akademisyen ve subay çifti

Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum ancak ilk defa konu açıyorum. Yaklaşık 3 senedir devam eden bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ve ben akademik kadroya girmek için uğraşıyorduk. Maalesef akademik kadroya yerleşmek için tüm şartları sağlamamıza rağmen, kişiye özel kadrolar açıldığı için işsiz kaldık. Ben 29, erkek arkadaşım 34 yaşında. Ben şansımı daha da arttırmak için Ales ve YDS puanlarımı yükselttim ancak yine sonuç alamadım. Bu süreçte erkek arkadaşımın umudu kırıldı. Ayrıca başvurularda 35 yaş sınırı olduğu için şansı kalmadığını düşünerek doktorayı yarım bıraktı. Şimdi çiçeği burnunda bir subay kendisi. Ben doktoraya devam ettim ve bitirme aşamasındayım. Doktorayı yaptığım üniversitede kadro boşluğu var ve doktorayı bitirince bana kadro açacaklarını söylediler.

Sevgilimin artık bir işi olduğu için bir an önce evlenmek istiyor. Ancak öğrendim ki eğer evlenirsek eş durumundan tayin isteyemiyor. Daha doğrusu bir şehirde sabit duramıyor. Eğer evlenirsem yıllardır hayalini kurduğum, uğruna o kadar çalıştığım kadroyu elimin tersiyle itmiş olacağım. Çünkü benim kadrom çakılı kadro, ben de eş durumundan tayin isteyemiyorum. Subay eşi olmanın sorumluluklarının çok ağır olduğu yönünde şeyler duyuyorum ve okuyorum. Kafam karmakarışık. Eşi subay olan akademisyenler var mı aramızda? veya eşleriyle ayrı şehirlerde ilişkilerini yürütenler var mı? subay eşi olmanın zorlukları nelerdir? Bu sorunu nasıl çözebilirim. Sevgilimden de kadrodan da vazgeçmek istemiyorum. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler
Kisiye ozel acilan kadrolar yuzunden issiz kaldiginizi belirtip adiniza ozel acilacak olan cakili kadro ile birilerini issiz birakacaksiniz yani.. ben buna takildim. Cikilan ilanda kosullari bir tek sizin saglamaniza yonelik kriter konacak vs.. istifa etmis bir akademisyenim artık sunlari okumaktan tiksindim.

benim de tanıdığım bir hocanın eşi yüksek rütbeli asker. eşi yanında değil. subayların zorunlu doğu görevleri var. illa eşinizin yanında olmak istiyorsanız ücretsiz izin alırsınız ya da kurumlar arası geçiş yaparsınız. ben de yerinizde olsam kariyerimden vazgeçmezdim. kadro kolay kolay bulunmuyor. ee norm kadro meselesi var bir de, yani kadro bulmak iyice zorlaştı. bu fırsatı kaçırmayın derim.
evet ben de norm kadro şartı yüzünden kaçırmak istemiyorum

akademisyen biriyle de evlenseniz benzer sorunlar yaşayacaksınız ayrıca. ikiniz farklı yerlerde akademisyen olsaydınız bir araya gelmeniz neredeyse imkansız olacaktı, bir de böyle düşünün. benim bir çok arkadaşım eşinden ayrı yaşıyor. derslerinizi haftanın belirli günlerine toplayıp boş kalan günlerde eşinizin yanına gidebilirsiniz. uçakla bütün mesafeler kısa :)
mesleğine takılmıyorum benim için önemli olan bir arada olabilmek. ikimizden biri devlet memuru olsaydı hiç sorun yaşamayacaktık

Bazi meslekler (askeriye/polis) oncelikli diye biliyorum tayin olayinda.
Ama yanlis bilgi vermiyim degismistir belki.
Ama bulundugu yerden hic ayrilmayan subay duymadim ben.
Hayirlisi hakkjnizda
polislerde sıkıntı olmuyor. eşi polis olan akademisyen arkadaşlarım var. ancak subayların birden fazla doğu görevi olduğu için ayrı kalmak kaçınılmaz gibi gözüküyor

Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum ancak ilk defa konu açıyorum. Yaklaşık 3 senedir devam eden bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ve ben akademik kadroya girmek için uğraşıyorduk. Maalesef akademik kadroya yerleşmek için tüm şartları sağlamamıza rağmen, kişiye özel kadrolar açıldığı için işsiz kaldık. Ben 29, erkek arkadaşım 34 yaşında. Ben şansımı daha da arttırmak için Ales ve YDS puanlarımı yükselttim ancak yine sonuç alamadım. Bu süreçte erkek arkadaşımın umudu kırıldı. Ayrıca başvurularda 35 yaş sınırı olduğu için şansı kalmadığını düşünerek doktorayı yarım bıraktı. Şimdi çiçeği burnunda bir subay kendisi. Ben doktoraya devam ettim ve bitirme aşamasındayım. Doktorayı yaptığım üniversitede kadro boşluğu var ve doktorayı bitirince bana kadro açacaklarını söylediler.

Sevgilimin artık bir işi olduğu için bir an önce evlenmek istiyor. Ancak öğrendim ki eğer evlenirsek eş durumundan tayin isteyemiyor. Daha doğrusu bir şehirde sabit duramıyor. Eğer evlenirsem yıllardır hayalini kurduğum, uğruna o kadar çalıştığım kadroyu elimin tersiyle itmiş olacağım. Çünkü benim kadrom çakılı kadro, ben de eş durumundan tayin isteyemiyorum. Subay eşi olmanın sorumluluklarının çok ağır olduğu yönünde şeyler duyuyorum ve okuyorum. Kafam karmakarışık. Eşi subay olan akademisyenler var mı aramızda? veya eşleriyle ayrı şehirlerde ilişkilerini yürütenler var mı? subay eşi olmanın zorlukları nelerdir? Bu sorunu nasıl çözebilirim. Sevgilimden de kadrodan da vazgeçmek istemiyorum. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler
Çevremde böyle birkaç çift var. Hiç düzenleri olmadı. Eşleri sürekli farklı farklı yerlerde görevde. Akademisyenler de çakılı kadro olduğu için yanlarına gidemiyor. Bir nevi ayrı yaşıyorlar. İzinlerde görüşüyorlar. Öyle akademisyene tabi olmak diye birşey yok.

Sevgiliniz sorsa ya çalıştığı kuruma, onlar daha iyi bilir. Burada kim ne dese boş.
soruyoruz ama farklı cevaplar alıyoruz. mesela bir subay akademisyen eşinin tayinini gittiği yere aldırdığını söylüyor. ancak torpil olmadan böyle bir şey mümkün değil. kimisi uzun yıllar aynı şehirde kalabileceğini söylüyor. benim yaşayacağım yerde onun sınıf okulu da yok

Subay eşi olmak zor derlerdi ya gerçekten zormuş. Memlekete 18saat uzak bir şehirde görev yapıyor ve bende eşimle beraberim. Şuan izindeyiz ve bugun öğrendik ki yarın dönmemiz gerekiyormuş. Hayatında hiçbir şeyi planlayamıyorsun , planladığın şeylerde olmuyor. Görev yerine dönünce bölgeleye görevlendirilmiş yalnız kalacağım bilmediğim bir şehirde.
Yıllarca çok sık eşya toplayıp yerleştirmek zorunda kalacağım çünkü çok sık tayin görüyorlar.
Çok ayrılıklar yaşayacağız çünkü görevlendirmeler çok oluyor.
Kısacası sen şimdiden kara kara düşünüyorsan yapamazsın. Ben her şeyi göze alarak evlendim hiçbiride umrumda değil sağlığımız yerinde olsun yeter.
[/QUOTE]
eşler arasında da ast üst ilişkisi olduğunu duydum. gerçekten öyle mi?

Akademi normal devlet memuriyeti gibi değil. Cakilisiniz hicbir sekilde yer degistiremiyorsunuz es durumundan vs. Ancak orada kadro bulacaksiniz tekrar alinacaksiniz falan filan anca. Ben de akademisyenim. (Leş gibi bir ortam zaten icine tukureyim afedersiniz.)
Yillardir ayri yasayan evli arkadaslarim var.
Sevgilinizin size uyma yollari var mi onu arastirin. Astsubaylik hakkinda bir bilgim yok maalesef.
kadroya girmek ayrı zor, sonrası ayrı zor

Kisiye ozel acilan kadrolar yuzunden issiz kaldiginizi belirtip adiniza ozel acilacak olan cakili kadro ile birilerini issiz birakacaksiniz yani.. ben buna takildim. Cikilan ilanda kosullari bir tek sizin saglamaniza yonelik kriter konacak vs.. istifa etmis bir akademisyenim artık sunlari okumaktan tiksindim.
kişiye özel açılan kadrolar araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadrolarıydı. şimdi açılacak olan kadro dr. öğr. üyesi (yrd. doç.) kadrosu. bana özel şart konulan bir kadro değil. doktorasını bitiren kişi sayısı zaten az. yani bahsettiğiniz şey yrd. doç. kadroları için geçerli değil

Çevremde böyle birkaç çift var. Hiç düzenleri olmadı. Eşleri sürekli farklı farklı yerlerde görevde. Akademisyenler de çakılı kadro olduğu için yanlarına gidemiyor. Bir nevi ayrı yaşıyorlar. İzinlerde görüşüyorlar. Öyle akademisyene tabi olmak diye birşey yok.
bu şekilde de evlilik hayatı sürdürülemez ki

Askeriyede atamalarda eşiniz size tabi olmuyor. Ancak subayların çoğu zaten evlerini eşinin yaşadığı şehire kuruyor kendisi fırsat buldukça gidiyor. Rütbesi büyüdükçe atama dilekçesinde sizin olduğunuz sehiri ya da size yakın şehirde çalışma ihtimali artar. Benim eşim de subay size söyleyeceğim tek şey eş seçerken mesleğine değil ahlakii değerlerine kişilik unsurlarına bakın çünkü onlar ne kadar sağlamsa zor süreçler o kadar kolay atlatiljyor ve en azından insan evet onun için değer diyo insan.

Aslında çakılı kadro değil. Gitmek istediğiniz şehirde boş kadro olursa başvuruda bulunursunuz, üniversite kabul ederse oraya geçerseniz sadece tayin gibi değil ama oldukça zor alanda bariz bir farkınız olmak zorunda. İkinci olarak meslek olayı kesinleşmeden karar vermeyin, önce kadroya kabul edilin sonra sevgilinizle bir orta yol bulmaya çalışın. Evlenseniz bile (karacı ya da jandarma ise) başlarda Diyarbakır-Hakkari’nin bazı bölgelerinde görev yaptığı takdirde zaten sizi götüremeyecek (bazı yerlerde aileyi götüremiyorlar merkez, ilçeler vs dışında Sadece üs bölgesinde görev yapılan yerler var). Havacı ise işi çok rahat Doğu yok gibi olan yerlerde de lojman, lojman içi market, okul vs var. Ama bence şimdiden mesleğim için senden ayrılıyorum/ senin için istediğim mesleği reddederim kararlarına varmayın. Kesinleşmesini bekleyin.

Aslında çakılı kadro değil. Gitmek istediğiniz şehirde boş kadro olursa başvuruda bulunursunuz, üniversite kabul ederse oraya geçerseniz sadece tayin gibi değil ama oldukça zor alanda bariz bir farkınız olmak zorunda. İkinci olarak meslek olayı kesinleşmeden karar vermeyin, önce kadroya kabul edilin sonra sevgilinizle bir orta yol bulmaya çalışın. Evlenseniz bile (karacı ya da jandarma ise) başlarda Diyarbakır-Hakkari’nin bazı bölgelerinde görev yaptığı takdirde zaten sizi götüremeyecek (bazı yerlerde aileyi götüremiyorlar merkez, ilçeler vs dışında Sadece üs bölgesinde görev yapılan yerler var). Havacı ise işi çok rahat Doğu yok gibi olan yerlerde de lojman, lojman içi market, okul vs var. Ama bence şimdiden mesleğim için senden ayrılıyorum/ senin için istediğim mesleği reddederim kararlarına varmayın. Kesinleşmesini bekleyin.
karacı. doğu görevi mutlaka olacaktır. benim başka üniversitede kadroya girebilmem çok zorlu bir süreç. hadi diyelim başardım. birkaç yıl sonra tekrar tayini çıkacak. ben onu takip edemem ki. kadroya başvurmasam mı diyorum ama o düşünce bile beni kahrediyor. çok teşekkür ederim yorumunuz için

Evet bence de çok zor. Evli gibi değiller. Sevgili gibi bir nevi. Bir tanesi bir araya gelemedikleri için çocuk bile yapmamış.40 yaşına yaklaştı nerdeyse kadın.
evet bir de çocuk meselesi var ama daha evlenmeden yorum yapamıyorum. bir araya gelmeden nasıl yapcaz acaba. zaten yaşımız da genç değil

karacı. doğu görevi mutlaka olacaktır. benim başka üniversitede kadroya girebilmem çok zorlu bir süreç. hadi diyelim başardım. birkaç yıl sonra tekrar tayini çıkacak. ben onu takip edemem ki. kadroya başvurmasam mı diyorum ama o düşünce bile beni kahrediyor. çok teşekkür ederim yorumunuz için
Rica ederim. Kabul alsanız bile istemediğiniz takdirde zaten göreve başlamazsanız. Bence şu an doktoranızı sakin bir kafayla bitirmeye odaklanın. Her şey tamam olduğu vakit en iyi kararı vereceksinizdir.

Rica ederim. Kabul alsanız bile istemediğiniz takdirde zaten göreve başlamazsanız. Bence şu an doktoranızı sakin bir kafayla bitirmeye odaklanın. Her şey tamam olduğu vakit en iyi kararı vereceksinizdir.
inşallah. sağolun.

kadroya girmek ayrı zor, sonrası ayrı zor
Sorma simdiki aklim olsa diyorum hiç ales,yds falan kasmaz kpss ile atanmaya calisirdim diyorum.
Neyse hevesini kirmis olmayayim. Hakkinda hayirlisi.
Akademinin cesur, caliskan kadinlara ihtiyaci var. Bizler yilmadan, pes etmeden mucadele edelim ki o bahsettiğim leş ortamlarin sonu gelsin. (Umarım)

Moral bozmak istemem ama ona göre karar verin. Çok önemli bir konu çünkü.
yapayalnız kalacaksam o evliliğin ne anlamı var ki? sadece kendim için değil, tüm asker ve eşlerine üzüldüm. ne kadar zor şartlar altında mutlu olmaya çalışıyorlar

Back
X