- 8 Temmuz 2012
- 2.612
- 3.844
- 133
- Konu Sahibi Posedion25
-
etrafimda her iki programla da doktora bitirenler var. Inanin rezillik... hicbiri memnun degil, bilakis bin pismanlar ve derin psikolojik sorunlari var. Bir insan bence tum yolları deneyip ac kalirsa anca bu islere girismeli.Evet biraz öyle oluyor. Biz de artık TÜBİTAK bursuyla falan gitmeyi düşünüyoruz
7yil gidince 14 yıl zorunlu hizmet doguyor
Yok ben şöyle düşündüm. Doktorayı da Türkiyede yapicam fakat Araştırma bursu şeklinde yurtdışına 6aylik dil eğitimi olabiliretrafimda her iki programla da doktora bitirenler var. Inanin rezillik... hicbiri memnun degil, bilakis bin pismanlar ve derin psikolojik sorunlari var. Bir insan bence tum yolları deneyip ac kalirsa anca bu islere girismeli.
eger herhangi bir devlet universitesinde kadronuz olursa bu sekilde gitmeniz zaten cok rahat. Ozel universiteleri bilmiyorum.Yok ben şöyle düşündüm. Doktorayı da Türkiyede yapicam fakat Araştırma bursu şeklinde yurtdışına 6aylik dil eğitimi olabilir
Bu da eski Meb bursu denilen şey. İstanbul İzmir ve Ankara var tercihlere. Ama devletin işi belli olmuyor doğuya da atayabilir. İşte 7-8yil sonra doktorami yapmış gelmiş olurum. Hiç gitmeyen arkadaslar yard doç olmuş evi var arabası var düzeni var ama bize sanki daha yeni ar gör olmuş gibi davranılır ise üzülür insan.İşte bu aşamada bunu çok da umursamamak gerekiyor
Zira yarın ne olacağını bilmiyoruz ki 21 yıl sonrayı bilelim
Siz eğer kendinizi geliştirirseniz başka alanlarda imkan arayıp zorunlu hizmetlerin bedelini de ödersiniz
Geçen de yazdım ABD de genetik alanında doktora yapmış birini Doğu'da o bölüm dahi olmayan bırakın bölümü basit laboratuvar olmayan bir üniye atamışlar iki yıldır diğer bölümlerin sınav gözetmeni olmak dışında bir iş yapmamış
Neyse batı da bir üni kadro açmış işte çok ihtiyacımız var buraya gelsin demiş ve YÖK zorunlu hizmet değişimine muvaffakat vermemiş
Bu da var yurt dışından gelip Bilkent hukuk ta hoca olan da var
Yıllar önce bu tarz bir burs kazanmıştım MEB bursu mu ne idi o zamanki adını bilmiyorum yüksek ALES yetmişti
Dokuz Eylül de HMK asistanı olacaktım dönünce yani yerim de belli idi ama ben cesaret edemedim
Sadece yüksek lisanstı ve çevrem bana o dönemde herkesin kendi öğrencisi ile çalıştığını bu şekilde gelenlerin dışlandığını vs söyledi
Bursun geri ödemesi de ailemi aşardı hala düşünürüm acaba doğru mu yaptım diye
Üstünden 13 yıl geçti evim arabam bankada birikimim eşim çocuğum işim var
Size fikir olsun diye yazdım ama evim villa arabam BMW 320 değil
Evet benim amacım öyle. Eşim zaten ar gör şuan. Benim de Ales84 yds77 kadrolara girmeyi bekliyorum. Zaten yüksek lisansin tez aşaması na gecicem yakında. Tez aşamasında araştırma bursu bulup 6ay dilimi geliştirmeye gitmek istiyorum. Eşim de bir ara gidip gelir. Çocuk olmadan böyle yapalım diye planladik.eger herhangi bir devlet universitesinde kadronuz olursa bu sekilde gitmeniz zaten cok rahat. Ozel universiteleri bilmiyorum.
akademik personel degilseniz yokun arastirma bursundan yararlanamazsiniz. Erasmus dusunebilirsiniz.Evet benim amacım öyle. Eşim zaten ar gör şuan. Benim de Ales84 yds77 kadrolara girmeyi bekliyorum. Zaten yüksek lisansin tez aşaması na gecicem yakında. Tez aşamasında araştırma bursu bulup 6ay dilimi geliştirmeye gitmek istiyorum. Eşim de bir ara gidip gelir. Çocuk olmadan böyle yapalım diye planladik.
Yurtdışı nda bi üniversitede kadro bulmak çok olmaz mı yaZamanında (4yıl önce falan) ben de ylsy ile gitmeyi düşünmüştüm ama araştırınca meb'in bursiyerleri çokça mağdur ettiğini gördüm vazgeçtim. Meb değil de kurumların (tpao, tcdd, taek vs) bursiyeri olmak daha cazipti onlara da puanım yetmiyordu.
Arkadaşım yakın zamanda ingiltereye gitti meb kızın bursunu da okul ücretini de aylardır yatırmıyor (fetö metö bişeyler deyip sallıyorlar bursiyerleri) yabancı ülkede çok zor durumda şu an. Ailesi öyle zengin insanlar değil para yolluyorlar ama pound zaten değerli nereye kadar yollayabilirler ki. Koca bakanlığın millete borç takıp telefonlara çıkmayan insanlar gibi davrandığını görmek de üzücü.
Onu da geçtim dönünce 10 sene boyunca bingölde çalışıp bir de kadro beklemek istemezdim.
Karşılıksız bursları araştırın derim, jean monnet bursu var mesela bu sene iptal edildi gerçi ama yeni çağrıya yakında çıkılır. ABdeki en yüksek tutarlı ödemeyi yapan burslardan biri ama max 1 sene. 1 sene sonunda da dönmemek için ne gerekiyorsa yaparsın
Akademik personel olduktan sonra yararlanmayı düşündüm. Peki bu araştırma bursu ile yeterli yabancı dile ulaşılmış oluyor mu ki. Benim düşündüğüm nokta bu.akademik personel degilseniz yokun arastirma bursundan yararlanamazsiniz. Erasmus dusunebilirsiniz.
Zaten YLSY yi de bu sebeple istemiştim. 6ay yeterli olmayabilir. Yetkin bir akademisyen olabilmek için.. ama bu sistemin de dönüşü kötü.akademik personel degilseniz yokun arastirma bursundan yararlanamazsiniz. Erasmus dusunebilirsiniz.
6 ay arastirma bursu tabi ki yabanci dili iyi ogrenmek icin yeterli degil ama baslangici kendiniz yaparsaniz orada bittiginiz yere göre ilerletme sansiniz olurAkademik personel olduktan sonra yararlanmayı düşündüm. Peki bu araştırma bursu ile yeterli yabancı dile ulaşılmış oluyor mu ki. Benim düşündüğüm nokta bu.
Teşekkür ederim detaylı açıklama için. Gitmeme kararı aldik. Geri döndüğümüzde girecegimiz üniversiteler Ankara İzmir ve İstanbulda olacak ama yine de belli olmaz. Çok mağdur var. YÖK bursuyla falan gitmek daha makul şimdilik. Aslında benim isteğim çocuk olmadan yurtdışına çıkmak idi. Doktora tez araştırma bursu denicez ikimiz de artık birkaç sene sonraİyi bi imkan gibi dursada çok stresli, Ben yakın çevremden birebir bildiğim şeyleri yazayım. Siz karar verir.
Yurt içinde dil okuluna giderseniz 1000 lira maaş var, ( belki biraz artmış olabilir) gitmezseniz yeterince puanınız varsa vs kabul almayı beklerken herhangi bir hakkınız yok. Devlet bir çok gideri karşılıyor ama önce cebinizden ödüyorsunuz. mesela ingiltere de vize ve sağlık gideri işlemleriniz 2000 lirayı geçiyor bunu önce cebinizden karşılıyorsunuz sonra dilekçeyle geri ödeme istiyorsunuz. Bu süreç 1 ayı geçebiliyor. Ve ödemeyi kendi kredi kartınız ya da eşinizin , anne ya da babanızın hesabına bağlı bir ek karttan yapmanız lazım. Başka birinin kartından yaparsanız ödeme alamazsınız. İlk gittiğiniz ay trden para alıp gidiyorsunuz ama dil okulundan sonra devam ediyorsanız ilk bursunuz ve herkesin ocak ayında bursu yatmayabiliyor, 2. ayda yatıyor. sene de 1 uçak bileti karşılanıyor. Sağlık güvenceniz tr de yok, devlet ödediğini söylüyor ama bir muayene olup sonra 3-4 gün evrakla uğraşmak çilesi çekilecek gibi değil. Onların belirlediği alanda eğitim almanız şart , her üniversite o spesifik alanda ders açılmayabiliyor onları bulup oralardan kabul almak kolay değil. Ama eğer eşiniz akademisyen ve yurtdışı görevlendirme isteyebiliyorsa, onun düzenli geliri varsa ve birlikte olacaksanız denenebilir. Geldiğinizde şartlar gittiğinizden çok farklı olabilir. Haklarınız elinizden alınabilir ama çok iyi de olabilir. Ama bildiğim kadarıyla sadece doktoraya gidilemiyor. YL yapma şartı da var (emin değilim ama öyle bişey okumuştum sanırım) .
Daha mantıklı, Yani ikinizin birden YLSY ye girmesi stresli olurdu. Elinizdekilerden olmayınTeşekkür ederim detaylı açıklama için. Gitmeme kararı aldik. Geri döndüğümüzde girecegimiz üniversiteler Ankara İzmir ve İstanbulda olacak ama yine de belli olmaz. Çok mağdur var. YÖK bursuyla falan gitmek daha makul şimdilik. Aslında benim isteğim çocuk olmadan yurtdışına çıkmak idi. Doktora tez araştırma bursu denicez ikimiz de artık birkaç sene sonra
Siz hangi aşamada sınız ? Doktora tez aşaması demek en azından 3yil sonrası demek. Çocuk durumu kafamı karıştırıyor. Çocuk olmadan şu dili halletme telaşı sardıDaha mantıklı, Yani ikinizin birden YLSY ye girmesi stresli olurdu. Elinizdekilerden olmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?