Akıl istiyorum ortaklaşa iş

var olan mal varligini satip is kurmak hele de ortakli bi is kurmak benim yapabilecegim bir sey degil.
garantici bir insanim ki sizin cocuklariniz da varmis.

Evinizi satmadan oluru varsa denenebilir belki ama su da var pandemi zamani nasil bir sektorde nasil bi isyeri acilacak, en batmaz denilen yeme-icme sektorundekiler batti yani.

Yalnızca konu başlığına cevaben; “ortaklık her daim pişmanlıktır”.

Kayınpederim yıllar önce oturdukları evi satıp arkadaşıyla bir işe girişmiş umdukları gibi olmamış, iş yok ev yok şeklinde kalmışlardır öyle, yıllarca maddi sıkıntı yaşamışlar hala daha rahat değiller.

Bana çok mantıksız geliyor oturduğu evi satıp iş kurma durumları, hem ortaklı hem de ekonominin bu kadar kötü olduğu bir dönemde.

Yerinizde olsam kesinlikle desteklemezdim böyle bir girişimi.

Macera arıyorsunuz galiba.

Durumunuza güvenmiyorsanız ortak işe girmeyin böyle , işlerin sonu hep kötü oluyor hem maddi hem manevi zarara uğrayabilirsiniz tabii ,yine karar sizin.

Ortak iş için evi satıp düzeninizi bozup başka şehire taşınmaya asla değmez. Ortak iş midemi bulandırır. Mutlaka taraflardan biri uyanıklık yapar diğer taraf da anca borç öder.

O iki arkadaş da sizi tabi dört gözle bekler
Ev satacaksınız, yüklü miktar para vereceksiniz
Ben de anaokulu açmak istiyorum
Sizin gibi birini bulsam kaçırmam
Yanlış Anlamayın ama ateşle oynuyorsunuz
Diğer 2 ortağın tuzu kuru,batıp ciksalar da dokunmaz.Aksi bir durumda zarar gören konu sahibesi olacak.
Simde saadet zinciri gibi anlatmışlardır yapacakları işi ve ortaklığı.
1 koyup 1000 alacağız diyerek kanlarina girmeye calismislardir.

Benim bu konudaki görüşüm ortak olup çok zengin olacağıma, benim olsun kendi yağımda kavrulayım..

Ortak iş illa ki sorun getirir emin olun.. Hele ki maddi anlamda güçsüz olan tarafsanız daha erken sorunlar başlar.. Ben böyle düşündüm..

Ben olsam mevcut hayatıma devam eder, varsa imkanım daha sonra kendime ait, belki küçük ama benim olan bir iş kurmayı tercih ederdim..

Biz emeğimizle para kazanan insanlarız, kendimiz için söylüyorum. Ticaret, iş kurmak kolay değil, battığın zaman giden paraya acımamak gerek, ticarette başarılı olanlar da önceden defalarca batmış oluyor. Ama onların arkasında belli bir sermaye, aile vs oluyor. Ben bir iş kursam 50 bin batırsam üzülürüm çünkü yıllarca çalışıp biriktirdiğim para gidecek. Siz bir de evi satmayı düşünüyorsunuz, hiç mantıklı değil. Diğer iki ortağın durumu iyiyse sizin ev paranıza ihtiyaç duymamaları lazım, eşiniz o işi iyi biliyor ve ona çok güveniyorlarsa, ortaklıkta kimisi sermaye koyar, kimisi bilgi ve tecrübesini, kimisi emeğini. Evi satmadan o şekilde anlaşırsanız olabilir, diğer türlü evi kaybetme riskiniz var. Bu riske girmek istiyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…