• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileye evlenmek istediğinizi nasıl söylersiniz ?

Ben 21 yaşında üniversite okuyorum. Yaşım küçük belki ama 5 yıldır birlikteyiz artık ciddi bir şeyler istiyoruz. Aile evinde yaşıyorum ne buluşabiliyoruz ne adam akıllı görüşüyoruz. annem sevgilim olduğunu biliyor ne olumlu ne olumsuz bir tepki vermiyor (hala gizli kapaklı buluşuyoruz). Katı kurallı dinine son derece bağlı bir aile yapımız var. Sevgilim benden büyük çalışıyor. Artık adını koyalım gizli saklı olmasın aileler de bilsin istiyoruz. Ama ben önce anneme sonra babama abimlere nasıl bu konuyu açacağım bilmiyorum.. gerçekten çok çekiniyorum. Odaya geçiyorum kendimi hazırlıyorum annemin karşısına gidince susup kalıyorum. Lütfen bana bir akıl verin
Benimde ilk erkek arkadaşım, ilk sevgilimdi uzun yıllar birlikte olmamıza rağmen hiç evlilik fikri geçmedi. Eşim bana sürekli üniversiteyi bitir işe gir sonradan keşke deme diye akıl veriyordu, o zaman beni istemiyor diye düşünürdüm yalan yok 😂😆.

Valla 25 yaşımı bitirirken ailemde görüştüğüm kişiyi biliyorlardı, annemle kahvaltı yaparken sevgilim ve ailesi tanışmak istiyor sizin içinde uygun bir tarih verirseniz gelmek istiyorlar demiştim.

21 yaşında daha yolun başındasın acele etme lütfen. Git biraz hayatı yaşa 🍀

Bazi kisiler gez,toz, eglen yazmis da bunu yapmasina ailesi izin vermedigi icin evlenmek istiyor zaten. 21 yas bu devirde gecmis zamanin 13 yasinda evlenmesi gibi bir sey. Mantiksiz ve gereksiz.

Ben 21 yaşında üniversite okuyorum. Yaşım küçük belki ama 5 yıldır birlikteyiz artık ciddi bir şeyler istiyoruz. Aile evinde yaşıyorum ne buluşabiliyoruz ne adam akıllı görüşüyoruz. annem sevgilim olduğunu biliyor ne olumlu ne olumsuz bir tepki vermiyor (hala gizli kapaklı buluşuyoruz). Katı kurallı dinine son derece bağlı bir aile yapımız var. Sevgilim benden büyük çalışıyor. Artık adını koyalım gizli saklı olmasın aileler de bilsin istiyoruz. Ama ben önce anneme sonra babama abimlere nasıl bu konuyu açacağım bilmiyorum.. gerçekten çok çekiniyorum. Odaya geçiyorum kendimi hazırlıyorum annemin karşısına gidince susup kalıyorum. Lütfen bana bir akıl verin
Sana vereceğim tek akıl aklın varsa 10 sene sonra söyle. Bende senin yaşında evlendim bir evin sorumluluğunu almak asssllllaaaaaaa istemezdim. Okulunu bitir işe gir kendi paranla bı gez toz aileni sevindir yani bı hayatını yaşa bı tadını al. Ama yok illada ben başımı yakcam hergun temizlik yemek ugrascam diyorsan al anneni karşına ben evlilik teklifi aldım bı adım atmak istiyoruz de gerisi gelir. Eminim annende benim gibi fikir verecek sana 😂😂 inan bazen eşimle oturup konuşuyoruz ikimizde bu sorumluluğun altına çok erken girmisiz yani geçim derdi eşimi geriyor ev işi derdi beni bunaltıyor arada ayda üç dört gezebiliyorsak şükrediyoruz. İçini karartmak için yazmıyorum gerceklerr

Lütfen biraz daha beklee yaşın çoook kucukk biraz daha büyüyüp olgunlaşman lazım. Bir sürü şey öğrenmen lazım. Evlilik sandığın kadar kolay bir şey değil. Büyük ihtimalle kendini evine adayan bir kadın olacaksın şu an bu kafayla gidersen. Önce okulunu bitir mesleğini eline al. Bir işe başla çeyiz için biraz para biriktir o süre zarfında gençliğinin tadıni da çıkar

İnsanlar sanki evlenince kapalı kutuda kalınacagını sanıyor herhalde. Yorumlarda bunu gördüm. Evliykende yapılabilir herşey. Önce annene söyle o babana söyler zaten
Evet kapalı kutuda kalıp kalmayacağını burada kimse bilemez. Kalmayacağını düşünürekte kalabileceği olasılığını yok sayamayız. Zaten buradaki asıl mesele erken yaşta sorumluluğa girmek istemesi. Kendini geliştirmeden başka bir hayata adım atıp yürütmek, hayal üstü bir gerçek. Gezip tozması artısı olmuş olsa bile yaşından ötürü eksilerle daha cok yüz yüze gelecek. Bunlarla baş etmesini o evliliğin içinde yorula yorula öğrenecek. Ve bunun başlama yaşının 21 olması mı daha iyi 30 lara yakın mı?

Şuan hayatın yükünden/sorumluluğundan/insanları idare etme becerisinden ziyade pembiş hayalleri vardır eminim ki. Sudan çıkmış balığa dönme olasalığı da muhtemel.

İnsanlar sanki evlenince kapalı kutuda kalınacagını sanıyor herhalde. Yorumlarda bunu gördüm. Evliykende yapılabilir herşey. Önce annene söyle o babana söyler zaten

Evlilik sorumluluğuyla bekarlık bir mi? 21 yaş sizce bir insanın evlenecek olgunluğa eriştiği bir yaş mı? Kişi önce okulunu bitirir sonra iş hayatına atılır hayatı öğrenir, para kazanmayı idare etmeyi öğrenir evlilik sonraki aşama. Yazılanlardan evlenince kapalı kutuda kalırsını nerden çıkarttınız?

25 de kadina bi reset geliyo ne istedigini ne yapicagini isini gucu bi fark ediyor. Cocugu zaman diplomasini almis, ise girmis oluyor kadinlar 25 yasinda…. Iste şuanki sevgiliniz belki de o zaman ki kriterlerinize uymicak. Gormediginiz pekcok detayi goruceksiniz evlilik ve beklentileriniz hak.
21 yas evlilik icin cok erken. Cok yipranirsiniz uzulursunuz hic acele etmeyin.
Babaya soyleme konusunda, babam ben kucukken anneme soylene soylene avizenin lambalarini degistiriyordu kan yer icinde. Bense ciktigi merdiveni destekliyordum. Soylenirken dediki sakin bi kadinla evlenme basinin etini yer Kel kalirsin sakin bi kadinla evlenme dedi. Isteme olayini anlatmadan once babama evdeki lambayi degistirmesini soyledim yardim icin gidip yaninda dduruken baba baba bi kadinla evlenme dedin, ben de bi erkek buldum erkekle evlenebilir miyim dedim. El de lamba babam havada saskin komik bir an oldu 😅

Evlilik sorumluluğuyla bekarlık bir mi? 21 yaş sizce bir insanın evlenecek olgunluğa eriştiği bir yaş mı? Kişi önce okulunu bitirir sonra iş hayatına atılır hayatı öğrenir, para kazanmayı idare etmeyi öğrenir evlilik sonraki aşama. Yazılanlardan evlenince kapalı kutuda kalırsını nerden çıkarttınız?
ben gitsin hemen evlensin demedim ki 21 yaşında hemen evlenmez zaten.. önce aileler tanışır söz filan olur ondan sonra gelir evlilik ki bu belkide 2 3 seneyi bulur.

İsteyen istediği yaşta evlensin, 21 yaşındaki insana devlet engel mi koyuyor hayır sen evlenemezsin diye, buradakilere ne oluyor da sen daha küçüksün, evlenme diyorlar ki? Benim tanıdığım 18'ini doldurup doldurmaz evlenen de var, 35'inde evlenen de. Bu kadar kasmaya gerek yok bence isteyen istediği zaman evlensin.

Evlenir şimdi, 9 ay sonra bebeği kucağına alır. Sonra hem gezer hem çalışır (yersen)

Çok erken.5 yıldır birlikte olman çok erken olduğunu değiştirmez. Zaten görüşemiyormuşsunuz bile. Aynı evde zamanla "Kocam çok değişti" dersin. Katı bir ailen barda görüşebilmek için evlenilmez. Ekonomik bağımsızlığını kazanır, bir işe girer kendi hayatını kurar görüşürsün

pilava casi sapla :))

saka saka

eğer tutucu bir ailen varsa hiiiic kafanı yorma. sen kız tarafısın, naz makamisin. uğraşma. karşı taraf ugrassin bir yol bulsun.

benim arkadasimin babası da çok tutucuydu (neredeyse üniversiteye göndermeyecek kadar). erkek arkadaşı babasının çok saygı duydugu bir tanidigi ile gidip tanismis, ailesini de tanistirmis. daha sonra babasının arkadaşı da, benim tanidigim çok iyi bi delikanlı var sizin kızla nisanliyalim demis, babası da kabul etmişti :))

bu arada 21 çok erken yas

ben gitsin hemen evlensin demedim ki 21 yaşında hemen evlenmez zaten.. önce aileler tanışır söz filan olur ondan sonra gelir evlilik ki bu belkide 2 3 seneyi bulur.

23-24 yine çok büyük bir yaş değil ki evlilik için. İlla adını koyacak illa o yüzük takılacak diyorsunuz yani. Neden? Kaçıyor mu koca beklerlerse?

Naçizane tavsiyem mesleğini eline almadan evlenme... Gençlikte biz de büyüklerimizden aldığımız nasihatleri kulak arkası ederdik ama yaş aldıkça haklı olduklarını görüyorsun.. Özellikle anne baba istisnalar hariç evlatlarının mutluluğunu ister... Ve dedikleri çoğunlukla çıkar.. Şimdi nişan yaparız, okul bitince evleniriz mantığı ile hareket edersen.. Bir iş tecrüben olmadan ev hanımı olursun.. Allah versin ki çok mutlu bir evliliğin olsun ama her zaman kötüyü de düşünmek lazım derim hep...

Evliliğin istediğin gibi gitmez ise baba evine dönmek, hele ki çocuklu isen daha da zor olur.. Sadece boşanmak olarak bakmıyorum ben olaya hayat bu ölüm olur, hastalık olur, tek başına mücadele vermen gerekebilir... Bu forumda evlenip ayrılmak isteyenlere bir bakarsan mesleğim yok, tecrübem yok, zulmediyorlar ama gidecek yerim yok diye o kadar çok konu var ki.. Seviyorsundur gözün hiç bir şeyi görmez lakin evlenince bu sevgililik gibi olmuyor her şey... Aileler giriyor olaya , geçim derdi giriyor, çocuk giriyor, hayata bakış açın değişiyor... Evlilik öyle bir şey ki tecrübe etmeden kimse bilemiyor nasıl olacağını. Ama bu devirde özellikle kadınların eli ekmek tutmalı..

5 yıldır birlikteyiz dediğin zaten çocuk yaşta başlamışsınız. Aceleniz ne bu yaşta daha okul bitmemiş. Evlilik kaçmıyor ya. Önce bi okulunuzu bitirip işe girip para kazanmaya başlayın.

Benim okulum bitmişti, çalışıyordum, hayatım düzene oturmuştu, sevgilim evlilik teklifi etti whatsapp grubuna yüzüklü fotoğraf attım şahsen :KK70:
R rainyy senin üzerine düşüneceğin bir şey değil boşver :D beğenip beğenmemen genel olarak önemsiz boşver evladım :D

Back
X