- 4 Temmuz 2025
- 16
- 9
- 1
- 28
- Konu Sahibi sulu damla
-
Kullanıyor hemde birden fazla. İlk zamanlar çok çok daha fenaydı durumu. Onca özel doktora gittik. Net bir şey demiyorlar.Psikiyatriden düzenli ilaç kullanmıyor mu?
Aynı şehirdeyiz, babam ve babaannemle yaşıyor. Fakat bende bir senelik evliyim. Sürekli gitsem gelsem bile aklım ondaAyri sehirlerde mi yasiyorsunuz, tek basina mi yasiyor anne?
Annen tek değilmiş bu kadar dert etmene gerek yok yok. Aklının kalması normal ama büyük bir tehlike atlatmış öyle düşünAynı şehirdeyiz, babam ve babaannemle yaşıyor. Fakat bende bir senelik evliyim. Sürekli gitsem gelsem bile aklım onda
Ama evdede huzursuzluk var. Babam çok bunaldı artık. Babaannemdede demans başladı. Ikisiyle birden o ilgileniyor çok zorlanıyor. Yinede hep aklım orda kalıyor.Annen tek değilmiş bu kadar dert etmene gerek yok yok. Aklının kalması normal ama büyük bir tehlike atlatmış öyle düşün
Başka kardeşin yok mu canım eğer sen çalışmıyorsan anneni yanına alabilirsin ev hanımı olan kız kardeşin varsa o alabilirJ
Ama evdede huzursuzluk var. Babam çok bunaldı artık. Babaannemdede demans başladı. Ikisiyle birden o ilgileniyor çok zorlanıyor. Yinede hep aklım orda kalıyor.
Iki kizkardeşiz, ben çalışıyorum o ev hanımı. Onuda denedik istedik yanımıza almayı ama çözüm değil. Babam ve babaannem tek kalıyor, babaannemde hasta zaten.Başka kardeşin yok mu canım eğer sen çalışmıyorsan anneni yanına alabilirsin ev hanımı olan kız kardeşin varsa o alabilir
Baban annen ile kendi annesine bakacağına en azından yükü hafiflemiş olur kendi annesine bakarken kız kardeşin de annenize bakar. Tek çözüm bu. Ya da aranızda aylık para toplayıp bakım evine vereceksiniz. Zaten engelli raporu varsa evde bakım maaşı da bağlatabilirsiniz bu maaş ile bakım evlerine ücretsiz verilebilirIki kizkardeşiz, ben çalışıyorum o ev hanımı. Onuda denedik istedik yanımıza almayı ama çözüm değil. Babam ve babaannem tek kalıyor, babaannemde hasta zaten.
Yardimci almalisiniz. 2 hasta kadin babanizin idare edebilecegi bir sey degil.Babaannenizi alabilecek kardesleri yok mu babanizin ve sizin teyzeleriniz vb yok mu. Destek almazsaniz yakin da babaniz da zihnen rahatsizlanir. Sizin icin cok zor. Allah kolaylik ver
Babaannemi alabilecek kimse yok, babam tek kardeş. Tüm yakın akrabalarımızdan uzaklaştık hicbirinden destek görmedik bu süreçte yalnız bırakıldık. Büyük oranda iyileşme gösterdi aslında annem, kendi başına dışarı çıkıyor vs ama işte şu evdeyken sürekli yatması işi zorlaştırıyor.Yardimci almalisiniz. 2 hasta kadin babanizin idare edebilecegi bir sey degil.Babaannenizi alabilecek kardesleri yok mu babanizin ve sizin teyzeleriniz vb yok mu. Destek almazsaniz yakin da babaniz da zihnen rahatsizlanir. Sizin icin cok zor. Allah kolaylik versin
Engel durumu yok ikisindede. Buna karar vermekte çok zor geliyor. Tek istedigim annemin ruhen iyileşmesi. Şu an buna ihtiyacımız var sanırım.Baban annen ile kendi annesine bakacağına en azından yükü hafiflemiş olur kendi annesine bakarken kız kardeşin de annenize bakar. Tek çözüm bu. Ya da aranızda aylık para toplayıp bakım evine vereceksiniz. Zaten engelli raporu varsa evde bakım maaşı da bağlatabilirsiniz bu maaş ile bakım evlerine ücretsiz verilebilir
Beyine pıhtı atmış hafıza kaybı yaşamış annenizin durumu ruhsal değil mental, Fiziksel bir durum. Çıkıp gezmesi onu sağlıklı yapmıyor. Benim amcam da yüksek tansiyondan beyin kanaması geçirdi ve artık eskisi gibi değil. Çocuk gibi oldu. Annenizin durumu da bu muhtemelen depresyon gibi bir durum olduğunu zannetmiyorumEngel durumu yok ikisindede. Buna karar vermekte çok zor geliyor. Tek istedigim annemin ruhen iyileşmesi. Şu an buna ihtiyacımız var sanırım.
Katılıyorum mental duruma göre engelli raporu alabilirlerse ve baba vasilik alırsa evde bakım maaşı bağlatabilirler ve bu para ile bakıcı tutabilirlerEğer kalamıyorsanız, anneniz size gelmiyorsa ve aklınız da kalıyorsa aslında çok fazla seçenek yok. Kardeşiniz, siz ve uygunsa babanız para verip yardımcı tutacaksınız. Babanıza da yazık ev işi mi yapsın, annenize göz kulak mı olsun yoksa hasta anasına mı baksın?
Evet çocuksu tavırları fazlaca, daha önceden psikolojik tedavide görüyordu zaten. O sebeple şu an nörolojik ve psikolojik süreci birbirinden net ayıramıyor doktorlarda. Hem depresyonda hemde beyni eskisi gibi değil artık.Beyine pıhtı atmış hafıza kaybı yaşamış annenizin durumu ruhsal değil mental, Fiziksel bir durum. Çıkıp gezmesi onu sağlıklı yapmıyor. Benim amcam da yüksek tansiyondan beyin kanaması geçirdi ve artık eskisi gibi değil. Çocuk gibi oldu. Annenizin durumu da bu muhtemelen depresyon gibi bir durum olduğunu zannetmiyorum
Maalesef beyin kanaması yüzünden eskisi gibi olamıyordur. Amcam eskiden herşeyi herkesi dert ederdi o yüzden zaten tansiyonu yükseldi de beyin kanaması geçirdi. Şimdi çocuk gibi kimseyi takmıyor günlük yaşıyor bazı şeyleri hatırlamıyor malesefEvet çocuksu tavırları fazlaca, daha önceden psikolojik tedavide görüyordu zaten. O sebeple şu an nörolojik ve psikolojik süreci birbirinden net ayıramıyor doktorlarda. Hem depresyonda hemde beyni eskisi gibi değil artık.
Evet aynı bahsettiğiniz gibiyiz bizde. Çok takardı annem her şeyi,herkesi. Şimdi hem takmıyor ruhsuzlaştı ilaçlardan belkide, hemde hafıza çok gitgelli, kişiliği değişti. Çocuksu tavırları fazlaca.Maalesef beyin kanaması yüzünden eskisi gibi olamıyordur. Amcam eskiden herşeyi herkesi dert ederdi o yüzden zaten tansiyonu yükseldi de beyin kanaması geçirdi. Şimdi çocuk gibi kimseyi takmıyor günlük yaşıyor bazı şeyleri hatırlamıyor malesef
Maddi durumunuz el veriyorsa profesyonel yatılı bakıcı tutun hem babaanne için hem anne için iyi olur babanızın da yükü azalırMerhaba... annem 1 yıldır beyne pıhtı atması sebebiyle ciddi bir hafıza kaybı ve kişilik bozukluğu yaşadı. Aylarca hastanede kaldı. Şimdiyse yataktan hiç çıkmıyor. Evde yemek bile yapmıyor. Aklım hep onda. Kendi hayatıma devam etmeye bile gücüm yok sanki... yanında olsam elimden bir şey gelmiyor... olmasam aklım onda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?