- 5 Ekim 2016
- 479
- 557
- 18
- 33
- Konu Sahibi Posedion25
-
Sagolun hocam cevap verdiğiniz için. Akademikpersonel gibi siteleri okudum. Onlar da 7yil önce Türkiye değişken dönünce nolur bilinmez yurtdışında doktora yapmak çok iyi bir fırsat diye gitmişler dönünce hakkariye sacmasapan bir yere atanmış lar. Çünkü tercih yaparak gitsem bile dönünce üniversite kabul etmez ise devlet seni istediği yere atayabiliyor.Merhaba ben akademisyenim fakat düşüncelerinize katılmıyorum. Türkiye de malesef durumlar çok değişken. Dönünce ne olur inanın kimse bilemez. Değer verme konusuna gelince ne kadar değer bekliyorsunuz bilemem ama çok güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
Akademisyenlik zorlu ve sabır isteyen bir süreç. Gittiğinizde de çeşitli zorluklar yaşayacaksınız. Bunları göze alıp fedakarlık yapacaksanız gidin bence. Yurtdışında doktora yapan kişiler olarak iş olanağınızın da çok olacağını düşünüyorum.
7yil gidince 14 yıl zorunlu hizmet doguyorGitmeniz şu açıdan iyi olabilir yurtdışında da iş bulabilirsiniz ileride. ben de açıkçası seneye benzer bir şey düşünüyorum.
Münevver sen bankacı değil miydin?Merhaba ben akademisyenim fakat düşüncelerinize katılmıyorum. Türkiye de malesef durumlar çok değişken. Dönünce ne olur inanın kimse bilemez. Değer verme konusuna gelince ne kadar değer bekliyorsunuz bilemem ama çok güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
Akademisyenlik zorlu ve sabır isteyen bir süreç. Gittiğinizde de çeşitli zorluklar yaşayacaksınız. Bunları göze alıp fedakarlık yapacaksanız gidin bence. Yurtdışında doktora yapan kişiler olarak iş olanağınızın da çok olacağını düşünüyorum.
Hayır değilim.Münevver sen bankacı değil miydin?
Ben bağımsız yapıyorum başvurularımı.
Dediğiniz sistemde geri dönünce iki katı kadar hizmeti Türkiyede yapmak zorundasınız, bu beni sıktı açıkçası, istemedim
Sonuçta oraya gidince karşımıza ne çıkacak bilmiyoruz ki, iyi bir fırsat çıkarsa zorunlu hizmetten ötürü geri dönmek zorunda kalmak istemiyorum
Ne kadar süreliğine gittiniz? İş buldum derken yurtdışında mı?Bence önce okulların kendi burslarına başvurun. Ben okuldan bursla gittim kafam rahattı sonra da iş buldum zaten. Bir deneyin, olmazsa devleti düşünün. En az 20 yere başvurun birinden biri tutar zaten.
Ne kadar süreliğine gittiniz? İş buldum derken yurtdışında mı?
HansmanyaBen Almanya'ya geldim , burs 3 yıllık ama doktora genelde 3 yılda bitmiyor uzatma 1-2 yıla hoca proje, asistanlık bir şeyler buluyor. Evet, sonra burda iş buldum hala hansmanyada takılıyorum
Hansmanyabiraz arastirayim bu dediğimiz şekilde olan gitmeyi.
Evet biraz öyle oluyor. Biz de artık TÜBİTAK bursuyla falan gitmeyi düşünüyoruzAkademisyenim. Asla ama asla basvurmayacagim yegane programdir bu. Ylsy nin turkiye versiyonu yari yariya baglayici oyp bile ne halde görüyoruz. Hayatinizi ipotek altina almak nedendir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?