Avukata ihtiyacım var

escape01

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2023
84
8
16
32
Herkese merhaba, 1,5 aydır yeni işe başlamıştım. Her şey gayet güzel giderken 1 hafta içerisinde hamile olduğumu daha sonra kesenin bozuk olduğunu alınması gerektiğini öğrendim.Keseyi aldırdım 5 gün raporum vardı işe gidemedim ama öncesinde bildirdim. Rapordan sonra hiçbir şekilde işe yansıtmadan devam ettim. Müdüre hanım ve kurum sahibinin ablası beni odasına çağırdı. Mobbing ve psikolojik şiddet ağırlıklı bebek düşünüyorsan en baştan yolları ayıralım dediler. Bana 1-1,5 yıl çalışacaksan kal. Yada git yine çocuk yap sonra gel tarzı tuhaf konuşmalara maruz kaldım. Oysa iki taraflı memnunduk ve devam etmek istiyordum. Zaten istifa etmeyi düşünmüyorum. Bu işe girerken 16bine eğitim aldım. Materyal ve kitaplar aldım. Kimse 1-2 ay çalışacağı yere bu kadar yatırım yapmaz. Bu süreçte haklarımı ve ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olacak biri var mı?

Bildiğiniz gibi 1 sene dolmadan kıdem tazminatı hakkınız bulunmuyor.
Hamile kalmanız iş yerinizde mobinge uğramanıza sebebiyet verirse pektabi ayrımcılık tazminatı talep etme hakkınız var. Ayrımcılık tazminatı feshe bağlı bir alacak değil.

Bildiğiniz gibi 1 sene dolmadan kıdem tazminatı hakkınız bulunmuyor.
Hamile kalmanız iş yerinizde mobinge uğramanıza sebebiyet verirse pektabi ayrımcılık tazminatı talep etme hakkınız var. Ayrımcılık tazminatı feshe bağlı bir alacak değil.
Tamam ama beni işten çocuk düşünüyorsan yolları ayıralım diyerek, hangi niyetle çıkarttığı açıkça belli. Ben istifa etmeyeceğim

İstifa etmek istemiyorsanız çocuk düşünmüyorum dersiniz, hamileliliğiniz sebebiyle iş akdiniz sonlandırılırsa da ayrımcılık tazminatı talep edersiniz.

İstifa etmek istemiyorsanız çocuk düşünmüyorum dersiniz, hamileliliğiniz sebebiyle iş akdiniz sonlandırılırsa da ayrımcılık tazminatı talep edersiniz.
Evet söyledim ama ikna olamadılar. Yolları ayırmakta fazlasıyla niyetli konuştular. Whatsaptan bebeğimi kaybettiğim operasyona gireceğimi yazmıştım. Geçmiş olsun hocam nasıl oldun gibi şeyler yazmışlardı. Bunu kanıt olarak kullanabilir miyim. Yani bebeğimi kaybettiğimi biliyorlardı. Farklı bi sebep gösterip fesih etseler dahi bunu kullanabilir miyim?

2 ay deneme süresinde işten çıkartma hakları var. Sonrasında da var hamile olsan bile hakkını verip baysss diyorlar

Bebeğinizi kaybetmiş olmanız ve bununla ilgili elinizde mesaj dökümü olması davanızı haklı hale getirmez. Henüz 6 ay çalışmamışsınız yani işe iade davası açması şartlarınız da oluşmamış.

Back
X