Aileye karsi gelip evlenmek

Boşanma olursa ayakta durabilecek kadar maddi manevi kendine güveniyorsan evlen. Bu sadece parayla bitmiyor insanlar manevi destek arıyor. Ben yalnızlığımla daha çok güçlü olan bir insanım ve insan aramam sorunlarımı çözerken. Sen böyle yıkıldıysan diğer insanlar gibisin yani manevi desteğe ihtiyaç duyan biri. Doğrusuyla yanlışıyla senin hayatın, senin seçimin ama bana anlatsan sorsan ben de sana uygun değil derdim. Çocuklu bir insanla evlenmek sorumluluk×3 demek çünkü. Eski eşte hayatınıza dahil olacak hep çocuk ile birlikte.

Cok asik oldugum cok sevdigim biri var o da ayni sekilde hatta daha da siddetli bicimde beni seviyor. Fakat ailem kesinlikle onaylamiyor hatta beni onun yasadigi sehirden bile ayirdilar ki gormeyeyim. Sebep kendisinin evlenmis bosanmis olmasi ve kucuk bir bebegi olmasi. Onun ailesi de kesinlikle desteklemiyor beni istemiyorlar eski esiyle tekrar birlesmesinu istiyorlar. Suclamiyorum kimseyi cunku haklilar mantiga oturacak hicbir sey yok onun ailesi de istiyor ki çocuğunun düzgün düzenli bir hayatı olsun torunları onlardan uzak kalmasın bana onca hakaret edildi ama ben onlara kızamıyorum o da ana baba yüreği. Eski eşine sen hala bizim kızımızsın diyolar bana sanki boşanma sebebi olmuşum gibi bakıyolar. Kendisi hep çevremde olan biriydi ama boşanana kadar selam vermişliğim bile yok asla günaydın bile demedim bir kere olsun yani arkadaşlık ilişkimiz bile yoktu onun ilişkisi vardı sonra evliliği oldu benimse hislerim vardı yanlışa düşmekten korktum hep uzak durdum kendimi hep çektim hatta der benden nefret ettiğini düşünürdüm ama herkes beni sanki ben sebepmişim ayrılığına gibi suçluyor. O da beni suçluyor ben o daha evlenmeden ona bir günaydın desem o dağları yıkarmış benim için. ondan uzakta kalmak beni hergun öldürüyor. Evlensem bir dügünüm olmayacak ailesi beni istemeye gelmeyecek kendisi cok kisa sure evli kalip bosandigi icin borcu var yani evet hicbir mantigi yok bu isin. Arkadaslarim bile desteklemiyor ailen de sen de boyle bi hayati hak etmiyorsunuz diyor. Ama ben onu yarı yoşda bırakmak istemiyorum bu yola birlikte başkoymuşken en başında şimdi ona benden bu kadar nasıl diyeceğim. O ailesini karşısına aldı ben yapamıyorum ama nasıl benim için katlandıklarına karşı ehh benden bu kadar derim biliyorum mahvolur ölür. Yanlış bir evlilik yapmış olmak kadının isteğiyle bir çocuk sahibi olmak suç mu hayat bu insanların başına neler geliyor fakat ailem de diyor ki onun yanlışlarının ceremesini sen niye çekesin. Cevabım belli sevgisinden kalbim iki büklüm halde bu yüzden çekerim diyorum. Ailemse biz sana kıyamayız yüreğimiz el vermez mutsuzluğuna diyor. Çaresizlikten nefes alamıyorum yardım cevap da beklemiyorum hiç tanımayan birilerine derdimi açmak istedim dağlara taşlara haykırasım kendimi yollara vurasım var.

Ailene saygı duymuyosun madem kendine saygı duy. Ne hale gelirsin bu birliktelikte hiç mi önünü göremiyorsun ? Yürüttürürler mi ? Sende yürütecek güç olur mu?o çocuk büyüdüğünde sana bilenir bi kere. Sen ayırmışsındır anne babasını zihniyetinde yetişir, yetiştirirler.. :kusmuk:Bu nasıl arabesk bir sevdadır yahu. Ortada bir çocuk ve binbir türlü engel var, sende de bizim sevdamız herşeyi aşar kafası var. :eğlence:Ne içtiniz iyimisiniz çözemedim ? Bu adamı divan edebiyatından fırlamış mecnun sanıyorsun herhalde, kendini de leyla...:halay: çölde susuz kalmış serap görüyor garibim aşk aşk aşk diye.:KK60: Herşeyi aşar ya aşk doğru (!) " aşk derdiyle hoşem el.çek ilacımdan tabib, kılma derman helakım, ki zehri dermanındadır" demiş fuzuli ama yüzyıllar önce demiş. Aşkla hoşum ben yarama çare bulma doktor demiş. Madem körkütük aşıksın o aşklarda aşkın acısı da sevilir canım fuzulinin dediği gibi... acıyı sev sen. Bak o zaman gerçek aşktır işte. Başka türlüsü hastalık ve bağımlılık. Geçin bu masalları da hayata dönün. Burda kim ne dese boş. Sen bildiğini okuyacaksın nihayetinde. Çok örneği mevcut bu tür arabesk sevdaların böyle derin engelleri aşamadığı gerçeği. Bu hikayede sadece çocuğa ve ailene üzüldüm. Yazık vallahi.

Son düzenleme:
Cok asik oldugum cok sevdigim biri var o da ayni sekilde hatta daha da siddetli bicimde beni seviyor. Fakat ailem kesinlikle onaylamiyor hatta beni onun yasadigi sehirden bile ayirdilar ki gormeyeyim. Sebep kendisinin evlenmis bosanmis olmasi ve kucuk bir bebegi olmasi. Onun ailesi de kesinlikle desteklemiyor beni istemiyorlar eski esiyle tekrar birlesmesinu istiyorlar. Suclamiyorum kimseyi cunku haklilar mantiga oturacak hicbir sey yok onun ailesi de istiyor ki çocuğunun düzgün düzenli bir hayatı olsun torunları onlardan uzak kalmasın bana onca hakaret edildi ama ben onlara kızamıyorum o da ana baba yüreği. Eski eşine sen hala bizim kızımızsın diyolar bana sanki boşanma sebebi olmuşum gibi bakıyolar. Kendisi hep çevremde olan biriydi ama boşanana kadar selam vermişliğim bile yok asla günaydın bile demedim bir kere olsun yani arkadaşlık ilişkimiz bile yoktu onun ilişkisi vardı sonra evliliği oldu benimse hislerim vardı yanlışa düşmekten korktum hep uzak durdum kendimi hep çektim hatta der benden nefret ettiğini düşünürdüm ama herkes beni sanki ben sebepmişim ayrılığına gibi suçluyor. O da beni suçluyor ben o daha evlenmeden ona bir günaydın desem o dağları yıkarmış benim için. ondan uzakta kalmak beni hergun öldürüyor. Evlensem bir dügünüm olmayacak ailesi beni istemeye gelmeyecek kendisi cok kisa sure evli kalip bosandigi icin borcu var yani evet hicbir mantigi yok bu isin. Arkadaslarim bile desteklemiyor ailen de sen de boyle bi hayati hak etmiyorsunuz diyor. Ama ben onu yarı yoşda bırakmak istemiyorum bu yola birlikte başkoymuşken en başında şimdi ona benden bu kadar nasıl diyeceğim. O ailesini karşısına aldı ben yapamıyorum ama nasıl benim için katlandıklarına karşı ehh benden bu kadar derim biliyorum mahvolur ölür. Yanlış bir evlilik yapmış olmak kadının isteğiyle bir çocuk sahibi olmak suç mu hayat bu insanların başına neler geliyor fakat ailem de diyor ki onun yanlışlarının ceremesini sen niye çekesin. Cevabım belli sevgisinden kalbim iki büklüm halde bu yüzden çekerim diyorum. Ailemse biz sana kıyamayız yüreğimiz el vermez mutsuzluğuna diyor. Çaresizlikten nefes alamıyorum yardım cevap da beklemiyorum hiç tanımayan birilerine derdimi açmak istedim dağlara taşlara haykırasım kendimi yollara vurasım var.
Kesinlikle aileni dinlemelisin,sevgi aşk falan gelip geçici hisler o yüzden hayatını mahvetme aileni dinle...

eğer bu durumu başka biri bana gelse anlatsa sizlerle aynı tepkiyi verirdim mantıklı ve doğru olanın ne olduğunun da farkındayım ama bir yandan bunca zaman ondan kopamadım duygusal bir insanım hislerim de güçlüydü en baştan dedim bana bu kötülüğü yapma beni kendine bağlama diye olaylar daha da büyüdü ve bu raddeden sonra bırakıp gitmek vefasızlık geliyor bunu da kendime yakıştıramıyorum. Cahil bir insan değilim ama insanım beşer şaşar misali baştan bir hata yaptım böyle karmaşık bir ilişki kimseye iyi gelmez beni de yıprattı mahvetti daha da mahvedecek ama onu öylece bırakmak da vicdanıma sığmıyor tabi ki ailemi çiğnemek de vicdanıma sığmıyor arada sıkışıp kaldım öyle bunaldım ki elimde olsa kaçıp herkesten kurtulup derin derin nefes alıcam. Ben böyle arabesk ya da saplantılı bir kişi değildim ama merhamet belki o öyle üzüldükçe ben nasıl kıyarım diyorum ailem üzüldükçe de nasıl kıyarım diyorum bu güne kadar asla ailemi karşıma alacak bir şey yapmadım hayatımda hep onların tavsiyelerini gözönünde bulundurup yol aldım ailem olmasaydı sonunu göre göre yine bu yola girip belki kendimi feda ederdim bencilce davranıp kendi çıkarımı düşünmem gerek biliyorum keşke böyle olmasaydı yolumu önümü geleceğimi göremiyorum evlilikten insanlardan soğudum bu meseleyi kapatmayı başarırsam da uzun bi süre kimseyi almayacağım hayatıma.

eğer bu durumu başka biri bana gelse anlatsa sizlerle aynı tepkiyi verirdim mantıklı ve doğru olanın ne olduğunun da farkındayım ama bir yandan bunca zaman ondan kopamadım duygusal bir insanım hislerim de güçlüydü en baştan dedim bana bu kötülüğü yapma beni kendine bağlama diye olaylar daha da büyüdü ve bu raddeden sonra bırakıp gitmek vefasızlık geliyor bunu da kendime yakıştıramıyorum. Cahil bir insan değilim ama insanım beşer şaşar misali baştan bir hata yaptım böyle karmaşık bir ilişki kimseye iyi gelmez beni de yıprattı mahvetti daha da mahvedecek ama onu öylece bırakmak da vicdanıma sığmıyor tabi ki ailemi çiğnemek de vicdanıma sığmıyor arada sıkışıp kaldım öyle bunaldım ki elimde olsa kaçıp herkesten kurtulup derin derin nefes alıcam. Ben böyle arabesk ya da saplantılı bir kişi değildim ama merhamet belki o öyle üzüldükçe ben nasıl kıyarım diyorum ailem üzüldükçe de nasıl kıyarım diyorum bu güne kadar asla ailemi karşıma alacak bir şey yapmadım hayatımda hep onların tavsiyelerini gözönünde bulundurup yol aldım ailem olmasaydı sonunu göre göre yine bu yola girip belki kendimi feda ederdim bencilce davranıp kendi çıkarımı düşünmem gerek biliyorum keşke böyle olmasaydı yolumu önümü geleceğimi göremiyorum evlilikten insanlardan soğudum bu meseleyi kapatmayı başarırsam da uzun bi süre kimseyi almayacağım hayatıma.

Bunu merhametle eskiden böyle arabesk değildim demeyle geçiştiremezsin. Bağımlılık hastalık bu. Buram buram cehalet kokan bir evlilik olur yaparsan. Kendine saygın azalmış, sorunla baş etmek yerine bahane arıyorsun. Mücadele hiç yok. Bi psikologa git madem öyle, olabilir insanın başına gelebilir bu değer azalması durumu. Bir yer değişikliği yap yada. Uzaklaş gelme bi süre. Aileden önce adama yazık olur kafasını da bırak. Adam olsa çocuğuna sahip çıkar önce uçkuru peşinde koşmaz evlilik aşk diye. Ha yapamıyorum ben buyum çileye razıyım diyorsan da git evlen, çiğne aileni, suratına tükürülen değersiz kadın rolüne gir. Gelecekte o çocuğunda aileninde bedduasını al, hayatıma ne güzel ettim diyerekten de üzerine 1 bardak soğuk su iç tam olsun. Merak etme mide genişler aşk karın doyurur ozaman. (!)

Son düzenleme:
Kimse hickimsee evliliğini minicik bebeği varken yikmaz , eski eşi belliki ya aldatildi yada daha büyük bişey yaşadı boşandı. . sen smdi gencecik bekarsin ve bunları anlamayacak kadar toysun , adam çok sorumluluk sahibi olsaydı zaten borç harç içinde o küçücük bebegede nafaka ödemek zorundayken seninle evlenme yoluna girmez hadi evlendi diyelim hep sıkıntı hep sıkıntı yaşarsın maddi manevi . Ne gerek var bunlara ? Aklı başında bir kıza benziyorsun ama o laylaylom akıllı ergen sevgilinin gözünü kör etmesine izin verme yoksa seninde sonun eski eşinden farksız olur gibi küçücük bebekle ortada kalabilirsin . Şu genç kızlarımız biraz akıllı olsunlar akıllı , elinizde çok iyi fırsatlar olabilecekken böyle dramalara , iki aşk sözlerine , ben seni çok sevmistimlere ne çabuk kaniyorsunuz malesefki hayat ve erkekler bazen çok acımasız ...

Cok kisa evli kalmista cocuk ne ara dogmus:işsiz:
Bir kadin ufacik bebegi varken kolay kolay bosanmaz neden bosanmis?
Daha evlilik borcu oduyor desiginize gore bu adam bosanalo da cok olmamis.
Eminim karisi icin de oluyordu bir zamanlar.
Aileni dinle o ask mesk bitecek geriye sizden nefret eden akrabalar,ufacik bebek ,sorinlu bir koca kalacak..degmez aileni karsina aldigina

Söylediğiniz her seye harfiyen katılıyorum ve bunların farkındayım ama bırakıp gitmek içimde bir suçluluk duygusuna da sebep oluyor üzülüyorum haline anlattıklarım elbette kulağa hoş gelen şeyler değil boşanma noktasına gelmelerinde suç tek taraflı değil baştan olmaması gereken bir seymiş ikisini de yıpratan ben kolay kolay ailesini silecek biri değilim ben silsem onlar beni bırakmaz zaten bakmayın yani ama inanılmaz bir suçluluk duygusu var içimde aldatmış gibi yarı yolda bırakmış gibi hissediyorum, öyle kötü bir insan değil o da görüyor çoğu şeyi o da söylüyor o da üzülüyor. Haklısınız sanırım profesyonel destek almam gerek ruh halim için

Ayrılamıyorsan da evlenme, bi süre böyle devam etsin, belki zaten zamanla anlaşamayıp ayrılacaksınız, keşke baştan bu yola hiç girmeseydin. Ama olmuş artık, zaman ver kendine, evlilik için acele etme. Çok Dua et Allah hakkında hayırlısını nasip etsin, allahım benim için bu adam hayırlısı değilse içimi soğut diye dua et.
Doğru bir evlilik ve yol gibi görünmüyor ama Bazen şer gördüğümüz şeyde hayır vardır bilemeyiz , Allah hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsin diye dua et, hayırlısı değilse de bi şekilde çıksın gitsin hayatından

Ne şiddetli sevmesi yahu. Ailesini karşısına alan adamdan gelecek mi bekliyorsunuz? Borçlarıyla ortada kalan o istedi bu istedi diye zevkine çocuk yapıp yarı yolda bırakmak ve bu borçların içinde başkasıyla olacak cesareti nerde buluyor bu adammm??

Silkelenin kendinize gelin. Seviyorum, aşığım ayaklarınızı bir çekin. Duygusallığınızı bir kenara bırakın. Sosyal hayata açılın gerçekçi olun. Bu kafayla çok yıpranırsın.

Yazdığın konuyu baştan tekrar kendin oku. Hiçbirisi normal değil. Sadece sana ulaşılmaz geliyor sanırım o yüzden sevdiğini sanıyor olabilirsin

Söylediğiniz her seye harfiyen katılıyorum ve bunların farkındayım ama bırakıp gitmek içimde bir suçluluk duygusuna da sebep oluyor üzülüyorum haline anlattıklarım elbette kulağa hoş gelen şeyler değil boşanma noktasına gelmelerinde suç tek taraflı değil baştan olmaması gereken bir seymiş ikisini de yıpratan ben kolay kolay ailesini silecek biri değilim ben silsem onlar beni bırakmaz zaten bakmayın yani ama inanılmaz bir suçluluk duygusu var içimde aldatmış gibi yarı yolda bırakmış gibi hissediyorum, öyle kötü bir insan değil o da görüyor çoğu şeyi o da söylüyor o da üzülüyor. Haklısınız sanırım profesyonel destek almam gerek ruh halim için

Sen bu kadar kafanda evirip çeviriyorsun ya sen ayrıldığında o adam ertesi gün sosyal medyada kız eklemeye başlar

Bu şerefsiz adama bu kadar değer verme gözünde büyürme

Kadinin bebegin ahini alarak mutlu yuva sahibi olamazsiniz. Illaha bir günaydın mi demeniz lazimmis onun sizinle evlenmesi icin. Bugun size yarin başkasına. Hicbir erkek sevmedigi bir bayanla evlenip kadin istedi diye bebek yapmaz. Böyle olan varsa da dusunmuyordur pek. Kusura bakmada minicik yavrusuna vicdani olmayip senin pesine dustuyse yarinda gider baskasinin pesine duser. Ailenden uzak kaldiginla insanlar icinde kendi icinde degerini yok ettiginle kalirsin. Bu dunyada sevgiden daha onemli birsey var suan. Oda minicik bebek. Onu düşünen hickimse yok malesef. Yazik bebege uzuluyorum ençok. .

Back
X