Aklım karışık ????

Birde şunu sorcam alttan muayene oldunuz mu hic?

Ben diyorum acisiz sezeryan. Normalde aci cekilmiyor mu sanki. Hicte omur boyu cekilen bisey yok. Bilmeden konusmayin insanlari da gereksiz korkutmayin sagdan soldan duyduklarinizla.
Sizin ağrınız olmaması herkesin ağrısız bir doğum yaptığını göstermez değil mi?
Vücuda,doktora ve hatta dikişte kullanılan ipe bağlı olarak bile ağrı farklılık gösterebilir.
2 çocuk doğurdum sezeryanla.İlk doğumum kabus gibiydi.Dikiş ağrılarım hiç geçmedi 1 ay.
Doğumdan 6 ay sonra bile biri dikiş yerime değdiğinde sancılanıyordum.Hareketlerim kısıtlandı.
İlk doğumumdan 2,5 yıl sonra tekrar hamile kaldım ,başka doktora gittim.Doktor dikiş yerimi görür görmez ilk doğumunuzda iplik alerji yapmış,doğum sırasında buraları temizleyip başka iple dikeriz dedi.Ve ikinci doğumdan 2 gün sonra ne ağrım,nede sancım kalmıştı.Çok rahattım.

Tabi gostermez. Benim tepkim burda akil danisan bi insani gereksiz korkutmayaydi. Omur boyu cekilen aci vs. Oyle birsey yok. Hem sizin 2.de acisiz olmus. Ayrica bende ip falan yok. Hicbirsey yok. Yapistirma

Tabi gostermez. Benim tepkim burda akil danisan bi insani gereksiz korkutmayaydi. Omur boyu cekilen aci vs. Oyle birsey yok. Hem sizin 2.de acisiz olmus. Ayrica bende ip falan yok. Hicbirsey yok. Yapistirma
Mesela alerjik bir bünyeniz olsa o yapıştırma da çok daha fena yapabilirdi,bana da ilk doktorum hiç iz kalmasın diye estetik ip kullanmış,eridi o ip zamanla,dikiş aldırmamıştım,ikinci doğumda normal iple dikiş attılar bünyem alerjik diye..
Dediğim gibi bu konularda genelleme yapmamak lazım.Ben acıyı da yaşadım,acısız olanıda ,belli olmuyor malesef.

Evet ameliyat sonucta. Doktoru iyi arastirmak gerekir ve ameliyata girerken bir suru soru soruyorlar. Alerji olup olmadigi hangi ilaclarin kullanildigi vs

Canım kimisinde 2 ay, kimisinde 9 ay. Kimisinde hiç olmuyor bu kusmalar. Bünye ile alakalı.
Bana da soruyorlar normali mi sezeryanmı diye. Ben bir rahatsızlık veya yolunda gitmeyen birşey olmadıkça sezeryana karşısıyım. Bir de herkes doğum hikayesini anlatmaya çalışıyor hemen kesiyorum sözlerini. Kesinlikle dinlemek istemiyorum diye tembihliyorum.
Sezeryan acılı acısız muhabbeti olmuş. Bu tamamiyle şans işi bence. Bir de vücudunla alakalı. Doktorun da etkisi var bence ama daha çok senin bünyenle alakalı.
Alttan muayene olmaktan korkma. Sağlık bu sonuçta. Ben de düşük tehlikesi atlattığım için doktor detaylı kontrol etmek zorunda kaldı. Doktorum erkek olmasına rağmen hiç çekinmedim açıkçası. Sağlık bu sonuçta.
Yakın arkadaşımın doğumu çok kolay olmuştu, o çok hareketli bir bayandı. Ben de şimdi hamileler için uygun spora başlayacağım ve yürüyüşe. Genel gözlemim, hareketli kadınların daha kolay doğum yaptığı yönünde.. Etrafımdaki insanlar böyle oldu..
Sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah

doğum konusunda, benim çevremdeki insanlar mı öyle yoksa herkesin etrafında var mı bu tipler bilmiyorum korkulu hikaye anlatmaya bayılırlardı, sezeryan olan da normal doğum yapan da , şöyle ağrı böyle sancı şu kadar dikiş.. ben kimseyi dinlemedim, hep güzel doğum hikayelerini okudum. doğum şeklini düşünmek için erken, son anda belli oluyor nasıl doğum olacağı. benim doktorum doğuma kadar çatı muayenesi bile yapmamıştı, herşey doğum sırasında belli olur demişti. ben çok mutluyum ki normal doğum yaptım, ama doktor sezeryan deseydi normal doğurcam diye tutturmazdım.
bu arada çatı muayenesi ile ilgili efsaneler de duymuştum korku dolu, ancak muayene olduktan sonra merak ettim, çatı muayenesini acı verici olarak tanımlayanlar çocuğu nasıl yapmışlar acaba

Yapistirma mi? Dikiş izi falan yok galiba ?

Aynen yaaa. Normalde doğumdan hiç korkmuyordum başladılar şöyle oldu böyle oldu. Sonra baktım öyle olmayacak hepsine tepki vermeye başladım. şimdi birisi "ben hamileyken" diye başlayan bir doğum hikayesi cümlesi kursa hemen konuyu kapattırıyorum.
Kötü birşey varsa da anlatmazsın zaten hamile bir kadına normalde. Nasıl bir zihniyet anlamıyorum gerçekten..

Ben diyorum acisiz sezeryan. Normalde aci cekilmiyor mu sanki. Hicte omur boyu cekilen bisey yok. Bilmeden konusmayin insanlari da gereksiz korkutmayin sagdan soldan duyduklarinizla.
Sen çok biliyorsun kac kez doğum yaptın
Sizemi kaldı sana neoluyor herkez dusuncesini yazar başkalarının msjlarina atlama

Bende spinal oldum
Normal doğuma cok hazırlamıştım olmayınca ona yakın olsun istedim prenses doğum bumuymuş :)
Sezeryan olacaklara tavsiyem cok güzel bi duygu yavruna ilk dokunan olmak

Canim bizde 3aylik olduk :) bende cok kotu gecirdim ama bu hafta hepsi bitti. Dogum olarakta annemde ebe oldugu icin ondan bilgi aldim prenses dogum dusunuyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…