Aklim almiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İstanbulda israil konsoloslugu onunde insanlar toplanmislar protesto var.adanada millet toplanmis kutlama var.ya hu napiyorsunuz???biz niye kapandik!? Biz niye gunlerdir evdeyiz!!!?
İnanki aynı şeyi düşündüm bıktık artık gezmeyi geçtim bitsinde seneye okullar açılsın çocuklarımızın hayatı mahvoldu 12 sınıf çocugum var ben giden birbuçuk yılı nsasıl topalıcam diye düşünüyorum

Tioacım normal dediğimiz şey, değişime uğradı, bunu kabullenmek gerek.
Haziranda her yeri açacaklar, geçen yaz olduğı gibi muhtemelen gece 12 de falan kapanacak restoranlar ama artık normal bu.
Koronanın bitmesinden ziyade, enkaz bir ülkeyiz ekonomik olarak.
Bunun yolu sen ben oturdum da değil, kabullenip ve toplum sağlığını riske atanlar için çok üst yaptırımlarla hayata devam etmek.
Başka çare yok.
canım arkadasım ..bence bos yere sokaga cıkanlar yazssınlar cezayı..
bı arkadas dedı..randevu alıyolarmıs hastaneden aslında gıtmıycek ama alıyor..polıse yakalanırsa gostermek ıcın:)

Tam değil aslında. Uzun bir videoydu. Orada çalışan bir doktor oradaki olayları anlatıyordu. Kapanma+vatandaşa destek paketleri vermişler. Bir olay anlattı. Polisler düğünü dağıtıp düğün sahiplerine ağır cezalar kesmişler. Vakaların çıktığı ülkelerden gelen insanlar(2020 de dinledim bu videoyu)karantina altında kalmış ve bu ülkeler arasındaki seferleri kapatmışlar. Sonra aşılandı insanlar bu sene. Şimdi bitirdiler gibi görünüyor.
Zaten bu şekilde yapsa Covid in biteceğini biliyor başımızdaki? Neden yapmıyor sence?

Tam değil aslında. Uzun bir videoydu. Orada çalışan bir doktor oradaki olayları anlatıyordu. Kapanma+vatandaşa destek paketleri vermişler. Bir olay anlattı. Polisler düğünü dağıtıp düğün sahiplerine ağır cezalar kesmişler. Vakaların çıktığı ülkelerden gelen insanlar(2020 de dinledim bu videoyu)karantina altında kalmış ve bu ülkeler arasındaki seferleri kapatmışlar. Sonra aşılandı insanlar bu sene. Şimdi bitirdiler gibi görünüyor.
Dünyadan kalkmadan, ülke bazında sıfırlamak da bir anlam ifade etmiyor.
Ülkeyi tamamen giriş çıkışa kapatmak gerek, böyle bir şey mümkün olmadıktan sonra az nüfuslu ülkelerde büyük oranda aşılama ve toplum bağışıklığı ile yol alınabilir ancak.

Şuan bizim ülke sıfır vaka olsa, 1 ay sonraya yine 10 biniz zaten.

Dünyadan kalkmadan, ülke bazında sıfırlamak da bir anlam ifade etmiyor.
Ülkeyi tamamen giriş çıkışa kapatmak gerek, böyle bir şey mümkün olmadıktan sonra az nüfuslu ülkelerde büyük oranda aşılama ve toplum bağışıklığı ile yol alınabilir ancak.

Şuan bizim ülke sıfır vaka olsa, 1 ay sonraya yine 10 biniz zaten.
Ama demek istiyorum ki onlar mantıklı bir süreç yönetimi yaptılar. Biz hala tıklım tıklım kongreler falan.

bı arkadas dedı..randevu alıyolarmıs hastaneden aslında gıtmıycek ama alıyor..polıse yakalanırsa gostermek ıcın:)
1 senedir benim tanıdığım herkes öyle maalesef.
Hatta dün bir arkadaşım, başka bir arkadaşımıza aynı yöntemle gezmeye gitti😂
Bugün anneler günü için yine aynı yöntemle başka bir arkadaşım ailesine gitti, işin garibi durduran bile yok ki zaten!
Yahu durdurmak mı gerek, bu toplumun bir ferdi olarak kurallara uymayı öğretmek mi lazım?
Nasıl bir algı, ben anlamadım.
Kendilerini fazlasıyla ayrıcalıklı gören insanlardan oluşuyoruz.

Ama demek istiyorum ki onlar mantıklı bir süreç yönetimi yaptılar. Biz hala tıklım tıklım kongreler falan.
Tabii ki haklısınız o konuda.
Biz geçen sene ilk bir iki ayı iyi götürdük, sonra patladık😂
O günden beri de hiçbir yasağın toplum sağlığı için olduğuna inanmıyorum.

Kendileri yönetemiyor gibi geliyor bana. Çok kaotik ve çoğunlukla mantık dışı hareket ediyorlar.
Amaç Devletin hazinesini boşaltmak ve Türk milletine diz çöktürtmek... Savaşla alamadıkları Toprakları Ekonomi ile çökertmek olacak not alın yanılırsam suratıma vurun...

Tabii ki haklısınız o konuda.
Biz geçen sene ilk bir iki ayı iyi götürdük, sonra patladık😂
O günden beri de hiçbir yasağın toplum sağlığı için olduğuna inanmıyorum.
Ben baskı yöntemi uyguladıklarını düşünüyorum. İsteseler o aşıları hayrına dağıtmaktansa T.C vatandaşlarına yapılırdı. Şeyi de anlamıyorum. 60 yaş üstü aşı oldu. Ama hala eve tıkılıyorlar

1 senedir benim tanıdığım herkes öyle maalesef.
Hatta dün bir arkadaşım, başka bir arkadaşımıza aynı yöntemle gezmeye gitti😂
Bugün anneler günü için yine aynı yöntemle başka bir arkadaşım ailesine gitti, işin garibi durduran bile yok ki zaten!
Yahu durdurmak mı gerek, bu toplumun bir ferdi olarak kurallara uymayı öğretmek mi lazım?
Nasıl bir algı, ben anlamadım.
Kendilerini fazlasıyla ayrıcalıklı gören insanlardan oluşuyoruz.
kurallar konusunda bız relaks bır ulkeyız maalesef zaten nufus almıs basını gıtmıs..aclık sefalet..az zengın cok fakır..
allah sonumuzu hayır etsın arkadasım

Ben baskı yöntemi uyguladıklarını düşünüyorum. İsteseler o aşıları hayrına dağıtmaktansa T.C vatandaşlarına yapılırdı. Şeyi de anlamıyorum. 60 yaş üstü aşı oldu. Ama hala eve tıkılıyorlar
Aşıya gelene kadar inanın o kadar söylenecek söz var ki, neyi diyelim, hangi birini diyelim…

Sağlık her şeydir ama sağlıklı kalmak için de kimse kusura bakmasın para her şeydir.
Şuan bile ruhani destek almak için e bir psikologa seans başı ücret ödemek gerek, haliyle aç karnını doyuramayan insanlar, akıl sağlığını da yitirdiler.

Halkımız, inanılmaz bir yokluktan geçiyor, iş güç yok, para yok, nasıl bir çıkmaza sürükleniyor, kimsenin umrunda değil.
O sebeple, evimde sıcacık karnım tok otururken, faturamı ödeyebilirken şımarıkça ‘ay ben bunaldımm off’ diyemiyorum, hakkım olarak da görmüyorum.
Aşı ise, bir zahmet çalışma hayatında aktif herkese öncelik tanınıp, ilk onlara yapılacaktı.
Sırf ölüm oranı düşük olsun, istatistik olarak başarı görelim diye en üst yaştan başladılar ama her gün çalışana kalmadı aşı maalesef.
Zincirleme yanlışlar silsilesi, her biri, diğerinden felaket.

Ben konu açmıştım geçenlerde, babamın iş ile ilgili bir dosyayı alması gerekiyordu ama izin kağıdımız yoktu. Neyse sonra arkadaşımın babası polis o bize izin konusunda yardımcı oldu ama kimse babamı durdurmamış bile. Havaalanından aldı üstelik. Daha sıkı tedbir olmasını beklemiştik. Bir tek biz uyuyoruz herhalde kurallara. Üstelik ailemde herkes aşısını da oldu.

Nüfusları 9 milyon. İstanbul kadar bile yok yani. Ki zaten yasaklara alışık ve parası olan bi devlet. Bizimle kıyasa almak bile saçma.

Yani buna gelene kadar ohoo bi dünya şaşırmamız gereken şey oldu bu süreçte.

Şu anda benim çevremde yasağa uyan hiç kimse yok nerdeyse. İftarlar devam, yürüyüşler ev gezmeleri devam. Çocukları aman okula yollamayalım diyen öğretmen komşumun çocukları dahil tüm çocuklar sabah 10 akşam 8 sokakta dipdibe oynuyorlar. Gidebilen yazlıkta tatilde zaten o ayrı. Eve 5 dk önce giren sokakta birini görünce e herkes gezerse bitmez tabi diyo benim anladığım o. Herkes kendinin gezebileceğini diğer herkesin evde oturması gerektiğini düşündüğü sürece de böyle devam edeceğiz zaten😄

Şunu kabullenelim bizim ülkece ne paramız var aşılanıp kurtulacağımız ne de evde oturup vakaların kontrol altına alınmasını sağlayacak kadar akıllı bi halkız. Alsak da hop turist doldur başa dön zaten. Bundan sonrası doğal seleksiyon yani herkes kendine dikkat edip yaşamaya baksın kimseye kızmadan. Boşa sinir harbine gerek yok.

E tabi kaçabilen kaçsın 🤪

Valla bi zahmet herkes uysun surada bi kac hafta uyulsa azalir o vakalar...kimse uymuyor deyip uymamak daha beter bir durum bunun arkasina siginmayin.ya da dunyada bitmeden bitmezin arkasina siginmayin.ingiltere nasil halletti? Dikkat etmeyip sampiyonluk kutlarsaniz bitmez elbette

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X