• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklımın durduğu yerdeyim.

14 yaşında sigara içmek mi:1shok:
gece dışarı çıkmak mı:1shok:
biz o yaşta bırak asiliği çıtımızı çıkartamazxdık...
Annemiz ilahtı bizim için...
Evcilik oynardık o yaşta...
Ne oluyor bu gençliğe bilmiyorum vallahi lerde çocuk doğurmaktan korkar oldum :çok üzgünüm:

evet haklisin beni su an zit aldi annemi cok sever kizim annem konustu kizkardeslerim konustu dedigi tek sey kizimin benim özgürlügümü versin hayatima karismasin bunlari yapsin baska birsey istemiyorum diyor kizim.

Babasi basinda olsa böyle konusmazdi kanimca....Baba korkusu cok daha farkli...

Siddet anlaminda demiyorum tabiki fakat benim gördügüm kadariyla cocuklar kiz olsun erkek olsun Babadan daima daha fazla cekinir...:delphin:

Yurtdisinda büyümüs biri olarak sunu söylemeden gecemedim....Cocuklarinizin arkadaslarina cok dikkat edin...alman cocuklarinla fazla hasir nesir olmalarina izin vermeyin...cünkü bir zaman sonra cocugnuz aynen onlarin düsünce tarzi ve yasam tarzi gibi yetismek istiyor....:kahve:

Ayip....Günah...Vicdan denilen kavramlari unutuyor malesef...:çok üzgünüm:

bu yaşlardaki çocuklar arkadaşlarını asla satmaz.o arkadaş ne kadar kötü olursa olsun ,ne kadar olumsuz özelliklerini gösteririseniz gösterin ,fayda etmez.kendi ,o kişinin olumsuz yanlarını görmeli..birde çevresini değiştirmeye çalışın..başka arkadaşlar edinmesini sağlayın..birlikte birşeyler yapmaya çalışın..

tsk ederim arkadasim kizin annesiyle konustum "bana yardimci olun bir süre kiziniz kizimi cagirmasin gittigi yere en azindan derslerini düzeltene kadar"kadinin bana dedigi ben kizima sunla konusamassin bunla görüsemessin diyemem siz kendi kiziniza söyleyin diyor kizina güveniyormus kizi yanlis yapmazmis ama ben onlari haftalarca izledim kiz hic hos olmayan tavirlari vardi,ama izima anlatamiyorum.

ablacım şuanda neyaparsanız yapın kızınızın kafasına bişey sokamazsınız taaki o arkadaşından bi darbe alana kadar ama ozaman canı çok yanacak..
benim direk aklıma sizden intikam alıyor gibime geldi..
bende ayrı anne ve babanın çocuğuyum ve babamla bende görüşmek pek istemem bende bi ara bunların acısını annemden çıkarmaya kalkmıştım ordan biliyorum şuanda bütün herşeyi o kız olmuş ALLAH yardımcınız olsun çok dikkatli davranın bide yurt dışındasınız umarım bir an önce düzelir...

Ergenlik... En sarsıntılı dönem aile ve ergen açısından...

Bu dönemi iyi atlatması ve sağlıklı bir ruha sahip olması için desteğinizi hiç eksik etmeyin kızınızdan...
Bu dönemde sizin yaptıramadığınızı en yakın arkadaşı yaptırır,
Sizin sözünüze "yapmıcam" diye karşılık verir, arkadaşı aynısını söylerse "tabiki olur " der...
Siz "onu hiç anlamıyorsunuzdur" bu dönemde , onu en iyi "arkadaşları anlıyordur.."
Bilgilerimi paylaşmak istedim...Eğitim fakültesi mezunuyum ve ayrıca o dönemleri yaşadım...

Çözümüne gelince ;
Benim aklıma daha farklı bir şey geldi;
Arkadaşından vazgeçmeyecek bu bence kesin... Ta ki -çok afedersiniz ama- kazık yiyene dek!
Öyleyse siz arkadaşıyla samimi olup da onu karşınıza almasanız...Arkadaşıyla önce bir görüşün bence kızınızdan habersiz, baş başa.. Ona " babasıyla ayrı olduğunuz için evladınızı tek yetiştirmekte olduğunuzu , onunla sorun yaşadığınızı , onun kendisine çok değer verdiğini, onun kızınıza örnek olduğunu ..." söyleseniz ... Bu konuşmada içinizi dökerek sıcaklık kurmak şart , bir tehdit veya kızma olmadan... Sigara başta olmak üzere, pek çok konuyu konuşsanız... Dersleri ve gelecekleri hakkında...
Bence arkadaşının takdirini ve sıcaklığını yakalayın, evinizde onların güzel vakit geçirmeleri için ortam sunun... Dışarda gezeceklerine evi tercih edecek duruma getirin...
Anne olmak zor, fedakarlık gerektiriyor, çaba gerektiriyor...
Ama inanın bunu yapan anneler de sonunda karşılığını görüyor....
Sorununuzu düzeltmeniz dileğiylea.s.

Anladığım kadarıyla siz de kızınızın arkadaşına karşı önyargılı davranıyosunuz. Annesinin kızına güvendiğini söylemişsiniz demek ki bu anne kız iyi anlaşıyorlar arkadaş gibiler. Kızınız da bu ilişkiyi kıskanıp size tavır alıyor olabilir. Kızınız etkinliklere arkadaşı olursa katılacağına söylemiş, bunu neden kabul etmediğinizi anlamadım. Bu sizin için bir fırsat, hem kızınızla birlikte zaman geçirecek, hem de o kızı tanımış olacaksınız. Böyle devam ederse aranızdaki uçurum büyüyecek, bence o kızı da daha iyi tanımalı, aralarındaki arkadaşlığı da iyice anlamalısınız. Kızınızla nasıl olursa olsun arkadaş olmaya bakın.

Anladığım kadarıyla siz de kızınızın arkadaşına karşı önyargılı davranıyosunuz. Annesinin kızına güvendiğini söylemişsiniz demek ki bu anne kız iyi anlaşıyorlar arkadaş gibiler. Kızınız da bu ilişkiyi kıskanıp size tavır alıyor olabilir. Kızınız etkinliklere arkadaşı olursa katılacağına söylemiş, bunu neden kabul etmediğinizi anlamadım. Bu sizin için bir fırsat, hem kızınızla birlikte zaman geçirecek, hem de o kızı tanımış olacaksınız. Böyle devam ederse aranızdaki uçurum büyüyecek, bence o kızı da daha iyi tanımalı, aralarındaki arkadaşlığı da iyice anlamalısınız. Kızınızla nasıl olursa olsun arkadaş olmaya bakın.

tsk ederim arkadasim etkinliklere arkadasiyla beraber katilmasina izin vermememin sebebi,kizimla havuza gitmek istedik fakat kizim benimle degilde kiz kardesi ve o kizla gitmek istedi peki dedim ben sizi birakayim 2 saat sonra alayim tamam dediler benim isim daha erken bitti ve gittim kapida beklemeye baktim gecikiyorlar dedim iceri gireyim cagirayim bide baktimki bir kactane erkek arkadaslari var onlari gitmesini istemedigim bir genclik kulubünde görmüstüm benimle alay eder gibi onlari cagirmislar bu olay 2 3 defa yasandi ben daha nasil izin vereyim ikisinin bir arada olmasina eninde sonunda yapacaklar yine aynisini.

ablacım şuanda neyaparsanız yapın kızınızın kafasına bişey sokamazsınız taaki o arkadaşından bi darbe alana kadar ama ozaman canı çok yanacak..
benim direk aklıma sizden intikam alıyor gibime geldi..
bende ayrı anne ve babanın çocuğuyum ve babamla bende görüşmek pek istemem bende bi ara bunların acısını annemden çıkarmaya kalkmıştım ordan biliyorum şuanda bütün herşeyi o kız olmuş ALLAH yardımcınız olsun çok dikkatli davranın bide yurt dışındasınız umarım bir an önce düzelir...

güzelim sende ayni seyleri yasadiysan bir genc kiz olarak bana nasil davranmam hakkinda bilgi verirmisin mesela bu kizin kendisi icin yanlis arkadas oldugunu anlatabilmem icin??

Bence kız arkadaşıyla ilgili yorum yapmayın siz olumsuz yorum yaptıkça sizden uzaklaşır. ergen psikolojisi:( tam tersi kız arkadşı da gelsin size beraber oturun muhabbet edin arkadasına yakın davranın. Kız arkadasıyla ilişkisini kesmesini söylemeyin. İlerde zaten yanlış yaptığını görecek ama kontrolüde elinizden bırakmayın. en azından nerede oldugunu bilin. Baba olsaydı evde zaten geç saatlerde gelemezdi. Bence bir an önceiyi bir psikologa gidin sorununuzu anlatın ve beraber çözüm bulun bu çok daha sağlıklı. Eger maddi olarak karsılayamam derseniz ustune gitmeyin. sigara olayına gelince içme diye de baskı yapmayın. Siz baskı yaptıkça daha çok uzaklaşır sizden arkadas olmaya bakın. Sizi düşman gibi görüyor. biraz kendi haline bırakın. Ona güvendiğinizi hissettirin ona çocuk gibi degilde aklı basında genç bir kız gibi davranın. zamanla bunu hissedince yakınlasırsınız size biraz daha düşkün olur o aşamaya gelince zaten kontrolü elinize almış olursunuz.

Pardon o zaman, ben arkadaşıın da sizinle geleceğini, birlikte gideceğinizi sanmıştım.
O zaman yine uğraşıp beraber vakit geçirmeye çalışacaksınız. Biliyorum bir anne için çok zor ama gerekirse erkek arkadaşları hakkında da konuşun . En azından bilginiz olsun, müdahale edebilin. Siz karşısında olmayın. Eminim bu geçici bir süreç ama zarar görmemesi için en azından neler yaptığını bilin, size yalan söylemesin. Çok zor bir durum, bu yaşlar çok zor, Allah yardımcınız olsun.

Oncelikle Allah kolaylik versin ablacigim, çok ama çok uzuldum...dualarim seninle inan candan isterim ki kizin o kotu huylarindan kurtulsun ve eski haline donsun.
Sunu bilmiyor ki 14 yasinda olan bir kiz için yeterince serbest bence. ah keske bunun kiymetini bilse ama nerde...almis aklini bir sibele gidiyor..zaten annesiyle konusmussun nasil bir ailenin çocugu oldu belli olmus.
Ablacigim..., tasinma imkanin varmi ?
Arkadasini kotulemeden, huyundan, suyudan gitmeye çalisacaksin
Surekli konusarak ona guvenin çok onemli oldugunu, ama guveninin sarsildigini anlatabilirsin, ornekler vererek mesela...
Ablacim..çok zor, anliyorum ben senide, inan bana, ilerde o kadar çok pisman olacak ki bunlari sana yasattigi için...ah keske yapmasada pisman olmasa...
peki o kizi evine çagirsan ? kizinla beraber konusmayi denesen ??
Allah yardimcin olsun...çocuk yetistirmek resmen iskence oldu Allahim herkese hayirli evlatlar nasip eylesin
guçlu ol, sabirli ol ablacim...

örnek gösterdigim cok kisi var hayatim ama ben o degilim diyor daha simdi yine tartistik ben güzel sakin konusurken o birden bagirmaya basladi "lanet olsun senin gibi anneye öl geber cik hayatimdan"diyerek bagirip odasina cikti

örnek gösterdigim cok kisi var hayatim ama ben o degilim diyor daha simdi yine tartistik ben güzel sakin konusurken o birden bagirmaya basladi "lanet olsun senin gibi anneye öl geber cik hayatimdan"diyerek bagirip odasina cikti

offff çok ama çok ağır olmuş..eminim bi anlık sinirden öle dedi lütfen üzülmeyin:teselli:
veeee sakın ama sakın kimseyi örnek göstermeyin çünkü oda sizi örnek gösterebilir sakın kimseyle kıyaslamayın daha çok size karşı gardını alır size çok büyük bi kızgınlığı var belli daha yumuşak davranmaya çalışın onu eşiniz gibi düşünün ve kendinize bağlamın bi yollarını bulun birlikte birşeyler paylaşın umarım bi sonuç çıkar...

Sizin idol gösterdiğiniz değil,kızınızın idol olarak gördüğü kişi vardır.
Tabii anne,baba ayrı olduğu için de bu gibi zıtlıklar yapar gençler.
Anlaşılamadığını neden gösterir............................................

yaptıklarının nedenini anlar gibi konuşun yani eminim her yolu denemişsinizdir ama kızı gördünüz mi

bilmiyorum mesala o kızla konuşmasını yasaklamak yerine o kızla tanışın hem yakından takip etme

imkanınız olur evde görüşmelerini sağlayın bakalım aralaroındaki diyaloglar nasıl kızınıza nasıl örnek

oluo kötü örnek olduğu kesin de yani ne bileyim kızınıza kendisi gibi yapması gerektiğini mi aşılıyo

mesala ebazı gençlerde oluyo tabiri caizse süt çocuğu filan diyorlar ya öle tepkilerle bilinçaltına mı

giryolar acaba..

bak sana örnek vereyım
benım aslında babam ızın vermeyen degıldır annemdır ızın vermeyen
babama da ızın verme sakın olmaz kızım de dedırtır

annem hep ıslerı cevırır şöyle ki :
benle cok samımıdır,
kızım benım blıyosun dostum arkadasım yok ondan senle payalsıom deyıp bı ıkı sey paylasır sonra benden de sır alır akıl danısır ben de her seyımı anlatırım bul bul gıbı
sonra anlatınca o akıl verır kanıma gırer o kötu arkadasın bak kuyunu kazıyor der kız arkadaslarımla ayırır aramı acar onların yanlıslarını bana kankımmıs gıbı gosterır ve kendım kızı sevmememı ayrılammı saglar
zekı bır kadındır kendısı ıstedıgını bu yolla yaptırır.

sen de kankı ol öncelıkle anlattıklarını dınle sıgara ıctık anne öpustuk cocukla bıle dese nee opustun mu guzel mıydı ne yaptın kac defa
ah annem opme ama dersın,
akıllı davran yani sana dıycegım
bak ben kac yasındayım annemın parmagından cıkamadım daha elınde cevırır oynatır bızı. sen de oyle ol yoksa genclık sıgınma mıgınma ne bunlar orada basına geleceklerı anlatben senı bunlar ıcın mı dogurdum bana dost olasın dıye dogurdum kızım de dost yap onu kendıne hatta sureklı şöyle de
ah herkes anne kız ılıskısındedır bız dost olduk tepeme cıktın ıyı mı yaptım bılmıom de :)

yap bunu zekı olan kazanır .

Back
X