Akıl verın bana

Kayınvaliden belki heyecanla hevesiyle o kadar ısrarcı olmuş olabilir bilemedim şimdi. Ama ailen haklı bir istemede vermiyorlar kızı nedense :) Biz eşimle çok az flört ettiğimiz aileme kararımı açıkladığımda karşı çıkmamalarına rağmen 3. istemede tamam dediler. Sizde pek hızlısınız perşembe isteme cumartesi söz falan :) Ben kasım ayında ilk isteme aralık ayında 2 isteme oldu söz nişan hepsi ocakta oldu. Bi sorun çıkmaz inş gönlünüze göre olur hepsi.

hızlıyız canım ama bız perşembe isteme c.tesi alışverış perşembe söz dedı kaynana ama babamlar nayır olamaz dedı :15:

olumsuz düşünmeee inşallah olacak hayırlısıyla.dua ett..biraz bikaçgün bi düşünmeyi bırakın bakalım:34::34:hayatımızda herşeyin hayırlısı olsun hepimiz için alnımıza ne yazıldıysa o,şaşmıyor:34:

evet kısmetımızde ne varsa o oluyor buna çok inanıyorum evet kısmetımızde neyse hayırlısı o olsun

Kızlar heyecandan ölüyorum dıye konu açmıştım ve perşembe akşamı istemeye geldıler kalabalık olduğundan erkek ve kadınlar ayrı oturmak zorunda kaldı ve her iki tarafda da isteme oldu amcamla baban bız haber verırız sıze ama ilk gelmede olmaz demış bırde erkek tarafı çok sessız sakın kalmış kadınlarda erkeklerden haber gelmeden verdık dedıler ve kayınvalıdem hemen ne istiyorsunuz ne yapmamız lazım fıye ısrarla sordu altın olayını falan fazlasını yapamam falan dıye konuştu durdu bız şimdi zamanı değil sonra konuşuruz demıştık ama anlamadı sonra babaannem kaynana ne lazım falan dıye sordu durdu demış amcamda kızı verdık mı kı ne alıncağını soruyor dıye kızmış kı bız isteme akşamı perşembeye söz c.teside yanı bugun alışverış yapılır demıştık ve bır bahane uydurup ertelememız gereklı dıye aradım ve aklım çok karışık arkadaslarım bır gelmede kız verılmez sorun etme dıyorlar ama bızım erkekler kız verırken çok anlayıssız oluyor kı zaten babamla ram çok kötü bazı sorunlardan benı zora sokuyor şimdi sizlede nasıl olmuştu bır de kaynananın yaptığı çok ayıptı hıç dınlemıyor sonra konusuruz dıyoruz bız sukadarını yaparız dıye tutturdu tamam yapıcağıda bızım kabulumuz ama ne yapıcağımı sasırdım ya babamlar vermeyız derse amcam her şey adetıyle olucak demış bız 1 yıl sonra gelın dersek ozaman gelıcekler dıyor babamla falan erkek arkadasım ya vermezseler dıyor kızlar akıl verın sessız sakın bızımkılerın kararınımı beklıyeyım ortalığı germeden bırde vermeyız derseler bız her şeyımızı ortak yaptık 6 yıl emek verdık ailemın sözünden çıkamam diğer kuzenlerımı isteyenlerede yaptılar aynı şeyı tamam ama benım kaynana kayınpederde adamı sınır edıcek cınsten kayınpeder konuşmaz kaynana susmaz kötü anlamayın ama cahıller bıraz lafta dınlemıyorlar çok kötüyüm ya buralara gelene kadar neler atlattık tam oldu derken yıne sorun kız evı ne derse o lur kaynana düğün tarıhını nışan tarıhını bıle koymuş kafasında kı ben ona bız ne dersek o sız karar veremezsınız dememe rağmen yıne aynı huy işte değiştiremıyorsun

Kimse darılmasın bana, evet bu adetleri hala uygulayanlar var da, yahu saçmalık bunlar resmen. Adam senin erkek arkadaşın, geziyorsun, tozuyorsun, babanlar da saf değil ya biliyorlardır isteyerek olduğunu bu işin, yok ilk gelmede vermem, yok gene gelin falan, ne o öyle sonucu belli tiyatro oyunu oynar gibi :1:
Bir de şu işte "efendim ne istersiniz", "efendim şu kadar altın isteriz, bu kadar inci isteriz vs. vs. muhabbetlerine inanın deli oluyorum :20: Yapmasınlar bunu artık, kimse kızıp darılmasın ama kadınlar kendilerine böyle altınla, gümüşle değer biçtiği sürece, erkeklerden görecekleri değer de o kadar olur:19: Bu tür şeyler hediyedir, herkes imkanı el verdiği ölçüde içinden nasıl geliyorsa öyle yapar, yapamayan veya yapmak istemeyen de yapmaz. Bunları konu sahibine özel yazmıyorum, çok görüyorum çevremde "şunu da isterim, bu kadar da bilezik isterim, bunu da isterim" diyen insanlar. Yapmayın bunları artık "yuva kuruyorsunuz", alemin yuvasını yapmıyorsunuz :27: Kadın öyle değerlidir ki, değeri altınla, pırlanta ile ölçülemez, kendimize bu şekilde değer biçmeyelim lütfen :kkk:

ailen ne derse dimdik arkalarında dur...isterse 5 kere gelip gitsinler...kız evi naz evi...bu yaşa kolay mı geldin sen? her zaman zor ulaşılan şeyler kıymetli olur...iyi valla,istemeye gelsinler,hemen altın vs konuşsunlar,haftaya söz kesilsin...kolay değil o iş...olabildiğince ağır tut kendini ve aileni...onların gönlü olacak diye ailene baskı yapma...işlerine gelirse....hem sevgilin biraz zorlasın ailesini...

ya benim 2 senelik bir ilşkim var yaşım 20 beni istemeye gelecekler ama annem karşı babama daha söleyemiyorum bileee annem katı bir insan olduğu için yok aile arasında fark var yok işte istemiyorum hatta annem ya onlar ya biz bile dedi bana her gün ağlıyorum her günn bu sebepten dolayı meshep farklılıkları olduğu için annem katı babam böle şeyleri takmaz asla ama işte babama şakayla karışık diyorum mayısta istemeye gelcekler kırarm kafanı diyor şakayla e erkek arkadaşımın aileside adını koyalım artık adını koyalım diye üstüme geliyorlar onlara kalsa yarın gelecekler ama benim aşamadığım sorunlar var yani kafayı yiyorumm erkek arkdşmn apartmanları var her çocuğuna daire yapmış aynı apartmanda annem diyor orda oturamazsın ayyyyy cok yoruldum bana yardım edin : (:26:

EZGİCE Nedir evlenmedeki bu acelen dur bakalım bi. Annen neden istemiyor sadece mezhep farkı mı? Bir de anneni çok katı diye yargılamışsın olmaz. O kadar deneyimsizsin ki burda hergün okuyorum "kayınvalidesiyle aynı apartmanda oturanların derdi"'ni annen seni düşünmekte haklı. Biraz daha bilgi ver mesela neden istemiyor? Ne demek aileler arasında fark var ne yönden? ekonomik mi yoksa yine mezhep mi?

Son düzenleme:
canım kolayı var.yine sizde isteme vss ayrı günlerde yapılıomuş.şehir farkı yüzünden anca biz nişan günü adet yerini bulsun die isteme yaptık.zaten nişanlığım üzerimdeydi.yığınla insana kahve yaptım:) takı olayındada siz nasıl uygun görrseniz denmezsi münasip bence.insanlar zora sokulmamalı.sonra burundan gelir allah korusun.bunun sonrasıda var.

canım erkek rkadaşını çok çok seviyo olbilirsin m işler bi süre sonra bu şekilde yürümüyo babnın ve ailenin davrnışlarını tasvip etmesen bile onların yanında dur onlrdn yrı bir yol skın skın izleme en azından şimdilik baban 6 yıl çıktını biliyosa tabiki vercek seni evde turşunu kurcak hali yok:) amacı şu bizim kızımız değerlipat diye vereeyiz inan bunu sonradan anlıcaksın bende 1 yıl öncesine kadar o kadar çok kızıyodumki anltamm eşimi seviyomuyum çok ama çok ölürüm onun için ama bu konular gündeme geldinde bi dakka diorum orda dur
önce gizliden lışveriş olyına bi son ver krsıda şöle bi izlenim yratıosun bak ayşe nasıl olsa benim ynımda şimdi bu açığı kapatıyo yarın başkasınıda yapar taviz verme kynanaın gözündede böle bi konum düşersin hiç gereği yok kaynanaın yaptığı hkkten dogru diil şöleki siz konuşanız tamam ama sonra dendiği halde hala konuşuo bu hiç iyi diil benimde istenmede konuşuldu altın şu kadar olcak falan hatta inek gibi pazrlığım bile yapıldı aileme kızdımmı kızdım ama karsı tarafın bunu bilmesine gerek yok sonradan önüne gelcek bunlrın hepsi emin ol:)

EZGİCE Nedir evlenmedeki bu acelen dur bakalım bi. Annen neden istemiyor sadece mezhep farkı mı? Bir de anneni çok katı diye yargılamışsın olmaz. O kadar deneyimsizsin ki burda hergün okuyorum "kayınvalidesiyle aynı apartmanda oturanların derdi"'ni annen seni düşünmekte haklı. Biraz daha bilgi ver mesela neden istemiyor? Ne demek aileler arasında fark var ne yönden? ekonomik mi yoksa yine mezhep mi?

düşünce farkı kültürel farklar mezhep farkı cok fark var ayrıca yargılamak değil bu ne biliyormusunuz her gün ayrılmadın mı daha sorusunun bana sorulması ve bukadar eleştiriye rağmen annemin onu tanımak bile istememesi yani tanımadığı kişi hakkında yorum yapıyor ben herşeyi uzatıyorum belki bir bildikleri vardır diye zamana dağıtmaya çalışıyorum kendimce ama kimse görmüyor ben en sonunda ayrılıcam hiç istemeye istemeye benim ilerki yaşamımdaki mutsuzluğumdan kim sorumlu olacak cok merak ediyorum yoruldum artık :50:

Back
X