- 26 Temmuz 2015
- 1.486
- 605
- 43
- Konu Sahibi lovelygirl_
-
Siz sezeryanmi oldunuZBen diyorum acisiz sezeryan. Normalde aci cekilmiyor mu sanki. Hicte omur boyu cekilen bisey yok. Bilmeden konusmayin insanlari da gereksiz korkutmayin sagdan soldan duyduklarinizla.
Birde şunu sorcam alttan muayene oldunuz mu hic?Canim hic strese girme. O an ne gerekiyosa onu olursun. Ben normal normal diye bekledim hep. Beklemeye 36dan basladimcocuk gelmedi biturlu. 37,38,39 :) tam 40.hafta sabah esim ise gidecekken su geldi. Apar topar hastaneye gittik. Ne acilma var ne sanci ne belim agriyo. Hicbirsey yok. Suyun icinde yesillikler vardi(ped koymustum). Bebis kakasini yapmisti. Hemen sezeryana alindim. Doktor spinal onerdi yani prenses dogum. Belden igne yaptilar. 3.dk bebek cikti zaten. Yarim saate odadaydim. 8saat sonra hasta bakici gelip kaldiriyor. O anlik bi aci oluyo tabi. Sadece okadar. Ilk bir haftada aci degil ama dikisler iyilesmeye basladigi icin herhalde bi yanma oluyo. Sakin korkma kafanda kurma. Cok cok kolay gecirdim ben. 15. Gun annem kv gitti. Kendim bakmaya basladim bebisede. Simdi bebik 2 aylik canm.
Oldum canim 37.haftada catiya bakildi. Birde su geldiginde acilmaya bakti.Birde şunu sorcam alttan muayene oldunuz mu hic?
EvetSiz sezeryanmi oldunuZ
Sizin ağrınız olmaması herkesin ağrısız bir doğum yaptığını göstermez değil mi?Ben diyorum acisiz sezeryan. Normalde aci cekilmiyor mu sanki. Hicte omur boyu cekilen bisey yok. Bilmeden konusmayin insanlari da gereksiz korkutmayin sagdan soldan duyduklarinizla.
Tabi gostermez. Benim tepkim burda akil danisan bi insani gereksiz korkutmayaydi. Omur boyu cekilen aci vs. Oyle birsey yok. Hem sizin 2.de acisiz olmus. Ayrica bende ip falan yok. Hicbirsey yok. YapistirmaSizin ağrınız olmaması herkesin ağrısız bir doğum yaptığını göstermez değil mi?
Vücuda,doktora ve hatta dikişte kullanılan ipe bağlı olarak bile ağrı farklılık gösterebilir.
2 çocuk doğurdum sezeryanla.İlk doğumum kabus gibiydi.Dikiş ağrılarım hiç geçmedi 1 ay.
Doğumdan 6 ay sonra bile biri dikiş yerime değdiğinde sancılanıyordum.Hareketlerim kısıtlandı.
İlk doğumumdan 2,5 yıl sonra tekrar hamile kaldım ,başka doktora gittim.Doktor dikiş yerimi görür görmez ilk doğumunuzda iplik alerji yapmış,doğum sırasında buraları temizleyip başka iple dikeriz dedi.Ve ikinci doğumdan 2 gün sonra ne ağrım,nede sancım kalmıştı.Çok rahattım.
Mesela alerjik bir bünyeniz olsa o yapıştırma da çok daha fena yapabilirdi,bana da ilk doktorum hiç iz kalmasın diye estetik ip kullanmış,eridi o ip zamanla,dikiş aldırmamıştım,ikinci doğumda normal iple dikiş attılar bünyem alerjik diye..Tabi gostermez. Benim tepkim burda akil danisan bi insani gereksiz korkutmayaydi. Omur boyu cekilen aci vs. Oyle birsey yok. Hem sizin 2.de acisiz olmus. Ayrica bende ip falan yok. Hicbirsey yok. Yapistirma
Evet ameliyat sonucta. Doktoru iyi arastirmak gerekir ve ameliyata girerken bir suru soru soruyorlar. Alerji olup olmadigi hangi ilaclarin kullanildigi vsMesela alerjik bir bünyeniz olsa o yapıştırma da çok daha fena yapabilirdi,bana da ilk doktorum hiç iz kalmasın diye estetik ip kullanmış,eridi o ip zamanla,dikiş aldırmamıştım,ikinci doğumda normal iple dikiş attılar bünyem alerjik diye..
Dediğim gibi bu konularda genelleme yapmamak lazım.Ben acıyı da yaşadım,acısız olanıda ,belli olmuyor malesef.
doğum konusunda, benim çevremdeki insanlar mı öyle yoksa herkesin etrafında var mı bu tipler bilmiyorum korkulu hikaye anlatmaya bayılırlardı, sezeryan olan da normal doğum yapan da , şöyle ağrı böyle sancı şu kadar dikiş.. ben kimseyi dinlemedim, hep güzel doğum hikayelerini okudum. doğum şeklini düşünmek için erken, son anda belli oluyor nasıl doğum olacağı. benim doktorum doğuma kadar çatı muayenesi bile yapmamıştı, herşey doğum sırasında belli olur demişti. ben çok mutluyum ki normal doğum yaptım, ama doktor sezeryan deseydi normal doğurcam diye tutturmazdım.Merhaba kizlar 2 aylik hamileyim . Hamileligim kendimce zor geciyor mide yanmasi,kusma, yaptığım yemegi yiyememe, ayrica çalışıyorumilk baslarda daha beterdim herseye kusma gibi durumum vardi. Devlet kurumunda calistigim için izin almıştım malum izin bitti. Bu durumlari yasayan var mi ? Veee en onemli sorummm :)) Çevremde ki hamile olan arkadaslar beni acikcasi cok korkutuyor. Kimi sezeryan kimi normal doğum kafam allak bullak oldu. Birde prenses doğum varmis ??? Sizce en mantiklisi hangisi. Acisiz diye sezeryan düşündüm ama bilmiyorum.
Yapistirma mi? Dikiş izi falan yok galiba ?Tabi gostermez. Benim tepkim burda akil danisan bi insani gereksiz korkutmayaydi. Omur boyu cekilen aci vs. Oyle birsey yok. Hem sizin 2.de acisiz olmus. Ayrica bende ip falan yok. Hicbirsey yok. Yapistirma
doğum konusunda, benim çevremdeki insanlar mı öyle yoksa herkesin etrafında var mı bu tipler bilmiyorum korkulu hikaye anlatmaya bayılırlardı, sezeryan olan da normal doğum yapan da , şöyle ağrı böyle sancı şu kadar dikiş.. ben kimseyi dinlemedim, hep güzel doğum hikayelerini okudum. doğum şeklini düşünmek için erken, son anda belli oluyor nasıl doğum olacağı. benim doktorum doğuma kadar çatı muayenesi bile yapmamıştı, herşey doğum sırasında belli olur demişti. ben çok mutluyum ki normal doğum yaptım, ama doktor sezeryan deseydi normal doğurcam diye tutturmazdım.
bu arada çatı muayenesi ile ilgili efsaneler de duymuştum korku dolu, ancak muayene olduktan sonra merak ettim, çatı muayenesini acı verici olarak tanımlayanlar çocuğu nasıl yapmışlar acaba
Sen çok biliyorsun kac kez doğum yaptınBen diyorum acisiz sezeryan. Normalde aci cekilmiyor mu sanki. Hicte omur boyu cekilen bisey yok. Bilmeden konusmayin insanlari da gereksiz korkutmayin sagdan soldan duyduklarinizla.
Prenses doğum spinal sezeryana deniliyor.Belden iğne oluyorsunuz, göğüsten aşağınız uyuşuyor ve siz bilinciniz açıkken doğum işlemine giriyorsunuz, 5 dakikaya bebek çıkıyor, onun her şeyine o an tanıklık ediyorsunuz, 20 dakikada dikilip odaya çıkıyorsunuz. Sancı yok, ter yok, acı yok ve bilinç açık, uyanma ayılma derdi yok. Fönlü saçla girip , prenses edasıyla çıkıyorsunuz.
Benim kan hastalıklarım sebebiyle normal doğumum yasak o yüzden bu anlattığımı olacağım inşallah.
Ama her seçimin yan etkisi ve riskleri var.
Sağlık sorunum olmasa normal isterdim.
Hakkımızda hayırlısı.
Sen çok biliyorsun kac kez doğum yaptın
Sizemi kaldı sana neoluyor herkez dusuncesini yazar başkalarının msjlarina atlama
Canm cok az bi iz var. oda gecicekmisYapistirma mi? Dikiş izi falan yok galiba ?
Himmmm☺Canm cok az bi iz var. oda gecicekmis
Canim bizde 3aylik olduk :) bende cok kotu gecirdim ama bu hafta hepsi bitti. Dogum olarakta annemde ebe oldugu icin ondan bilgi aldim prenses dogum dusunuyorum :)Merhaba kizlar 2 aylik hamileyim . Hamileligim kendimce zor geciyor mide yanmasi,kusma, yaptığım yemegi yiyememe, ayrica çalışıyorumilk baslarda daha beterdim herseye kusma gibi durumum vardi. Devlet kurumunda calistigim için izin almıştım malum izin bitti. Bu durumlari yasayan var mi ? Veee en onemli sorummm :)) Çevremde ki hamile olan arkadaslar beni acikcasi cok korkutuyor. Kimi sezeryan kimi normal doğum kafam allak bullak oldu. Birde prenses doğum varmis ??? Sizce en mantiklisi hangisi. Acisiz diye sezeryan düşündüm ama bilmiyorum.
Canimmm seninle iletisime gecmk isterimmCanim bizde 3aylik olduk :) bende cok kotu gecirdim ama bu hafta hepsi bitti. Dogum olarakta annemde ebe oldugu icin ondan bilgi aldim prenses dogum dusunuyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?