Aileyle yaşamak, evleri ayırmak

matmazelAnjel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2014
1.367
2.488
133
32
Merhaba arkadaşlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Özellikle evlendikten sonra kendi ailesiyle veya eşinin ailesiyle birlikte oturan veya yakin oturan, çalışan hanimlardan.

Ben yaklaşık 1.5 yıl önce doğum yaptim okurken evlendigim icin dogumumdan sonra da zorunlu staj ve iş sürecimi atlatmak için kendi ailem yanima yerleşti. (Evim büyük bu konuda bir sıkıntı yok 5+1) Onlar çocuğa baktilar maddi manevi her şeyiyle ilgilendiler ben de işlerimi sağlıklı kafayla hallettim gözüm arkada kalmadan.

Sorunun başladığı yer şurası annem hem geçimi zor bir insandir hem de inanilmaz baskin bir karakterdir. Bu süre icinde çocuğun bakimindan tut da yemek yapmaya kadar pek çok şeyi benim yapmama izin vermedi (çocuk dogana kadar her şeyi ben yapiyordum) hatta o kadar ki bebegim ufakken memede uyutmama izin vermez kendi uyuturdu. 4 aylikken aylikken de yukari kat soguk oluyor diye bebegi kendi odasina aldi yani bebegin butun bakımıyla annem ilgilendi. Ben de anlaşabilmek icin kademeleri olarak elimi her şeyden çektim. Bir baktım sanki ben hala ailesine bagimli cocuk gibiyim

Şimdi benim iş değişikliği durumum var. Ben hem annemin çocuğuma bakmasindan tutun da, benim hayatimi bu kadar yönlendirmesine kadar pek çok seyden dolayi şikayetçiyim. Çocuğumun kreş yaşı gelmek üzere (2 yaşında başlayacak). Yeni işimden dolayi lojman imkanim var.

Simdi size sorum şu ben evden ayrilmak istiyorum eşimle birlikte ayri bir hayat kurmak. Fakat eşim bunu pek istemiyor. Ayrica cocugum için endiseliyim ananesine çok alışkın gidersek ozler mi etkilenir ki yeterince ilgi sevgi verebilir miyim mutlu olur mu acaba diye endiselerim var. Lojmanla ailemin evinin arasi pek yakin degil haftada 1 den daha sık gorusemeyiz. Ama kendi mutlulugum icin de bu duruma devam etmek istemiyorum kaynanayla yaşıyor gibiyim. Siz olsaniz bu durumda ne karar verirdiniz? Sizce çocuk için en doğru olani hangisi? ( Ananesinin yetistirme yontemini tasvip etmiyorum tv+kötü beslenme hamurisi gibi) ayrilirsam da yetememekten pişman olmaktan korkuyorum.

Resmen benim annemi tarif etmişsiniz. Tek fark annem inanılmaz sağlıklı besler çocuklarımı .
Anneannesine o kadar düşkün ki benim ufak oğlum anlatamam . Yazın birlikte yazlığa giderler 3 ay ben de hafta sonları giderim .
Geçen sene oğlum bir dizi projesinde oynadı . Annemden uzak kaldı . 7 yaşında çocuk altına kaka yapmaya başladı . Çiş kaçırdığını bilmem ben oğlumun . Bizde maalesef böyle bir etkisi oldu . Pedagog anneanne krizine bağladı. Annem geldi düzeldi anında , birlikte yaşarken en büyük sıkıntımız annemin temizlik takıntısı oldu .Aşırı titiz. Ben ise pasaklı.
Evim yapılana kadar 1,5 yıl yaşadık biz .Sonra ayırdık evleri.
ama annemi en iyi kaynanaya değişmem tabi ki .
Yeriz birbirimizi tam ana-kız krizleri yaşanır aramızda.Olsun anne annedir :)

çocuk büyümüş, artık işiniz bitmiş, ayrılmalısınız tabikiii...

Bence anneanne-babaanneler torunları için kendilerini bu kadar heder etmemeli öncelikle bunu söylemek istiyorum. İkinci olarak da, madem annenizden memnun değilsiniz, yetememek korkusunu yenecek ve ayrılacaksınız. Hem elma hem armut olmuyor maalesef.

Eşiniz nden istemiyor?

Her şekilde yetersiniz korkmayın, eşinizin bu durum işine geliyor çünkü çocukla ilgilenmek zorunda kalmıyor maddi manevi kafa rahat adam daha babalık nedir kavrayamamış bile...
Bende benzer süreçten geçtim, bakacak kimse yok diye ailem bize yerleşti tamamen kendi istekleri ile ve 2,5 yıl onlar baktı kızıma haklarını yıyemem herseyıyle ılgılendıler ama ben yıprandım evın tum yuku bende, çocuğum üzerinde disiplin kuramıyorum, eşim baba olmanın getirdiği sorumluluklardan bir haber rahatına bakıyor ve kreşe başlattık bu sene onlarda evine gitti..
Kafam rahat, kendime ayıracak vakıf yok kızım bana aşırı düşkün hale geldi kreşe pek gitmek istemiyor hala yok ufak yok hasta oluyor kreşe gönderme baskıları ama ben kimseye söz hakkı tanımıyorum zaten yazları yine anneanne ile olacak yazlıkta ama kış sürecinde evinde olsun eşim babalığın getirdiği sorumlulukları üstlensin ve kızım benim doğrularım ile yetişsin.istiyorum.

Ev üstüne ev olmaz. Kebdi ailende olsa eşimin ailesi de olsa durum değişmez. Çocuğun zaten kreşe Başlama yası gelmiş neredeyse. Sosyalleşmesi için gitmesi gerekir kreşe. O Yüzden yetememekten korkmayın. Yetersiniz çok rahat.

Eşiniz nden istemiyor?
Aşağıda da üyenin yazdığı gibi sorumluluk almak zorunda değil. Çocuğa bakılıyor. Gunde yarim saat sevmesi yetiyor. Ayrilirsak benim diğer isleri yapacağım sürede mutlaka cocukla ilgilenmeli bana yardim etmeli. Bu rahatliktan kaçmak istemiyor. O eve gelince cocukla ilgilenmek yerine yuksek lisans icin ders calismayi istiyor. Ya da spor salonuna gidiyor yeri geliyor haftanin 2-3 günü aksam saat 10'da geliyor kisitlanmak istemiyor.

Aynen öyle herkes çok mutlu ama surekli ben yipraniyorum ben dert ediyorum oglumu istedigim gibi terbiye edemiyorum diye. Şimdi benim de üstümde yasi çok küçük krese baslatma baskisi var sürekli ayni şeyi herkes soyleyip duruyor. Sürekli derdini anlatana kadar kreşe gönderme diyorlar ama ben kararliyim 2 yasini doldurmaya yakin başlatacağım.

Gerçekten benimle benzer seyler yasayan insanlarin oldugunu gormek rahatlatiyor. Ben bir yandan da anneme de kiyamiyorum oglum onca sene ona da bir nefes oldu onu da ikinci bir anne olarak görüyor. Otururken bile elimden tutar beni goturur ananesi ben oglum birlikte otururuz. Siz Oglunuz kucukken mi ayrıldınız? Oglunuz ve anneniz ayri yasamaya kolay alisabildi mi?

Yok alışamadı. Ben bir sokak yukarida oturuyorum. Sabah okula bırakıyorum. Annem alıyor. Her gun 2 3 saat birlikteler

Annenizin cocugun yetismesinde olumsuz bir etkisi yoksa ben olsam kipirdamam

Ama sen annenin tavirlarindan rahatsizsin
Baksana kaynana ile yasiyor gibiyim demissin.

Bence ayril o zaman
Ama zorlanacaksin illa ki
Esin de zorlanacak tabi

O bu dusuncedeyken sizin için daha zor olmaz mı hem bütün yük size binecek hemde o sorumsuz davrandıkca huzursuz olucaksiniz böyle bı karar alabilmek için onun desteği olmalı ki bı anlamı olsun hem sizin için hemde bebek için

kimseye kulak asmayın o çocuğu en çok düşünen annesi olarak sizsiniz, babası benim eşim model bir baba rahata alışmış ondan ödün vermek istemiyor.
sizin ebeveynlerde çocuğunuzu sizden çok sahiplenmiş koruma iç güdüsü ağır basıyor ama artık herkesin bir adım geriye çekilme vakti gelmiş bence..
çocuğun yaşıtlarına ihtiyacı var.

Çocuğun sorumluluğunu üstüne alın eşinizle ilerde sıkıntı yaşarsınız.Anne baba olduğunuzu hissedememişsiniz .Ne demek çocuğu kendi odasını götürmek filan annesi sizsiniz .Annelik çok güzel bir duygu bunu hissedin ilerde vicdan azabı hissedersiniz iş işten geçer .

bi an bunları ben ne zaman yazdım diye düşündüm
kızım 2 yaşına gelene kadar annemler memleketten bizim yanımıza geldiler, ama bu süreçte Allah razı olsun beni düşündüğü için yapıyordu ama o ev sahibi olup biz misafir olmuştuk, başlarda iyiydi yükümü hafifletmişti ama çocuk üzerinde hiç söz hakkım kalmamaya başlamıştı o nedenle 2 yaşına girdiğinde kızımı kreşe verdik annemlerde memlekete döndüler
Eşimde annemler varken hiçbir şeye elini sürmediği için gitmelerini çok istemedi ama ben baskın geldim

Çocuk içinde evet ilk zamanlar çok zordu hatta kreşe alışma sürecide bu yüzden zor oldu (kreşteki pedagog hem anneanne yokluğuna hem farklı bi ortama alışıyor demişti) Ki sizin yine haftada birde olsa görme imkanı var bence hiç düşünmeyin pişman olmazsınız, bi bebeğin sorumluluğunu almak zor evet ama onun annesi sizsiniz ve bu zorluğa eşinle birlikte göğüs germelisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…