Aklım almıyor...

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.098
398
Haberleri izlemiyorum, gündeme dair hiçbir şey takip etmiyorum. Ama bir şekilde, bir yerlerde dikkatimi çeken bir haber oldu bugün ve sonra baktığım birkaç haber daha...

Kocasıyla boşanınca yurda bıraktığı 4 yaşındaki çocuğunu, hastalanıp kaldırıldığı hastanede boğarak öldüren anne...

Bir hayvansever tarafından, zayıflamasından şüphelenilerek veterinere götürüldüğünde, bağırsaklarının tamamen silikonla doldurulduğu öğrenilen köpek...

Mardinde özel harekat polisi tarafından tecavüze uğrayan, mesleği üzerine yemin etmiş bir doktor tarafından darp yoktur raporu verilen ve diğer polisler tarafından tehdit edilen, para teklif edilen, intihar girişiminde bulunan bir genç kız...

29 yerinden bıçaklanıp balkondan atıldıktan sonra, doktor tarafından “29 bıçak darbesindeki rağmen kendi balkondan atlamış olabilir” raporu verilen, okuma yazma bilmediği halde intihar mektubu bıraktığı iddia edilen, katili ortaya çıkmasın diye 8 yaşındaki çocuğunun ifadesi değiştirilen kadın...

Sadece 2 dakika baktım. 2 dakikada bu kadar iğrençlik gördüm.

Geçen hafta da köpeğe tecavüz eden yaşlı adamı öğrendim buradaki konudan...

Neler oluyor, neden bu kadar insanlıktan çıkılıyor. Bu ülkenin ne yaşlılarına, polisine, doktoruna, annelerine, kocalarına...

Daha ne hale gelebiliriz? Ne vahşetlere ne şerefsizliklere tanık olabiliriz?

İnsanlar manyadı tamam ama cezalar da yetersiz,tek sebebi de o.
Caydırmıyor.
Karakola bi kapıdan giren,arka kapıdan geri çıkıyor.
En büyük suçun cezası bile iyi hallerle 8 yıla kadar iniyor.
Manyaklara da gün doğuyor işte.

Adam akıllı oturup haber vb. izlemiyorum oğlumun doğumundan beri, sosyal medyada birileri paylaşıp önüme geldikçe ya da ancak birkaç sosyal içerik platformundan çok gündem dışı kalmamak için arada bakınıyorum o kadar.
Nitekim şu zamana kadar haber okuma-izleme kotamı da doldurdum, sağlıklı psikolojide kalma kotamı da.

Bak daha bugün oturayım yarım saat bari bi çizim yapayım, arkaplanda da dandik bi şeyler açık olsun kafam boşalsın diye tvyi açtım denk gele ve karşıma yerli the real housewives programı çıktı. "Heh her şeyimiz tamamdı, bir sosyete hayatımız eksikti" diye saydırdım kapattım.
Dalga geçer gibi...

Bende durum bu özetle.
Daha yazarsam, buradan ban'a doğru bir yol görünür rahat da 3 ay yerim.

Hayvanlar, insanlardan daha vahim durumda. Bir saldırıya uğrayan insan sesini çıkarabiliyor ya da kendisine işlenen suça dair az da olsa bir ceza alıyor suçlu. Hayvanlara yapılanlar ortaya çıkmıyor çoğunlukla, çıksa da cezası yok resmen.

Tecavüz edenin cinsel organı kesilse, öldüren idam edilse, hayvanlara zulmeden , insanlara şiddet uygulayan bi tek mezara girmek için hapisten çıksa bunların hiçbiri olmaz aslında. Ama böyle kanunlarımız olsa cahil, yobaz, barbar, terörist oluruz. Modern ülkeler statüsüne ulaşamayız. O yüzden hergün bu haberleri görüp sadece sitem etmeye devam edeceğiz.

Haberleri okumayı bıraktım artık :-(

Ben de takip etmiyorum ama işte bi yerler de karşıma çıkıyor. Ona bakarken birkaç başlığa daha girmiş bulunuyorum...

Maalesef. Hukukçuyum güya ama hukuk sistemimizi savunamıyorum...

Ben de takip etmiyorum güya ama karşımıza çıkıyor işte.

Bahsettiğiniz saçma sapan programların yerine biraz vatandaşları bilgilendirecek, toplumun psikolojisine iyi gelecek yayınlar koysalar faydası olur belki.

Olur olmaya da, bu ülkede haber bültenlerine, sabah programlarına çıkardıkları psikologların(!) daha mezuniyetinden, neci olduklarından haberleri yok, oraya faydalı yayın diye çıkaracakları üç beş şarlatandan öte gidebilecek mi sanki?

Valla savunmayın zaten.
Hukuk sistemi yok sanki.

Bazen haber izlediğimde acıyorum polislere.
Binbir emek,operasyonla yakalıyorlar.sonra ne oluyor,mahkeme serbest bıraktı.
Haydaaaa!!
E niye yakaladık, uğraştık demiyorlar mı acep.
En basit anlatımla tam da böyle işliyor sistem.
Anlayan beri gelsin.

Geçen video izledim,elinde kelepçe roman havası oynaya oynaya merkeze getiriliyordu hırsızın biri.
E biliyor o da içerde durmayacak fazla.
Güler tabi.

Böyle rezil haller...
Allah selametlik versin.

Bende son 2 senedir haberlere bakmıyorum. Haber saatinde tv 8 veya tlc açık kaliyor olur da yanlışlıkla açılırsa nasıl kapatacağımızı şaşırıyoruz.
Evet sistem psikolojimizle oynuyor..

Elimden geldiğince bu tarz haberlerden kaçıyorum fakat sizin konunuza denk geldim.Şu an içim bir tuhaf oldu keşke okumasaydım

Hapishanede de öyle malak gbi yatmaasa .
Çalıştırsalar en ağır işlerdeeee

Hep düşünürüm Türkiyedeki insanlar eskiden de böyle miydi yoksa imkanlar gelişti de anında mı öğreniyoruz bu kötülükleri?
Gittikçe kötüleşiyor insanlar anlamıyorum içtiğimiz sulara kötülük iksiri mi atıyorlar nedir bu manyaklık, nefret, öfke, kin?

Hapishanede de öyle malak gbi yatmaasa .
Çalıştırsalar en ağır işlerdeeee
Eveet kesinlikle. Yatacak yerleri var yemekleri var. Çokta ceza sayılmaz onlar için bu. En azından aldıkları nefes zehir olsun istiyor insan.

Reactions: H E
İnsanlar kadar cani bir yaratık daha Yok!! Bende şu an haber izliyorum biri boşanmak isteyen karısını bıçaklamış başka bir haber yavru köpeği yakmışlar !!!! Allah böyle insanların belasini versin insanlar çok vicdansız ve cani olmuşlar hayvana tecavüz çocuğa tecavüz bir de ceza almayınca iyice cesaret geliyor böyle pisliklere

Bu yayınlar devlet eliyle yaptırılırsa belki biraz daha düzgün uzmanlar seçilebilir diye umuyorum.

Zaten polisler de pek uğraşmıyor artık ufak tefek olaylarla.

Kusura bakmayın. Ben de kaçıyorum güya. Başlığa yazsam iyi olabilirdi aslında içeriği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…