Aklım karışık ????

lovelygirl_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
1.486
605
43
Merhaba kizlar 2 aylik hamileyim . Hamileligim kendimce zor geciyor mide yanmasi,kusma, yaptığım yemegi yiyememe, ayrica çalışıyorum ilk baslarda daha beterdim herseye kusma gibi durumum vardi. Devlet kurumunda calistigim için izin almıştım malum izin bitti. Bu durumlari yasayan var mi ? Veee en onemli sorummm :)) Çevremde ki hamile olan arkadaslar beni acikcasi cok korkutuyor. Kimi sezeryan kimi normal doğum kafam allak bullak oldu. Birde prenses doğum varmis ??? Sizce en mantiklisi hangisi. Acisiz diye sezeryan düşündüm ama bilmiyorum.

ılk 4 ay toplam 12 kılo verdım kusmaktan
1 aydır ıyıyım yıyorum artık
dogum seklın ıcın doktoruna guven
ne sekılde dogurursan dogur tabıkı zor olacak artık :)
allah kolaylık versın
sen akısına bırak bıraz cok dusunme kafaya takma
sezeryan dersın bı bakarsın suyun gelır erken kolay dogum olur
yada normal dersınbı bakarsın acılma olmaz sezeryan olur :)
sartlandırma kendını bebısınle saglıklı gecırecegın guzel gunlerın hayalını kurup sadece saglıklı beslenmeye odaklan

Cok tsk ederim :) ama insan korkmuyor degil ya :) . Esim ve annem sezeryana karsilar

Kusma bulantı vs azalacaktır sabır diyorum.
Doğum hakkında kimseyi dinlemeyin.
Sezeryanin eksilerini bebek ve anne için araştırın. Eğer mecbur kalırsanız yapacak birsey yok ama normal doğum için gebelik kursuna gitmenizi ve kendinizi fiziksel ruhen hazırlanmanizi tavsiye ederim. Normal doğumu destekleyen bir doktor bulmuş olmanızı ve en sağlıklı biçimde yavrunuza kavuşmanizi dilerim.

Cok tsk ederim :) ama insan korkmuyor degil ya :) . Esim ve annem sezeryana karsilar
eger normal dogumun sıkıntılı olacaksa sezeryan gerekıyorsa hem bebegın saglıgı hem senın saglıgın ıcın gereklıyse yapılmalı
ıcın dısın parcalanacak bı zorlu normal dogumdansa doktor sezeryan dıyebılır

sezeryan eskısı gıbı degıl artık kesme dıkme dıkıs bıle yok lazerle acıp gerı yapıstırma ypntemıyle kapatıyorlar
o sızın ıstegınızden ote vucudunuz ve bebegınızle alakalı :)
dedıgım gıbı sezeryan dıye beklerken pıt dıye normal doguverebılır
saglıklı sıhhatlı olsun ınsallah

Hadi bakalimmm hayırlısı )) ben hic prenses doğum yapana rastlamadim onu da merak ettim. Ama nasip bakalım ☺

9 ay kustum ben mahvolmustum hemde ignem vardi gunluk ve haftalik dusuk tehlikesinden dolayi. ben sezeryan istiyodum normalden korktugum icin ama benim minik normal dogdu ve hic zorlanmadim

Canim her vücut farklidir simdiden dusunme bence bunlari
Zaten ilerleyen zamanlarda doktorun senin icin en dogru yontemi sana soyler ne sekilde yapman gerekirse oyle yaparsin hakkinda hayirlisi olsun

Hadi bakalimmm hayırlısı )) ben hic prenses doğum yapana rastlamadim onu da merak ettim. Ama nasip bakalım ☺
Prenses doğum spinal sezeryana deniliyor.Belden iğne oluyorsunuz, göğüsten aşağınız uyuşuyor ve siz bilinciniz açıkken doğum işlemine giriyorsunuz, 5 dakikaya bebek çıkıyor, onun her şeyine o an tanıklık ediyorsunuz, 20 dakikada dikilip odaya çıkıyorsunuz. Sancı yok, ter yok, acı yok ve bilinç açık, uyanma ayılma derdi yok. Fönlü saçla girip , prenses edasıyla çıkıyorsunuz.

Benim kan hastalıklarım sebebiyle normal doğumum yasak o yüzden bu anlattığımı olacağım inşallah.

Ama her seçimin yan etkisi ve riskleri var.
Sağlık sorunum olmasa normal isterdim.

Hakkımızda hayırlısı.

bence sağlık sorunun yoksa normal derim, ben sezeryan olduğuma pişmanım, korktum o an halbuki çok kolay normal doğum yapcaktım
sezeryan doğumda bebek, vajinal kanalda alacağı mikropları alamayacağından bağırsak florası normal olmuyormuş diyorlar bu konuyu araştır istersen...
bi de sezeryan bebekler alerjik oluyormuş benim çocuğumda olmadı ama yiğenim çok alerjik

Kim demiş sezeryan acısız die
Bnde sezeryan istiodum ama akışına braktm
Dogum yaptım normal cktm sezeryan dogm yapan bi kadn vardı çok fena haldeydi çok acı cekiodu bnde tık yok
Normal dogumda biraz sancı cekiosun ama sezeryanda ömür boyu çekiyorsun

Mide yanma kusma olayına yapck hiç bişe yok ben 6 ay çektim yedigimi ckardm 8 kilo verdim hatrlamak bile istemiyorum

İki sezeryan biri genel anastezi diğeri prenses ılkte iyiydi acı yoktu ikinci hersey güzel ama acı çok belim çok ağrıdı Ankaranın en iyi kadın doğum uzmanı yaptı ama ikincisi diğer oğlum için ayağa kalmak zorundayım zor oldu en iyi normal hala acısını hissediyorum sezeryanin

Doğumun şekline doktor karar versin.
Ayrıca 3 ay sonunda şikayetler azalır diye biliyorum ben.

Neden karşılar, o acıyı eşiniz mi çekip doğuruyor?
Tecrübeli biri olarak annenizi anlarım ama bu konuda ahkam kesen erkekleri aklım almıyor.
Sağlıkla doğurun inşallah, ama doktorunuzla konuşup kafanıza yatana karar verin, kimsenin etkilemesine izin vermeyin.

Hayırlısı ile bende atlatirim insallah artik olursa prensen doğum tercih edecegm gibi görünüyor Rabbim yardimcimiz olsun

yeni anne olarak bişiler söylemek istedim ... öncelikle bulantılar olur 4 aya kadar geçer büyük ihtimal geçmeyebilirde sağlıklı bir hamilelikte görülebilen bir durum endişe etme seni rahatlatan şeyler ye kişiden kişiye değişir bazısına yoğurt bazısına leblebi tuzlu kraker iyi gelir deneyerek bul daha yolun başındasın 30 lu haftalarda doğum şekline doktorunla karar verirsin zaten örneğin doğumum beklenen gün gerçekleşti benim o güne kadar normal doğumdu planlanan 9 saat sancıdan sonra sezaryan doğumla bebişim dünyaya geldi o an bebek stres oldu doktor bu yönde karar verdi...

Canim hic strese girme. O an ne gerekiyosa onu olursun. Ben normal normal diye bekledim hep. Beklemeye 36dan basladim cocuk gelmedi biturlu. 37,38,39 :) tam 40.hafta sabah esim ise gidecekken su geldi. Apar topar hastaneye gittik. Ne acilma var ne sanci ne belim agriyo. Hicbirsey yok. Suyun icinde yesillikler vardi(ped koymustum). Bebis kakasini yapmisti. Hemen sezeryana alindim. Doktor spinal onerdi yani prenses dogum. Belden igne yaptilar. 3.dk bebek cikti zaten. Yarim saate odadaydim. 8saat sonra hasta bakici gelip kaldiriyor. O anlik bi aci oluyo tabi. Sadece okadar. Ilk bir haftada aci degil ama dikisler iyilesmeye basladigi icin herhalde bi yanma oluyo. Sakin korkma kafanda kurma. Cok cok kolay gecirdim ben. 15. Gun annem kv gitti. Kendim bakmaya basladim bebisede. Simdi bebik 2 aylik canm.

Ben diyorum acisiz sezeryan. Normalde aci cekilmiyor mu sanki. Hicte omur boyu cekilen bisey yok. Bilmeden konusmayin insanlari da gereksiz korkutmayin sagdan soldan duyduklarinizla.

Cok heycanlandimm :)))) bnde prenses düşünüyorum ☺ maşallah ne gzl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…