Kisiye ozel acilan kadrolar yuzunden issiz kaldiginizi belirtip adiniza ozel acilacak olan cakili kadro ile birilerini issiz birakacaksiniz yani.. ben buna takildim. Cikilan ilanda kosullari bir tek sizin saglamaniza yonelik kriter konacak vs.. istifa etmis bir akademisyenim artık sunlari okumaktan tiksindim.Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum ancak ilk defa konu açıyorum. Yaklaşık 3 senedir devam eden bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ve ben akademik kadroya girmek için uğraşıyorduk. Maalesef akademik kadroya yerleşmek için tüm şartları sağlamamıza rağmen, kişiye özel kadrolar açıldığı için işsiz kaldık. Ben 29, erkek arkadaşım 34 yaşında. Ben şansımı daha da arttırmak için Ales ve YDS puanlarımı yükselttim ancak yine sonuç alamadım. Bu süreçte erkek arkadaşımın umudu kırıldı. Ayrıca başvurularda 35 yaş sınırı olduğu için şansı kalmadığını düşünerek doktorayı yarım bıraktı. Şimdi çiçeği burnunda bir subay kendisi. Ben doktoraya devam ettim ve bitirme aşamasındayım. Doktorayı yaptığım üniversitede kadro boşluğu var ve doktorayı bitirince bana kadro açacaklarını söylediler.
Sevgilimin artık bir işi olduğu için bir an önce evlenmek istiyor. Ancak öğrendim ki eğer evlenirsek eş durumundan tayin isteyemiyor. Daha doğrusu bir şehirde sabit duramıyor. Eğer evlenirsem yıllardır hayalini kurduğum, uğruna o kadar çalıştığım kadroyu elimin tersiyle itmiş olacağım. Çünkü benim kadrom çakılı kadro, ben de eş durumundan tayin isteyemiyorum. Subay eşi olmanın sorumluluklarının çok ağır olduğu yönünde şeyler duyuyorum ve okuyorum. Kafam karmakarışık. Eşi subay olan akademisyenler var mı aramızda? veya eşleriyle ayrı şehirlerde ilişkilerini yürütenler var mı? subay eşi olmanın zorlukları nelerdir? Bu sorunu nasıl çözebilirim. Sevgilimden de kadrodan da vazgeçmek istemiyorum. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler