Akıl akıldan üstündür :)

Nnuurrr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
4.666
8.811
108
Merhabalar herkesee,
24 yaşındayım KPSS ye hazırlanıyorum. Yeni mezunum.
Geçen sene bi şirkette çalışıyodum erkek çalışanlar çoktu kaba insanlardı, kimse yerini bilmiyodu bunlar benim için sıkıntı olmuştu. Şartları biraz ağırdı sabah sekizde başlayıp akşam sekiz, sekiz buçuğu buluyodu çıkışımız. Temizliği her gün biz yapıyoduk öğle yemeklerini ise sırayla birimiz yapıyoduk. Sadece pazar günü tatil günüydü. Benim dışımda iki tane kadın çalışan vardı, ablam gibi oldular onların sayesinde 8 ay kadar dayandım, sigorta konusu vs. sıkıntı olmuştu sonunda işten ayrılmak istedim başka bi sorun yoktu. Şimdi orada çalışan ablanın biri işten ayrılmış diğer abla da bana yazdı iş arıyo musun, çalışmak istersen gel dedi.
Şimdi ailemin borcu bi yandan, abimin düğünü var inşallah yaza, masraflar borçlar artacak haliyle. Ailemden para istemeye utanan bi insanım.
Uzun zamandır süren bi ilişkim var ve artık söz olsun, yüzük takalım istiyoruz. Nişan hazırlıkları, masrafları ailemden beklemek istemiyorum.
Akıl danışmak istiyorum. İki seçeneğim var ya kendimi kapatıp KPSS ye hazırlanıcam ya da gidip işe devam edicem.
Çok devrik cümle kuran bi insanım :) dikkat etmeye çalıştım, inşallah iğneleyen olmaz :) :)
Ne yapmamı önerirsiniz?

Çalışma şartları bu kadar saçma olan bir yere tekrar gitme derim daha uygun yoğunluğu çok olmayan saatleri daha az bi iş bakarsan ders çalışmaya zamanın kalır

bu sizin kararlığınıza bağlı eğer saglam işim olsun mutlu olayım istiyorsanız kapatın kendinizi odaya ki ben öyle yaptım tam 6 ay boyunca çalıştım şükür iyi yerlerdeyim... unutmayın abinin düğünü borç sen yardım etmesende olacak ama gelecegin ?? nişan düğün sizin aceleniz nedir bilmiyorum işinizi bulun mesleğinizi elinize alın sonra adını koyun...

Tabiki çalış o kadar masrafın üstünden kalkamazsın KPSS sınavına eve gelince bi saat test çözme zamanı ayır kendine iş yerinde de sorumluluklarını yerine getirirsen kimse sana niye böyle yaptın deme hakkına sahip değil

aynı yerde çalışmaya başlama. daha az maaş bile olsa normal saatleri olan bi iş bul en azından.

Şuan maddi olarak sıkışık isen tabi ki çalışman faydalı
Evet kendime ait alışveriş vs yapmak istemiyorum. Para istemek istemiyorum. Kontörümü alıyo sağolsun abim onun için bile çekiniyorum. Onların bana kötü hissettirdiği yok ama benim yapım böyle.

Evet kendime ait alışveriş vs yapmak istemiyorum. Para istemek istemiyorum. Kontörümü alıyo sağolsun abim onun için bile çekiniyorum. Onların bana kötü hissettirdiği yok ama benim yapım böyle.

Anlıyorum seni bende öyleyim ve ben de hiç alakam olamadığı halde sırf bu yüzden 3 aylık fabrikaya girmiştim mesela

Çalışma şartları bu kadar saçma olan bir yere tekrar gitme derim daha uygun yoğunluğu çok olmayan saatleri daha az bi iş bakarsan ders çalışmaya zamanın kalır
Evet çok ağırdı bide kış aylarında çalışmıştım kendime ayıracak hiç vaktim kalmıyodu.

bu sizin kararlığınıza bağlı eğer saglam işim olsun mutlu olayım istiyorsanız kapatın kendinizi odaya ki ben öyle yaptım tam 6 ay boyunca çalıştım şükür iyi yerlerdeyim... unutmayın abinin düğünü borç sen yardım etmesende olacak ama gelecegin ?? nişan düğün sizin aceleniz nedir bilmiyorum işinizi bulun mesleğinizi elinize alın sonra adını koyun...
Evet çok haklısınız. Acele etmiyoruz düğün için aslında. Sadece yüzük takalım gizli saklı kalmasın daha fazla istiyoruz.
Azimlendim şimdi :) kendimi kapatıp çalışmam en iyisi olucak benim için. İlerisi için.

Ben olsam şartlar iyilestirilmedikce orada çalışmam. Surda KPSS ye ne kaldı birkaç ay dişini sıkar güzel ve not alıp atanirsin inşallah.

yarım günlük işlere bakıp geri kalan zamanda da kpss ye çalışabilirsin.
abinin borcu seni bağlamaz, yarım gün çalıştığın cebine harçlık olur. kpssden iyi puan alıp iyi bir işe girersen de kendi evliliğin için adımlarını gönül rahatlığı ile atarsın

Ben evlendim rahatım artık ya :)
:) :) Allah mesut etsin o zaman :) hayatınızı bilemem ama sorumluluk hissediyorum. Annem babam ayrı, kendimize ait evimiz yok ve evlenince de çalışıp anneme maddi olarak destek olmak istiyorum. Babam evli ama annem bekar.

Back
X