Aileme evlenmek istediğimi nasıl söylerim

Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşında mühendisim özel sektörde çalışıyorum yaklaşık 3 yıldır bir ilişkim var evlenmek istiyoruz sevgilim de mühendis okulda tanışmıştık. Onun ailesiyle tanıştık beni biliyolar ama benim ailem ilişkimi bilmiyor, artık onlara söyleyip tanıştırmam lazım ama konuyu nasıl açıcam bilmiyorum. Diğer başlıklarla herkes önce anneye söyle demiş ama benim annem babamdan daha zor bi karakter ikisine de aynı anda söylemem lazım lütfen bana akıl verin
Aileleriniz mi uygun değil sevgilinizle ilgili çekindiğiniz bir şey mi var neden söyleyemiyorsun? Bence herkes ister çocuğunun evlenmesini

Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşında mühendisim özel sektörde çalışıyorum yaklaşık 3 yıldır bir ilişkim var evlenmek istiyoruz sevgilim de mühendis okulda tanışmıştık. Onun ailesiyle tanıştık beni biliyolar ama benim ailem ilişkimi bilmiyor, artık onlara söyleyip tanıştırmam lazım ama konuyu nasıl açıcam bilmiyorum. Diğer başlıklarla herkes önce anneye söyle demiş ama benim annem babamdan daha zor bi karakter ikisine de aynı anda söylemem lazım lütfen bana akıl verin
Bu arada sizi anlıyorum her aile aynı değil bende 27 yaşındayım ve bugün erkek arkadaşım olduğunu anneme söyledim ama aşırı stres yaptım kaç gündür söyleyince rahat edeceksiniz

muhendis kizi yasi 28 olmus, kendine denk 28 yasinda muhendis erkek bulmus. Daha iyi ne olabilir:) hic cekinme söyle gitsin.
ben dalga gecerek, sakaya vurarak soyledim ilk. bir yatirim yaptim taksitleri var yuklu yuklu.
"pesinati oduyorum, agustos taksidine de zorlasam o zamana kadar birikir. ama kasimda hic param yok. en iyisi eylülde evleneyim ben" dedim. masada annemin kardesleri falan da vardi, bayagi girgir falan oldu, saka mi yaptim gercek mi soyledim anlamadilar. ne evet dedim ne hayir ama ortaya atmis oldum:) zaten sonrasi cabucak geldi, insallah eylulde cidden evleniyorum:)
sen de hic kendini kasma
babama da sey demistim, bir pazar günü guzel birseyler hazirlamisti kahvaltiya.
"ne guzel bir pazar kahvaltisiydi, eline saglik. haftaya da sizi guzel biryere goturmek istiyorum pazar kahvaltisina, guzel biriyle tanistirmak istiyorum" dedim :)
öyle tanistilar.
Gözyaşım pıt 🤩🥹

Damat istiyorsanız gülümseyin yaz bir kağıda 😂sonra kağıdın arkasını çevirip ben evleniyorum yaz onu göster 😂

28 yaşındasın sanırım ailenle yaşamıyorsun çünkü evlenmeyi düşündüğün kişiyle sevgili olduğunu anene söyleyememişsin garip...

Belli ki biraz paniklemişsin o yüzden önce anneyi falan hiç karıştırma, ki daha zor bir karakter demişsin iki kez aynı stresi yaşamana gerek yok
sizinle bir konu hakkında konuşmam gerekiyor de güzel bir çay kahve yap oturun ailecek anlat güzel güzel hiç gerilecek bir şey yok, mutluluklar :)

Sizinle bir şey konuşmak istiyorum diyin konuyu açın. Yarabandını birden çekin gitsin. Zaten halinizden tipinizden anlıyorlar.
Aileniz çok baskıcı bir aileyse erkek tarafıyla tanıştım ettim zaten diye önden söylemeyin bence.

Annen ve babana aracı edebilecek kim varsa araya sok bence. Ben olsam halamla aram iyi direk onla hallederdim. Ama baban zor değilse annenden yumuşaksa annenden önce babanla istişare et eğer ki olmuyorsa sözü dinlenir sevilen birilerini araya sok. Evlenmek sizin hakkınız çocuk değilsiniz. Sadece biraz cesaret. Ben evlenirken ilk anneme söyledim gösterdim annem beğendi babama söyledi. Ama babama da deseydim ilk sıkıntı olmazdı. Bize o rahatlığı vermişti. Tabi her aile böyle değil o yüzden. Kendine güven sen bu işi çözesin arkadaşım.

Annen ve babana aracı edebilecek kim varsa araya sor bence. Ben olsam halamla aram iyi direk onla hallederdim. Ama baban zor değilse annenden yumuşaksa annenden önce babanla istişare et eğer ki olmuyorsa sözü dinlenir sevilen birilerini araya sok. Evlenmek sizin hakkınız çocuk değilsiniz. Sadece biraz cesaret. Ben evlenirken ilk anneme söyledim gösterdim annem beğendi babama söyledi. Ama babama da deseydim ilk sıkıntı olmazdı. Bize o rahatlığı vermişti. Tabi her aile böyle değil o yüzden. Kendine güven sen bu işi çözesin arkadaşım.

Ben biraz garip karşıladım ama bu durumu. Anneniz 3 yıldır bir sevgiliniz olduğunu bilmiyor muydu? Hadi siz anlatamadınız ilişki dinamiği annenizle konuşmuyorsunuzdur belki ama anneler hisseder hayatında biri olduğunu ve didikler genelde. Sizde hiç böyle birşey yaşanmadı mı?

Sistem genelde anne sevgilisi olduğunu bilir , son zamanda anne gelecekler istemeye der kız kişisi, babaya anne uygun bir dille anlatır ve gün konuşulur. Sizde evde hiç bilen yokmu sizden önce çıtlatacak, ortamı yumuşatacak?

Back
X