• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AK Parti’den erken seçim anketi

Kaynak da hürriyet..

Çok manidar, bence hükümet böyle beklesin
hatta saçma sapan bir koalisyon olsun
hatta engelli çocuğu olana verilen para geri alınsın
hatta yaşlısi olana verilen geri alınsın
Hatta bizim dönem bilir ki,ders kitapları patır patır aransin bedava olmasın ve bizde olduğu gibi hoca derse almasin
hatta marmaray dursun
birçok metro dursun
kısacası uzuncasi diyemiyorum çünkü hizmet çok akp öncesine dönsün ülke.

Herkesle masallah akıllı tel i o su bu su herşey var bizim için waikiki bile marka olduğu donemler gelsin

zamanın hastalığı NANKÖRLÜK.

HERKESİN HERŞEYİ VAR AMA ŞÜKÜR YOK.

o yüzden ülke önceye donsun tüm imkansızliklarla ama..

Vergi veriyorum deme baban da deden de hep verdi kardesim.bi proje başlanır yıllarca sürer de sürerdi

bu millete su bile çok!
Bu ulkede yasli ve engelli maasi 1976'da verilmeye basladi, AKP zamaninda degil. 2002 senesinden 2013 senesine kadar enflasyon bahanesiyle fazla bir artis yapilmadi, 2013 senesindeki duzenleme ile goze batti, hepsi bu. Gene de Sosyal guvenligin varsa, ya da hane geliri adam basi 286 YTL yi geciyorsa yasliya baglanan aylik 145 YTLyi, ya da engelliye baglanan 291 YTLyi alamazsin. Uc kisilik haneye giren para 856 YTLyi gecmeyecek ve sigortali bir isi de olmayacak ki engelli maasi alabilesin. Yani surunmelerden surunme begen.. Turk halkina bunu mu layik gordun de mizildaniyorsun "NANKORLER!" diye?
Istanbulun ilk metrosu Tunel 1875 de hizmete acildi..:rolleyes: Saka bir yana, Istanbulda bugun yapilan ve yapilmakta olan butun metrolarin projesi 1987 de yapildi. Ilk metro 1990 li yillarda ulasima acildi ve hala ayni projeye devam ediliyor. ankaranin ilk metrosu 1993 te ulasima acildi. Izmir ve Bursa metrolari 2000 ve 2002 yillarinda.. Metro hamlesi devam ediyor, AKP olsa da, olmasa da..:KK25:

Marmaraydan once de Bogazi yuzerek gecmiyorduk, vapurlar, deniz otobusleri ve iki adet kocaman koprumuz vardi..:KK9:Kim gelirse gelsin bu atilimlar devam edecektir, Cumhuriyetin ilk ilan edildigi gunden bugune dek oldugu gibi.. AKP bu ulkenin kaderi degildir, olamaz da..:KK66:

Kaynak da hürriyet..

Hatta bizim dönem bilir ki,ders kitapları patır patır aransin bedava olmasın ve bizde olduğu gibi hoca derse almasin
hatta marmaray dursun
birçok metro dursun

Herkesle masallah akıllı tel i o su bu su herşey var bizim için waikiki bile marka olduğu donemler gelsin

Vergi veriyorum deme baban da deden de hep verdi kardesim.bi proje başlanır yıllarca sürer de sürerdi

bu millete su bile çok!
Haklisin arkadaşım.
Avm ler dolup taşıyor, sokaklar araba kaynıyor, her geçen gün yeni bir avm yapılıyor; ama insanlara sor, herkes aç! Cumhuriyet tarihinden beri ayni olan yollar son 13 yıldır yapıldı. Cumhuriyet tarihinden beri ayni olan tren yolları ilk kez ak parti iktidarı döneminde yenilendi. Hızlı trenler yapıldı, daha da yapılacak. Birçok şehire havaalanı yapıldı. Ama, insanlara sorsan bunları zaten yapması gerekiyordu!!! Öyleyse bundan öncekiler niye yapmadı kardeşim? Eskiden imfden para dilenci biz, şimdi dev projelere imza atan bi ülke olduk. 3.köprü, 3.havaalanı ve Kanal istanbul... ozellikle de Avrupanın tekerine çomak sokacak olan, 3.havaalanı ve Kanal istanbul idi... tabi insanlar bunlari görmek istemiyorlar. Yolsuzluk YALANINA inanmak istiyorlar. Türkiyede zaten iyi bir hükümet kurulduğunda, insanlar da onu desteklediginde hep yolsuzlukla suçlanir, bu yeni bişey değil.... Necmettin Erbakan hocaya da aynı iftirayi atmislardi. Esas yolsuzlarin, krizlere sebep olanlar olduğunu biliyoruz biz, esas yolsuzların bankaların battığı dönemde başta olanlar olduğunu biliyoruz...

avm lerde otopark da arabanı park edecek ,yemek katında oturacak yer bulamıyorsun
nasıl bu millet aç onu anlayamıyorum
Ben herzaman avm ye giden biri değilim
bize uzak olduğu için herzaman tercih etmiyorum
Ama gittiğimizde de yer bulamıyoruz yani
çocuklar acıkıyor yer bulamadığımız eve döndüğümüz çok oldu

Kaynak da hürriyet..

hatta marmaray dursun
birçok metro dursun

bu millete su bile çok!

o zaman Atatürk ölünce de cumhuriyeti kaldırıp osmanlıya geri mi dönmeliydik

iktidarsak hizmet var diyorsa onların vatanseverliğini yemişim ben :))

Kaynak da hürriyet..

hatta marmaray dursun
birçok metro dursun

bu millete su bile çok!

Haklisin arkadaşım.
Avm ler dolup taşıyor, sokaklar araba kaynıyor, her geçen gün yeni bir avm yapılıyor; ama insanlara sor, herkes aç! Cumhuriyet tarihinden beri ayni olan yollar son 13 yıldır yapıldı. Cumhuriyet tarihinden beri ayni olan tren yolları ilk kez ak parti iktidarı döneminde yenilendi. Hızlı trenler yapıldı, daha da yapılacak. Birçok şehire havaalanı yapıldı. Ama, insanlara sorsan bunları zaten yapması gerekiyordu!!! Öyleyse bundan öncekiler niye yapmadı kardeşim? Eskiden imfden para dilenci biz, şimdi dev projelere imza atan bi ülke olduk. 3.köprü, 3.havaalanı ve Kanal istanbul... ozellikle de Avrupanın tekerine çomak sokacak olan, 3.havaalanı ve Kanal istanbul idi... tabi insanlar bunlari görmek istemiyorlar. Yolsuzluk YALANINA inanmak istiyorlar. Türkiyede zaten iyi bir hükümet kurulduğunda, insanlar da onu desteklediginde hep yolsuzlukla suçlanir, bu yeni bişey değil.... Necmettin Erbakan hocaya da aynı iftirayi atmislardi. Esas yolsuzlarin, krizlere sebep olanlar olduğunu biliyoruz biz, esas yolsuzların bankaların battığı dönemde başta olanlar olduğunu biliyoruz...

avm lerde otopark da arabanı park edecek ,yemek katında oturacak yer bulamıyorsun

AKP iktidara geldiğinde Türkiye, 2001 krizinin etkisini henüz tam atlatamamış olsa da IMF desteğinde ‘güçlü ekonomiye geçiş programını’ uygulamaya koymuş ve ekonomiyi epeyce toparlamıştı. Ekonomide yaşanan büyük çöküşü karşılamak üzere IMF, Türkiye’ye yüksek miktarda parasal destek vermeye devam ediyordu. Küresel sistem, 1990’ların ortalarında başlayan bir konjonktürel çıkış içindeydi. Bu çıkış dünyanın her yanında büyümenin yükselmesine, talebin artmasına, ticaretin genişlemesine ve gelişmiş ekonomilerden gelişme yolundaki ekonomilere büyük miktarda yabancı sermaye akımına yol açmıştı. Türkiye ekonomisi de dış konjonktürdeki bu olumlu havadan fazlasıyla yararlanıyor, tarihinde görülmediği kadar yüksek miktarda yabancı kaynak çekiyordu.

AB ile üyelik müzakeresinin 2004’de başlamasından sonra artan yabancı sermaye girişlerinde, ilerleyen yıllarda düşüşler başladı. 2010 yılından itibaren Fed’in parasal genişleme programı yabancı sermayenin kısa süre de olsa yeniden Türkiye’ye yönelmesine yol açtı. Bu gelişmeyle birlikte Türkiye ekonomisi kısa süreli bir çıkış sağlasa da 2002 – 2008 arasındaki ivmeyi bir daha yakalayamadı. Seçime girilirken ekonomi 2002 – 2007 ve 2010 – 2012 aralığındaki çıkışından çok uzaklaşmış bir durumdaydı.

Grafik (bir sonraki mesajımda) bize 2002 – 2014 arasındaki dönemde, Türkiye’nin, içinde yer aldığı gelişmekte olan ekonomiler grubundan daha kötü bir büyüme performansı tutturduğunu gösteriyor. Bir başka ifadeyle gelişmekte olan ekonomiler, çektikleri yabancı sermayeyi Türkiye’ye göre daha iyi kullanarak daha olumlu bir büyüme çizgisi yakalamış bulunuyorlar. Türkiye ekonomisinin sert bir biçimde küçüldüğü 2009 yılında gelişmekte olan ekonomilerin yüzde 4’e yakın büyüme elde ettiği dikkatlerden kaçmamalıdır. Söz konusu yıl küresel krizin Türkiye’ye teğet geçtiğinin öne sürüldüğü yıldır.

Fed’in parasal genişlemeye son verdiği, faiz artırımının gündemde olduğu ve dolayısıyla sermaye akımlarının azalacağı dış ortamı da dikkate alırsak dezavantajlı bir durumda olduğumuz ortaya çıkıyor.

Özetle AKP çıkışa geçmiş olarak devraldığı ekonomiyi inişe geçmiş olarak yeni kurulacak hükümete devredecek. Türkiye’de sağ iktidarlar çoğunlukla ekonomi çıkışa geçerken iş başına gelir, sol iktidarlar ise çoğunlukla ekonomi inişe geçtiğinde gelip yönetime girerler. O nedenle de vatandaş sol iktidarları beceriksiz olarak görür.

İleride olacaklara bakarak kimse işler iyiye gidiyordu, iktidar değişti işler bozuldu demesin. İşler iyiye gitmiyordu. İyiye gidiş çoktan geride kalmıştı.

Avmlere, yollara bakarak ekonomi yorumlanmaz arkadaslar.
Açın göstergelere bakın..
Mitingde duyduklarınızı arastırmadan gelip tekraaaarr tekraaarrr bize anlatmayın.
Üzgünüm sizler adına ama bizler okuyabiliyoruz ve görebiliyoruz!!!!!

Son düzenleme:
Ekran Alıntısı3.webp

(kaynak: IMF, World Economic Oulook Database, April, 2015.)

Mavi çizgi bizimle aynı kategoride yer alan ''gelişmekte olan ülkeler''....büyüme oranlarını korumuş bulunuyorlar... ''istikrar var''

Kırmızı çizgi ise ''Türkiye'nin seyri''... büyümemiz 6,0 dan 2.3e gerilemiş durumda.. hükümeti devraldıklarında ki büyüme oranı bile bugunden yüksek:)

2008-2010 yani dip gösteren yer ''krizin teğet geçtiği yıllar'':KK53: (gözler görmese inanacak ama naparsınız işte her sey ortada)

Son düzenleme:
yemek yiyecek yer bulamayıp eve döndünüz ha vay anasını:KK57:

Anneler Günü'nde çöpte ekmek arayan anne
Bursa'da Anneler Günü'nde çocuğunu asfalta oturtup, çöpte yiyecek arayan bir annenin görüntüleri, yürek burktu.
12 Mayıs 2013 14:00
anne-cop.jpg
dram%20s%C3%BCr%C3%BCyor3.jpg
aile dramı yazıyor,13 sendir benim oturduğum bölgenin çöpleri hep böyle talan edilir:KK14:

Son düzenleyen: Moderatör:
Anneler Günü'nde çöpte ekmek arayan anne
Bursa'da Anneler Günü'nde çocuğunu asfalta oturtup, çöpte yiyecek arayan bir annenin görüntüleri, yürek burktu.
12 Mayıs 2013 14:00
anne-cop.jpg

30465.jpg

Ankaranın en fakir semtlerinden birinde oturuyorum, marketlerde kuyruk eksik olmuyor. Çılgın gibi alışveriş yapıyolar ellerinde iphonelar samsunglar tabletler bilmem neler. Yol boydan boyu arabayla dolu. Sokakta gördüğüm her 3kişiden 2sinin elinde alışveriş poşeti var. Sorsak açlar devlet bahmiyyyyy :KK70:

Ankaranın en fakir semtlerinden birinde oturuyorum, marketlerde kuyruk eksik olmuyor. Çılgın gibi alışveriş yapıyolar ellerinde iphonelar samsunglar tabletler bilmem neler. Yol boydan boyu arabayla dolu. Sokakta gördüğüm her 3kişiden 2sinin elinde alışveriş poşeti var. Sorsak açlar devlet bahmiyyyyy :KK70:
belkide o resimler akp tekbaşına iktidarı kaybettiğinde çekilmiştir,halk sefil duruma düştü

Haklisin arkadaşım.

Rica etsem bana Türkiyenin dıs borcundan bahseder misiniz?
13 senede neymis ne olmus? Bilgim yok ta, bilgi edinmek istiyorum..

Ne resmi? Ben hergün gördüğüm şeyi yazdım
size tavsiyem kalan yiyeceğiniz olursa ayrı olarak temiz poşette çöpün kenarına koyun,geçtiğimiz hahta 5 tane patates yeşerdi hasta olduğumdan yapma fırsatı bulamadım ,temiz poşete koydum bakkala giderken çöpün yanına bıraktım 5 dakika sonra poşet köylü kadınlardan birinin elindeydi,halkın köylüsünün geldiği nokta!

size tavsiyem kalan yiyeceğiniz olursa ayrı olarak temiz poşette çöpün kenarına koyun,geçtiğimiz hahta 5 tane patates yeşerdi hasta olduğumdan yapma fırsatı bulamadım ,temiz poşete koydum bakkala giderken çöpün yanına bıraktım 5 dakika sonra poşet köylü kadınlardan birinin elindeydi,halkın köylüsünün geldiği nokta!
Hangi şehirde yaşıyorsunuz cidden merak ettiğimden soruyorum. Burda kendimden başka fakir göremiyorum vallahi... Bir de yaşadığım ilçenin neredeyse tamamı köylü. (Biz de dahil) bu arada geçmiş olsun

Hangi şehirde yaşıyorsunuz cidden merak ettiğimden soruyorum. Burda kendimden başka fakir göremiyorum vallahi... Bir de yaşadığım ilçenin neredeyse tamamı köylü. (Biz de dahil) bu arada geçmiş olsun
bakın egede bir kasabadayım,benim her gün gördüğüm bu manzaralar,bizler ne verebilirizki,çocuklar el arabalarında pislik içinde sanırım bağışıklık kazanmışlar,ve ben bu hükümetten önce 13 sene önce bu insanlar bundan farklıydı diyemiyorum yukarıda allah var çünki,ama siz aç yok diyebiliyorsunuz

Anneler Günü'nde çöpte ekmek arayan anne:KK14:
Çok muhalif hareketler bunlar :KK14:
Hep aynı böyle 3-5 fotoğrafla provakatif mağdur edebiyatı
Bacım ben fakirliğin ne olduğunu çok iyi bilirim merak etme
Fakir yok demiyorum ben zaten
Ama Avm lerin yemek katlarını dolduran kişiler hep orta gelirli insanlar
Zengin tabakanın gittiği birkaç avm belli zaten onun dışındaki avm leri hep orta direk dolduruyor
Velhasıl kelam 13 sene önce avm lerin önünden bile geçemeyen
nüfusun Çoğunluğunu oluşturan orta gelirli insanların günümüzdeki durumu :KK66:

Çok muhalif hareketler bunlar :KK14:
Hep aynı böyle 3-5 fotoğrafla provakatif mağdur edebiyatı
Bacım ben fakirliğin ne olduğunu çok iyi bilirim merak etme
Fakir yok demiyorum ben zaten
Ama Avm lerin yemek katlarını dolduran kişiler hep orta gelirli insanlar
Zengin tabakanın gittiği birkaç avm belli zaten onun dışındaki avm leri hep orta direk dolduruyor
dar gelirlinin avm de ne işi var aç lar çöp kenarlarında dolaşır oralara bakın avm nin kapısından giremezler,muhalifle ne ilgisi var parti tutmuyorum babamın oğlu değiller hak gerçeği neyse onu yazarım

Back
X