Aklimdan cikmayan soru

Sizin bu israriniz neden?

Ben dersaneye giderken yan sınıfta bi çocuktan hoşlanıyordum ama böyle teneffüste görünce yüreğim ağzıma geliyor şuan düşünüyorum da o çocuğun babası size kahve içmeye geliyoruz dese ben önünü arkasını düşünmeden toplar bohçamı o günün akşamından ona kaçardım hahaha siz yorulmayın dolar olmuş 8,60 hiç masraf yapmayın diye saçmalar evin baş köşesine otururdum, sizde de devreler yanmış sanırsam neyse ki hala kendi evinizdesiniz bu da bi başarı

Avrupa’yı bilmiyorum da modern Türkiye’de bu işler böyle olmuyor. Okulumuzu bitirip hayatımızı yaşayıp ailesi bizi beğenen değil, kendimize hayat arkadaşı gördüğümüz sevdiğimiz adamla evleniyoruz.

Yeni nesil okuyor topluma adapte oluyor derken ne diye 50 yıl öncesinin köyünüzün adetlerini hem de kadını bu kadar pasif ve geri planda tutan adetlerini yaşamaya çalışıyorsunuz?

Oğlan 100 kere daha engellese yeridir karşısında koca meraklısı biri var

Ailesı soylemıs .Kızda begenıomuş .Kırmasakmı insanları .

çocuğun verdiği bir ümit yok ki konu sahibinin kırılacak durumu olsun.
aylar evvel ekleme talebi göndermiş, onu dahi kabul etmemiş çocuk.
sonra ısrarla çocukla konuşmaya çalışmış, o da gayet net olmayacağını belirtmiş.
sanki oyalamış gibi "kırıldım" diye sızlanmasının çok anlamlı bir yanı yok. basbayağı kendi kendine gelin güvey olmuş işte.

ha kırılacak biri varsa da bu çocuklarının hayatını düşünmeden kendi kendilerine gündem yaratan ana babada. muhtemelen yeter ki bildiğimiz bir kızla evlensin diye bu topa girdiler. ayıpsa ayıp onlarda.

güzel kardeşim ne yazık ki çocuğun anne babasının düşüncesizliği seni de biraz hayallere kaptırmış.
muhtemelen sen zaten uzaktan beğenip takip ettiğinden bu olay üzerine sandın ki duyguların karşılıklı.
oysa ki hele bu devirde ve sizin yaşlarınızda gençler zaten beğenilerini birbirilerine çok rahat açıklayabiliyorlar.
bence o ana baba ayıp etmiş.
ha belki akıllarındaki kişi oğulları değil bir yeğenleri falandı onu da bilemeyiz ama sen sen ol bir daha böyle bir durum yaşarsan hemen ileri atılma.
çok genel konuşulan şeyleri kendi duygularına göre yorumlamadan önce asıl niyet nedir, karşındaki insanlar ne anlatacaklar detaylıca onları dinle.

Ilk takip istegi gönderdigimde zaten geri cektim, yani görup görmedigini bilmiyorum yani ben ekleme talebini geri aldim. Babasinin bir baska kisiyi kastedip, veya sadece bir kahve icmeye gelmeyi istemesinin söz konusu oldugunu dusunmuyorum cunku oglanin özelliklerinden bahsedip benim böyle bir oglum var diyip size gelelim diye böyle bir teklifte bulundu. Takip istegimi gördu sandim ve benim de yazmamin sebebi geri kafali oldugum icin degil hem zaten gönlum vardi böyle bir istekte bulunmalarinin bir karsilik oldugunu dusuncesinden yola ciktim... hemen gelmelerini isteseydim zaten beklerdim ama mesaj atmam bir nevi bir saniye önce biz tanisalim sonra zaten ciddi olursa ailecek tanisiriz dusuncesiydi. Ondan habersiz babama gelip ciddi bir teklifte bulunmasi benim sucum degildi ama malesef inanmak benim sucumdu. Hata benim o kadar ve bana guzel bir ders oldu. Kirildigimi söyledigim konu sadece buydu oglani suclamiyorum zaten onunla bir alakasi yok cunku haberi bile yokmus. Hoslanmasaydim kucumsenen köyun adetleriyle zaten yola cikmazdim. Köylu insanlarin adetleri sadece bir sebep oldu

Bence birkaç ihtimal var:
1-) Oğlanın sevdiği biri var ama şu aşamada ailesine söyleyecek ciddiyette değiller,
2-) Oğlan gerçekten nişanlı ya da buna niyetli ama aile kızı istemiyor akılları sıra oğullarına başkasını tanıştırıp kızdan ayırmak istiyor,
3-) Oğlan hayatına birini almak istemediği için böyle söylüyor olabilir…

yaşın kaç senin?
avrupada yaşayan kızlar daha mı aşamıyor kendini diye düşünüyorum yazdıklarını okudukça..
yani sınırsız bir coğrafyada sınırlı adetlerin arasına sıkışmış hissiyatı verdin bana kusura bakma.

Haklisiniz hepiniz ne diyebilirim ki, ailecek haberlerinin oldugunu sanip onun da dahil isteginin oldugunu sandim. Yani kestiremedim ondan habersiz böyle birseyin söz konusu olabilecegini
Bu dedikleriniz olsaydı siz değil o ulaşırdı size. Daha ortada fol yok yumurta yokken niye bu kadar ısrarcı oldunuz? Anası beğenmiş sizi, babası ziyarete geleceğiz demiş. Ee daha ne, neyin sabırsızlığıdır bu, bekleyemediniz mi?

Ayrıca ne yazdınız çocuğa da anında engeli bastı çok merak ettim.

Biraz hızlı davranmışsın bıraksaydın o seni ekleseydi bari.. Sanki babasının teklifine direk atlamış gibi olmuş.. Neyse sen de naif bi kızcağıza benziyorsun, canını sıkma kısmet değilmiş. Bir de şunu anlayamıyorum Avrupada yaşayıp da nasıl bu kadar adetlere geleneklere falan bağlı kalabiliyorsunuz? Orada görücü usulu mu işliyor bu olaylar?

Ihtimaller cok ama onun dedigine inanmak istiyorum, nisanliyim dediyse öyledir bence. Yine babasina nasil inandiysam ona da öyle inanacagim. Genc bir yetiskinim, kendimle yuzlesmem lazim anladim ki kucuklugumden beri degismemis yapim yine saf. Görucu usuluyle tanismak istemedigim icin yazdim zaten. Ama israrci degildim birinci mesajim ailelerden önce tanismak icindi bunu istedigimi belirttim ve engellendim, ikinci mesajim da engellendigimi anlayamadigim icin yazdim (burda nisanli oldugunu ögrendim, ondan ögrenmis olmam iyi oldu) ve engelledim. Bir daha hic yazmadim hicbir sekilde iletisime gecmedim ögrendikten sonra. Ama yazmak hataydi bunu anlamis oldum, bir taraftan da gercekleri ögrenmis olmam da bir nevi pisman etmiyor beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…