'AKP işten atma tehdidiyle oy topladı'

Sirket kusursuz mewzuat kusursuz peki kusur kimde cildirmamak elde degil. Birlik olup ele ele verelim sorumlularin cezasini cekmesini saglayalim unutmayalim unutturmayalim. Onerin varsa soyle ne yapalim.

Tamam.

Daha mantıklı bir şey söyleyeyim.

300den fazla ölü. Cenazesine ulşamadığını söyleyen insanlar. İlk gün madende olduğu açıklanan sayıya bakınca, 122 insan kayıp.

Koca bir ilçe halka kapandı.

Bütün bunları aklınız alıyor mu?

Yoksa bizim aklımızda mı bir sorun var, uyuyamıyoruz da.

Sorun bizdeyse, nasıl sizin gibi düşünebiliriz, bu konuda bize yardımcı olabilir misiniz?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bu kadar canı hayattan koparan ocakları söndürenler cezasını çeksin ya çeksin ki insanlar bari rahat yatsınlar kemikleri sızlamasın isverenler işçileri köle gibi görmesin cezai yaptırımlar artsın artık su iş güvenliği önlemleri formalite olarak görülmesin!!

Sadece size cevap veriyorum arkadaşim cunku haklisiniz giden geleni aratir demisler tabiki kimse ak pak değil yanlış taraflari tabiki var ben savunmuyorum ama bu kadar da pislikmiş hibi gorulmedine de razi degilim once ciftciyi bitirdi bu doğru seker pancari ediyorduk kota diye birşey getirdi hic unutmam devlete borcku olanlar mi dersin 1 lira avans alanlar mi dersin nedeni neymiş disardan almak uretmekten daha uvuzmuş her başa gelen nasil yiyebilirim diyor kim olursa olsun hergün biraz daha yefiler biz simdi diger gelismis ulkelerden daha iyi olabilirdik doğru ama bu birazda bizkere düşüyor yok ki pedinden gidecegimiz bizi yarinlara tasiyacak bir lider al birini vur otekine ne diyelim Rabbim hakkimizda hayirlar versin gercekten hak eden kisiler gecdin o koltuğun başina..

Ne güzel yazmışsın siyasete giren bencillesip ne icin orada bulundugunu vatandaşı yani bizleri unutuyor

Son duana amin demekten başka bir şey gelmiyor elden :)

En azından yanlışa yanlış dememiz gerekir degil mi.....zaten hepsi böyle demek ve isin içinden çıkmak cok tehlikeli

Son duana amin demekten başka bir şey gelmiyor elden :)

En azından yanlışa yanlış dememiz gerekir degil mi.....zaten hepsi böyle demek ve isin içinden çıkmak cok tehlikeli
Tabiki yanlisa yanlis diyecegiz ben birsey demiyorum o konuda sadece ksrsilastirmaya o iyi bu kötü bu hunu yapti su bunu yapti hibi yorumlara kiziyirum bu ulkenin basbakani ise yapmak zorunda zaten yoksa o koltuga oturacak yanlisa yanlis diyecegiz ki bilsin ve duzeltsin

canım demişsin ya gelişmiş ülkelerden daha iyi olabilirdik bu biraz da bize düşüyor peşinden gideceğimiz bizi yarınlara taşıyacak bir lider al birini vur ötekine,,, ve koltuğa geçeçcek kişinin hak eden kişi olmasını Allah'tan dilemişsin,,,

Ben düşünüyorum biliyorum ki düşündüklerimi sizler de zamanında düşünmüşsünüzdür Çoçuğum bana ileride bunların hesabını sorduğunda ona ne diyeceğim? Ne cevap vereceğim? Eminim ki her vicdan sahibi anne ve anne adayı böyle düşünmüştür ve düşünecektir Gelişmiş ülkelerden biri olamadık çünkü hep din siyasete alet edildi Bugünlerde de bunun artık zirvesini yaşamaktayız Maalesef geçmişten geleceğe böyle bir siyasi malzeme almış başını gidiyor Ne acıdır ki kadın haklarının yerle bir edildiği insana her türlü eziyetin yaşandığı ülkeler islam ülkeleri, Siyaset ve politika başka şeydir Din bambaşka, insanın kendisi ile Allah arasında olup bitene kimse giremez müdahale edemez Bu gizli bir alandır, özel hayattır Namazını kılarken duasını okurken fotoğraflarını yayınlamak televivyondan naklen bunları yayınlamak insanların zihinlerinde bu faciayı kapatmanın en kolay yoludur Çünkü İslam toplumu olarak kader der kısmet der geçeriz Allah'a bırakırız olmuşu ve olacağı Ancak Allah bize hayvanlardan faklı olalım diye akıl ve mantık vermiştir Düşünelim, sorgulayalım, muhakeme edip öyle bir sonuca varalım diye O bizi böyle yaratmışken biz çıkıp yine birşey yapmadan işi Allah'a bırakırsak ilk kendimize daha sonra da ona en büyük hakareti etmiş oluruz

kendi geleceğimi ve ileride doğacak çocuklarımın gelecekleri için Allah'ın verdiği aklımı kullanmalı ve ona göre hareket etmeliyim "Rabbim hakkimizda hayirlar versin gercekten hak eden kisiler gecdin o koltuğun başina.." Dersek ve yeteri kadar aklımıziı ve göziümün önünde olup bitenleri görmeziden gelirsek yine aynı durumlarla karşılaşmamak elde değildir

Ama yapilan hatalar geri donüşsüz ve cok vahim......olanlar yumuşatılıyormuş gibi yazılmış
Bir ülke dü§ünün hiçbirşey üretmiyor artık.......istediği ksdar iphone kullansın adım başı avm olsun......akp yi eleştirmiş olmak için söylemiyorum iyi şeyler yaptıysa da üç yanlış bir doğruyu götürür

Biz zaten onlara 'Çalmayın' demiyoruz ,hobi olarak yine çalsınlar.Ama biraz usturuplu çalsınlar canım,çalmanın da bir adabı var.Yok şekerim bunlar yol yordam bilmiyorlar.

Biz zaten onlara 'Çalmayın' demiyoruz ,hobi olarak yine çalsınlar.Ama biraz usturuplu çalsınlar canım,çalmanın da bir adabı var.Yok şekerim bunlar yol yordam bilmiyorlar.

Insan gibi üç beş götürse kimsenin umru olmaz.......bütün işadamlarını haraca bağlamak ne demek......ulusötesi şirketleriyle ülkeyi yağmalamak ne demek......kefenin cebi mi varmış

Tamamen dışa bağımlıyız Kapitalizmin bir getirisi hatta götürüsü demeliyim iphone kullanıyorsan statü sahibi olarak görülmek Şu avm ye gidersen fakir şu avm de alışveriş yaparsan zenginsin sıfatlarının yapıştırılması,,,

Marka delisi sadece biziz biliyor musun, bu da kapitalizmin ustun irk yanilsamasi baska bir sey degil...
Yurtdisinda insanlarda markaymis, son cikan iphone'mus, son model arabaymis, alisveris merkeziymis hak getire, kimsenin umrumda degil, nerde arabik var, turk var, a'dan z'ye marka...
Bu insanlarin sacmalamasi, ha ekonominin disa bagimliligini hic konusmuyoruz zaten, bir tane ekonomi haberi izlemeyen okumayan adam ama oyle deme ekonomimiz duzeldi diyor...
En ufak dis basini takip etmeyen adam ama ititbarimiz diyor...
Mevzu birbirimize laf yetistirmek degil ki, ne oluyor bitiyor bir gor...
Herkes caliyor bari namazinda niyazinda adam calsin diyor, buyur burdan yak!!

Tabiki bize düşüyor sabah haberlerde okudum bir kadin hiristiyan biri ile evlenip dinini degistiriyor yanlis hatirlamiyirsam sudan olmasi lazim ve kadina idam cezasi veriliyor bizim dinimiz bu değil adinida seriat vermisler şeriat da bu degil malesef dini kendi cikarlarina gore degistirip uyguluyirlar oysaki bizim dinimiz hoşgörü sevgi dini Peygamber Efendimizin her finden komsulari vardi saygi sevgi hoşgörü cercevesinde herkes inancini yasamakta özgür ben acik kardesimden memnunken o benden memnunken ülkemde turba sorunu yokken afedersiniz bunu siyasete attipda sramizda crum koymaya kimsenin hakki yoktur musluman bir ulkede basortunun siyasete girmesi siyaseti mesgul etmedi ne kadar saçma.
Kadinlari ele almissin islam dini kadina değer vermistir Kuran da kadin (nisa) suresine yer vermistir ve kadin haklarindan bahsetmistir Peygsmberimizin hz. Fatima ya verdigi deger sevgi o geldiği zaman kalkar alnindan öper yerini verirmiş bunlari anlatmami sebebi dinimizi yanlış anlaşılma dan kurtarmak
Yeri geliyor eşimle oturup konusuyoruz bir tane kizim var 2. Yapmaya korkuyorum inanir misiniz o kadar seyler yasiyoruz goruyoruz ki ono iyi bir sekilde yetiştirebilecek miyim diye biz 7 kardeşiz kardeslik guzel ama hic birimiz iyi bir egitim alamadik zaten yaş araligi az birde köy ortaminda egitim önemli eger yarinlarimizin güzel olmasini istiyorsak oyle evlat yetistirmemiz şart bugünün Küçükleri yarinin buyukleri olur insallah
Elimizden simdilik bi dua etmek geliyor tabiki bende isterim bu olayda kimin sucu varsa cezasini ceksin baska canlar yanmasin inanin onlarin yerine koyuyorum kendimi inanilmaz bir aci tahammülü zor 300 degil 2 can dahi olmamaliydi birileri biraz daha fazla kazanacak diye insan hayatini bu kadar ucuza alinmamaliydi
Insallah boyle acilari tum millet olarak bir daha yaşamayiz

Çok doğru söylüyorsun,bizim ekonomi modelimiz Amerikanlaşıyor(sorun şu ki oradaki hak hukuk,iş güvenliği yasaları ve kontrolleri burada yok),yaşam şekilimiz de öyle.Biz Batılılaşmıyoruz,materyalist Amerika'ya benziyoruz.Amerika'da herkesin geniş evi,arabası var ,ama insanlar neredeyse ömürlerinin sonuna kadar mortgage ödüyorlar,birçoğu Amerikan pasaportunun tüm avantajlarına rağmen ülke dışını geçtim eyalet dışına bile gitmiyor.Magazin kültürü,ünlülerin,milyonerlerin şaşalı hayatlarıyla ağızlarına bir parmak bal çalınıyor,gözleri boyanıyor.Bizim toplumuz da böyle bundan bir 10-15 sene önce insanlar da bu kadar araba merakı yoktu,şimdi 18'ine merdiven dayayan herkes başlıyor ailesine araba için yalvarmaya.Çünkü bu artık bir statü göstergesi kabul ediliyor.Ne oldu 20 sene önceyle ne değişti,arabaların işlevi değişmedi,fiyatlar da ucuzlamadı.Sadece lükse düşkünlük arttı.Zenginler zenginleşirken,fakirler daha da fakirleşti.Evet ekonomi büyüyor ama o anca Ali Ağaoğlu isen işine gelir.

Son düzenleme:

Evet haklisin ama bunlarda devletin oldugu kadar biz milletin de cok sucu var cok tuketen bir milletiz hemen birakiyoruz cogu insan taniyorum samsun aliyor samsung s cikiyor onu aliyor aman desinler hic kafa yormuyoruz bu ulkede yetismeyen birsey yok ya iklimsel olarak cok cesitli seyler yetisiyor ama degerini bilmiyoruz disardan bitkiyi bizden aliyorlar ilac yapip bize satiyorlar devlete buyuk bir sorumluluk düşüyor aslinda insanlari bilinclendirseler teşvik etseler ama yok bizdede is yok sadece konusuyoruz
Aslinda konusamiyiruzda agiz tadi ile konuşup tartisamiyoruzda hemen birbirimize giriyoruz farkli düşüncelerde fikirlerde olsa tartisabikmeliyiz ama bizde birbirimize karşı tahammül dahi kalmamış

Son düzenleme:
Sadece size cevap veriyorum arkadaşim

neden sadece o arkadaşa cevap veriyorsunuz da bana vermiyorsunuz?

anladım, sorularım zor geldi, sorarken cevaplayamayacağınızı tahmin etmiştim zaten.

neyse siz bana cevap vermeseniz de ben sizin burda artık nerden uydurup da ortaya karışık yaptığınızı bilmediğim ifadelerinizii düzeltmeye devam edeyim, malum denge bozuldu uyuyamıyoruz.

"Amerika'da herkesin geniş evi,arabası var ,ama insanlar neredeyse ömürlerinin sonuna kadar mortgage ödüyorlar" demişsiniz.

Bu doğru değil. Geçen sene yapılan bir araştırmaya göre 1,750,000 insan evsiz.

Yani bırakın herkesin kocaman evlerde yaşamasını, kirada bile oturmuyorlar. Sokakta ya da sığınaklarda yaşıyorlar.

Link burada:
http://www.statisticbrain.com/homelessness-stats/

Bir konuda konuşurken, altın gününde gibi muhabbet etmeyelim, kulaktan duyma şeyleri buraya aktarmayalım.

Ekonomiden Soma'ya yazdıklarınızın gerisinde de bir temel yok, tek tek hepsini düzeltemeyeceğim, siz araştırıp öğrenin artık. Yoksa ona hayatta inanmam buna hayatta inanırım diye bir konu tartışılmaz.

Sonra Soma gibi felaketler geliyor başımıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…