• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl İhtiyacı

Askerlik başvurusu yapana kadar gider bu sorun. Ne zaman ki gider şubeye askerlik için başvuru yapar o zaman mırın kırın edilir biraz ama durulur ortalık. Hem nişanlın bilsin ki okulunu bitirmeye kararlı olduğu sürece sızlamaz babasının kemikleri bence. Sizi böyle çıkmaza soktukları için sızlar ancak.
aynen cnm oturup nişanlımla konuşalım snrada gidip ablasıgillere açıkca anlatalım durumu.bnm fikrim böyle

Okuldan önce veya okuldan sonra askere gitmesi,evlilik tarihinizde çok büyük oynamalar yapmayacak ki..
Bu şekilde uzun dönem yapacak,mezun olunca kısa dönem..

Asıl şimdi askere giderse okul ne olacak?
Dondurması gerekiyor..
Peki döndüğünde,derslere tekrar adapte olabilecek mi?
Yani mezun olabilecek mi?

Uzun yıllar beraber olup artık yeter noktasını ben de biliyorum,
Benim eşim ben 1.sınıftayken mezun oldu,
ve üstüne 4 yıl daha okudum ve mezun olunca nişanlandık..

Bir bayan olarak eğitimimi tamamlamadan evlenmeyi aklımdan dahi geçirmedim,
o erkek olarak daha mantıklı düşünmeli..

Ailenin büyükleri gibi konuştuğumu biliyorum ama
henüz 19'umdayken başımda kavak yelleri eserken bu mantıktaydım şimdi
30'larımdayım fikrim sabit olduğu ve tecrübelerime dayanarak önce eğitim sonra evlilik diyorum maalesef :44:

Nasıl olsa evlenirsiniz ha 2,5 yıl ha 3 yıl ama bugünkü mesleği yarın sabit olacak mı,olmayacak mı..
lisans diploması olmadan bu ülkede iş sahibi olmak neredeyse imkansız,ülkenin bu durumunu da takip ediyorsunuzdur mutlaka..

İnşallah herşey ikinizin istediği gibi sonuçlanır. Bize de bildir olur mu? Ve omuz omuza verin. Ama yalansız dolansız..
çok teşekkür ederim tavsiyelerin için cnm.çok haklısın isteme zamanı bi yalan söylemiştim nişanlım ozaman demişti yalan üzerine yuva kurulmaz diye kızmıştı şimdi ben hatırlatayım bunu yuvamız yalansız olsun :34:

çok çok zor süreçler geçirdik konularda olduğu gibi ama kenetlendik sanki birbirimize.
evet arada kızıyoruz ayrılık kelimesi giriyo ama inan artk babam istemediği halde ilk başta damadını geçende dedi bn birazöyle üzgün gibiydim.gelmiş bana diyo ayrılık kelimesi yapmayın kızım siz ayrılamazsınız dio.:9: çünkü inan çok uğraştılar annem babam babaannem. annem babam anladılar ama babaannem hala uğraşta en son babam demiş annesine yani babaanneme anne artık uğraşma alış ayrılmaz o demiş
:9:

Iyi en azindan kabullenmisler buda guzel birsey.. :) Nisanlinda ablasi gille guzellikle konussun tekrar zorla olmazki tehditle yada rahmetli babasini katarak birseylere mecbur birakmak :26:

siz 27, nişanlınız 30 olunca evlenin 3 yıl daha geçsin, '' büyük taşlar yerine oturmadan, küçük taşlar yerini bulmaz '' derler ya, aynen öyle , öncelikli sıra okulun bitmesi, sonrasında askerlik, işe giriş ve daha sonrasında evlilik olursa huzurlu bir hayat sizi bekler...hayırlısı neyse o olsun...:kkk:

Son düzenleme:
Okuldan önce veya okuldan sonra askere gitmesi,evlilik tarihinizde çok büyük oynamalar yapmayacak ki..
Bu şekilde uzun dönem yapacak,mezun olunca kısa dönem..

Asıl şimdi askere giderse okul ne olacak?
Dondurması gerekiyor..
Peki döndüğünde,derslere tekrar adapte olabilecek mi?
Yani mezun olabilecek mi?

Uzun yıllar beraber olup artık yeter noktasını ben de biliyorum,
Benim eşim ben 1.sınıftayken mezun oldu,
ve üstüne 4 yıl daha okudum ve mezun olunca nişanlandık..

Bir bayan olarak eğitimimi tamamlamadan evlenmeyi aklımdan dahi geçirmedim,
o erkek olarak daha mantıklı düşünmeli..

Ailenin büyükleri gibi konuştuğumu biliyorum ama
henüz 19'umdayken başımda kavak yelleri eserken bu mantıktaydım şimdi
30'larımdayım fikrim sabit olduğu ve tecrübelerime dayanarak önce eğitim sonra evlilik diyorum maalesef :44:

Nasıl olsa evlenirsiniz ha 2,5 yıl ha 3 yıl ama bugünkü mesleği yarın sabit olacak mı,olmayacak mı..
lisans diploması olmadan bu ülkede iş sahibi olmak neredeyse imkansız,ülkenin bu durumunu da takip ediyorsunuzdur mutlaka..
ilk üni.si bitti zaten bu 2. üni. ve açıktan okuyo.eğer şubatta giderse 1.5 yıl beklicez. eğer okulu bitince gidip gelirse 3.5 yıl beklicez.ben üni. mi bitirdim. ayrıca onun işi çok şükür garanti ve güzel bir mevkide. işi garanti olmadan ilk üni.si olsa dediğin doğru ama herşeyi atlattık ailemi vermeleri onusunda razı ettik ikinci üni.ye geçti ve işi sağlam.

siz 27, nişanlınız 30 olunca evlenin 3 yıl daha geçsin '' büyük taşlar yerine oturmadan, küçük taşlar yerini bulmaz '' derler ya, aynen öyle , öncelikli sıra okulun bitmesi, sonrasında askerlik, işe giriş ve daha sonrasında evlilik olursa huzurlu bir hayat sizi bekler...hayırlısı neyse o olsun...:kkk:
cnm sanırım okumadım tam olarak.onun ilk üni bitti.işi sağlam gidip gelsede aynı işte olucak.bnmde üni. bitti babasının vefatı sırasında ertelemek için açıktan üni.ye girdi.

Iyi en azindan kabullenmisler buda guzel birsey.. :) Nisanlinda ablasi gille guzellikle konussun tekrar zorla olmazki tehditle yada rahmetli babasini katarak birseylere mecbur birakmak :26:
onlar nişanlım üzerinde psikolojik baskı kuruyolar çünkü.
nişanlım bana aşırı düşkün ters bişi deseler bi kalemde siliceğini biliyolar ancak psikolojik baskı ile vazgeçirmeye çalışıyolar.

ilk üni.si bitti zaten bu 2. üni. ve açıktan okuyo.eğer şubatta giderse 1.5 yıl beklicez. eğer okulu bitince gidip gelirse 3.5 yıl beklicez.ben üni. mi bitirdim. ayrıca onun işi çok şükür garanti ve güzel bir mevkide. işi garanti olmadan ilk üni.si olsa dediğin doğru ama herşeyi atlattık ailemi vermeleri onusunda razı ettik ikinci üni.ye geçti ve işi sağlam.

Canım ilk üni. 2 yıllık ki (yüksek okul) uzun dönem askerlik yapıyor mantığı yürüttüm..
Dediğim gibi ''lisans''(4.yıllık fakülte) mezununun iş bulması imkansız neredeyse,hazır fakültede okurken bu fırsatı kaçırıp evlilik hayali rehavetiyle
okulu bitiremeyip yüksek okul mezunu olarak kalıp iş konusunda şansını ve iş şartlarını daratlması söz konusu..

İşi iyi olabilir ama askerden dönünce neler olacağı belli olmaz bunu demek istiyorum,garanti diye bir şey yok..
İş hayatı o kadar toz pembe değil,keşke olsa..

Kaldı ki,hesap 1,5 yıl ve 3,5 yıl değil ama sizin heyecanınızı çok iyi anlıyorum çünkü bu bıkkınlığı ben de yaşadım
hem de bam başka şehirlerden uzaktan uzağa..

Benimki sizi ikna etme çabası değil; olayın romantik değil gerçekçi kısmını işaret etme gayretiydi..

Sizin amacınız da beni ikna etmeye çalışmak değil,yarın mutlu ve huzurlu olabilmek için bugün düşünüp doğru karar
verebilmek, iyi ve mantıklı kararlar almak olmalı..

Her ne karar alınırsa alınsın,huzurlu ve mutlu olmanızı diliyorum...

Son düzenleme:
Canım ilk üni. 2 yıllık ki (yüksek okul) uzun dönem askerlik yapıyor mantığı yürüttüm..
Dediğim gibi ''lisans''(4.yıllık fakülte) mezununun iş bulması imkansız neredeyse,hazır fakültede okurken bu fırsatı kaçırıp evlilik hayali rehavetiyle
okulu bitiremeyip yüksek okul mezunu olarak kalıp iş konusunda şansını ve iş şartlarını daratlması söz konusu..

İşi iyi olabilir ama askerden dönünce neler olacağı belli olmaz bunu demek istiyorum,garanti diye bir şey yok..
İş hayatı o kadar toz pembe değil,keşke olsa..

Kaldı ki,hesap 1,5 yıl ve 3,5 yıl değil ama sizin heyecanınızı çok iyi anlıyorum çünkü bu bıkkınlığı ben de yaşadım
hem de bam başka şehirlerden uzaktan uzağa..

Benimki sizi ikna etme çabası değil; olayın romantik değil gerçekçi kısmını işaret etme gayretiydi..

Sizin amacınız da beni ikna etmeye çalışmak değil,yarın mutlu ve huzurlu olabilmek için bugün düşünüp doğru karar
verebilmek iyi ve mantıklı düşünmek olmalı..

Her ne karar alınırsa alınsın,huzurlu ve mutlu olmanızı diliyorum...
ikna etme modu değil gayem.ikinci okuduğu üni.mesleği ile ilgisi yokki ilk bitirdiği onun mesleği ile ilgili ikincisi sadece erteleme amaçlı okuyo onu anlatmaya çalışıyorum ben.ablasıgiller bunu bildiği halde böle konuştular.

şöyle cevaplıyım
tek tek
1.bilgisayar teknisyenliği 2 yıllık. şuanda kamu okuyo ama ertelemk için mcbur baştan başlamak zorunda kalmıştı ozaman.işi çok güzel işten yana sıkıntımız yok çok şükür.
2.annesinin sorumluluğuununu alamama bence.aslında çok iyi insanlar niye böyle diyolar anlamadım.yani bizim aramızda tek bi sorun olmadı görümcemle ilgili aksine çok severler beni.nişanlımı küçük görüyolar gözlerinde büyütemiyolar kendilernce.

Tam olarak öğrenmek istediğim şekilde açıklamışsınız teşekkür ederim..

Prensip olarak bölümlerin karşılaştırılmasına karşı olmak ile birlikte ülkemizin günümüz koşullarında 2. üniversitesi -farklı hedefleri yoksa- nişanlınızın iş yaşamında büyük bir fark yaratmaz muhtemelen.
Dolayısı ile ailesinin bu tavrını anlayamamanızı şimdi daha iyi anlıyorum:34:

Sizin ve nişanlınızın sevdiğiniz insanla bir an önce aynı evi, aynı hayatı paylaşma isteğinizi de inanın çok iyi anlıyorum...

Yine de 30 yaşında erkek kardeşi olan bir abla olarak konuya farklı bir açıdan bakmak istiyorum;

Sağlıklı bir düşünce yapısına sahip hiçbir anne/baba/abla/kardeş evlatlarının ya da kardeşlerinin kötülüğü için çabalamaz/diretmez diye düşünüyorum. Ancak evet evin küçüğü kaç yaşına gelirse gelsin hiç büyümez aile bireylerinin gözünde çoğu zaman eksi gibi görünse de zaman geçtikçe artıları olduğunu da göreceksiniz bu durumun...

Aslında iyi insanlar demişsiniz ve aranızın da iyi olduğunu belirtmişsiniz. Bu durumda yani ''iyi insanlar'' düşünceniz doğruysa annelerinin sorumluluğunu alamama gibi bir durumları olmamalı değil mi?
Ayrıca şimdi yada 2 yıl sonra illa ki nişanlınız askere gidecek ve onlar bu sorumluluğu alacaklar öyle değil mi?

Tanımadığım için kesinlikle böyle düşünüyorlar diyemem ancak başladığı bir lisans programını bitirmesinin nişanlınız için mesleki anlamda olmasa da prestij anlamında olumlu etkisi olacağını düşünüyor olamazlar mı?
Hatta kendi yaşadığım durumdan örnek vereyim ben kardeşim evlenirken -26 yaşındaydı- herşey iyiydi hoştu ancak onun evliliğe hazır olmadığını düşünüyordum açıkçası...

Demem o ki insanların ne düşündüğünü ve bunu neden düşündüğünü bilemeyebilirsiniz
Ancak ben sanmıyorum ki kardeşini seven bir abla onun kötülüğü için yada sadece kendi çıkarı için diretsin...

Ama yine de aşılamayacak bir problem değil
Nişanlınız ile birlikte ablasının karşısına geçip ikinizde duygularınızı güzelce ifade ederseniz olumsuz bir tepkiyle karşılaşacağınızı düşünmüyorum. Özellikle evlilik sürecinizde de eşinizin okulu bitirmesi için destek olacağınızı ona anlatabilirseniz tavrı yumuşayacaktır muhtemelen.
Ya da kim bilir belki ablası aslında sorun ettiği başka bir konu varsa bu konuyu açacaktır size...

Gördüğünüz gibi farklı olasılıklar mevcut
Emin olduğum tek şey var olumlu düşünür olumlu yaklaşırsanız sonuçta sizin için olumlu olur
Ne demişler ''Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır''

Tam olarak öğrenmek istediğim şekilde açıklamışsınız teşekkür ederim..

Prensip olarak bölümlerin karşılaştırılmasına karşı olmak ile birlikte ülkemizin günümüz koşullarında 2. üniversitesi -farklı hedefleri yoksa- nişanlınızın iş yaşamında büyük bir fark yaratmaz muhtemelen.
Dolayısı ile ailesinin bu tavrını anlayamamanızı şimdi daha iyi anlıyorum:34:

Sizin ve nişanlınızın sevdiğiniz insanla bir an önce aynı evi, aynı hayatı paylaşma isteğinizi de inanın çok iyi anlıyorum...

Yine de 30 yaşında erkek kardeşi olan bir abla olarak konuya farklı bir açıdan bakmak istiyorum;

Sağlıklı bir düşünce yapısına sahip hiçbir anne/baba/abla/kardeş evlatlarının ya da kardeşlerinin kötülüğü için çabalamaz/diretmez diye düşünüyorum. Ancak evet evin küçüğü kaç yaşına gelirse gelsin hiç büyümez aile bireylerinin gözünde çoğu zaman eksi gibi görünse de zaman geçtikçe artıları olduğunu da göreceksiniz bu durumun...

Aslında iyi insanlar demişsiniz ve aranızın da iyi olduğunu belirtmişsiniz. Bu durumda yani ''iyi insanlar'' düşünceniz doğruysa annelerinin sorumluluğunu alamama gibi bir durumları olmamalı değil mi?
Ayrıca şimdi yada 2 yıl sonra illa ki nişanlınız askere gidecek ve onlar bu sorumluluğu alacaklar öyle değil mi?

Tanımadığım için kesinlikle böyle düşünüyorlar diyemem ancak başladığı bir lisans programını bitirmesinin nişanlınız için mesleki anlamda olmasa da prestij anlamında olumlu etkisi olacağını düşünüyor olamazlar mı?
Hatta kendi yaşadığım durumdan örnek vereyim ben kardeşim evlenirken -26 yaşındaydı- herşey iyiydi hoştu ancak onun evliliğe hazır olmadığını düşünüyordum açıkçası...

Demem o ki insanların ne düşündüğünü ve bunu neden düşündüğünü bilemeyebilirsiniz
Ancak ben sanmıyorum ki kardeşini seven bir abla onun kötülüğü için yada sadece kendi çıkarı için diretsin...

Ama yine de aşılamayacak bir problem değil
Nişanlınız ile birlikte ablasının karşısına geçip ikinizde duygularınızı güzelce ifade ederseniz olumsuz bir tepkiyle karşılaşacağınızı düşünmüyorum. Özellikle evlilik sürecinizde de eşinizin okulu bitirmesi için destek olacağınızı ona anlatabilirseniz tavrı yumuşayacaktır muhtemelen.
Ya da kim bilir belki ablası aslında sorun ettiği başka bir konu varsa bu konuyu açacaktır size...

Gördüğünüz gibi farklı olasılıklar mevcut
Emin olduğum tek şey var olumlu düşünür olumlu yaklaşırsanız sonuçta sizin için olumlu olur
Ne demişler ''Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır''
tabiki kötülük düşünmüyolardır belki ama nişanlım askere gitmek gelmek istiyo.nişanlım işini garantiye almadan asla yola çıkmaz.7 yıldır hasretlik çekiyoruz dahada uzatılmadan tez gidip gelsin istiyoruz biz. ama işte dediğin gibi tatlı dille ortamı yumuşatıcaz.nişanlım psikolojik baskı altında ona üzülüyorum ben. okulu bitirip gitmesni bekleyemeyiz çünkü 3. buçuk yıl yapıyo zaten ailem gerdiriyo çok bide bu kadar bekleniceğini söylersek huzursuzluk epey çıkar ve aşamayız.ya yalan söylicez yada gidicek işte.iki seçenek.

ikna etme modu değil gayem.ikinci okuduğu üni.mesleği ile ilgisi yokki ilk bitirdiği onun mesleği ile ilgili ikincisi sadece erteleme amaçlı okuyo onu anlatmaya çalışıyorum ben.ablasıgiller bunu bildiği halde böle konuştular.

Anlıyorum ... :34:

Erteleme amaçlı okuduğu okulu askere şimdi gitse de gitmese de bitirmeyi hedeflemiyor demektir..
Planlamacı olduğundan bahsetmişsiniz ancak ne planlama olduğunu bilmiyorum ancak,bu görevde çoğunlukla alanındaki mühendisler
görev alır,ben de üretim planlamada çalıştım.Planlama teknikeri olarak çalışıyorsa da yüksek okul mezunu olduğu için yarın için yine de risklidir,çünkü açıkta çok mühendis var maalesef :44:

tabiki kötülük düşünmüyolardır belki ama nişanlım askere gitmek gelmek istiyo.nişanlım işini garantiye almadan asla yola çıkmaz.7 yıldır hasretlik çekiyoruz dahada uzatılmadan tez gidip gelsin istiyoruz biz. ama işte dediğin gibi tatlı dille ortamı yumuşatıcaz.nişanlım psikolojik baskı altında ona üzülüyorum ben. okulu bitirip gitmesni bekleyemeyiz çünkü 3. buçuk yıl yapıyo zaten ailem gerdiriyo çok bide bu kadar bekleniceğini söylersek huzursuzluk epey çıkar ve aşamayız.ya yalan söylicez yada gidicek işte.iki seçenek.

O zaman yalan söylemeyi seçeneklerden çıkarın derim
Hem o yalan planı da sıkıntılı ayrıca
1 Ay ortada yokken iş durumu ne olacak
Ayrıca gün gelip bedelli için ödeme yapacağınız zaman o meblağ sizi oldukça zorlar emin olun
Evlendikten sonra maddi anlamda herşeyi tam tamına hesabına uyduran kimseyi görmedim ben henüz
2015 yazında evlenir birde hamile kalırsanız mesela bütün hesaplar şaşar benden söylemesi:34:

Sizin aileniz ile ilgili oluşabilecek sıkıntıları da anlatmayı unutmayın ablasına. Zaten biliyordur, tahmin ediyordur diye düşünmeyin. 4 yıl nişanlı kalmanızın ailenizi nasıl gereceğini belkide evlenemiyorsanız ayrılmanızı isteyeceklerini mutlaka hatırlatın. Aslında nişanlınız ile konuşmayı önceden planlarsanız nişanlınız ablası ile yalnız da konuşabilir. Belki bu durum daha olumlu da sonuçlanabilir. Tabi enişte de olmayacak sadece abla-kardeş daha rahat çözebilirler diye düşünüyorum

Not: Hemen çocuk düşünmüyoruz demeyin bilim adamları hiçbir korunma yöntemine %100 garanti vermiyor:34:

Anlıyorum ... :34:

Erteleme amaçlı okuduğu okulu askere şimdi gitse de gitmese de bitirmeyi hedeflemiyor demektir..
Planlamacı olduğundan bahsetmişsiniz ancak ne planlama olduğunu bilmiyorum ancak,bu görevde çoğunlukla alanındaki mühendisler
görev alır,ben de üretim planlamada çalıştım.Planlama teknikeri olarak çalışıyorsa da yüksek okul mezunu olduğu için yarın için yine de risklidir,çünkü açıkta çok mühendis var maalesef :44:
işinden az bahsettim .müdür yardımcılığı ve satınalma planlama departmanlığı yapıyo.maaşıda ben çalımasam bile yetip artıcak uygunlukta şükürler olsun.uzun süredir orda çalışıyo ve büyük patron torpilli diyebilirim.iş yönünden riskimiz yok çok şükür.

O zaman yalan söylemeyi seçeneklerden çıkarın derim
Hem o yalan planı da sıkıntılı ayrıca
1 Ay ortada yokken iş durumu ne olacak
Ayrıca gün gelip bedelli için ödeme yapacağınız zaman o meblağ sizi oldukça zorlar emin olun
Evlendikten sonra maddi anlamda herşeyi tam tamına hesabına uyduran kimseyi görmedim ben henüz
2015 yazında evlenir birde hamile kalırsanız mesela bütün hesaplar şaşar benden söylemesi:34:

Sizin aileniz ile ilgili oluşabilecek sıkıntıları da anlatmayı unutmayın ablasına. Zaten biliyordur, tahmin ediyordur diye düşünmeyin. 4 yıl nişanlı kalmanızın ailenizi nasıl gereceğini belkide evlenemiyorsanız ayrılmanızı isteyeceklerini mutlaka hatırlatın. Aslında nişanlınız ile konuşmayı önceden planlarsanız nişanlınız ablası ile yalnız da konuşabilir. Belki bu durum daha olumlu da sonuçlanabilir. Tabi enişte de olmayacak sadece abla-kardeş daha rahat çözebilirler diye düşünüyorum

Not: Hemen çocuk düşünmüyoruz demeyin bilim adamları hiçbir korunma yöntemine %100 garanti vermiyor:34:
eğer askere gidip gelirse 2015te evlenicez. ozaman bedelli ihtimali olmıcağı için çocuk olsada bişi olmaz yani :) aynen ilk düşünmüyoruz ama nasip işi bunlar :17::1:

Ailesi kötü bir şey söylemiyor aslında hem okul hem evlilik hem geçim hepsinin bir arada yürümesi oldukça zor...:19: Şimdi işin içine girmeyince evcilik gibi gelir insana ne olacak ki, ne var ki, ne kadar büyütüyorlar deriz ama evlenince insanların üzerine binen yükle başa çıkmak bir hayli yorar insanı... Bir yakınınızın size sunduğu öneri çok saçma 1 ay ortadan kaybolma fikri:20: Madem evlenmek ve çok beklemek istemiyorsanız alın ailelerinizi karşınıza bunu onlara mantıklı bir biçimde anlatın.. Ne şiş yansın ne kebap :34:

Bedelli askerligin ne oldugunu bilmiyorsunuz sanirim..

Bedelli artik oyle eskisi gibi 1 ay askerlik yapip, parayi yatirip tezkereyi almak degil..

30 yasini dolduran erkeklerin, 30bin karsiliginda hiic askeriyenin kapisindan girmemesi seklinde oluyor artik;)

Yani, nisanlin zaten 27 yasinda bedelli yapti yalani icin 30unu beklemesi gerekiyo, 1 ay ortadan kaybolmasina da gerek yok, ziraate gidip 30bini yatirdim desin yeter..

işi iyiyse şimdi evlenin. hem okusun hem çalışsın. zaten açık öğretim. okul bitince de askere gider. benim eşim de evlendikten sonra gitti askere. onun ki okul sebebiyle değildi. işi uzman olmadan askere yollamıyordu. uzmanlığını evlendikten 6 ay sonra kazandı. üstelik ağır bir sınavdı. düğünümüz oldu sonra da ders çalıştı hep. sonra da askere gitti. 5,5 ay bekledim. üstelik tüm düğün borçları bana kalmıştı. hem borçları ödedim hem eşime para gönderdim. işleri yokuşa sürmenin bir anlamı yok ki. ne benim ailem ne eşimin ailesi evlenmeden önce hiçbir şey demedi. biz böyle uygun gördük böyle de oldu. üstelik biz 3 ay nişanlı kaldık. bir yıl beklesek bir şey olmazdı ama evlendik. iyi de oldu. birikmişimiz de yoktu. çok fazla eşya almadım. aslında karar verdikten sonra her şey yoluna giriyor. :31:

zaten evlenirken yüklü kredi çekicez ev alıcak yani birimizin maaşı tamamen krediye gidicek.diğerimizin ki kalıcak e altınlarda var.onun maaşı baya güzel.bi miktar daha çekeriz altınlarıda bozup askerlik bedelide ödenebilir.

Ben tam anlamadım aslında nişanlın bedelli askerlik mi yapmak istiyor,kredi çekip askerlik bedelini öderiz demişsiniz eger öyleyse bedelli hakkında tam bir bilginiz yok.

Bedelli askerlik için yaş şartı var 27 yaşında bedelli yapamaz.30 yaşına kadar beklemesi gerek,bedelli askerligin bedeli 30 binlira ayrıca bir abiniz demiş ya 1 ay ortadan kaybolursun bedelli yaptım dersin diye bedelli askerlik eskiden 21 gündü yani 21 gün kışlaya gidiyordun ama artık oda yok kışlaya gidilmiyor yani 1 ay ortadan kaybolunca kimse inanmaz.

Back
X