'AKP işten atma tehdidiyle oy topladı'

Sağlık sektörü gelişti diyorlar; doktor performansa dayalı ücret almaya başladı. Bunu yurtdışından ne kadar takip edebilirsiniz orası meçhul tabi. Ne kadar hasta bakarlarsa okadar para alacaklar. Yani nekaa köfte okaaa para. Bir göz doktoru 4 dk'da nasıl 1 hasta bakabilir. Bir gün içinde bir KBB Uzmanı nasıl olur 106 hasta bakabilir. Bu mu gelişmiş sağlık sektörü ?

Burada çoğu işyeri sigortasını asgariden gösterip üstünü elden veriyor. Bende bir dönem çalıştım çevremde de pek çok kişi böyle çalışıyor. Gittiğim iş görüşmelerinde bana bu uygulamadan bahsediyorlar. Bunu kim denetleyecek ? İşverenler cebini doldururken işçiyi kim düşünecek.

Sağlık kurumunda 5 sene taşeron çalıştım. Zaten onun sıkıntılarından hiç bahsetmiyorum. Her sene giriş çıkış yapılıyor. Sonra da yıllık izin hakkınız yok, tazminat hakkınız yok. Gidin dava açın falan diye insanlara türlü işkenceler. Maaşların zaten ne kadar düzensiz yatırıldığından bahsetmiyorum bile. Her seçim zamanı taşeronla ilgili çalışmalar yapılacak. Kaç seçim geçti ortada tek bir çalışma yok.

Eğitim sistemi zaten rezalet. Her sene sistem mi değişirmiş? Çocuklar neye çalışacaklarını şaşırdı. Atanamayan öğretmenlerden bahsetmiyorum bile.

O cennet gördüğünüz ülkemizde alınan vergileri varya gerçekten tam cennetlik ! Yabancı ülkelerle bir kıyaslansın bakalım benzinden alınan, otomobilden alınan v.s. vergileri. Ayrıca kaçak elektirik kullanan vatandaşın vergisini ben neden ödeyeyim ? Sen kullananı yakalama bana yükle masrafını ne ala !

Sayacak okadar çok şey varki gelişmiş Türkiye'mizden. Haa ama metrobüs yapıldı ya ben zaten Zincirlikuya'ya daha önce gidemiyordum şimdi gidiyorum sağolsunlar. Varsın düzensiz maaş alayım, varsın tonla vergi ödeyim, varsın o 100 hastadan biri olayım sadece göz ucuyla muayene olayım (nasılsa sağlık önemsiz) ama Zincirlikuyu'ya metrobüsle gideyim. O yeter..

Türkiye de tüm hizmetler taşeronlaşıyor diyorum avukatindan tut doktoruna kadar
sense bana artık avrupa da beleş yaşayamıyoruz diyorsun
şakamisinız siz

Kapatilist sisteminin bir parcasi maalesef.
Bunu engelleyebilcek bir yol oldugunu zannetmiyorum.

Birincisi; demekki ekonomik olarak gelişmemişiz. Ben demiyorum ki insanlar oturduğu yerden yatarak ev alsın. Ama geliri giderini karşılasın. Aysonunu getirebilsin. Faiz ile 3 aldığımız paraya 6 ödeyerek birşey sahibi oluyorsak bu gelişmişlik değildir. Sapla samanı ayıralım.

İkincisi; O bahsettiğiniz düğün masrafı evlilik yapmak istemeyen insanları kaçışı. Nikah kıymanın neyi masraf ? Bir imza atmak bu kadar masraflı mı? Davullu zurnalı, yemekli yapmasın bütçesi yoksa. Nikah kıysın yeter. Avrupa'da ki çoğunluk evlilik kurumuna inanmıyor. Bir imzanın onları birleştireceğine inanmıyor. Türkiye'de öyleyse masraf diye kimse evlenmesin. Oldu ne güzel. O baban yaşındaki insanlar bu yaşa kadar bir nikah kıymaya para bulamamış öylemi ? Onların ilişkisine değil yorumum beni ilgilendirmez. Sadece düğün ve masraf olayından bahsettim.

Üçüncüsü; öğrenci bursu herkese çıkmıyor Türkiye' de. Bende geri ödemeli kredi kullandım. Faizi ile geri ödeyeceğim. Yani devlet verdiğini fazlasıyla geri alıyor burada da. Ama bir şirketten karşılıksız burs almıştım. Ödenen harç paraları çok yüksek meblalağ çünkü. İnsanlar altından kolay kalkamıyorlar.

Ev kredisi suresi burdada ayni, suan benim icin burda yasamanin tek avantaji biriktirebildigim paranin degerinin turkiyede artmasi,
bu yuzden daha az krediye ihtiyacim olacak ev alirken.
Onun disinda hayat sartlarinin farki egitimdeki duzen disinda hemen hemen ayni.
Bizim burdaki is alanida gittikce daraliyor, polonyalilar ve bulgarlar ayni isi yari fiyatina yaptiklari icin,
bir cok turk son yillarda issiz kaldi. Insallah egitim sistemide bir an once duzelir.
Benim kafama takilan tek soru isaretide egitim sistemi, sirf puani yetmedigi icin insanlarin sevmedikleri bolumde okumalari icler acisi,
Bu durum maalesef yillardir ayni turkiyede.

2008'de Amerika da baslayan global finansal kriz Avrupa'yi da etkiledi. Son yillardaki Avrupa'daki issizlik oranlarinin artisinin , saglik ve egitim alanlarindaki kisitlamalarin sebebi budur. Bu durumu Turkiye ile bagdastirmakta yanlistir.

oylar gizli yapılıyor kimse kimseye zorla oy verdiremez diyen arkadaşlar.. bizde bi laf var bildiniz mi ekmek yediğin kaba s..ılmaz... onlarında çoğu bunu yapıyor zaten mecbur hissediyorlar zorlandıklarını görmezden gelip aksine minnet duyuyorlar ekmek paramı onlar veriyor diyerek ama farkında değillerki minnet duydukları insanlar onları kullanıyor 1 kuruş verip 10 kuruşu cebe atıyorlar... oy vermeyenlerde var tabiki ama mitinglere katılmaları mecburi toplantılar mecburi eşlerin kadın kollarında olması tercih edilir eğer küçük çocuk varsa bahane eder yırtar ama genelde beklenir buda.. malesef çevremde çok fazla böyleleri o yüzden etrafında tanıdığı olmayanlar bilemez bi bildiği olmasa gelip kimse burda laf olsun diye ortaya bişeyler atmaz..

Siz ekonominin buyumesini hissetediginiz icin bu konuyla ilgili yabanci basinda cikan sayilari goz ardi edemeyiz.

Yazida gecen sayilarda kaynaklari gosteriyor, dilersiniz onlarida ekleyebilirim.

Belliki Turk ekonomisnin buyumesini hissetmemenizin sebebi kazancinin kadinlarin azinlikla calistigi sektorlarda donmekte olan paradan kaynaklaniyormus.
Ciddi anlamda ben Hollandali adamin Turkiyenin ekonomisini buyumesine hayran olduguna sahit oldum,
kendisi liman muzesinde calisan ogretmen adayi 64 dogumlu yanlis hatirlamiyosam.
Garibim emekliligini garantilemek icin o yastan sonra tekrar uni okumaya basladi, simdide ayni siniftayiz..

Türkiye'de de Suriyeliler var artık.Türklerden daha ucuza çalışıyorlar.
Türkiye'deki eğitim sisteminin tek problemi istediği bölüme yerleşememek değil malesef.Buradaki burslar da genellikle geri ödemeli mesela.İnsanlar mezun olduktan sonra faiziyle birlikte katlanarak geri ödüyor aldığı bursları.Yol parası,yemek parası,kitap fotokopi vs derken cebinde çok az bir parayla ay sonun getirmek zorunda kalıyor öğrenciler.Part time iş veren de yok,en iyi ihtimalle garsonluk filan yapıyorlar o da günde 8 saat.Neresi part time oluyorsa artık 8 saat çalışmanın...
Bir şekilde üniversiteyi bitirdiler diyelim,iş bulamıyorlar,atanamıyorlar.Üniversite mezunu olmak yetmiyor,en az 2 hatta 3 yabancı dil,şu sertifikası bu sertifikası bir sürü şey istiyorlar artık.İş bulsalar da çok düşük maaşlara köle performansı bekliyorlar..Okuduğun alanda çalışmak zaten zor,çok kalifiye bir meslek değilse genelde okuduğu bölümle alakasız işlerde çalışıyor insanlar.
Yani Türkiye'de vaziyet böyle.Sorun sadece eğitim sisteminde değil,her sistem sorunlu.

2008'de Amerika da baslayan global finansal kriz Avrupa'yi da etkiledi. Son yillardaki Avrupa'daki issizlik oranlarinin artisinin , saglik ve egitim alanlarindaki kisitlamalarin sebebi budur. Bu durumu Turkiye ile bagdastirmakta yanlistir.

Hem Amerika hemde avrupada ekonomik kriz olmasina ragmen, Turkiyenin bundan etkilenmemesini ayakta alkislamak gerekir ama.
Eski Turkiye olsaydi dibe batardi bir gecede.

Benim vurgulamak istedigim yeri gozde kacirmisiniz galiba,
Turkiyedeki durum hic bir zaman daha iyi olmadi.
Burda iyi olmasina ragmen kotuye gidiyor.

Hem Amerika hemde avrupada ekonomik kriz olmasina ragmen, Turkiyenin bundan etkilenmemesini ayakta alkislamak gerekir ama.
Eski Turkiye olsaydi dibe batardi bir gecede.

Etkilenmedi mi sence, gercekten boyle dusunuyorsan bir daha dusun. Yarin tekrar goruselim.

Benim vurgulamak istedigim yeri gozde kacirmisiniz galiba,
Turkiyedeki durum hic bir zaman daha iyi olmadi.
Burda iyi olmasina ragmen kotuye gidiyor.
O zaman ben de şöyle özetleyeyim anlatmak istediğim şeyi:Evet Türkiye'de durum hiçbir zaman iyi olmadı ama gittikçe de kötüleşiyor.Şu an dünyanın her yerinde ekonomik kriz var zaten diğer ülkelerin de bundan etkilenmesi normal.Fakat biz zaten yaklaşık iki yüz yıldır filan kriz halinde olduğumuz için kriz bizi etkilememiş gibi zannediliyor.

Reactions: Joy
Etkilenmedi mi sence, gercekten boyle dusunuyorsan bir daha dusun. Yarin tekrar goruselim.

Valla biz Turkiyede Ankarada ikamet ediyoruz ve ordaki insanlarin ciddi anlamda hayat sartlari son yillarda cok daha iyi oldugunu gozlemliyorum,
Ve ekonominin buyumesiyle ilgili yabanci dergilerde gazetelerde cok haber oldu. Sayilari inkar edemeyiz,
ayrica artik kendimiz uretmeye basladik.

Acikcasi bu konuyu cok daha fazla uzatmak istemiyorum. Cunku bizzat yasayanlar bukadar memnunsuzken disardan insanlarin gıpta ile bakmasina hic anlam veremiyorum. Bilmedikleri, yasamadiklari bir ukle hakkinda nasil gelismekte derler. Kisi basina dusen milli hasila belli iken (madem rakamsal istatistiklerden bahsediyoruz) ben neden borc icinde yuzuyorum. Benim esim dostum neden borctan basini kaldiramiyor. Ben bana sunulan egitim sistemine bakarim, ben bana sunulan saglik hizmetine bakarim, ben bana sunulan is olanaklarina bakarim, ben bana gelen parayla giden paranin arasındaki orantisiz farka bakarim. Ben Turkiye'de yasayan bir vatandas olarak herhangi bir ekonomik iyilesme gormuyorsam yabanci bir ulkeden herhangi bir vatandaşın benim ulkem hakkindaki ekonomi dusuncesi beni baglamaz. Ayrica Almanya'da gurbetci olarak yasayan yengemler buradaki durumun ne kadar icler acisi oldugunu gorebiliyorlar. Ben saglik,tekstil,denetim sektöründe de calistim. Çevremde diger sektorlerden de calisan cok kisi var. Her sektorde durum ayni malesef

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşim birak ya neyi tartişiyorsun ki laf anlatamazsin duyduklarina inaniyorlar o yuzden goremezler sokakta boş gezene kredi karti vwrmiyorlar mesela benim niye yok herkesin cuzdeninda bir tane degil 2 3 tane kredi karti var. Kredi cekme olayina gelince krediler bu kadar düşük değildi taki basbakan el atana kadar bankalar faiz üstüne faiz birde benim kaynim kazakistan da 1+1 evi buranin parasi ile 70, 80 milyara alfi dahada fazla bazi ulkelerde meyve tane ile veya yarim olarak satiliyor canim memleketimde herşey bol bol carsiya indigimde arabami parkedecek yer bulamıyorum yarim saat parketnek ivin yer ariyorum ve yarim saat mesafeli yere parkediyorum bakiyorum pazarlar avm ler dolu alan alana yiyen yiyene giyen giyene nerde yokluk ben iyi bilirim yoklugu yağ kuyruklarini tüp seker kuyruklarini bilenlerde biliyor ama işine gelmiyor işte size gore calinti provokasyon herşey ben etrafimda nir defa sahit olmadim deki tayyip sana ne verdi niye savunuyorsun verdi valla birsey gormedim yemedim ama cok rahat özel hastanelere gidebiliyorum istedigim ilaca ulaşabiliyorum başörtümu ozgur bir sekilde takabikiyorum elhamdulillah bu zamanlarida gorduk ama sizin ataturke bile sayginiz yok ki onun annesinin de kizkardesinin de basi ortuk du simdi chp mi Atatürkçü yoksa bizmi yeminle cogu ataturkcu diye gecinenlerdebn daha Atatürkçü ve saygıliyim buda sin paylasimim

paylaşıldı mı bilmiyorum

kendinizle dalga gecirmeyin canim onasil ismis benimle baska irktan biri ulkem hakkinda dalga gecicek haaaa imkansiiiizz!!!

birde özellikle yine yazıyorum dikkat çeksin diye. O kişi kendini biliyor. ülkemiz vergi konusunda cennetmiş !! Lütfen kanıtla diyorum ses yok. Kanıtlayamayacağın şeyi yazmayacaksın !

ay kopanetligini daha yeni farkettim canim:) Ya ben hic onemsemedigim birine neyi neden ispatliyim ki ispatlasam ne olacak fikirlerinmi degisecek yo hayirr yine soyluyorum turkiye vergi konusunda cennneeeeetttt ulkem cennet ayrica ikidebir yorumlarinda benden bahsetmissin demekki gercekten yazilarimi onemsemissin de cevap vermissin saol :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…