Akıl verin kızlar

Eşin bu şekilde stres atıyor olmaz mı? Neden çok görüyorsun ki bunu ona.

Ben de alkol kullanmam ama eşim kullanıyor diye sorun etmem.

Bırakın şu adamların her şeyine karışmayı.Seninle evlendi diye her şeyin senin istediğin gibi olmasını bekleme.

Tekrar söylüyorum,eşinin iyi tarafları çok fazla. Bunları görmezden gelme.

Hemen ayrılalım,bitti bu iş gibi bir yaklaşım da hiç olmamış.

Ne kadar meraklısın boşanmaya,yuvanı kolay mı kurdun sen??

Bence şu anki sadece bir heves, zamanında yapamadığının acısını çıkarıyor ve eger sen ona icme diye baskı yaparsan belki daha tatlı gelecek ve devam edecektir
Hevesini alınca bırakacakken senin bırak ısrarların yüzünden daha da inada bindirmis olabilir olayı

boşanacak bişey yok süreklide yapmıyormuş.

size de tavsiye ederim arada bir arkadaşlarınızla çıkın eğlenin herkese arada bir öyle takılmak iyi gelir kafanız dağılır.
adam gelip seni istiyor gönlünü alıyor ee seviyor diyorsun arada bir içmiş ne olacak başka yerde sabahlamıyor ya.

bence görmezden gelin.

Sevgiliykende arada içerdi beni arardı aşkını ilan ederdi bol bol.ama biz uzaktık birbirimizden.benim sülalemde filan var eniştem filan içer ama o çok sapıtır mesela ya ilerde öyle olursa diye korkuyorum.

Yok canım derdi filan yok.öyle arkadaşlarıyla yada iş yemeğinde filan işte.ama ben sevmiyorum işte.
Sevmek zorunda değilsin ama bunu da eşinin özel zevki olarak düşün nasıl hobiler kişinin özeliyse bu da onun için hobi gibi düşün (yani farkli bir bakış açısından bak olaya)
Onu yasaklamak yerine, senin yanına içkili gelmesini istemediğini belirtebilirsin o zaman biraz daha dikkat eder bence çünkü eşini yuvasını seven birine benziyor anlattığın kadarıyla

K
Sevgiliykende arada içerdi beni arardı aşkını ilan ederdi bol bol.ama biz uzaktık birbirimizden.benim sülalemde filan var eniştem filan içer ama o çok sapıtır mesela ya ilerde öyle olursa diye korkuyorum.
Korkma eşin enisten değil ve onu en iyi sen tanıyorsun, başkalarıyla kıyaslama
Adamın sapıtması bile aşkını ilan etmekten öteye gitmemis baksana :)

benim ailemde içki içen yoktur hatta annem babam çok kızar alkole. ama eşim ve ailesi her fırsatta bahanede içer. bende 2 buçuk yıllık evliym ilk günlere bu yüzden boşanmayı çok düşündüm başka sorun yok ama içmesi beni kanser ediyordu resmen. ve sürekli bu yüzden tartışıyoruz. bende artık zamanla sindirdim bu durumu. beraber içtiğimiz de oldu. şimdi emziriyorum diye içemiyorum ama onunda zevk aldığı şey bu diye emzirmeyi bıraktığımda bi masa kurup içicem eşimle. napim aldatması yok dövmesi yok herşeye anlayışlı bi alkol seviyo diye yerden yere vuramam.. arkadaşlarıyla içmek istemesi benim onla içemememden dolayı ayda yılda birdir.. hepte der keşke senle oturup içsem vakit geçirsem diye. sende sakin ol günah biliyorum sende bu boyutunu düşünüyosun sanırım ama herkes kendi ipinden asılacak yapacak bişey yok.. yuvanda mutlu ol... eşine anlayış göster birbirinizin zevklerini önemseyin. içip senle birlikte olmak istiyosa seni aldatmıyodur sonuçta. arkadşlarıyla içmesi seni düşündürtmesin. bence ara eşini onu sevdiğini söyle kapa konuyu.

İnşallah enişten gibi olmaz.ama sen yasakladikça daha çok düşer gibi geldi bana.Mesajini aldimi eşin ne tepki verdi?

Annem aynı sizin gibi davranırdı babama. Babamın alkolik olmasındaki en büyük etkendir bu bence. Hatta annemin gittiği psikiyatristte aynı şeyi söylemiş en son "bu adamı dışarıya, arkadaşlarıyla içmeye ve alkolizme siz itmişsiniz" demiş. Babam dünyanın en şeker, en duygusal,en tatlı adamlarından biridir,anneme tapar. Tek sorunu alkol alması. Annemin de buna katlanamaması. Biz dört kardeş evdeki huzursuzluktan hiç babamızı sorumlu tutmadık, sorun çıkaran hep anneydi. O suyuna gitseydi "bu eve alkol girmeyecek" demek yerine sofrasını kurup kocasıyla içmese bile otursaydı o adam alkolik olmayacak, yıllarca tedavi görmeyecekti. Şimdi ne oldu biliyor musun, biz çocuklar rakımızı alıp babamızla kadeh tokuşturmaya geldik diye gidiyoruz. Bu eve alkol girmeyecek diyen kadın o masada bizimle oturup eğleniyor. Bunu 30 sene önce de yapabilirdi.

Anlayacağınız davranışınız yanlış. Bu şekilde davranarak ara sıra içen adamı her gün içmeye, her gün arkadaşlarla takılmaya, eve geç gelmeye itersiniz. İnanın çocuklarınızın da aklı başına gelmeye başlayınca bu konuda sizin değil babalarının tarafını tutarlar. Alkol sizin için gerçekten dayanılamayacak bir mevzuysa bitirin evliliğinizi. Bu sayede çocuklar eşiniz ve sizin aranızdaki huzursuzluktan, kavgalardan etkilenmez.

Çok şükür eşim içmez. İçmesini de asla istemezdim.
Ancak "bu iş bitti" biraz abartılı olmamış mı?
Neden sakin sakin konuşmuyorsunuz?

içtiğini bilerek mi evlendiniz

Evet canım çok düşkün evi
Benim eşim evde hiç içmez benimlede içmez.yok aldatıyo diye aklımdan geçmez zaten çünkü bana çok düşkün.tlf.filanda hep ortadadır.

Bak arkadasim icmesini istememene saygi duyarim ama önceki mesajlarda da yazdığım gibi, karsina al.konus sınırlarını belirle, senin sınırlarına saygı duydugu sürece icmesi konusunda onu rahat bırak
Dedigim gibi önceden babasi yuzunden cok sıkmış.kendini bırak biraz özgürlüğünü yaşasın hevesi geçince zaten kendi bırakır

O zamanda çok nadirdi
ayrılmak en son çare konuşaerak sevgiyle yklaşmanı öneririm.onu kaybetmek istemediğini ama alkolu sevmediğini felan.zor bir durum aslında ben de alkolden nefret ederim ve aynı şeyler benşm başıma da gelebilirdi çünkü evlenirken eşim arada arkadaşlarıyla biraz içiyordu evlenince onlardan koptu benimle takıldı yoksa cok arkadas meraklısı olsa bizde aynı şeyleri yaşarız ortam musait çünkü

Bu kadar basit mi gerçekten bir evliliği bitirmek? işin özü siz eşinize gerçekten hala aşık mısınız. Eşiniz sizinle evlendi diye sosyal ortamından kopmak zorunda değil ki. Size değer verdiğini gösteriyorsa, ilgiliyse neden bu sorun oluyor siz çok dikkat ettiğiniz sürece fark edeceğiniz kadar içiyormuş. İki tane de evladınız var ne çabuk ayrılmayı düşünüyorsunuz blöf yapıyorsanız da hiç hoş değil haksızsınız.

Canm eşin maşallah alkol dışında istemediğin birşey yapmıyomuş.benim de eşim sigara içmesini istemediğim halde içiyo bebeğimden önce çok karışıyodm içiyodu şimdi bebeğimle ilgilenmekten saldım gitti yine karıştığım zamanki gibi içiyo :)) kendine zararı var mı var ama yapck bişiy yok kendisi isticek demekki..

Kızlar hepinizin fikirleri içşn çok çok teşekkür ederim.bilmiyorum belki ben yanlış düşünüyorum eşimle konuştuk söyledim seni defalarca uyardım dedim.eğer devam edecekse birbirimizi yormayalım dedim.şu hayatta senden kıymetli hiç bişey yok bidaha içmem olur biter sen üzülme yeterki dedi.şimdilik konuyu kapattık inşallah bidaha konu açmak zorunda kalmam

Evlenmişsiniz evet ama eşinizin özel hayatına karışmaya hakkınız yok ve karakterini, hobilerine kısıtlama getiremesziniz.

Çiftler arasında en çok sorun yaşanan ve en tartışmalı konulardan biri de özel hayat sınırlarının nerede bittiğidir. Çiftlerin birçoğu, her şeyi paylaşmaları gerektiğini ve özel alanların evlilikte yeri olmadığını savunurken, bazı çiftler ise özellerini korumanın ilişkide saygıyı da koruduğunu düşünür.

Çiftler, birbirinin arkadaşlarını ve dostlarını doğal olarak tanır zamanla. Ancak eşinize, her ne kadar tanıdığınız kişiler de olsa, kendi arkadaşlarıyla yalnız geçirebileceği zamanları da tanımalıyız. Hepimizin arada bir kendi arkadaşlarımızla eğlenmeye, dertleşmeye ve birey olarak takılmaya ihtiyacımız var. Bu özel alanlar, ilişkimize olumlu yansıyacak ve bireysel sosyalleşme ilişkimize renk katacaktır.

Bu yüzden bence bu konuda haksız taraf sizsiniz. Eşinizin özel alanı kendinedir eğer bu durumu kabullenmeyecekseniz ise o zaman ayrılın ve boşanın. Ama şunu da bilin ki eğer bu kafa ile devam ederseniz ise ilişki konusunda her daim başarısız olacaksınızdır.

Çok abartmissiniz
siz kisitlarsanuz o da sizden gizli içer ve belli kontrolü kaybedebilir
ama bu kadar baski yapmasaniz ne zaman Nerede ne kadar içtiği bilinir
öyle arada yemekte içmekle de alkolik olunmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…