Ben şunu anlamaya çalışıyorum.Şimdi ev için kredi çekilmiş ya 1100 lira ödenecek bu her ay.Diyelim ki apar topar siz ve abiniz evlendiniz evden ayrıldınız hani oldu farz edelim ki.Bu her ay ödenmesi gereken parayı anne ve babanızın ödeyecek gücü var mı ?
Var evet. 4 kişilik bir ailenin masraflarıyla 2 kişilik bir ailenin masrafları bir olmaz zaten. Bir annem bir babam. Faturalar mutfak vs yarı yarıya hatta daha fazla inecek zaten. Babamın emekli maaşı ve memleketteki evimizin kirası rahatlıkla yeter diye düşünüyorum. Çünkü abim için de benim için de düğün masrafı falan yapmayacak. Kendimiz yapacağız her şeyi.
Ben maaşımın yarısını aileme veriyorum çok uzun zamandır. Ama kendim isteyerek verdiğim için bir rahatsızlık duymuyorum.
Biliyorum ki bir gün maddi bir ihtiyacım olduğunda ailemde benim arkamda olur, destek olur hem maddi hem manevi anlamda.
Hiç bir zaman şu kadar ver bu kadar ver demediler. Bana da illa ki her ay şu kadar vereceksin deselerdi sinir olurdum. Bu konuda şikayetlenmenize hak veriyorum.
Ben de vermek istiyorum tabi ki ama dediğim gibi zaten ciddiye binen bir ilişkim varken kara kara düşünüyorum şimdiden. Nasıl yapacağız çok masraf olacak hiç param yok diyorum. Üstüne bir de bu ödeme beni derinden sarsar.
O krediye itiraz eden bendim abim öderim dedi ödesin o Zaman ben giderler için yardımcı olurum tabi ama benim de planlarım var masraflarım var yatırım yapmam gerekiyor lütfen anlayın ısrar etmeyin diyebilirsin.
Bu şekilde söylesem zaten daha ısrar edeceklerini sanmıyorum ama kırgınlık dargınlık olmasın istiyorum ben sadece.
Abiniz ve sizin maaşınız dışında eve giren maaş ne kadar?
2300 falan alıyor sanırım babam emekli maaşı. Bir de memleketteki evimiz var kirada. Ondan da aşağı yukarı 600-650 lira falan geliyor.
Kredi çek, derhal bir araba al, maaşının yarısı ona gitsin.
O arabayı da zaruri bir ihtiyaç olarak edin ve satma.
Başka türlü kurtulamazsın ailenden.
Ailene bahane bulup vermezsen çok kavga edersiniz ama kredi borcuna bir şey diyemezler.
Abinden de umudu kesin artık, evlenip gidecek.
Öyle kredi falan ödemez size de yardım etmez, zaten evlenince kendi borçları da olacak.
Ehliyetim olsa hiç durmayacağım zaten. Ben de o yüzden araba almak için biriktirmek istediğimi söyledim. Araba almamın makul hale geleceği ilk fırsatta hemen yapacağım o işi zaten. Hiç değilse kenarda o arabanın değeri kadar param var derim kafamda.
Bence kredi işine bulaşmayın. Abin de doktormuş. Madem demiş ben öderim diye, verdiği sözü tutsun ödesin.. Sende eve maaşının 5/1 ini verebilirsin.. Maaşın 2000 liraymış.. 400 lira kafi.. İsterlerse fatura ödesinler, isterlerse de krediye yardım olsun.. Bu onların sorunu.. fazlasına da karışma.. Yarının ne getireceği belli olmaz. Onlar senin ailen olabilir ama, gün gelir sana sırtlarını da dönebilirler..
Ya zaten benden önce evlenecek muhtemelen ve o evlendikten sonra ben de evlenene kadar tabiki yardım ederim. Hatta muhtemelen o zaman öderim de. Ama daha abim bizimleyken ve ortada nişan vs girişimi bile yokken neden böyle panik olundu çok lüzumsuz geldi.
Anne ve babaların çocuğun maaşına göre kendi aralarinda hemen hesap kitap yapmalarına hiç hazzetmem
Bence siz de maaşınıza göre öncelikle kendinizi düşünüp bir sınır belirleyin ona göre ben şu kadar yardım yaparım demelisiniz Her maasta istediklerini verirseniz artık maasinizin keyfini rahatlığını yasayamayinca çalışmaktan da sogursunuz yoksa
Kaldı ki bu aldığım bile gözüme az görünüyor benim. Birçok şeyi yapmak için yeterli bir para değil zaten. Ben de her ay aynı miktarda olmasın diyorum sanki ödemek zorunda olduğum bir borçmuş gibi. Bir ay mutfak masraflarını karşılayayım bir ay kredinin bir kısmını vs..
Abinin 5000tl maasi var ustelik doktor ve annen onun icin her ay senin onun yarisindan bile az olan maasindan kisip bilezik almayi dusunuyor oyle mi? Allah akil fikir versin ne diyim uzuldum halinize. Bir tarafi kayirayim derrken diger tarafi batirmayi dusunmesi cok manidar
Ahhh ahh hep annemin başının altından çıkıyor zaten. Ailede bazı çocuklarda olur bu tarz düşünceler kimi zaman ya... Zaten sinirim bozuluyor bazı davranışlarına. Aynı hareketi abim yapsa ona surat da yapmazdı suratına telefon da kapatmazdı. Sabah abimi kahvaltıya paşam diye çağırıyor, beni ismimle. Bu bile kırıyor zaten insanı. Makbule geçmeyeceğini bile bile yapmak istemiyorum açıkçası.
Peki kredinin bitmesine ne kadar var.
3 yıl kaldı.
Valla ''Paran batsın istemiyorum!'' dese biri bana ne içime oturur ne de üzülürüm. Niye üzüleyim? Anneniz çok ayıp etmiş, istediği parayı çekmemişsiniz diye suratınıza telefon kapatmak ne? ''Ev kredisini bundan sonra sen ödersin diye düşünmüştük'' ne demek. Anne babalar hangi ara çocuklarının paralarına bu kadar tenezzül eder oldular?
Benim 10 milyar maaşım olsa annem babam 1 milyarını bile kabul etmez. Ne evlerinin ne arabalarının borcunu ödetir. Hatta ''Araba almak istediğin zaman seçeceksin, yarısı biz peşin vereceğiz, kalanını sen maaşınla ödersin.'' bile dedi babam.
Annem bana evleneceğim zaman için eşya parası bile biriktirmiş. Ve o paranın hangi şartlarda biriktiğini biliyorum.
Vicdan yapma konu sahibi, kimse açlıktan ölmez. Evleri var aç değiller açıkta değiller, sen bekar kadınsın. Birikimin olmazsa güvencen olmaz. Sakın fazla verme.
Ben eminim ki babam yapıyor bizim için bir şeyler. Mesela tamam abim o krediyi ödüyor ama babam da onun karşılığı kadar arttırıp kenara altın falan alıp koyuyor bunların farkındayım Ama işte şöyle şeyler de üzüyor beni. Sizin ki de anne benimki de. Bir tarafta suratıma kapatan bir tip, bir tarafta sizinki...

Böyle anlatınca sanki ailemi kötülüyor gibi oluyorum vicdan azabı da duyuyorum fedakarlıkları da çok fazlaydı şimdiye kadar. Artık ne düşündüler de böyle bir mevzu oldu bilmiyorum.
Rahmetli babam benim olduğum yerde sizin paranız geçmez derdi öyle bir babanın kızı olduğum için ağzım açık okudum
Allah rahmet etsin.
Benim babam da hiç istemedi o ayrı ama ben de burdaki yorumları ağzım açık okudum. Bizim ailemiz tamam ama tabii okutacak bakacak vs gibi yorumlar olmuş orası doğru ama gelmişsiniz 20 küsür yaşına memur da olmuşsunuz hala mı bakmak zorunda. Mantıken o evden çıkıp ev tutsan kira elektrik su yakıt yiyecek vs eline 900den de az para kalır belki yetmez bile. Eve geldiğinde de sıcak yemek bulamama temiz çamaşır vs bulamama da cabası. Şimdi 18-20 yaşından küçük olsak da isteseler tamam da koca adam olup ee ailem tabii bakmak zorunda istemes abes vs sözler abes bence.
Ailem bakmak zorunda demedim, öyle düşündüğümü de söylemedim. Ama ailemle kalıyorum diye otel müşterisi muamelesi yapılması hoş mu sizce?
500 falan neyse de maasin yarisindan fazlasi ne demek. Birilerinin gazina gelmisler belli.
Aynen öyle. Ben kimin fikriydi bu çok iyi anladım zaten. Hep annemin işgüzarlıkları.
Sizin gibi birisi benim annem babamin da basinda var. Kardesim! Aldigi parayo ha bire kendi ihtiyaclari icin harcar da harcar, hatta bir de ayin onbesine yetiremez annemlerde alir biraz harclik. Onun aldigi maas ile iki cocuklu aile gecindiren insanlar var. Kirasiydi, faturalari, mutfak masrafi yol vs. derken ama bizimkinin yemegi evden, ne kirasi var ne faturasi ne gecim derdi. Ancak geziyim. Giyiniyim. Ama bunlarin da bir siniri olur degil mi. O aile de yasiyorsaniz bir yastan itibaren aileye destek olmak lazim. Hala kucuk cocuk gibi anne babaya yuklenmemek lazim. Babam degisti diyorsun acaba baban senin bir turlu sorumluluk almaya yanasmaman sebebiyle artik emrivakilere basvurmus olmasin? Bence hic cok degil 1100 tl. Kira yok fatura tup vs yok. Her ay 900 tl' lik giyim alisverisi yapacak degilsiniz ya. 300 - 400 tl yeseniz her ay 500 tl kenara atarsiniz.
Yakıştırmanızı iade ediyorum, üzerime de alınmıyorum. Kardeşinize benzetmişsiniz beni ama hiç de öyle değil. Ben aldığımı kendi ihtiyaçlarım için falan harcamıyorum, bencillik ettiğimi de sanmıyorum. Şimdiye kadar ne kazandıysam mutfak alışverişlerimizi karşıladım. Anneme babama abime sık sık hediyeler aldım ihtiyaçları doğrultusunda. Annem de babam da ben işe girdiğimden beri kıyafetim yok ayakkabım yok falan demediler hiç. Annemin akrabaları 3 ay bizde kaldı hastalık için. Bir akşam dahi elim boş gelmemişimdir annem bunalmasın diye. Defalarca anneme kredi kartımı verdim istediğin gibi alışveriş yap diye. Annemin birkaç tane günü var, altınını falan alır veririm. Aynı şekilde ekstra bir harcama çıkar babamın memlekete falan gitmesi gerekir, yol parasını harçlığını veririm. Her ay belirli bir miktarı tık diye koymuyorum belki önlerine ama bu yaptıklarım da bence gayet hatrı sayılır şeyler. Yani illa tek tek kalem kalem anlatmadım diye hiçbir getirim yok da sanılmasın. Küçük çocuk gibi aileme falan yüklenmiyorum ben kısacası. Hele kardeşiniz gibi onlardan bir beklenti içine asla girmedim.
Evi abin ödesin hep.Tapusu onun üstüne olsun.Hem maaşı yeterli..Böylesi daha adil.Kimse kimsenin emeğinin üstüne yatmasın.Kazanması zor..İnsan ne emekler veriyor kazanmak için..uykusuz kalınıyor insanların kahrı çekiliyor nekadar,vücut,kafa yoruluyor...Kendi ister verir amenna...Anne babanın durumu yoksa abine birşey yapmasınlar abinin maaşı dolgun.Herkes kendi yağında kavrulması gerekirken gereksizce karıştırmanın mantığı ne..Anne baba çocuğına bakmaya eğtim vermeye meslek edindirmeye mecburdur..Karşılık beklemeden..Yoksa neden en yakınımız?
AMA böyle diye evlada yok yerinden ev almaya çalışanlara miras bırakmaya çalışanlara hazıra alıştıranlara da karşıyım..
Kimse kimseye bukadar yük olmamalı..Herkrs kendi sorumluluğunu alabilmeli.
500tl yeterli bence..Gerçi baban sen evlene kadar nekadar alabilirsem derdinde gibi öyle görünüyor..
Ya aç olur açıkta olur tmm..
Limoncuya bakma o çalışmıyor.Eşinin maaş kartı da kendinde:)
Ben de öyle düşünüyorum zaten. İki evimiz var iki kardeşiz. Allah gecinden versin onlara bir şey olduğunda bu ev abimin hakkıdır diyorum. İsterlerse iki evi de ona bırakabilirler. Annem babam hayattan göçüp gidince ev derdine düşeceğimi sanmıyorum.
Cnm nasıl alıştırırsan öyle gider. Tecrübeyle sabit.
Bende ilk işe girdiğimde, babam kredi çektirdi, arabasını değiştirdik. O bitmeye yakın abimin düğünü için yardım istedi, birazda orda çektim. İlk kredi bitince ben araba alacaktım güya. İkinci krediyi çekmemek için ne kavgalar ettik. Bu Son dedim çektim.
Sora utanmadan ev değiştirmek istedi annem, onu çıtlatmaya başladı. Para ile ilgili Son kavgamızdı. Ondan sonra kendi arabamı aldım. Onun kredisi bitti 4-5 ay oldu. Eve hiç bi şey vermiyorum.
Tabi benim bu kadar yardımıma rağmen, nişanıma çeyizime tek kuruş harcanmadı. Orda anladım ki her koyun kendi bacağından.
Yani demem o ki, kendi vicdanını rahatlatacak bi meblağ ver.
Şimdi sana araba al diyeceğim ama evliliğe giden bi ilişkin varken, o borca girmek istemeyeceksin muhtemelen. O yüzden sana tavsiyem ailene ilişkini çıtlat ve 10-20 bin bütçene göre kredi çek, dolara çevir, bankaya at. Yoksa aylık 500 dersin, o sürekli artar.
Aynen canım ben de sabit bir meblağ değil ama kimi ay az kimi ay çok olacak şekilde bir şeylerin ucundan tutmayı planlıyorum. Dediğin gibi bankaya borç ödercesine sabit bir miktar olunca ekstralar falan bitmez gibime geliyor benim de.
10 yıllık çalışma geçmişim var,babam çalışıyodu annemin sigortasını ödüyoduk bi taraftan da dışardan, ben de çalışıyodum 2 çocuk daha okuyodu evde mecbur maaşımın tamamını verdim hep harçlık aldım babamdan, sonra ikisi de emekli oldu, evlenmeden 2 sene önce de babamla konuştuk sen biriktir dedi ihtiyaçlarını al ben de 2 sene hiç vermedim e yetti de tüm çeyizimi almaya arttırdım bile, bi kaç ay versen sonra nişanlanınca falan eksiklerim çok artık vermiyim desen ne derler, ne kadar nişanlı kalırsınız ona göre bi hesap yapın
Benim babam emekli memur. O adamcağıza ben evlenirken şunu sen yap bunu sen karşıla zaten diyemem, demeyeceğim. Her şeyimi kendim yapacağım ve bu başlı başına çok büyük bir masraf zaten. Nişanlandıktan sonra maaşımın tamamını bir kenara atsam bile kaydadeğer bir para etmeyecek. Şimdiden adam akıllı bir şeyler yapmaya kararlıyım ben. Kendi harcamalarımı falan da kısmayı düşünüyorum hatta ciddi şekilde.
Herkes kendi maasina gore yardim etmeli abinin 5 te 2 si kadar maas aliyosun. Krediyede o kadar yardim et. Yakit parasinida abinle aynı oranda bolusun. Boylesi daha adil.
Ha bide bilezige yardim etme. Bizde soyledir eger calisiyosa ailedeki herkes bitane takar. Abin evlenecegi zaman bi bilezik alir kendi adina takarsın
O evlendiği zaman bir masrafını ben karşılarım jest olması adına. Mesela eşyalarından bir kısmını... Yada bir bilezikten çok daha fazlasını hediye ederim. Bunlar zaten düşündüğüm şeyler benim. Dediğim gibi abimlik bir durum yok. Çocuğun ben ödemem falan dediği de yok. Hepsi annemin plan ve programları kendi çapında.
Hala şaşırıyorum anne baba bakmak okutmak meslek Edindirmek zorunda imiş ee doğru adamlar okutmuş bakmış meslek edindirmiş hala tepelerinden inmiyorıZ üstüne ama paramı istiyor ama şu kadar para verdim. Verme kardeşim o zaman çık kendi evine ver bütün masraflarını gel evine akşam altıda yemek yap falan. Yok ya Türk aile yapısı böyle yapıyor bizi. Tamam annelik babalık önemli orasını biliyoruz ama kafamızda öyle bir oturtmuşuz ki 30-40 yaşına gelip bence annem çocuğuma bakmalı zor durumdayız ama eşimin annesi para vermedi sormadı bile vs vs vs diyen insancıklar türüyor.
Tepelerinden inmiyoruz lafı bana çok ağır geliyor yahu... Benim aileme kıyafet ıvır zıvır dışında hiçbir masrafım olmadı bugüne kadar. Okurken çok komik bir miktarda harçlık alıyordum, dışarda yemek bile yemiyordum. Hiçbir zaman pahalı marka kıyafetler falan istemedim böyle şeyler için onları hiç üzmedim. Kaç yaşına geldim telefonum bile abimin eskisi. Ben sandığınız gibi şımarık bir dediği iki edilmeyen bir evlat falan değildim yani. Hal böyle olunca ailenin tepesinden inmemek tabiri çok ağır geliyor bana. Onlara yüküm aynı evde yaşamaksa bilemiyorum artık.
Ben nasıl beni özel üniversiteye gönder yada bu kıyafetlerin daha pahalısını al demediysem zamanında, onlar da 500 yetmiyor 1100 ver dememeliler bence.
Bende seninle ayni fikirdeyim, buna kasikla verip sapiyla cikarmak denir..sacmalik..ben evladimin ihtiyacini temin etmekle yukumluyum,artik is guc sahibi olunca hadi sana yedirdikletimizi geri ver demek deilde nedir bu..gercekten cirkin bi bakis acisi..
Aynen öyle oluyor işte. Aksi takdirde azıcık vefa duygusu olan bir insan zaten ister ailesine yardımı dokunsun. Sadece tavır zoruma gitti benim.
Aileye yardım edilir de bu yardım değil ki resmen borcu ödemek demek zor bir durum inşallah çözersiniz evlenene kadar rahat 8 sene çalıştım babam bir kere bile istememiştir çok ihtiyacı olduğunda bir miktar aldı sonra tekrar verdi ben o dönemde 10 bine yakın çeyiz yapıp 10 bin civarı altın yapmıştım sırf biriktirmem için destek oldular her ay belli tutarlarda belki 100 TL yi bile geçmeyecek market alışverişi yaptım o kadar kardeşlerime ufak tefek şeyler aldım hepsi bu bunda bile tuhaflarına gitti şuanda evlendim ellerinden gelenin fazlasını yaptılar Allah razı olsun fazlasıyla herşeyi verdiler hala daha veriyorlar sonuçta büyütmüşler tabi ki hakları ödenmez parayla da ödenemez ki illa bir zorunluluk gibi düşünülmesi çok yanlış babam borç içindeyken bile almadı bizden annem biriktir geleceğin için dedi 1000 TL en fazla maaşım oldu evet ama yine de dokunulmadı o yüzden bana çok tuhaf gelir illa vereceksin şeklinde çocuklarını zora sokan babalar 
Kuzenlerimin 2si çalışırdı babaları araba almıştı onlara ödetti resmen senelerce aylık ellerine bir miktar verirdi sadece onlarında arabası derdi sanki öldüğünde arabayı 4e bölecekler o kadar saçmaydı ki hepsi kaçtı baba evinden artık bunalmışlardı çok üzücü bir örnek
Maalesef öyle işte çeşit çeşit aile yapısı var.
Aynı evde yasiyorsan para vermelisin eve bencede sonuçta sehir disinda yaşasan kirasi faturasi yemesi icmesi 1000 tlden fazlasi yine gidecekti. 600 700 verebilirsn konusup. Nisanlanma durumun belli oluncada vermeyi kesersin ceyizni yaparsin canim. Parana ihtiyclri yokken beklentiye girmeleri de hoş degil tabi amanapican iste. Biriktirmenide beklemesnler öyle söylersin verirken. Bu arada yakin zamanda ne atamasi oldu ki merak ettim. : )
Yanlış anlaşılma var sanırım. Ben zaten vermeyeyim demiyorum. Ama maaşımın yarısından fazla bir miktar tutan krediyi olduğu gibi üstüme yıkmaları, hem de bana muhtaç değillerken... Bu benim itiraz ettiğim konu...
Vallah bende çalıştım ama kalkıpta bunu sen ödeyeceksin bunu sen lacaksın diye bir yaptırımla karşılaşmadım tabiki market alışverişi yaptım fatura ödedim yeri geldi çıkarrtım parada verdim ama bunları içimden gelerek yaptım... böyle yaptırımlara karşıyım abi 5 bin alırken kalkıpta senin maaşının yarısını krediye vermen komik olur ki sana güvenipte ev almadılar... bence böyle bir yükü omzuna alma sonuçta evlilik yaşındasın ... açıkça söyle böyle bir yükü kaldıramam 500 vermeye devam et bence ...
O dediklerini ben de yapıyorum ve yapmalıyım da zaten. Normal olanı o. Öyle yapmaya da devam edeceğim artık.
Önceliekle yeni işiniz hayırlı olsun, darısı başıma :)) bence ev kredisi ödemek abartı bir yardım olur, eğer abiniz ben öderim dediyse bıraksınlar o ödesin. Bence ailenizle konuşun, durumu anlatın, birikim yapmak istediğinizi falan söyleyin. Aylık 500 lira verebileceğinizi belirtin, bence bu miktar yeterli olacaktır.
Teşekkür ediyorum amin. Daha iyileri sizlere olsun inşallah.
ne yazsam bilemedim valla
Allah yardımcın olsun
işinde hayırlı olsun
Teşekkür ederim aminnn....
Baştan konuş 700 falan en fazla bence tabiki ailen yardım etmelisin ama emrivaki hoş olmamış babaninki
Ben her ay ihtiyaçları gördüğüm kadarıyla yardım edeceğim. Artık ne derler ne yaparlar bilmiyorum.
Bir gün işten ve eşten ayrılmak zorunda kalsan hangi ev kapılarını açacaksa yatırımını o eve yap.
Bakın ben zaten vermeyeyim demiyorum. Sadece tavır zoruma gitti ve dediğim gibi kazançlarımız ortadayken en az maaşı olan insana kredinin yıkılması ağır geldi.
Evin giderlerine yardım ederim ne taksidi yarın evlensem düğün masraflarını karsılayacakmısınız de... saçma olmuş.. hani yardım tabi edilir ben olsam babama araba alırdım mesela... ama uzun süre yardım saçma..
Evlenince senin durumun ailenden daha iyi olur da onların sıkıntı çektiğini görürsen çok üzülürsün canım...
Çünkü evlenince istediğin gibi para veremezsin ailene, kendi sorumluluğun var kocan var bir verirsin belki iki verirsin 3.ye veremezsin ailen kocanın gözünde kötü duruma düşmesinden korkarsın, tatsızlıktan korkarsın.. Yapabildiğin kadar yardım yap bence...
Ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum.
Evlenene kadar aileme maaşımın çoğunu verdim.
3 yıl kadar..
Şimdiki aklım olsa daha da çoğunu verirdim.
Sonra evlenince el oğluna ettiğin iyiliğin değeri yok inan ki..
Evlenirken her şeyimi ben de kendim aldım ama tekrar ediyorum.
Şimdiki aklım olsa borçla alır evlendikten sonra öderdim aldıklarımın borcunu.
Borçsuz evlendim sanırsın.
Eşinin ailesine harcanır bir şeyler, o çok batıyor sonra.
Benim ailem beni borçsuz okuttu, dolu dolu.
Kimsenin bir şeyine özenmedim.
Sonra da evlenip maaşımı alıp gittim.
Yok görümcemin okul masrafı, yok kpin cimriliği derken eşim verdi mesela nasılsa borcumuz yoktu,
baktım benim aileme ben yediremedim al sen yedir gibi oldu.
Hiç de para için kötü olamam, yapıma aykırı bir şey de diyemedim yani.
Ama pişmanım.. Borçsuz evleneyim diye kasma kendini.
Sana verilen emekleri öde öyle evlen, için rahat olur.
Muhakkak borçla evleneceğiz çünkü dediğim gibi kenarda bir kuruşum yok benim. Erkek arkadaşımın da babası emekli. Ona da yüklenmek olmaz. Bu düğün evlilik işleri zaten başlı başına külfet. Biriktirdiğim halde yine borçsuz evlenemeyeceğim. O biriktirdiklerim sadece bir kısmı olacak, rahatlatacak o kadar.
valla kusura bakmasınlar da bu ebeveynler çocukları yatırım aracı olarak mı görüyorlar?
sanki seni dünyaya getirirken soran olmuş gibi okuyup iş sahibi olunca karşılığını bekliyolar.
benim babam da bize para vermedin paraları kocana yedirdin diye beni huzursuz etti hep. evlenmeden önce de sonra da acil ihtiyaçları dışında para vermedim. verdiğim zamanlar da kıymeti olmadı zaten. evlenirken kimseden (eşim dahil) bir kuruş almadım
kimseye yük olmadım
kimseye bir borcum da olduğunu düşünmüyorum.
bence mutfak alışverişi yapın yakıt ücretini ödeyin yeterli
nakit para vermeyin
Bu sayılanlar da zaten 500 lira falan ediyor. Ben yine annemin babamın ihtiyaçlarını falan karşılayayım derken 750 liradan aşağı yardımım dokunmamış olacak. Vicdanım rahat olur benim bu şekilde. Yorumlar da o yönde zaten.
çok şaşırdım ya çok tuhafıma gitti gerçekten bende yeni işe başladım ve yeni evlendiğim için çeyiz falan hepsini ailem yaptı ki bizimde ev kredimiz var hatta başka bi kredimiz daha babama ben çalışıyorum ben öderim diyorum kendi çeyiz borcumu onu bile kabul etmeyip cebime hala harçlık koyuyor canım babam üniversite yıllarımda almış olduğum kredimi bile abimle babam yatırdı bu ay babam ödedi yine ben çalışıyor olmama rağmen gerçkten aşırı tuhafıma gitti
Siz şanslıymışsınız demekki. Ne kadar güzel...
o evde sen de yaşıyosun şu an tek başına bi eve çıksan 2 bin lirayla aç kalırsın.
bu yaşa getirmişler seni biraz hayrını görsünler ne var bunda
hep kendim kendim demek nereye kadar ana babanın hakkı ne zaman ödenecek
bunlarla ödeyemezsin gerçi.
sana zaten aylarca ses etmemişler az para alıyosun diye
bence ailen haklı ödeyiver ev kredisini
Hayrımı görmesinler demiyorum zaten. Okumamış yada eksik okumuş olmalısınız konuyu. Neresinden tutarsam elimde kalıyor verdiğiniz cevap. Bir şey dememek en iyisi...
Ana baba hakkı maddi olarak ödenmez.Yani beklenilmez.İhtiyaçları varsa verilir.Ver diye dayatılmazBorç gb geri öde gbi dayatılmaz.Manevi olarak ihtitaçları olur yanında olursyun.Yataklara düşer yanınsa olursun Yatalak olur altınıalırsın yanınaaırsuın..Ama kaşıkla verip kepçeyle çıkarılmaz.Çirkin bir bakışaçısı....O evlat hayatını kursun diye şans tanınır.Ana baba kişiyi yaşamına hazırlamak için var doğanın özünde maddi olarak borcunu geri ödesin diye değl..o ev kmn olcaks o desn.en adili bu.Hepsnnolcksa heps paylaışıp ödesn
O ev babamların. Allah gecinden versin miras olarak da 2 evi 2 evladı var zaten. Artık nasıl uygun görür paylaştırırlar bilmiyorum. Ki şu an en son düşündüğüm şey bile değil evin kimin olacğı