Aklım çok karışık, yorumlarınızı rica ederim!

Tuanna_

Üye
Pro Üye
9 Nisan 2019
179
169
40
Doktorunuzdan memnun değilseniz öncelikle onu değiştirin ve bence biraz daha rahat olun ben 3 kez klomen tedavisi çatlatma iğnesi kullandım hamile kalamadim ne zaman ki kafamdan attım hamilelik fikrini o ay hamile kaldım kendiliginden . Daha önce farklı bir konuda da yazmıştım 42 ve 44 yaşında iki yakınımda doğal yoldan hamile kaldı . Umarım düzgün kafanıza yatan bir doktor bulur ve en kısa sürede müjdeli haberini alırsınız 🙏
Bu ay çok daha rahatım, olmalı diye kasmıyorum, gelecek ay hangi doktora gitsem diye plan yapıyorum. O kadar çok sizin dediğiniz gibi kafadan atınca hamile kalan var ki demek ki bu bir tesadüf olamaz. İnşallah canım ben de sizin o tanıdıklarınız gibi doğal yoldan gebe kalabilirim ve burda müjdeli haberi sizlerle paylaşırım😍
 

Tuanna_

Üye
Pro Üye
9 Nisan 2019
179
169
40
Evet kesinlikle kendinizi geç kalmış, konuyu duygusuzca ötelemiş, ertelemiş, şimdi kolayca doğurgan olamamakla cezalandırılıyor vs. gibi duygulara teslim etmeyin. Bunlar toplumsal, yerleşmiş, genellemeci anlayışların üstümüzdeki baskıları. Hassasiyet, merhamet, sorumluluk sahibi olmak, fedakarlık falan bununla ölçülemez değerler. Anneliğe bahşedilen kutsallık da varsa eğer, doğurmakla değil, verilen emeğin niteliğiyle bağlantılı. O zaman çocuk istediyseniz öyle gerekmiştir, demek ki daha evvel hayatınızda gayet de yoğun ve doyum içindeydiniz. Sadece kendiniz veya eşinizle ikiniz için yapmak istedikleriniz vardı. Şimdi bu da olsa güzel olur dediniz, inşallah olur. Çocuk sahibi olmak, ödülleri ve bedelleri garip bir dengede duran, geri dönüşsüz bir karar. Bence bir çifti aile yapan şey de değil, bir ekstra güzellik.
Ne kadar güzel ve anlamlı ifade etmişsiniz, okuyunca gözlerim yaşardı.. Sanırım ben önce eşimle aile olmayı istedim, aramızdaki bağ her geçen sene güçlendi, nice zorluklar atlattık, boşanmanın eşiğine kadar geldik, döndük sonra ilişkimiz başka bir boyuta evrildi, bu seneler zarfında bir kedi yetiştirdik, kulağa belki komik gelebilir ama kedimiz sanki bizi anne ve babalığa hazırladı.. hiç çocuk istemeyen eşim sanki şimdi gerçekten çocuk istiyor gibi, en azından öyle görünüyor veya ben çok istediğim için bana uyum sağlamaya çalışıyor. Ona kalsa bir yavru köpek, bir kedi daha alıp böyle mutlu mesut yaşarız.. Şimdi ise hayatın anlamı bana çocukmuş gibi geliyor, kendimi hiç bu kadar hazır hissetmemiştim.. evet ödülleri ve bedelleri çok büyük ama işte o his, annelik hissi her şeye değer..
 

Ffbaci

Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2019
598
566
Bu ay çok daha rahatım, olmalı diye kasmıyorum, gelecek ay hangi doktora gitsem diye plan yapıyorum. O kadar çok sizin dediğiniz gibi kafadan atınca hamile kalan var ki demek ki bu bir tesadüf olamaz. İnşallah canım ben de sizin o tanıdıklarınız gibi doğal yoldan gebe kalabilirim ve burda müjdeli haberi sizlerle paylaşırım😍
İnşaallah kuzum ya çok mutlu olurum bu güzel.mujdeye kalpten diliyorum ki en kısa süre de alın güzel haberi
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 25-06-2021

Hamileliğimin 24. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 116 gün kaldı.

Bebeğinizin cildi sadece kırışmış değildir, ince olduğu için bebeğinizin cildi ayrıca şeffaftır. Bundan dolayı şimdilerde eğer bebeğinizi görebilseydiniz, bebeğinizin kemiklerini, organlarını, kan damarlarını, derisinin altında görebilirdiniz. Bebeğinizin akciğerleri gelişiyor. Alveoller (akciğer kesecikleri) oluşuyor.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 640 gr. - Yaklaşık boyu : 30.1 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

Umutlar18

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2021
4
4
46
Evet kesinlikle kendinizi geç kalmış, konuyu duygusuzca ötelemiş, ertelemiş, şimdi kolayca doğurgan olamamakla cezalandırılıyor vs. gibi duygulara teslim etmeyin. Bunlar toplumsal, yerleşmiş, genellemeci anlayışların üstümüzdeki baskıları. Hassasiyet, merhamet, sorumluluk sahibi olmak, fedakarlık falan bununla ölçülemez değerler. Anneliğe bahşedilen kutsallık da varsa eğer, doğurmakla değil, verilen emeğin niteliğiyle bağlantılı. O zaman çocuk istediyseniz öyle gerekmiştir, demek ki daha evvel hayatınızda gayet de yoğun ve doyum içindeydiniz. Sadece kendiniz veya eşinizle ikiniz için yapmak istedikleriniz vardı. Şimdi bu da olsa güzel olur dediniz, inşallah olur. Çocuk sahibi olmak, ödülleri ve bedelleri garip bir dengede duran, geri dönüşsüz bir karar. Bence bir çifti aile yapan şey de değil, bir ekstra güzellik.
Merhaba,evet ben de bu olumsuz duygularla aylardır bogusuyorum yaşım 45 olduğundan ,iki yumurtami dondurdum ama bekarım ...Tabi süreçte doktorlar en kötü ihtimalleri düşünüp söylediğinden cesaretim de kırıldı iyice...
 

mavra321

Aktif Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
724
855
40
Merhaba. Benim de yaşım 40 ve senin hissettiklerinin benzerini yaşadım. Doktor seçimi konusunda da hep bir acebalar içerisindeyim. Umarım 2021 bize ve bizim gibi bekleyen herkese güzelliklerle mucizelerle gelir inş.
 

Buyuk_umutlar

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2020
771
570
Merhaba, ben 40 yaşına yeni girdim, yaklaşık 20 aydır çocuk için uğraşıyoruz, 1 kez kimyasal gebelik yaşadım. Tüm kan testlerim, hormon testlerim normal, eşimin sperm testi de normal. Hgs normal. Sebepsiz kısırlık söz konusu.. Eşim de 40 yaşında.. Amh testini yeni yapptırdım. 5.63 çıktı. Doktor bu yaşta bu rezerv az görülür dedi. Polikistik bir yapı varmış. Adetlerim genelde düzenlidir. Şimdi arkadaşlar sorum şöyle.. Doktoruma gelecek ay ilaçla takip yaptırmak istediğimi söyledim. Klomen kullandırmıyormuş, femera veriyormuş, sonra da çatlatma iğnesi yapıyormuş.. Doktorumun ne yazık ki çok ilgili olmadığını bugün fark etmiş bulunuyorum. Ne takviye önerdi şimdiye kadar, ne takip yapalım dedi.. Hep ben kendi okuduklarımla birşey yapmaya çalıştım. Sgk geçen özel bir hastaneye gidiyorum. Böyle bir rezerv ile acaba başka yöntemler denenebilir mi? Ben doğal yollardan olsun istiyorum. Tavsiyelerinizi rica ederim.
Ben femarayla hamile kaldim. Daha dogrusu 7ci ayinda kaldim. Kafam tamamen rahatken. Takip falan aslinda sadece ilk ay onemli femarada o da dozu ayarlamak için. Sonra her ay adet oluyorsun yani yumurtlama da gerçekleşiyor. Bu durumda takip ettirmek istemesi doktorun sadecr maddi çikarlari içindir. Hem de aşiri fazla stres demek. Ilk ay takip doz ayarlamasi sonraysa kaç süre veriyorsa o surede kendiniz hiçbir kontrolsun deniyorsunuz. Benim doktorum çok iyi. Ben aşiri kafama takdiğim için geç oldu ama yillarca çocuğu olmayan arkadaşlarim femarayla 1,2ci aylarinda hamilr kaldilar
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 11-10-2021

Hamileliğimin 8. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 224 gün kaldı.

Bugün bebeğinizin kol gelişimi kritik dönemi sona erdi. Bebeğinizin kolları artık doğru yerinde ve doğru oratısal boyutunda. Hala perde şeklinde olsada bebeğinizin el ve ayak parmakları belirginleşmeye başladı. İkinci adet dönemini geçirmiş olmanız gerekiyor.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2 gr.

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

Tuanna_

Üye
Pro Üye
9 Nisan 2019
179
169
40
Canim bende 35yasindayim🤷🏼‍♀️tahlileri hemen yaptirdim👍doktorumun tahlillere cok iyi demesine ragmen dogal yollardan 6ay olmasaydi (besinci ay tuttu benim cok sukur) doktora gidip tedaviye baslardim hemen😎hersey yolunda olup bebek sahibi olamayan birsuru arkadas war cunku malum yasimizin etkisi war ve birde siz 20ay denemissiniz zaman kaybimi olur beklemek bilmiyorum🤔ama tabiki dr icinize sinmeli🙄ablamla yasitsiniz bu arada oda bebek istiyor😉
Canım çok sevindim senin adına, darısı benim başıma inşallah :KK66: Ben de bu ay reglimin 2.günü başka bir doktora gittim, hem prof hem de gerçekten çok iyi bir doktor. Femara'ya başladım, 5 gün, günde 2 defa kullandım. Pazartesi tekrar kontrolüm var, duruma göre çatlatma iğnesi verecek, zaten tutarsa bu yöntemle ilk iki ay yüzde 90 tutuyormuş. Bakalım artık hayırlısı..
 

Tuanna_

Üye
Pro Üye
9 Nisan 2019
179
169
40
Merhaba. Benim de yaşım 40 ve senin hissettiklerinin benzerini yaşadım. Doktor seçimi konusunda da hep bir acebalar içerisindeyim. Umarım 2021 bize ve bizim gibi bekleyen herkese güzelliklerle mucizelerle gelir inş.
İnşallah canım bu sene bizim senemiz olur! Doktor seçimi gerçekten çok önemli, ben şimdi içime çok sinen bir doktor buldum, sigortam karşılamıyor ama inan artık buna hiç takılmıyorum, çünkü önceki gittiklerim hep zaman kaybıymış bunu gördüm.. bana hep dediler ki denemeye devam, ama artık bu yaşta ilaçla ovülasyon takibi gerekiyor, bu ay başladık bakalım, umarım işe yarar.. senin de ilk gebelik mi olacak? başka bir problemin var mı?
 

mavra321

Aktif Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
724
855
40
İnşallah canım bu sene bizim senemiz olur! Doktor seçimi gerçekten çok önemli, ben şimdi içime çok sinen bir doktor buldum, sigortam karşılamıyor ama inan artık buna hiç takılmıyorum, çünkü önceki gittiklerim hep zaman kaybıymış bunu gördüm.. bana hep dediler ki denemeye devam, ama artık bu yaşta ilaçla ovülasyon takibi gerekiyor, bu ay başladık bakalım, umarım işe yarar.. senin de ilk gebelik mi olacak? başka bir problemin var mı?
İlk gebelik olacak canım. Sebepsiz infertilete. Doktorlar yaşından dolayı diyor hep.
 

Tuanna_

Üye
Pro Üye
9 Nisan 2019
179
169
40
Ben femarayla hamile kaldim. Daha dogrusu 7ci ayinda kaldim. Kafam tamamen rahatken. Takip falan aslinda sadece ilk ay onemli femarada o da dozu ayarlamak için. Sonra her ay adet oluyorsun yani yumurtlama da gerçekleşiyor. Bu durumda takip ettirmek istemesi doktorun sadecr maddi çikarlari içindir. Hem de aşiri fazla stres demek. Ilk ay takip doz ayarlamasi sonraysa kaç süre veriyorsa o surede kendiniz hiçbir kontrolsun deniyorsunuz. Benim doktorum çok iyi. Ben aşiri kafama takdiğim için geç oldu ama yillarca çocuğu olmayan arkadaşlarim femarayla 1,2ci aylarinda hamilr kaldilar
Canım ben de bu ay femaraya başladım, doktorumu değiştirdim. Pazartesi günü kontrolüm var, umarım büyümüşlerdir.. Doktorumun bana dediği maşallah rezervin çok iyi, normalde 2 kez deniyoruz, sende 2'den fazla deneyebiliriz dedi.. Zaten dediğin gibi olursa ilk 2 ayda oluyormuş. Ben de tabi yaş da var, erken yaşlarda belki daha hızlı sonuç alınabilir.. Senin adına çok sevindim cnm :nazar: Bu tür haberler gerçekten çok mutlu ediyor beni :) arkadaşların için de ayrıca mutlu oldum:KK200:
 

mavra321

Aktif Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
724
855
40
Femara kullandın mı hiç? Kullanmadıysan mutlaka doktor kontrolünde başlamanı tavsiye ederim.
Ben klomen ve ovitrelle kullandım 2 kere. İkisi de doktor kontrolünde oldu. Klomen yazdığında doktora famera olmazmıydı dedim. O da bana sana klomen uygun dedi. Yani herkesin durumuna göre veriyoruz dedi.
 

Buyuk_umutlar

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2020
771
570
Canım ben de bu ay femaraya başladım, doktorumu değiştirdim. Pazartesi günü kontrolüm var, umarım büyümüşlerdir.. Doktorumun bana dediği maşallah rezervin çok iyi, normalde 2 kez deniyoruz, sende 2'den fazla deneyebiliriz dedi.. Zaten dediğin gibi olursa ilk 2 ayda oluyormuş. Ben de tabi yaş da var, erken yaşlarda belki daha hızlı sonuç alınabilir.. Senin adına çok sevindim cnm :nazar: Bu tür haberler gerçekten çok mutlu ediyor beni :) arkadaşların için de ayrıca mutlu oldum:KK200:
Sadece 2 ay deneyip sonra aşilamaya ya da tüp bebeğe yonlendirmesine izin verme. Dediyim gibi ben 6 ay 3 tablet kullandjm her ay yumurtlama oldu ama hamile kalamadim. Rahim duvatima da her hamhi kotu etkisi olmadi. Yedinci ay 4 tablete kaldirdi. Pek yapmayiz dedi ama 2 ay denemek istiyorum zaten tup bebek yaptirirsan hormon ilaçlari alicaksin bunu deneyelim dedi. Ve o ay ikizlere hamile kaldim. Yani 2 ay çok az femara için
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 11-10-2021

Hamileliğimin 8. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 224 gün kaldı.

Bugün bebeğinizin kol gelişimi kritik dönemi sona erdi. Bebeğinizin kolları artık doğru yerinde ve doğru oratısal boyutunda. Hala perde şeklinde olsada bebeğinizin el ve ayak parmakları belirginleşmeye başladı. İkinci adet dönemini geçirmiş olmanız gerekiyor.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2 gr.

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

Tuanna_

Üye
Pro Üye
9 Nisan 2019
179
169
40
Sadece 2 ay deneyip sonra aşilamaya ya da tüp bebeğe yonlendirmesine izin verme. Dediyim gibi ben 6 ay 3 tablet kullandjm her ay yumurtlama oldu ama hamile kalamadim. Rahim duvatima da her hamhi kotu etkisi olmadi. Yedinci ay 4 tablete kaldirdi. Pek yapmayiz dedi ama 2 ay denemek istiyorum zaten tup bebek yaptirirsan hormon ilaçlari alicaksin bunu deneyelim dedi. Ve o ay ikizlere hamile kaldim. Yani 2 ay çok az femara için
İkizlere demek, ne kadar güzel! Ben de hep ikizlerim olsun istemişimdir. Maşallah!
Evet canım ben de 2 aydan fazla kullanırım diye düşünüyorum. Zaten ilk gittiğimizde hiç tüp bebek konusunu açmadı doktor ki kendisi aynı zamanda tüp bebek uzmanı. Ben de çok heyecanlıyım, bakalım süreç nasıl olacak..
 

Tuanna_

Üye
Pro Üye
9 Nisan 2019
179
169
40
Ben klomen ve ovitrelle kullandım 2 kere. İkisi de doktor kontrolünde oldu. Klomen yazdığında doktora famera olmazmıydı dedim. O da bana sana klomen uygun dedi. Yani herkesin durumuna göre veriyoruz dedi.
Ben yabancı kanalardan klomen ve femaranın farkını ve etkilerini çok araştırdım. İkisinin de etken maddesi farklı, femara zaten meme kanseri için bulunmuş bir ilaç, sonra bakmışlar yumurta büyütüyor, femara tedavisine başlamışlar. Klomen 1950'lerde kullanılmaya başlanmış. Bana da daha önce gittiğim doktor klomen artık eskide kaldı, yeni bir ilaç veriyoruz demişti. Acaba sen de başka bir doktordan da fikir alsan nasıl olur? Bu arada amh değerin kaçtı canım?