Akıl istiyorum

İş dediğin kolay, laylay lom olsa karşılığında maaş vermezlerdi.
Kolay İş yok. Biraz zorlanin bir şey olmaz.

Herkese merhaba ben yeni işe girdim 1 hafta oldu ama 3 senedir çalışmıyordum, şuan acayip zorlanıyorum iş çok stresli proje bazlı yoğun bir iş, o kadar pişmanım ki başladığıma. Acaba istifa etsem çevremdekiler ne der bana?
eşim her koşulda arkandayım diyor. İstifa etsem iş bulabilecek miyim onun korkusu da var
3 seneden sonra zor gelir ama bir ayda alışırsınız, bence biraz daha sabredin dayanamaz alışamazsanız çıkın artık iş bulmak çok zor. Çevremdekiler ne dere çok takılmayın kendinize iyi geleni yapın ama bi ay süre verin kendinize

Herkese merhaba ben yeni işe girdim 1 hafta oldu ama 3 senedir çalışmıyordum, şuan acayip zorlanıyorum iş çok stresli proje bazlı yoğun bir iş, o kadar pişmanım ki başladığıma. Acaba istifa etsem çevremdekiler ne der bana?
eşim her koşulda arkandayım diyor. İstifa etsem iş bulabilecek miyim onun korkusu da var
bence kendinize biraz zaman verin. her zaman istifa edebilirsiniz. acele etmeyin. bir sure calismaya devam edin. ilk günler gucluk yasamaniz normal.

Biraz daha sabretseniz belki seveceksiniz alisacaksiniz is okadarda zor degildir belki
Baktiniz olmuyo istediginiz zaman cikabilirsiniz millet ne karisiyo ya
Siz kendinizi dusunun o ne demis bu ne demis takmayin

Ben 3 haftada bırakmıştım bir işi. Çünkü patronum manyaktı ve kimsenin ne düşüneceği umurumda olmadı.
Ama sizin durumunuz daha farklı gibi. 3 sene ara verdikten sonra işin ağır gelmesi normal. Kendinize biraz zaman tanıyın.
Yine olmuyor derseniz o zaman çıkarsınız. "Keşke biraz daha sabretseydim" diye aklınız kalmaz en azından.

3 seneden sonra bir hafta çok kısa

Haftasonu geç kalkınca bile pazartesi erken kalkmak zor gelir sonra vücut alışır perşembe cuma daha kolay kalkılır

Bırakın 3 yıl çalışmamayı ben bir yıldır evden çalışıyorum pandemi öncesi tempoma geri dönsem ben de çok yorulurum

Ama alışırız birden ağır geldi sadece

ilk haftada daha işin nasıl olacağını dahi yeni gördünüz alışınca daha kolay gelir

Bir işin ilk süreci sancılı olur hem işe hem o kurumun çalışma tarzına hem de insanlara alışmak gerekir

Üstüne yıllardır evde olup onun konfor alanına alışkın olunca başkalarına göre koordine olmak zor gelir

Lakin alışırsınız

Haftaya bayram zaten biraz dinlenirsiniz

Bir de kapanma yok galiba sizde ama en azından bir çok yere giren çıkan daha az olur bence alışmak için iyi bir süreç

Kolay gelsin

3 yıl iş hayatından uzak kalmak için uzun bir süre. bir sürü yer bunca ara veren kişileri tercih etmiyor bile. tabi nolursa olsun katlanın demiyorum ama bence karar vermek için 1 hafta kısa bir süre.
en azından 1-2 ay deneyin derim.

Maddi sıkıntınız yoksa ayaklarınızın geri gittiği bir işte durmanıza gerek yok. Adapte olmadan ziyade şartlar ağır gelmiş. Bunlarda ilerde azalmayacak. Sizin direnciniz artmayacak.
Başkaları en fazla “zora gelemedi” der. Madem eşinizde arkanızda. Boşa zaman ve enerji kaybetmenize gerek yok.
Kızkardesımde beceremedı derlerse dıye korkuyodu😐

Uzun zaman sonra tempoya girdiğiniz için böyle hissediyorsunuz. İşe başladıktan sonra ilk 15 günde işten ayrılmalar genelde. Dişinizi sıkın ve devam edin 15-30 gün arasında alışma süreciniz devam edecektir.

Elalem korkusunu da işinizde yasamazsiniz artık ya. Elalem ne diyebilir ki? Onlar mı sizin yaşadığınız stresi yaşıyor? Yada maaşı onlar mı alıyor? Eşinizle ortak karar verin ben olsam kafam rahat degilse çıkardım.

Işiniz hayırlı olsun. sizi mutsuz eden bir işte elalem ne der diye düşünerek çalışılmaz. Sektorunuz nedir bilmiyorum ama bazı sektörlerde stressiz bir işinizin olması imkansız. Bende ilk işimden stresine dayanamayıp istifa etmiştim. Şu an ki aklım olsa süreci daha iyi yönetmeye çalışırdım. Ayrıca işiniz stressiz bile olsa yeni bir ortama girmişsiniz çok normal kendinizi yabancı hissediyorsunuz, işi bilseniz bile işleyişi bilmiyorsunuz. Kendinize süre verin birkaç ay hatta. Şu andan çok daha iyi olacağınız kesin bence. Yine mutlu değilsiniz ayrılın tabi. Ben 2 senedir bebeğimi büyütüyorum yakında işe dönecem ve sizi çok iyi anlıyorum. Kendimi telkin etmeye çalışıyorum sadece çok daha çalışarak süreci kabul ederek alışacağım diyorum yani umarım: )) siz başarılısınız ve caliskansiniz ki böyle düşünüyorsunuz. Allah kolaylik versin hepimize :)

bir hafta kısa bir süre alışmak için . Benim biraz mücadeleci bir tavrım var, vazgeçmezdim . Sonuçta bir işi başaranlar varsa ben de istesem başarırım diye düşünürüm . 3 ay sabredin bakalım , işin erbablarına sorun , öğrenmeye çalışın , planlı olun , sürecinizi zorlaştıracak şeylerden uzak durun , mesela işte yorulup üstüne bir de evde dip köşe temizlik yapmayın . Bazen kahvaltı ile geçiştirin akşam yemeğini . Ben nöbetçiyken akşama salata çorba yediğimizi bilirim .

Sıkıntı iş mi, işyeri mi? İşyerinde sıkıntı varsa 1 günde de ayrılabilirsin. İşin sıkıntılı bir işse her yerde aynı olacak. Önce sıkıntının nerede olduğuna karar ver...

konunuzu okuyunca sasırdım baskaları için yaşandığını bilmiyordum
benim dünyamda durumum neyi gerektiriyorsa ona göre yaşamak var
eğer mutsuzsam beni mutsuz eden şeyi sonlandırırım,sonlandırmadan önce baş edebilmek için elimden geleni yaptığıma da inanırım
size de bunu tavsiye ederim

Arkadaşlar çok teşekkür ederim çok güzel yorumlar yapmışsınız benim için. Tek tek cevap veremedim çok yoğunum.
şöyle diyim bir firma düşünün prototip kısmıyla ilgileniyorum ben o kısım olana kadar ki süreçte hammaddesinden ürün çıkana kadar tüm takibi bana verdiler ama hep birilerinin peşinden koşmak lazım iş yapmak için.aslında daha sakin bi işte de çalışabilirim bölümle alakalı. Şuan başladğım yer gerçekten şartları çok güzel ama hep yoğun olacak bir iş sürekli şdışı vs de olacak. Aklım çok karışık birden bu stresin altına girmek korkutuyor beni. Alışsam da giderek ağırlaşacak işlerim

Eşimin geliri iyi şuan için illa da burda çalış demiyor biraz kendini ölç sonra kararını ver diyor

kendime hedef belirledim 2 ay bakalım nasıl olacak ona gör devam edip etmeyeceğime karar vereceğim.. yoğun stres altında ne kadar dayanırım bilmiyorum. Eve gidince çocuğumla oynarken bile adapte olamıyorum

Back
X