Akademisyen anneler

_akademik_

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2011
86
100
293
Merhaba 2 yıllık evliyim doktora ders döneminde bir akademisyenim. Bebek istiyoruz ancak hiç cesaretim yok gibi. Korkuyorum nasıl bakarım, nasıl yaparım diye. Aranızda akademisyen olup çocuğu, bebeği olan ya da anne adayı olanlar varsa nasıl hallediyorsunuz işlerinizi fikir verebilir mi ? Özellikle akademisyenlere sormamın sebebi biz 5.30 da mesai bitince işimizi bitirip evimize gidemiyoruz. O işler evde de devam ediyor. Makale okumak, tez yazmak ve bilimsel yayın yapmak gibi bir sürü işlerimiz oluyor. Mesai saatleri içinde niye bunları yapmıyorsunuz diye soracak olursanız da mesai saatlerinde okulun bambaşka işleri ile uğraşıyoruz. Akademisyen annelerin fikirlerine ve sanırım beni biraz cesaretlendirmesine ihtiyacım var :)

Nice akademisyen anneler var. Bir şekilde yürüyor demek ki işler.
Eminim kolay olmayacaktır ama sadece akademisyen oldugunuz için dünyanın en güzel duygusundan mahrum mu birakacaksiniz kendinizi??

Bu konuyu ben de takip edeyim çünkü ben de akademisyen olmak istiyorum

birini seçmek mi lazim yoksa ikisi birden oluyor mu ?

okulda bakıyorum bir hoca çocuk yapmış ama çok geç doçent olmuş diğeri var çocuğu yok evli de değil ama 33 ünde doçent olmuş yani

akademisyen değilim

ama iki çocuk annesi arkadaşım var

özel üniversitede yar. doç idi çocuklar doğduğunda

biri doğdu; doğum izninde iken dersine başka hoca çağırdılar hoca tüm yıl gelirim dedi; o nedenle o işe döndüğünde de dersi az oldu

bu arada ilk çocuk 6 aylık iken sürpriz yapıp ikinci geldi

ikinci yıl da aynı şekilde diğer hoca derse geldi arkadaşım da farklı işlerle ilgilendi

tabii siz doktora aşamasındasınız ve aynı zamanda doktora yeterlilik gibi bir durum var

yalnız eğer iş yerinizde sıkıntı olmuyorsa doktora yeterlilik çalışma dönemini bebeğe denk getirebilirsiniz

ancak doktorada yurt dışı vs gibi bir durum varsa bilemedim tabii

bir de kendiniz çok şartlamayın; bir çok iş alanında da eve iş geliyor

akşam eve gelip bebek, ev vs ile ilgilenip bebek kalkmadan 5 te kalkıp son günlü işlerimi bitirdiğimi bilirim yani

merhabalar, üzerinden 2 yıl geçmiş, neler oldu merak ettim, belki beni de cesaretlendirirsiniz.
umarım mesajımı görürsünüz :)

Günaydın
Ben de doktoradayım
Haziranda yeterliğe gireceğim
6 yıllık evliyim
Ama bir türlü cesaret edemedim bu zamana kadar
Bir de öyp liyim
Bebek için hazırlık yapıyordum en azından zihinsel olarak ama Şimdi doktora yaptığım üniversiteden kendi kadromun olduğu üniversiteye geri döneceğim ve eşimle ayrı olacağız bir süre
Bu durumda yine planlar rafa kalktı
Bazen doktora sonrasını mı beklesem diyorum
Ama çok da geciktirmek istemiyorum
Yaşım 30 a geliyor
Bilmiyorum ben de sizinle aynı ikilemleri yaşıyorum

Konuyu açan arkadaş 2017 şubat anneleri başlığına yazdığına göre çocuğu yapmış galiba :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…