Merhaba, ben 40 yaşına yeni girdim, yaklaşık 20 aydır çocuk için uğraşıyoruz, 1 kez kimyasal gebelik yaşadım. Tüm kan testlerim, hormon testlerim normal, eşimin sperm testi de normal. Hgs normal. Sebepsiz kısırlık söz konusu.. Eşim de 40 yaşında.. Amh testini yeni yapptırdım. 5.63 çıktı. Doktor bu yaşta bu rezerv az görülür dedi. Polikistik bir yapı varmış. Adetlerim genelde düzenlidir. Şimdi arkadaşlar sorum şöyle.. Doktoruma gelecek ay ilaçla takip yaptırmak istediğimi söyledim. Klomen kullandırmıyormuş, femera veriyormuş, sonra da çatlatma iğnesi yapıyormuş.. Doktorumun ne yazık ki çok ilgili olmadığını bugün fark etmiş bulunuyorum. Ne takviye önerdi şimdiye kadar, ne takip yapalım dedi.. Hep ben kendi okuduklarımla birşey yapmaya çalıştım. Sgk geçen özel bir hastaneye gidiyorum. Böyle bir rezerv ile acaba başka yöntemler denenebilir mi? Ben doğal yollardan olsun istiyorum. Tavsiyelerinizi rica ederim.
) ama stres yapmamaya çalışın. Bu tip konulara bunu yazıyorum. 39 yaşımda doğurdum. Olmazsa tedavi denemeyecektik ve hatta birkaç ay deneyip denemeyi de bırakacaktık. Hamile kaldığım ay tabi ki tek gözden çıkardığım, iş gezisindeyken yumurtlama tarihi kaçtığı için koyverdiğim, bir de üstüne free shoptan aldığım bir dolu içki ve sigarayı denediğimiz günlere sahip aydı. İlk düşükte de aylar önceden zor bela ayarladığımız yurtdışı tatili öncesinde olmuştu zaten o da diken üstünde geçmişti. Bu kehanet mi lanet mi hayatın kumarı mı bilmem ama seviyor bebeler beklenmedikleri zaman gelmeyi. Sanki bugün yarın hamile kalacakmış gibi işin zor taraflarını düşünürseniz belki rahatlarsınız. Çünkü tüm klişeler doğru : bir bardak kahveyi sıcakken içmek ya da eşinizle aynı anda yemek yemek mümkün olmayacak hele seyahat falan... Dur hazır çocuk yokken şunu da yapalım deyin, hatta masraf yapın, bakalım limon sıkmaya biri gelecek mi
Hislerinize güvenin, bedeninizi gözlemleyin, zararı olmadıkça istediğiniz otu tohumu dikeni yiyin, ister türbeye adak yapın ister sadece bilimsel makaleleri dikkate alın önemli olan kendinizi sıkmamanız.
Geçen ay kendimi o kadar sıktım ki hem reglim 1 hafta gecikti, hem belim tutuldu, kendimi kasmaktan tüm kaslarım kasıldı.. Ben de ancak 38 yaşında çocuk istediğime karar verdim, 34 yaşında evlenmiştim, doktorum senelerce bak yaşın geçiyor, çocuk yap dedi, ben de hazır hissetmiyorum diyordum, çocuk için zaten hiç bir zaman tam anlamıyla hazır hissetmeyeceksin ki diyordu.. Şu anda bu durum sanki başarmam gereken bir sınavmış halini aldı. Bu ay içinde bulunduğum durumu dışardan daha iyi gözlemleyebiliyorum ve ne kadar yanlış his ve duygular içine girdiğimi anlıyorum. Bel tutulmam için gittiğim fizyoterapist kendini o kadar sıkmış ve kasmışsın ki dedi karnın bile kaskatı olmuş demişti. Çocuk olmadığı için vücudunu yetersiz görme diye başlayan güzel bir konuşma yapmıştı.. Bu güzel ve iç acıcı yorum için çok teşekkürler, gerçekten çok iyi geldi