Akademisyen veya bu işten anlayan bayanlar bakabilir mi?

Posedion25

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2016
479
557
18
33
YLSY açıldı. Yani devlet burslu yurt dışında master ve doktora. Eşimle birlikte basvursak mı diye düşünüyoruz. Fakat aklımda şüpheler var.

1- 7yil sonra Geri dönen kişiler burada pek umduğu değeri bulamiyormus ? Öyle mi
2- Yabancı dilde hem de teknik terminolojide ders almak ve ustune 200-300 sayfalık tez yazmak kolay değil vaktinde bitirememe durumu olabilir.
3- Acaba yedi yıllık değil de dil öğrenimi amacıyla TÜBİTAK vb ile 6-9aylik gitmek daha mı mantıklı?
4-Bolumümüz hukuk. İlerde açıkçası dış işleri bakanlığı vb yerlerde çalışmak isteriz YLSY ile gitmek bu bakımdan daha mı avantajlı?
5-Alti aylık 9aylik çıkma ile ingilizce-almanca gelişir mi ?
6-Dönünce umdugumuz değeri bulamaz isek ve gitmeyen arkadaslarin bir evi bir de arabası var halde bulursak valla insan üzülür
Bu konu hakkında deneyimi olan ya da etrafında deneyimi olanlar paylaşabilir mi ??

Merhaba ben akademisyenim fakat düşüncelerinize katılmıyorum. Türkiye de malesef durumlar çok değişken. Dönünce ne olur inanın kimse bilemez. Değer verme konusuna gelince ne kadar değer bekliyorsunuz bilemem ama çok güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
Akademisyenlik zorlu ve sabır isteyen bir süreç. Gittiğinizde de çeşitli zorluklar yaşayacaksınız. Bunları göze alıp fedakarlık yapacaksanız gidin bence. Yurtdışında doktora yapan kişiler olarak iş olanağınızın da çok olacağını düşünüyorum.

Munevvergul, post: 48548311, member: 400405"]Merhaba ben akademisyenim fakat düşüncelerinize katılmıyorum. Türkiye de malesef durumlar çok değişken. Dönünce ne olur inanın kimse bilemez. Değer verme konusuna gelince ne kadar değer bekliyorsunuz bilemem ama çok güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
Akademisyenlik zorlu ve sabır isteyen bir süreç. Gittiğinizde de çeşitli zorluklar yaşayacaksınız. Bunları göze alıp fedakarlık yapacaksanız gidin bence. Yurtdışında doktora yapan kişiler olarak iş olanağınızın da çok olacağını düşünüyorum.[/QUOTE]
Sagolun hocam cevap verdiğiniz için. Akademikpersonel gibi siteleri okudum. Onlar da 7yil önce Türkiye değişken dönünce nolur bilinmez yurtdışında doktora yapmak çok iyi bir fırsat diye gitmişler dönünce hakkariye sacmasapan bir yere atanmış lar. Çünkü tercih yaparak gitsem bile dönünce üniversite kabul etmez ise devlet seni istediği yere atayabiliyor.

Sagolun hocam cevap verdiğiniz için. Akademikpersonel gibi siteleri okudum. Onlar da 7yil önce Türkiye değişken dönünce nolur bilinmez yurtdışında doktora yapmak çok iyi bir fırsat diye gitmişler dönünce hakkariye sacmasapan bir yere atanmış lar. Çünkü tercih yaparak gitsem bile dönünce üniversite kabul etmez ise devlet seni istediği yere atayabiliyor.

Gitmeniz şu açıdan iyi olabilir yurtdışında da iş bulabilirsiniz ileride. ben de açıkçası seneye benzer bir şey düşünüyorum.

Açıkçası tam olarak ben bilmiyorum. Yakin zamanda bir arkadasimiz malezyaya gitti. Bende nisanlimla birlikte düşünüyorum evlilik sonrasi icin. O yüzden yerimi alayim burada istedim.
Ancak en garanti dediğimiz sey asla garanti olmadigi icin ülkemizde.. bu anin sartlarina göre hareket etmekten baska sansimiz yok.

YLYS bursunda zorunlu hizmetini Türkiye'nin görece Büyük şehirlerinde ya da orta ölçekteki şehirlerinde yapıyorsun. Bu dönem hukuktan çok öğrenci gönderiyorlar ben de listeye yeni baktım.Eğer İngilizce alt yapınız varsa güzel de bir IELTS o da olmadı TOEFL un denkliği kabul ediliyor sanırım, varsa bence hiç durmayın burada. Kendinizi çok iyi geliştirirsiniz.

Ben bağımsız yapıyorum başvurularımı.

Dediğiniz sistemde geri dönünce iki katı kadar hizmeti Türkiyede yapmak zorundasınız, bu beni sıktı açıkçası, istemedim

Sonuçta oraya gidince karşımıza ne çıkacak bilmiyoruz ki, iyi bir fırsat çıkarsa zorunlu hizmetten ötürü geri dönmek zorunda kalmak istemiyorum

Münevver sen bankacı değil miydin?

arkadasa katılıyorum. orda ıs bulup donmek ıstemezsenız bu sefer kotu olur dıye dusunuorum. toeflım var alesım de.. ama ben basvurmayı dusunmuyorum. kendı ımkanlarımla basvurucagım.

Bence önce okulların kendi burslarına başvurun. Ben okuldan bursla gittim kafam rahattı sonra da iş buldum zaten. Bir deneyin, olmazsa devleti düşünün. En az 20 yere başvurun birinden biri tutar zaten.
Ne kadar süreliğine gittiniz? İş buldum derken yurtdışında mı?

Ne kadar süreliğine gittiniz? İş buldum derken yurtdışında mı?

Ben Almanya'ya geldim , burs 3 yıllık ama doktora genelde 3 yılda bitmiyor uzatma 1-2 yıla hoca proje, asistanlık bir şeyler buluyor. Evet, sonra burda iş buldum hala hansmanyada takılıyorum

Ben Almanya'ya geldim , burs 3 yıllık ama doktora genelde 3 yılda bitmiyor uzatma 1-2 yıla hoca proje, asistanlık bir şeyler buluyor. Evet, sonra burda iş buldum hala hansmanyada takılıyorum
Hansmanya biraz arastirayim bu dediğimiz şekilde olan gitmeyi.

Akademisyenim. Asla ama asla basvurmayacagim yegane programdir bu. Ylsy nin turkiye versiyonu yari yariya baglayici oyp bile ne halde görüyoruz. Hayatinizi ipotek altina almak nedendir?
Evet biraz öyle oluyor. Biz de artık TÜBİTAK bursuyla falan gitmeyi düşünüyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…