Tam olarak öğrenmek istediğim şekilde açıklamışsınız teşekkür ederim..
Prensip olarak bölümlerin karşılaştırılmasına karşı olmak ile birlikte ülkemizin günümüz koşullarında 2. üniversitesi -farklı hedefleri yoksa- nişanlınızın iş yaşamında büyük bir fark yaratmaz muhtemelen.
Dolayısı ile ailesinin bu tavrını anlayamamanızı şimdi daha iyi anlıyorum
Sizin ve nişanlınızın sevdiğiniz insanla bir an önce aynı evi, aynı hayatı paylaşma isteğinizi de inanın çok iyi anlıyorum...
Yine de 30 yaşında erkek kardeşi olan bir abla olarak konuya farklı bir açıdan bakmak istiyorum;
Sağlıklı bir düşünce yapısına sahip hiçbir anne/baba/abla/kardeş evlatlarının ya da kardeşlerinin kötülüğü için çabalamaz/diretmez diye düşünüyorum. Ancak evet evin küçüğü kaç yaşına gelirse gelsin hiç büyümez aile bireylerinin gözünde çoğu zaman eksi gibi görünse de zaman geçtikçe artıları olduğunu da göreceksiniz bu durumun...
Aslında iyi insanlar demişsiniz ve aranızın da iyi olduğunu belirtmişsiniz. Bu durumda yani ''iyi insanlar'' düşünceniz doğruysa annelerinin sorumluluğunu alamama gibi bir durumları olmamalı değil mi?
Ayrıca şimdi yada 2 yıl sonra illa ki nişanlınız askere gidecek ve onlar bu sorumluluğu alacaklar öyle değil mi?
Tanımadığım için kesinlikle böyle düşünüyorlar diyemem ancak başladığı bir lisans programını bitirmesinin nişanlınız için mesleki anlamda olmasa da prestij anlamında olumlu etkisi olacağını düşünüyor olamazlar mı?
Hatta kendi yaşadığım durumdan örnek vereyim ben kardeşim evlenirken -26 yaşındaydı- herşey iyiydi hoştu ancak onun evliliğe hazır olmadığını düşünüyordum açıkçası...
Demem o ki insanların ne düşündüğünü ve bunu neden düşündüğünü bilemeyebilirsiniz
Ancak ben sanmıyorum ki kardeşini seven bir abla onun kötülüğü için yada sadece kendi çıkarı için diretsin...
Ama yine de aşılamayacak bir problem değil
Nişanlınız ile birlikte ablasının karşısına geçip ikinizde duygularınızı güzelce ifade ederseniz olumsuz bir tepkiyle karşılaşacağınızı düşünmüyorum. Özellikle evlilik sürecinizde de eşinizin okulu bitirmesi için destek olacağınızı ona anlatabilirseniz tavrı yumuşayacaktır muhtemelen.
Ya da kim bilir belki ablası aslında sorun ettiği başka bir konu varsa bu konuyu açacaktır size...
Gördüğünüz gibi farklı olasılıklar mevcut
Emin olduğum tek şey var olumlu düşünür olumlu yaklaşırsanız sonuçta sizin için olumlu olur
Ne demişler ''Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır''