemiş. Ayrıca ben her zaman şunu söylerim bir adam sizi gerçekten seviyorsa değer veriyorsa aksine okulunuzun bitmesi için ısrar eder destek olur. Öyle eğitimini tamamlamadan ısrar ediyorsa daha kendi ayaklarınızın üzerinde durmanıza fırsat vermemek için uğraşıyordur. Çok iyi düşünün. Ben anne babanız olsam izin vermezdim açıkçası.

Pilava kaşık saplayabilirsiniz
Baba beni eversene şarkısini hergun düzenli aralıklarla ailenizin yanında dinleyebilirsiniz
Ydi kocalı Hürmüz şarkısını severim o da olur

Önce ünv bitirin,sonra işe girin kendi ayaklarınızın üstünde durun.İlk maaşınızla ailenizi yemeğe çıkarın.Simdi bu sözler saçma gelir ,ama iş ciddiye binip kv kb ile evcilik oynamaya,cici gelin olaylarına girince ne gerek vardı şimdiden demeye,ciddi adımın altında ezilmeye başladığınızda bu özgür yılların nasıl elinizden uçtuğunu göreceksiniz ama iş işten geçecek.

Konu sahibi sevgilin ne iş yapıyor çalışıyor demişsin
konuyu açtın cevap vermiyorsun
Ailenin rızası almak önemli hayır derlerse bi bildikleri vardır okulunun bitmesini kendi ayaklarının üstünde durmanı istiyorlardır yanlış bi karar verirsen ilk ailen üzülür sonra gelir dert yanarsın

Koş koş, kovalayan var.

Giderek annelerimize, ninelerimize benziyorum bu forumda...

Ne isterseniz yapın özgür saylırsınız da ne bu acele. Sizin bu yaşta düşüneceğiniz şeyler daha farklı olmalı sanki. Aileniz muhafazakarmış da onlardan kaçayım derken çıkamayacağınız yeni yollara girmeyin de.

Bir mezun olun önce, bir iki iş görüşmesi yapın, bu insanlardaki " adını koyalım" acelesini anlamak güç.

Okulunuzu bitirmekte fayda var ama zaten bugün söyleyip yarın evlenmeyeceksiniz heralde. Annenize acın yavaş yavaş konuyu. Ben burdaki gibi iş bulmadan sakın evlenme falan diyemicem bende okulu bitirir bitirmez evlendim hiç pişmanlık yaşamadım 🤷‍♀️ umarım sizde çok mutlu bir yuva kurarsınız

21 yaş üni bitmemiş.
tamam seviyorsunuz da okul bitmeden girmeyin o işlere çok pişman olursunuz.

21 yaşında aileme evlenmek istediğimi söylesem babamın kalbine inerdi, 28 yaşında evlendim o zaman bile bana kızım erken değil mi? Demişti 😀 okulu bitirip 6 senedir de çalışıyordum 😀
21 yaş daha bebeksin ya gez ye hayatını yaşa, çok erken kişisel fikrim.

İnsanlar sanki evlenince kapalı kutuda kalınacagını sanıyor herhalde. Yorumlarda bunu gördüm. Evliykende yapılabilir herşey. Önce annene söyle o babana söyler zaten
Gayet açık kutuda yaşıyorum , eşimin anne babası vefat etmiş. Görümcem yok. Eltimler uzak. Klasik bdv konularım yok. Eşim dünyanın en iyi insanlarından bi tanesidir. Türkiye standartları üstünde yaşıyoruz. Sorunsuz sıkıntısız mutlu devam ediyoruz çok şükür ama 21 yaşında evlenmeye gerek var mı? Bence yok. 21 yaş yahu.

16 yaşında ilişkiye başlaman evlenme yaşının geldiği anlamına gelmiyor. 5 sene olduysa olmuş. Okulu bitirmeden asla bu yollara girme sana ablaların olarak çoğumuz burada aynı tavsiyeyi vereceğiz. Okulunu bitir işini bul maddi açıdan özgür bir kadın ol. Seven erkek seni orada bekler hiç bir yere kaybolmaz.

5 yıldır birlikteyiz dediğin zaten çocuk yaşta başlamışsınız. Aceleniz ne bu yaşta daha okul bitmemiş. Evlilik kaçmıyor ya. Önce bi okulunuzu bitirip işe girip para kazanmaya başlayın.

Benim okulum bitmişti, çalışıyordum, hayatım düzene oturmuştu, sevgilim evlilik teklifi etti whatsapp grubuna yüzüklü fotoğraf attım şahsen :D

Hiç mi hevesiniz yok şu hayatta özgürce maaşınızı yemeye, kız arkadaşlarınızla tatile gitmeye ne bileyim tek vasfiniz bir adamın karısı olmak mi bu mudur yani ? Anladım ilişkiniz uzun ki hep mutlu olun inşallah. Ama ne bu acele 21 22 yaşlar çok erken evlilik için.

Back
X