- 22 Mayıs 2013
- 698
- 885
- 333
- Konu Sahibi archangelus
-
oyyy bu sene de bunu mu dinleyecez her yerde yav. ama gelgelelim hiçbir şey 'mazlumlara sırdaş? olan ve aynı zamanda gariplere yoldaş? olan recep tayyip er do ğan' şarkısının yerini tutamaz peheyyyy
Erhan Güleryüz'ü ve şarkılarını severdim ama artık adamın hızına yetişemiyorum. Önce ülkücü, sonra cemaatçi şimdi de ak, Cemil yeni vefat etti az bi yavaşla
Vatandasin ruh haline göre şarkı seçselerdi keşkem..O zaman Latif Doğan Küstüm dinlerdik..
mazlumlara sırdaş gariplere yoldaş..kimse yemez buları lütfenSözleri hemen inceleyelim;
Göründüğü gibi olan,
Gücünü milletten alan,
Recep Tayyip Erdoğan!
Mazlumlara sırdaş olan,
Gariplere yoldaş olan,
Recep Tayyip Erdoğan!
Ezilenlerin gür sesidir o!
Suskun dünyanın hür sesidir o!
Dombra daha tutkulu, daha kafiyeli, daha halkçı bir şarkı. Örneğin burada RTE'nin sürekli halktan biri olduğu, halkın toplam gücünü temsil ettiği vurgulanırken diğer şarkı Davutoğlu Hoca'yı "bir bilge adam" olarak tanımlıyor. Hata olmuş bizim halk "bilge adam"ı sevmez. Bizim halka çok bağıran, ben sizdenim diyen, cahil olmasına rağmen bir yerlere gelebilen biri lazım. Bu yüzden Dombra wins.
Bir de Dombra'nın gerçek bestecisi bi celallenmişti "benim bestemi çaldılar ben satılık değilim!!!" diye üç gün sonra da Uğur Işılak'la kol kola poz vermişti aheuheu. Ne zaman aklıma gelse yüzümü güldüren ve içimi ısıtan sıcacık bir olaydır bu da, hatırlatayım dedim
dombirayı Türk bestesi sanan varmış aslıÇok sönük kaldı,esra haklı.
Hitabet yeteneği yok maalesef.Sakin,sessiz biri sinirlenince garipseriz ya...
Öyle geliyor bana.
Yerel seçim şarkısı çok daha iyiydi bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?