aklım durdu,bana akıl verin!

rumuzsuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
125
0
96
Antalya
arkadaşlar fikirlerinizi merakediyorum.7 yıllık evliyim.klasik gelin kaynana durumundan biraz farklı.şöyleki:kayınvalide ve kayın pederimi severim.onlarda beni sever.çok sevgi bile bunaltır ya ona döndü bizimki.yaklaşık 1 yıldır eşimin ailesi hem sağlık sorunları hemde yaşadıkları bir üzüntü dolayısıyla neredeyse evden hiç dışarı çıkmıyorlar.evlerimiz yakın,haliyle hergün oraya gitmemi istiyorlar.diğer kayınvalideler gibi iş yapmam için falanda değil.sadece canları sıkılıyor ve benim 6 yaşındaki oğlum onlara neşe kaynağı oluyor.onlar için üzülmüyorda değilim fakat buşekildede benim hayatım altüst oluyor.sosyal hayatım neredeyse.ve bu bende birikim yaptı.eşimle aramızı açtı.günlerdir öyle doluyumki sonunda patladım.eşimle tartıştık.beni haksız buluyor.onlardan nefret ettiğimi düşünüyor.bundan sonra hiç gitme diyor.beynim durdu inanın.bundan sonrası için bi yol gösterin bana.bilmiyorumkismile

Arkadaşım bu boyuta getirene kadar bir orta nokta bulsaydın ya.
Her .ağırdıklarında gitmeseydin bir süre belirleseydin.
Hergün hergün giderse elbette alışırlar..
Eşinle alakası yok ki bu durumun dengeyi kuracak olan sendin.
Şu dakikadan sonra ne yapılabilir biliyorum..
Kendine bir meşgale bul ,bul ki onu bahane edersin..
ne bileyim kurs falan..
çocuk da okula başlar muhtemelen biraz arayı açarsınız.
kopmayın sakın ama biraz mesafe iyidir.

Bi kere alıştırmışsın ama sen, tabiki bundan sonra devamlı beklerler. . .
Sende misafirim war yada evde halletmem gereken işler war diye geçiştir
Madem hastalar hergün ara sor ama hergün gitmenin alemi yok

her gün gitmeye hem kayınvalidenler hem eşin alışmışlar.
derinin dediği gibi belli günlerde gitsen daha iyi olurdu.
insanoğlu işte herkesin huyuna suyuna gidersen iyi.
gitmedin mi senden kötüsü olmuyor.
işte bu da örneği.

arkadaşlar hayır diyemiyorum ,kırılsınlar istemiyorum.misafir vs geldi desem ev yakın çat kapı gelseler yalancı olurum.evde iş var desem tamam bitir gel sana börek yaptım diyor mesela.ayrıca hergün bahanede bulamıyorum ki..

eşinizle alakalı bir durum yok ortada.
gidip kayınvalidenize konuşun.
"bakın sizi çok seviyorum ama ben de bazen kendimle başbaşa kalmak istiyorum.
tüm günü kendime ayırmak istiyorum.
gezip evime gelip ayaklarımı uzatıp yatmak istiyorum.
sizi çok seviyorum ama lütfen hergün uğramazsam kırılmayın" deyin.
aranız bu kadar iyiyse buna alınacak insanlar değillerdir.

ÇOK DOĞRU BİR YORUM alkisalkisalkis

Yahu onlar niye kırılsın onlar eğlenecek diye sen bütün hayatını onlara endeksleyip kendini mutsuzluğa mı mahkum edeceksin? Çok istiyorlarsa çocuğu bırak onlara gezmeye falan çık ne bileyim. ışim var de işini bitirince gel derse de olur bakarım de ama gitme. Niye gelmedin derse de işim bitmedi falan de bunları akıl edemiyor musun?Kimseyi kırmış olmazsın bunu yaparak güleryüzle konuş ama haftada bir ikiden fazla da gitme. Onlar da zamanla alışır. Bunu yapmak onları kırmak kötülük yapmak değildir. Kendini, özel hayatını ve mutluluğunu savunmaktır canım.Yoksa daha çok tepene bindirip insanları ezdirirsin kendini. Unutma kendini ezdireni ezerler doğa kanunudur bu.Hergün hergün insan kendi ailesine bile gitmez. Çok sıkıldıysan da gir bir işe çocuğu onlara baktır hem dışarı çıkmış olursun hem de çevre edinirsin arkadaşların falan olur. Hata sende baştan alıştırmamalıydın. Eşine de resti çek bence. Çok meraklıysa hergün kendi gitsin anasına. Sen kimsenin emireri veya kölesi değilsin arkadaşım. Herkes hergün illa torununu görmek zorunda diye bir kural da yok. Çok ezdirmişsin sen kendini hem eşine hem ailesine. Olgun ve kararlı davran biraz çocuk gibi davranma.Kendin anne olmuşsun ama çocuk gibisin. Onlar mutlu olsun diye sen niye mutsuz olasın bunu düşünmedin mi?

Son düzenleme:
eşimde aileside en ufacık gitmeme gibi bir durum olduğunda tavır yapıyorlar.onlar tamamen aramayı kesiyorlar mecbur kalmadıkça benimle konuşmuyorlar.akşam eşim geldiğinde onu arayıp bugün torunumu görmedim özledim torunlarıyla konuşuyolar.eşimde anlıyor tabi bak bugün gitmemişsin özlemişler diye tavır yapıyor.ona göra istedikleri çok kolay şeylermiş,yapabilirmişim.off nolur akıl verin .

kendin kendine zarar veriyorsun!! neden ki böyle hergü hergün gittin ki en başta?? tabi annendir babandır gidersin ama senin de bi evin b hayatın var!! en başta belli günlere otutrmalıyıdn!! yada eşinle sorun yaratacağına onlara deseydin mesela yarın işlerim var gelemiycem. vs yavaş yavaş araya bir gün felan koysaydın şimdi onlar da alıştı istiyorlar. insanın hakkıdır ya sabahtan istedği saate kadar yavrusuyla yatmak yada gün boyu onunla vakit geçirmek oynamak vs.. hergün gidilirmi??? eşin de anlamıyo seni!! zamanla biraz mesafe koymaya çalış başka yapabilecek bişeyin yok kalkıp onlara desen onlar zten yaşlı kesin üzülürler kırılırlar!!!

eşime görede onlara görede olması gereken bu,bahane hergün üretemezsinki.ayrıca üretsende benden kötüsü olmuyor.onlarında eşiminde gözünde -sadece birazcık yanlız zaman geçirmek istiyorum diye-kötü gelinim .onları istemeyen varlıklarına dahi tahammül edemeyen gelinim çünkü onlarsadece bizi görmek istiyorlar başka beklentileri yok.

Valla insanın isteklerinin sonu yok.... Ama maalesef sonsuz istekler dünyasında yaşamıyoruz... Onların istekleri senin isteklerinle çakışmıyorsa yapacak bişey yok....
Hergün hergün bahane üretemezsin, ama en azından haftanın 2 günü temizlik yapıyorum diye bahane yaratabilirsin..
Bir kursa yazıl haftanın 1-2 günü kursa gidersin....
Yada Ne bileyim al oğunu çık kayınvalidene, benim çarşıda işim var de bırak çık... Alışverişini yap gez toz, dön oğlunu al evine dön...
Böylece hem torunlarını görmüş olurlar (yani onların torunumuzu özledik bahanesini ortadan kaldırırsın) hem de sen hergün hergün onlara bağımlı kalmamış olursun....
Veya oğlunla gezmek istiyorsan, çıkın gezin tzun, dönşte uğra kayınvalidene biraz oturup evinize dönün, daha oturun derse oğlan çok koşturdu dışarda banyo yaptırmam lazım, akşama yemeğim yok falan deyip fazla oturmadan kalkabilirsin....
Sonuçta yaşlı insanlar, belli ki kötü niyetli de değiller.. Kırmadan halledebilirsin canım....

Arkadaşım sen keşke sana ve isteklerine mutluluğuna değer veren bir erkekle evlenseymişsin baştan. Eşini pek tanımadan evlendin heralde. Eşinin ailesiyle sorun yaşayanlarda gözlediğim hep ailenin eşten cesaret alıyor olmasıdır. Biraz da genç evlendiniz heralde kişilikleriniz tam oturmadan. Konuşmasınlar arkadaşım sen de onlarla konuşma o zaman el mi yaman bey mi yaman. Eşin sana kızarsa ona da küs onla da konuşma çünkü kendini suçlu hissedeceğin hiçbirşey yok. Sen hiç gitmek istemiyor değilsin ki haftada bir iki gitmek istiyorsun. Onlar kendilerini suçlıu hissetsin çünkü seni yapmak istemediğin birşeyi yapmaya zorluyorlar. Eşin seni mutsuz etmeye daha da uğraşırsa da yollarını ayır derim. Çekilmez böyle ana kuzusu adam. Sana ve isteklerine huzuruna mutluluğuna değer vermeyen seni anlamaya bile çalışmayan çocuk ruhlu adama senin de değer vermene gerek yok. Ancak sana değer veren insanlara değer ver başkasına değil.

bi gün yalnız kalmayı isteyip gitmeyince eşinin ve onların gözünde kötü gelin oluyorsanız bence siz iyi anlaşmıyorsunuz!! bide iyi aramız yazmıştınız!!! demekki huylarına gidince iyi oluyormuşsunuz!! bence yavaş yavaş araya gün koy işim var de al yavrunu çık dışarı gez. derse işini bitirince gel. yemeğim yok yapıcam de yani!!! lmaz:

eşin çok bencilce davranıyor..
surat asarsa assın..neyin suratını asıyor..
haklı olan sensin..
çocuk bi kaç saat kalsın babannede....
sen hergün gitmek zorundamısın..

yada çocuğun yaramazlık yapsın bol bol
onlarda yaşlı ya belki kafaları götürmezz delikafadulden

Her gün gidince iyi oluyor da tavır koyuncamı kötü oluyor gelinler düşünseler birazcık genç insan bu her gün bizimle ne konuşur hiç mi arkadaşı yok sıkılmazmı sadece torun görüp sevmek olmazki tabiki özlerler ama bununda sınırı olmalı.
Eşinizde çok yanlış düşünüyor sizinde kendinize ait hayatınız olduğunu kabul etmesi lazım

Sizi seviyor olmaları ne güzel aslında...
Madem oğlunuz onlara neşe kaynağı oluyor, bırakın oğlunuzu onlara kendiniz gününüzü değerlendirin ve tekrar gidip alın oğlunuzu...
Dert edilecek çok büyük bir sıkıntı değil aslında...

bencede çocuğu bırakın onlara birkaç saat orda dursun sonra gidin alın siz...
bi süre sonra yorulacaklardır da...
yorulmasalar bile siz gitmek zorunda deilsiniz yani hergün...
insanın kızı gitmio hergün annesine, gelini nie gitsin ki...
sevmek ayrı bi olay bi insanı sevebilirsiniz ama yaşlı insanlarla da hergün neyi paylaşabilirsiniz ki...
yada şöyle yapın;
bir hafta boyunca hergün oraya gidin ama evle ilgilenmeyin; yemek temizklik vs gibi...
eşiniz sebebini sorarsa da annenlerdeydim bütün gün dersiniz....

onların acısından bakıldıgında sızın gıtmenıze ıhtıyacları var
ama sızın acınızdan bakıldıgında evet zorlukları var

sahsen ben aynı durumda olsaydım esıme yansıtmazdım bıle
kendımce alternatıf cozumler uretırdım

mesela;
*eve cagırırdım surprız der zorla da olsa kahvaltıya veya yemege cagırırdım
* gun ıcınde gıtmedıgımde aradıklarında ıslerım oldugunu soylerdım ama aksam esım geldıgınde ben gıtmek ıstemıyorsam bıle cocugu gonderırdım kısa surelı bıle olsa
* uygun bır dılle anlatmaya calısırdım senı bu kadar sevıp kıymet veren ınsanlar elbette kı anlarlar

ama asla bu konu ıcın esımle kavga etmezdım
sımdıye kadar ıcınde bırıktırmen hata karsındakılerde ınsan
konusuldugunda anlayabılırler
ayrıca boyle bır kayınvalıde ve kayınpedere sahıp oldugunuz ıcın cok sanslısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…