Akıl akılan üstündür...

lunatic

inanç başladığında endişe biter...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
1.232
302
103
35
Uzun bir aradan sonra yeniden sevgiler saygilar.
Benimki aslında bir dert değil sizlerin tecrubelerine ihtiyacım var ee bide kendimi hatırlatmak istedim :)
Çok zorlu bir sevgililik döneminden sonra çok şükür nisanlandik. Mayıs da kısmetse dugunum var.
Sorum şu uzak diyarlara gelin gidenler bu süreçte neler yaptınız neler yaşadıniz. Surekli evinizin olacağı şehre gittiniz mi.

Geçenlerde annemle sandığı açtık danteller yikanacak ama acikcasi omu bile nasil yapacagimizi bilmiyoruz. Siz ceyizlikleri nasil yikadiniz... annem kendi ceyizinden bana pike yaptırmak istiyor dantel örtü klasik Türk annesi olarak yorgan yastık vermeyi düşünüyor. Açıkçası kalabalığı çok seven biri değilim anneme de ne gerek var yaptirma diyemiyorum. Bu dönemde daha hassas oluyor anneler malesef.
Yani uzun lafın kısası ben neler yapacam biraz akıl verebilir misiniz? Bu arada ben a sehrindeyim, nisanlimin ailesi b şehrinde, nişanlım ç şehrinde.

Veee en Son olarak burda olmayı çok özlemişim. ...

Ceyiz doneminde annem ne koyarsa itiraz etmedim.el emekleri hala bazamda durur yastik yorgan pike takimlarim.
Yalniz dantel sevmem ve kullanmam.bu konuda annemle hem fikirdik.cunku kendide dantel birakali cok oldu.
Bende ailemi birakip baska sehirde evlendim.hic unutmam.ev diziyorduk.zaten stres almis basini gidiyor.yatak ortumu seriyor annem.
Benim ser dedigim yastik kilifini sermedi.kendi istedigi serdi.anne degistir dedim.bu daha guzel dedi.anne bi mudahil olma boyle istiyorum dedim.annecigimde uzuldu.istediklerimi takti.
Hala oyle pismanimdir ki.ne gerek vardi kalbini kirmaya.canim annem.degermiydi sanki.
Alti ustu bi kilif..ah ah..
Sizde boyle sonradan pisman olacaganiz laflar soylemeyin.insan cok pisman oluyor sonra

Gurbet konusuna gelince.tel ilac zaman..zamanla kendi evine duzenine oyle alisacaksinki.. Allah mutlu etsin

Cevabın için çok teşekkür ederim. Ben anneme hiç bişey diyemiyorum zaten uzağa gideceğim için pek belli etmemeye çalışsa da çok stres yapıyor. Bi de yaptıklarına burun kivirarak üzmek istemiyorum.
Kaç yıl oldu evleneli? İlk zamanlar bende çok zorlancam sanırım şimdiden beni de aldı bi stres. Ev aldılar gidip görmedim daha evim diyemiyorum bana ait hissedemiyorum bi türlü. Bi de sen de oldu mu bilmiyorum uzaklıktan sanırım hala nişanlı olduğuma inanamiyorum.

Dantelleri ace ile yıkadıktan, Ütüledikten sonra pikeci sardı ..
Güzel oluyor Çeyiz ..
Mutluluklar dileriz. .

Dantelleri ace ile yıkadıktan, Ütüledikten sonra pikeci sardı ..
Güzel oluyor Çeyiz ..
Mutluluklar dileriz. .

Makineye mi attın danteller. Annem matikli suda bekletip utuleriz makina yıpratır diyor. Biraz netten araştırdım sütle yıkayıp kızgın utude utulendigi zaman doğal kolalama oluyormuş. Ama işte güvenmiyorum dantel işini pek sevmesem de emeğe sonsuz saygım var. Yipranmalarini da istemem.
Bu arada güzel dileğin için teşekkür ederim.

Annem çeyizime ne koyduysa itiraz ettim.
Bir tek anneannemin ben daha çocukken bize ördürttüğü tığ işlerini aldım, tabiki bir çekmecenin dibindeler.
Böyle çeyizdir çömlektir işlerine hiç anlam yükleyen biri değilim, nesilden nesile aktarılacak antikalara ya da ender eserlere de sahip olduğumuza inanmadığımdan, ipliğe kadar her şeyi baştan aldım.
Annem bir kız daha evlendirebilir benim getirmediklerimle.
Hiç kırıldığını düşünmüyorum, 2 bez parçasıyla evladının sevgisini ölçecek değil.
Bunlar yerine annemden çeyiz olarak yemek sırları defteri istedim.
En sevdiğim yemeklerini yazdım, nasıl yaptığını ipuçlarıyla anlatmasını istedim.
Hala bitiremedi ama çok mutlu olduğunu söyleyebilirim.

Bende annem ne istediyse koydum ceyizime . annemle babam ayrılar. birde evimi yerleştirmeye bile gelememişti bazi sebeplerden dolayı çok uzulmustüm . uzaklık drsen insanı ilk zamanlar çok zorluyor. Ve eşim denizci çoğu zaman evde de yok. Herşey dört dörtlük oluyor. Eve geldiği zamanlara sukur ediyorum

Elimde az ace suya karıştırdım ..
Biraz beklettim yıkadım kuruyunca sıcak buhar ütü ..
:)

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun inşallah ,
Ben uzaklara gelin gitmedim ama çeyizinizi yerleştirmek için gittiğinizde birkaç gün kalır evinizle ilgilenir, eksiklerini tamamlarsınız , çok sık gitmenize gerek yok diye düşünüyorum ,
Dantelleri elde yıkama ve kolalama işleminden geçireceksiniz annem öyle yapmıştı.
Evet , yün yorganlar da dahil, hiçbiri kullanılmayıp baza dibini bekliyorlar, fakat anneler kırılmasın ve adet yerini bulsun diye çeyizimizi alıyoruz mecbur :)
Allah , huzur ve mutluluk dolu bir evlilik nasip etsin inşallah , az kalmış :)

Güzel taktik seninki ama benim annem o kadar alıngan ki anlatamam. Bazen diyorum anne kullanacağım şeyler olsun diye yooooo sen anlamazsin yaptirmaliyiz kaynanaya gorumceye de şunu şunu yaptircam diyor bişey diyemiyorum. Bazen böyle birileriyle konuştuğum zaman bırak yapsın tek kız evladisin annen heves ediyor diyorlar. Valla şaşırdım dantellere bişey demiyorum doğru yere serdiginiz de gerçekten güzel duruyorlar kullanabilirim. Ama pike ben zaten çalışan bi bayan olacam pikeyi sadece evliligimin ilk aylarında kullanırım yikadigim zaman onu utulemekle niye ugrasayim. Yani benim de sandık bekleyecegine öyle şeyler hiç istemiyorum eskinin dantelli yatak Örtüleri felan ne yapacam ben. Hadi onu da geçtim 3 4 tane yün yorgan yastık yaptircakmis anne diyorum yapma ben nereye koyayım onları. S3n anlamazsin uzakta olacaksın biz gelecez kaynananlar gelecek üzerlerine ne ortecekler diye ısrarcı bi hali var. Ah ah dostlar bu evlilik aşamasında aileler daha çok stres yaptiriyor:)

Canim benim Allah yardımcın olsun insallah. Benimki bazen geceleri çalışıyor ben onu bile dert ediyorum nasıl yapacam diye seni canı gönülden tebrik ediyorum Rabbim sabrını arttirsin inşallah.

3.yilin icindeyim canim.
Soyle esimle uzun bi sevgililik donemi oldu.iki ay icinde hem nisanli kaldik hem kina hem 2 dugun sigdirdik birde uzaktan ev dizmeye kostum..o yuzden hicbisey anlamadim:) cok hizli oldu bizim.
Stres yapma tadini cikar...alisacaksin insallah.

Aminn Rabbim tüm evlilerin yuvasına huzur mutluluk versin. Ah bu Anneler :)
Bişey daha sormak istiyorum erkek evinden gelen bohcalar sağolsun k.annem herseyi ince düşünmüş havlular, oda takımları vs epey bişeyler var onları nasıl muhafaza edebilirim. Bi hurcun içine yerlestirdim ve çöp posetiyle iyice sarmaladim ama içim huzursuz poşet içinde is çekiyor diye duydum. Sandık, çiçek, bohcalar benim odamda ve sigara çok içilen bi oda benimki bunun için ne önerisiniz.

Zaten uzadıkça daha bi stres oluyorsun en iyisi seninki olmus:) bu dönemin nasıl geçtiğini anlayamamak çok güzel bi duygu olmalı :) ben akrabalar içinde oturuyorum milletin lafı sözü hiç bitmiyor. Normal zamanda hiç bişey bilmeyen insanlar böyle durumlarda o kadar bilgiclik tasliyorlar ki bu bile başlı başına stres olmaya neden zaten. Şimdiden bazı kıyafetlerimi götüreceğim eşyaları kutulasam çok mu erken olmuş olur ?

canım öncelikle Allah bir ömür boyu mutlu etsin,annen ne istiyorsa çeyizine koy sonra senin şuyun yoktu demi
senin buyun yoktu demi demesinler kii derler
beğenmediğini kaldırırsın ama pike kullanılıyo özellikle bebek olduğunda ve bebek mevlütünde
bende 1,5 yıllık evliyim iyiykide koydurmuşum
bende danteli hiç sevmezdim ablamın ördüğü çok güzel bir takım var sadece onu kullanıyorum[ablam beni tehdit etti] salon takımıydı ama ben mutfak masasında kullanıyorum şahane duruyo
kısacası doğru yerde doğru aksesuarları kullanırsan çok şık durur

:) doğru yerde kullanmak dantelden yana sıkıntım yok çok şükür. Böyle dönemlerde bilirsin akıl veren çok olur bi yandan anne emeği olsun yaptirsin diyorum diğer yandan biri geliyor ayy ne gerek var bi yıkamada çok kirisiyor sen niye ugrasacaksin onun utusuyle deyince karisiyorum. Utuyu çok seven bi yapım yok malesef bide yorganlar yastıklar olaca:s
Valla abim evlendi bu kadar teferruatli düşünülmedi bişey. Ev tutuldu, eşyalar alındı o zaman ne kadar zor gelmişti oğlan evlendirme ne zor kızda ne varki diye düşünmüştüm. Şimdi kendimde görüyorum kız olunca daha farkliymis hersey en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor. Allah tüm evlenecek olanların yardımcısı olsun insallah.

Yün yorgan a kv ile eşim çok laf etti. Anası oğlunun kullandığı şiltesi yırtık yastığı yolladı :) okadar laf eden eşim daha eylül ayı gelir gelmez yün yorgan ı çıkar demeye başlıyor. Oda yetmez gibi benim kaz tüğü yastığımı kendine zimmetledi. Dantel dersen. Sadece havlu ları kullanabiliyorum. Bazanin altı 8 senedir dolu. Dantel pike takımını bir kere oğlumun sünnetinde kullandım. Yastık yüzlerini de kullanıyorum. Yedek olarak. Ama fiskos muş . Buz dolabı örtüsü. Çarşaf takımı. Mutfak takımı. Vitrin òrtusu mü diyorlar 12 tane falan oluyor. Daha var da var. Takım takım. Bende oğlum evlenirse diye saklıyorum. Pazara çıkarıp satsam iyi para kazsnîrım ama Kıyamam ki anneciğimin emekleri hep.

Sana ne mantikli geliyorsa onu yap.ben hic takmadim etrafi:) hallediyorum dedim gectim.
Gozunde buyutme.dedim ya zevk al.bidaha gelmeyecek ozlemle anacagin gunlerin icindesin

amin canım gerçekten kız çeyizi çok teferruatlı,fikir vermek açısından söyleyeyim ben pikemi iki kez serdim çeyiz serildiği zaman yatak örtüsüyle birlikte birde bebek mevlütünde ve üzerinde hiç yatmadık
eğer üstünde uyumazsan yıkamana da gerek kalmaz yani bir nevi göstermelik oluyo böyle şeyler

Ben de öyle yapacam artık kullanacaklarimi kullanıp kullanmayacaklarimi çocuklarımın çeyizine. :) tabi o zamana kadar bi antika değeri kazanir sanırım. Çok şükür yatak yorgan da ya da çeyiz de laf edecek kaynanam yok. Aynı annem gibidir kendisi gelinci biraz canım benim ya saygı ile anıyorum suan :) bu konuyu açtığım iyi oldu biraz biraz kafamda bişeyler toplayabildim teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…