Aileyle görüşme sıklığı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kkedi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2019
4.363
12.108
208
Kızlar merhaba.
Biz eşimle üç senedir evliyiz. Onun ailesine 2,5 benim aileme 8 saatlik mesafede oturuyoruz.
Şubat tatilinde bir hafta onun ailesinde bir hafta benim ailemde kalıyoruz.
Bir bayram onun ailesinde bir bayram benim ailemdeyiz.
Yaz tatilinde de eşit şekilde kalıyoruz.
Fakat bunlar dışında eşimin ailesiyle ilgili muhakkak bir şey oluyor ve onlara aralarda da gidiyoruz bazen. Onlar da bize geliyor yılda iki üç kez falan. En fazla iki gün kalıp dönüyorlar.

İlk sene yazın 2 hafta kalmıştık. Diğer sene üçe çıkardık o da çok çabuk geçti, (tatile de gittik ayrıca) eşim çok sıkıldı ben de tamam bu sene 25 gün kalalım dedim. Bu sene tatile gidecek durum pek yok, ailelerdeyken gezeceğiz çevre şehirleri.
Eşim evde çok sıkılan hep gezmek isteyen birisi. Onlarda kalırken de sık sık dışarı çıkarız eşimle. Bazen onlarla bazen baş başa. Her seferinde ille gelelim diye tutturmazlar laf etmezler yani. Rahat ettirmeye de çalışırlar. Bu yüzden iki senedir kademeli kademeli kalma süremizi artırdım.
Ama bu sene çocuktan sonra daha bi görme istekleri var. Bu bayram onlardaydık. Kayınbabam bir ay siz gelin bir ay biz gelelim dedi. Zaten en fazla iki ayda bir görüşüyoruz hiç üç aylık bi aramız olmamıştı. Daha sık olmasını istiyor.
Bir yandan oğullarını torunlarını görmek istiyorlar diyip hak veriyorum ama bir yandan da bana çok fazla gelmeye başladı. Özellikle çocukla zaman çok çabuk geçiyor ayda bir bana haftada bir gibi gelir. Eşim hiçbir şey söylemedi ben de söylemedim.
Yani benim aileyle aynı şehire taşınmayı istememem zaten çok düşkün olmaları birbirleriyle çok sık görüşecek olmaları. Ama bu şekilde zaten orda yaşasak daha bile kârlı oluruz en azından kendi evimizde kalırız rahat ederiz. Durum buna evrilmeye başladı yani. Zaten tatillerde bayramlarda herhangi önemli olayda hep görüşürken bir de ayda bir görüşmek sizce normal mi fazla mı?

Fazla bence. Torunlarını görebilirler tabii ki fakat neticede herkesin evi ayrı, ailesi ayrı. Eşinizle konuşun bence bu konuyu. O da gerekirse ailesi ile konuşsun. İstemiyorsanız güzel bir dille istemediğinizi, neden istemediğinizi anlatın eşinize. Belli ki o da çok taraftar değil yani sizin yanınızda durur gibi geliyor. Aynı şehirde yaşasanız bile mesafeyi iyi korumanız lazım. Bu sefer her gün gelmeye kalkabilirler. Yani bunu da göze almak lazım. Yemek yaptım gelin, size yemek getireyim, çocuğu bize bırakın siz gezin, akşam gelir alırsınız, gelmişken çay içeriz vs. Bu muhabbetler olur yani.

Fazla. Ben fazla görüşmeleri sevmiyorum. Taşınmayın. Hele eşiniz denge kuramıyorsa hiç taşınmayın derim.

Bana fazla geldi, az zorlasanız birlikte yaşayacaksınız neredeyse , tamam hesap kitapta yapmayalım aileleri görürken ama , torun bahanesi ile ekstra bir ay daha kalmak çok gereksiz geldi bana .
Bir ay daha kalmak değil de her ay bi iki gün görüşmek

Fazla. Ben fazla görüşmeleri sevmiyorum. Taşınmayın. Hele eşiniz denge kuramıyorsa hiç taşınmayın derim.
Zaten taşınma gündemimiz yok. Ama öyle bir durum ki taşınsam sanki daha az görürüm ederim gibime geliyor. Sonuçta birlikte kalmayız

Bir ay daha kalmak değil de her ay bi iki gün görüşmek
Tamam neyse ne benim için yine de fazla, görev gibi mesai gibi , hatta bunun mevzu olupta koca koca insanların arasında konuşulup , hımmm acaba nasıl daha fazla görüşürüz diye kafa yorması da ekstra tuhaf benim için.

Zaten taşınma gündemimiz yok. Ama öyle bir durum ki taşınsam sanki daha az görürüm ederim gibime geliyor. Sonuçta birlikte kalmayız
O belli olmaz işte aynı şehir biraz farklı oluyor. Ben de senelerce farklı şehirde yaşadıktan sonra kv ile aynı şehire taşındım. Doğru düzgün telefonda bile konuşmazdık şimdi sürekli arıyor, gelmek istiyor. İlk başta sesimi çıkarmadım ama baktım ki görüşmeler sıklaşacak; şimdi her aramasını açmıyorum. Ertesi gün arayıp müsait değildim diyorum, arkadaşlarımla buluşacağım gelemem diyorum, işim var diyorum vs. Böyle böyle azaldı aramaları. Bu arada bizim de aramız gayet iyidir ama aynı şehirde olunca biraz değişiyor ilişkiler. Mesafe koyulmadığı zaman bir bakıyorsun aramadan gelmeler başlamış, sormadan planlar yapılıyor, emrivaki yapılıyor vs.

Nasil istiyorsaniz oyle yapin.sizin de icinize sinmiyor gibi. Zorlama seylerden hoslanmam.

Zaten gorusuyorsunuz yeterince. Daha fazlasini kendinize gore ayarlayin.

Siz evlisiniz, ay benim annem uzak mesafeye evlenmis. Ailesini , hatta kardeslerini yillarca gormemis. Kardeslerde fatkli sehirlere gitmisler.

Bir de bunu yurt disi versiyonu var.
Olana sukretsinler valla aileler
Artik zaman yetmiyor. Su gibi geciyor Kendi ailenize en cok vakti ayarlayin.

Yani artik telde, goruntulu konusmada var. Sanki yaninda gibi oluyor zaten

Evet aynı yerde yaşasak mutlaka çok daha bir şeyler yaşardık şimdikinden. O yüzden aynı yer istemiyorum. Şimdi de saygı sevgi çerçevesinde mesafemi korumak istiyorum

Her seferinde yazdigim gibi, kocamı çok seviyorum ama görüşmeyi pek sevmediğim insanlarla sık sık görüşecek kadar sevmiyorum

Her seferinde yazdigim gibi, kocamı çok seviyorum ama görüşmeyi pek sevmediğim insanlarla sık sık görüşecek kadar sevmiyorum
Ailesiyle aram iyi iyi insanlar, bana hiç kötülükleri yok o yüzden görüşmelerine engel olmak da istemiyorum ama ben kendi ailemle bile böyle görüşemezken başkasının ailesi zor geliyor tabii

Ailesiyle aram iyi iyi insanlar, bana hiç kötülükleri yok o yüzden görüşmelerine engel olmak da istemiyorum ama ben kendi ailemle bile böyle görüşemezken başkasının ailesi zor geliyor tabii
Olay gorusmeye engel olmak degil ki, benim görüşmem. Benim de es ailesiyle hic sorunum yok ama vakit geçirmeyi tercih etmem. Zaten bayram seyranda gidiliyorken ayrica gidip de alıştırmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Olay gorusmeye engel olmak degil ki, benim görüşmem. Benim de es ailesiyle hic sorunum yok ama vakit geçirmeyi tercih etmem. Zaten bayram seyranda gidiliyorken ayrica gidip de alıştırmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Benim görüşmemem onların engellenmesi olduğu için ben de görüşüyorum işte. Eşimle ayrı ayrı yerlere gitmiyoryz çünkü. İlerde belki olabilir

Ay her ay her ay çekilmez. Ben istemem yani. Çekemem de hiç. Biz de eş ailesine 2,5 saat mesafede başka şehirdeyiz yaz ve kış 5er gün kalır döneriz. Bazen ekstra bayramda 2 gün gidersek gideriz. Senede 10 gün görüyorum. Onda bile son günler son saatler ızdırap oluyor. Çekemem hiç

Benim eşim bu kadar az görüşse yataklara düşer

Düşsün. Bir şey olmaz. Erkek adam bu kadar çıt kirildim olur mu yahu
Çok kuvvetli bi bağları var dört kardeş anne baba hepsi bi uyum içerisinde hepsi birbirine düşkün

2,5 saat yol dediğin nedir ki ya benim memleketim 2,5 saat düğün kına olduğu zaman cuma günü gidiyorum cumartesi günü geri dönüyorum pazar günü tekrar sabah gidip akşam geri geliyorum yani o kadar ki kimsenin evinde kalmak istemiyorum eşim de zaten istemiyor özlüyorum gitmeyin diyor .
2,5 saatlik yol için bir ay kalmak nedir İstanbul’da insanlar 2,5 saatte sabah işe gidip 2,5 saatte akşam eve dönüyorlar kesinlikle kabul etmeyin ayrıca çocuğunuzun düzeni bu şekilde daha çok bozulur sizin de aranız açılır görüşme sıklaşınca muhabbetin yönü de değişebilir şu an misafir tadında tatlı tatlı gidiş gelişleriniz var

Yazın bir aya yakın. Onun dışında her ay bir iki gün görüşmek. Yakın olunca zaten gidiş geliş kolay ama bu kadar gerek var mı bilmiyorum
Dediğiniz gibi yaklaştıkça muhabbetler de değişebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…