- 15 Mayıs 2012
- 3.095
- 2.708
- 83
- 35
Kendime cok kizdim.Dusundum tasindim orada 301 kisi hayatini kaybetmis, 301 kisi demek 301 hane demek... Bense gelmis burada siyasetle ugrasiyorum.Halbuki konusmam gereken,konusulmasi gereken o 301 kisi idi .Bilemiyorum cok utandim kendimden.Orada ne olmus ben neyle ugrasiyorum.Bence herkez kendini sorgulasin bizim bu yaptigimiz yanlis!!Su an konusulmasi gereken;ulkemizde neden boyle olaylar oluyor,sorumlulari kim? VE ONLARIN CEZALANDIRILMASI....
Sirket kusursuz mewzuat kusursuz peki kusur kimde cildirmamak elde degil. Birlik olup ele ele verelim sorumlularin cezasini cekmesini saglayalim unutmayalim unutturmayalim. Onerin varsa soyle ne yapalim.
Benim vicdanim ile sorunum yok ama sizin vicdaninizi susturmak ivin birilerine suc attiginiz gayet ortada hem yazimi alintilamak zorunda da degilsiniz ki ben inanmiyorum sadece böyle birşey olacagina mantigim aklim vicdanim almiyor. Biraz daha gercekci nantikli seyler soyleyin saygi duyayim...
Hayvancılıkla geçinen güzel ülkem. Et fiyatları tavan yapmış. Dışarıdan hayvan ithal ediyoruz. Tarımdaki iş gücü dibe vurdu. İzmirdeyseniz bilirsiniz. Mandalinalar kırılıyordu. Yollardan toplayıp yedik. Çiftçiler adam tutup toplatmaya tenezzül etmiyor, ddeğmiyor çünkü. Köylerde kimse kalmadı. Kente nüfus iyice arttı. 2001 kriziyle başlayana bu dalga Erdoğan hükümeti boyunca devam etti. Siz Ecevit döneminde İzmir'e kaçtınız da, köye dönebilecek kıvama geldiniz mi? Elbette kocaman bir hayır. Bu böyle nereye kadar devam edecek. Yakında köy diye bir şey kalmayacak.
Eskiyle kıyaslamanın bir manası yok. Her gelen bu ülkeyi biraz daha b.k etti. Kimse burda Erdoğan kötü ondan öncesi iyidi demedi. Erdoğan'dan öncesinin kötü olması onu daha iyi yapmaz. Bu ülkede siyasetçilerin tek bir amacı vardır para. Bu ülkede makam sahibi olan insan, ilk iş ordan nasıl nemalanacağının yolunu arar. işin raconu budur burda. Haa Ecevit demişken. Ecevit'i bundan hariç tutarım ben. Boğazından haram geçmemiştir, herkes bilir. Siyasi hatalar olmuştur döneminde. Ama harama el uzatmamıştır.
Hiçbir siyasetçiyi savunmam körü körüne. Son cümlenize de katılıyorum. Ne zaman gelecek bizim başımıza iyi biri? Belki de biz kötüye kötü demeyi öğrendiğimiz zaman. Belki de halk biraz daha uyanık ve otokontrollü olabildiği zaman siyasetçiler de bunlara cesaret edemeyecek.
Hayvancılıkla geçinen güzel ülkem. Et fiyatları tavan yapmış. Dışarıdan hayvan ithal ediyoruz. Tarımdaki iş gücü dibe vurdu. İzmirdeyseniz bilirsiniz. Mandalinalar kırılıyordu. Yollardan toplayıp yedik. Çiftçiler adam tutup toplatmaya tenezzül etmiyor, ddeğmiyor çünkü. Köylerde kimse kalmadı. Kente nüfus iyice arttı. 2001 kriziyle başlayana bu dalga Erdoğan hükümeti boyunca devam etti. Siz Ecevit döneminde İzmir'e kaçtınız da, köye dönebilecek kıvama geldiniz mi? Elbette kocaman bir hayır. Bu böyle nereye kadar devam edecek. Yakında köy diye bir şey kalmayacak.
Eskiyle kıyaslamanın bir manası yok. Her gelen bu ülkeyi biraz daha b.k etti. Kimse burda Erdoğan kötü ondan öncesi iyidi demedi. Erdoğan'dan öncesinin kötü olması onu daha iyi yapmaz. Bu ülkede siyasetçilerin tek bir amacı vardır para. Bu ülkede makam sahibi olan insan, ilk iş ordan nasıl nemalanacağının yolunu arar. işin raconu budur burda. Haa Ecevit demişken. Ecevit'i bundan hariç tutarım ben. Boğazından haram geçmemiştir, herkes bilir. Siyasi hatalar olmuştur döneminde. Ama harama el uzatmamıştır.
Hiçbir siyasetçiyi savunmam körü körüne. Son cümlenize de katılıyorum. Ne zaman gelecek bizim başımıza iyi biri? Belki de biz kötüye kötü demeyi öğrendiğimiz zaman. Belki de halk biraz daha uyanık ve otokontrollü olabildiği zaman siyasetçiler de bunlara cesaret edemeyecek.
Sadece size cevap veriyorum arkadaşim cunku haklisiniz giden geleni aratir demisler tabiki kimse ak pak değil yanlış taraflari tabiki var ben savunmuyorum ama bu kadar da pislikmiş hibi gorulmedine de razi degilim once ciftciyi bitirdi bu doğru seker pancari ediyorduk kota diye birşey getirdi hic unutmam devlete borcku olanlar mi dersin 1 lira avans alanlar mi dersin nedeni neymiş disardan almak uretmekten daha uvuzmuş her başa gelen nasil yiyebilirim diyor kim olursa olsun hergün biraz daha yefiler biz simdi diger gelismis ulkelerden daha iyi olabilirdik doğru ama bu birazda bizkere düşüyor yok ki pedinden gidecegimiz bizi yarinlara tasiyacak bir lider al birini vur otekine ne diyelim Rabbim hakkimizda hayirlar versin gercekten hak eden kisiler gecdin o koltuğun başina..
Sadece size cevap veriyorum arkadaşim cunku haklisiniz giden geleni aratir demisler tabiki kimse ak pak değil yanlış taraflari tabiki var ben savunmuyorum ama bu kadar da pislikmiş hibi gorulmedine de razi degilim once ciftciyi bitirdi bu doğru seker pancari ediyorduk kota diye birşey getirdi hic unutmam devlete borcku olanlar mi dersin 1 lira avans alanlar mi dersin nedeni neymiş disardan almak uretmekten daha uvuzmuş her başa gelen nasil yiyebilirim diyor kim olursa olsun hergün biraz daha yefiler biz simdi diger gelismis ulkelerden daha iyi olabilirdik doğru ama bu birazda bizkere düşüyor yok ki pedinden gidecegimiz bizi yarinlara tasiyacak bir lider al birini vur otekine ne diyelim Rabbim hakkimizda hayirlar versin gercekten hak eden kisiler gecdin o koltuğun başina..
Son duana amin demekten başka bir şey gelmiyor elden :)
Tabiki yanlisa yanlis diyecegiz ben birsey demiyorum o konuda sadece ksrsilastirmaya o iyi bu kötü bu hunu yapti su bunu yapti hibi yorumlara kiziyirum bu ulkenin basbakani ise yapmak zorunda zaten yoksa o koltuga oturacak yanlisa yanlis diyecegiz ki bilsin ve duzeltsinEn azından yanlışa yanlış dememiz gerekir degil mi.....zaten hepsi böyle demek ve isin içinden çıkmak cok tehlikeli
Tabiki yanlisa yanlis diyecegiz ben birsey demiyorum o konuda sadece ksrsilastirmaya o iyi bu kötü bu hunu yapti su bunu yapti hibi yorumlara kiziyirum bu ulkenin basbakani ise yapmak zorunda zaten yoksa o koltuga oturacak yanlisa yanlis diyecegiz ki bilsin ve duzeltsin
Çalmayan mı var ben de hep derim de Ecevit hariç diye eklerim :)
Çalmayan olmaması bu fikri zikri kötü adama tahammül etmemi gerektirmez. Madem hepsi çalıcak bari inançlara hoşgörülü, insan haklarına saygılı, kadını ezdirmeyen, çevreci bir lider gelsin. Sonra çalsın. Bu hem inançlarımıza küfrediyor. Hem çalıyor, olmuyor ki böyle :)
Biz zaten onlara 'Çalmayın' demiyoruz ,hobi olarak yine çalsınlar.Ama biraz usturuplu çalsınlar canım,çalmanın da bir adabı var.Yok şekerim bunlar yol yordam bilmiyorlar.
Ama yapilan hatalar geri donüşsüz ve cok vahim......olanlar yumuşatılıyormuş gibi yazılmış
Bir ülke dü§ünün hiçbirşey üretmiyor artık.......istediği ksdar iphone kullansın adım başı avm olsun......akp yi eleştirmiş olmak için söylemiyorum iyi şeyler yaptıysa da üç yanlış bir doğruyu götürür
Tamamen dışa bağımlıyız Kapitalizmin bir getirisi hatta götürüsü demeliyim iphone kullanıyorsan statü sahibi olarak görülmek Şu avm ye gidersen fakir şu avm de alışveriş yaparsan zenginsin sıfatlarının yapıştırılması,,,
Tabiki bize düşüyor sabah haberlerde okudum bir kadin hiristiyan biri ile evlenip dinini degistiriyor yanlis hatirlamiyirsam sudan olmasi lazim ve kadina idam cezasi veriliyor bizim dinimiz bu değil adinida seriat vermisler şeriat da bu degil malesef dini kendi cikarlarina gore degistirip uyguluyirlar oysaki bizim dinimiz hoşgörü sevgi dini Peygamber Efendimizin her finden komsulari vardi saygi sevgi hoşgörü cercevesinde herkes inancini yasamakta özgür ben acik kardesimden memnunken o benden memnunken ülkemde turba sorunu yokken afedersiniz bunu siyasete attipda sramizda crum koymaya kimsenin hakki yoktur musluman bir ulkede basortunun siyasete girmesi siyaseti mesgul etmedi ne kadar saçma.canım demişsin ya gelişmiş ülkelerden daha iyi olabilirdik bu biraz da bize düşüyor peşinden gideceğimiz bizi yarınlara taşıyacak bir lider al birini vur ötekine,,, ve koltuğa geçeçcek kişinin hak eden kişi olmasını Allah'tan dilemişsin,,,
Ben düşünüyorum biliyorum ki düşündüklerimi sizler de zamanında düşünmüşsünüzdür Çoçuğum bana ileride bunların hesabını sorduğunda ona ne diyeceğim? Ne cevap vereceğim? Eminim ki her vicdan sahibi anne ve anne adayı böyle düşünmüştür ve düşünecektir Gelişmiş ülkelerden biri olamadık çünkü hep din siyasete alet edildi Bugünlerde de bunun artık zirvesini yaşamaktayız Maalesef geçmişten geleceğe böyle bir siyasi malzeme almış başını gidiyor Ne acıdır ki kadın haklarının yerle bir edildiği insana her türlü eziyetin yaşandığı ülkeler islam ülkeleri, Siyaset ve politika başka şeydir Din bambaşka, insanın kendisi ile Allah arasında olup bitene kimse giremez müdahale edemez Bu gizli bir alandır, özel hayattır Namazını kılarken duasını okurken fotoğraflarını yayınlamak televivyondan naklen bunları yayınlamak insanların zihinlerinde bu faciayı kapatmanın en kolay yoludur Çünkü İslam toplumu olarak kader der kısmet der geçeriz Allah'a bırakırız olmuşu ve olacağı Ancak Allah bize hayvanlardan faklı olalım diye akıl ve mantık vermiştir Düşünelim, sorgulayalım, muhakeme edip öyle bir sonuca varalım diye O bizi böyle yaratmışken biz çıkıp yine birşey yapmadan işi Allah'a bırakırsak ilk kendimize daha sonra da ona en büyük hakareti etmiş oluruz
kendi geleceğimi ve ileride doğacak çocuklarımın gelecekleri için Allah'ın verdiği aklımı kullanmalı ve ona göre hareket etmeliyim "Rabbim hakkimizda hayirlar versin gercekten hak eden kisiler gecdin o koltuğun başina.." Dersek ve yeteri kadar aklımıziı ve göziümün önünde olup bitenleri görmeziden gelirsek yine aynı durumlarla karşılaşmamak elde değildir
Tamamen dışa bağımlıyız Kapitalizmin bir getirisi hatta götürüsü demeliyim iphone kullanıyorsan statü sahibi olarak görülmek Şu avm ye gidersen fakir şu avm de alışveriş yaparsan zenginsin sıfatlarının yapıştırılması,,,
Ama yapilan hatalar geri donüşsüz ve cok vahim......olanlar yumuşatılıyormuş gibi yazılmış
Bir ülke dü§ünün hiçbirşey üretmiyor artık.......istediği ksdar iphone kullansın adım başı avm olsun......akp yi eleştirmiş olmak için söylemiyorum iyi şeyler yaptıysa da üç yanlış bir doğruyu götürür
Evet haklisin ama bunlarda devletin oldugu kadar biz milletin de cok sucu var cok tuketen bir milletiz hemen birakiyoruz cogu insan taniyorum samsun aliyor samsung s cikiyor onu aliyor aman desinler hic kafa yormuyoruz bu ulkede yetismeyen birsey yok ya iklimsel olarak cok cesitli seyler yetisiyor ama degerini bilmiyoruz disardan bitkiyi bizden aliyorlar ilac yapip bize satiyorlar devlete buyuk bir sorumluluk düşüyor aslinda insanlari bilinclendirseler teşvik etseler ama yok bizdede is yok sadece konusuyoruz
Aslinda konusamiyiruzda agiz tadi ile konuşup tartisamiyoruzda hemen birbirimize giriyoruz farkli düşüncelerde fikirlerde olsa tartisabikmeliyiz ama bizde birbirimize karşı tahammül dahi kalmamış[/QUOTE]
Tamam biz de tam olarak bu söylediklerinizden şikayetçiyiz.O halde neden hemfikir değiliz?Çünkü Ak partinin düşünce özgürlüğüne saygı duyduğunu,taraftarları bile iddia edemez.Heleki cezaevinde bu kadar gazeteci varken.Halkın bilinci meselesine gelince Soma'ya tepki göstermeleri,Gezi Parkı'nda eylem yapmaları bunun göstergesi değil midir,evlerinde oturmak varken.Peki bu insanları provaketörlükle suçlayan,üstlerine biber gazı sıkan,İletişim yollarını-Twitter,Youtube- kapatan kimdi?Millet uyanıyor zaten,yeni nesil-30 yaş altı- bir önceki jenerasyonlar gibi iki yüzlü değil.Daha atak,daha eğitimli,daha cesur.Şu 4 senedir ülkede yapılan eylemlere ve yaratıcılıklarına bakılarak anlaşılır bu.
Sadece size cevap veriyorum arkadaşim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?