Akraba Evliliği Karşı Çıkmalar

Merhaba. .
Benim öz teyzemin oglu kendi öz halasinin kizina aşık olmuş kizda tabiki aşık
Ailelere soylediler ama herkes kabul etmedi karsilar genis ailemiz de hic boyle evlilik yok bu arada dedeleri evlatliktan red ederiz diye kesin kararli
kizin babasi karsi oglanin babasi biraz ilimli oda kacariz diyorlar yanlsi bir sey yapmasinlar diye herkes karisik
sizce nasil yaklasmalari gerek basina boyle olay gelen varmi
akraba Evliliği zor mu gecer
onlarda bir akil ariyor o yuzden soruyorum
Teşekkürler
Benim ailem de cevrem de çok var akraba evliliği. Bana hep çok çirkin gelmiştir ama. Eski zamanlarda anlarım herkes kendi köyü içinde akraba zaten. Ama kacmalari bütün aileyi birbirine düşürür. Diyelim ki anlasamadilar O zaman simdi oldukları durumdan daha zor duruma dusecekler.

Hı bu arada ben bu sitede akraba evliliğine karşı olup eşcinselliği onaylayan insanlar gördüm :KK53:...

Resmen beyin mıncıklaması yaşayan insanlar var bu memlekette...
Üslubunuz da eğitiminizin bonusu heralde.
Bu nasıl bir terbiyesizlik aklım almıyor.
Hatırlatayım eşcinsellik kimsenin onayına ihtiyaç duyulan bir yönelim değildir.
Kişilerin tercihleri de değildir, hükmedemedikleri yönelimleridir.
Ama akraba evliliği rezil bir tercihtir.
Size bir faydası olmayacağına eminim tabi bu söylediklerimin.

Akraba evliliğini özellikle sağlık açısından ben de uygun bulmuyorum,elbette çocukları kesin sakat olur demek çok yanlış olur fakat ihtimaller de yüksek. Eşimin erkek kuzeni yakın bir akrabasıyla kaçarak evlenmiş,normalde eşimin ailesinde akraba evliliği yoktur fakat bu istisna olmuş. İlk çocukları sağlıklı fakat 2.çocukları solunum ile ilgili bir hastalıktan dolayı 6 aylıkken vefat etmiş,geçen sene 3.çocukları oldu ve yine aynı hastalıktan dolayı nerdeyse doğduğundan beri hortumlar sayesinde hayatta kalarak hastanede kalıyor 1.yaşına yeni bastı ve doktorlar ancak birkaç ay verdiler hiç umut yokmuş. Ailesi kahrolmuş durumda,böyle riskleri de göze alarak evlenmek isteyenler varsa bu onların kararı. Evlatlarla imtihan edilmek en acısı maalesef.

Çok kızdım
Hafi ikinci çocuk vefat etti
Üç niye?
Tavşan gibi üremeden tutsalar ya şeylerini

Teyze oğlu, hala oğlu, amca oğlu.....

Ne fark eder. Hepsini kendi abim gibi görürürüm. Benim içim kaldırmaz. Kusura bakmayın ama bu devirde halaaa mı akraba evliliği. Sakat çocuklar bu şekilde doğabilir. Kafaları basmıyor mu?

Kuzene aşık olmak nedir ya?

Çok kızdım
Hafi ikinci çocuk vefat etti
Üç niye?
Tavşan gibi üremeden tutsalar ya şeylerini
Ben söyleyeyim vicdansız ve bencil oldukları için.
Ne de olsa kendi canları yanmıyor, bedenen acı çeken bebekten başkası değil.
Kozmetikte yapılan deneylere ah vah derler, bu tür aileler deneyin dik alasını yapıyorlar ama kimse sesini çıkarmıyor.
Niye? Çünkü onlar EVLİLER. Meşrulaştırılmış bir kıyımdan başka bir şey değil.
Birinci rahatsızsa neden diğerlerini yapıyorsun? Bu ne cesarettir?Adam bile bile çocukların engelli olmasına göz yumuyor. Sırf sağlıklı bir bebeğe ulaşabilmek için fütursuzca denemeye devam ediyor ya:KK57: Bu insanlardan anne de olmaz baba da.
Ve hala bu berbat durumu onaylayanlar var bu forumda:KK12:Ben iğrenç deyince terbiyesiz oluyormuşum, yok ya! Sen bir bebeğin engelli olması riskini artırırken ne oluyorsun? Ben terbiyesiz olmaya razıyım valla şu durumda.

Merhaba. .
Benim öz teyzemin oglu kendi öz halasinin kizina aşık olmuş kizda tabiki aşık
Ailelere soylediler ama herkes kabul etmedi karsilar genis ailemiz de hic boyle evlilik yok bu arada dedeleri evlatliktan red ederiz diye kesin kararli
kizin babasi karsi oglanin babasi biraz ilimli oda kacariz diyorlar yanlsi bir sey yapmasinlar diye herkes karisik
sizce nasil yaklasmalari gerek basina boyle olay gelen varmi
akraba Evliliği zor mu gecer
onlarda bir akil ariyor o yuzden soruyorum
Teşekkürler
Nasıl bir midedir o ya.. Bizde komşu kızı/oğlu bile kardeş olarak görülürken dayısının teyzesinin oğluna ve kızına nasıl aşık olunur.. Bizimla deyillarr!!

Ne kadar abartmışsınız yok iğrenç birşeymiş yok o zaman kardeşine de yan gözle bakarmış. Kardeşle kuzenin ne alakası var? Tamam sen samimi bir ortamda büyümüş olabilirsin ya da kuzenine o gözle bakmaya bilirsin ama kuzenine aşık olana da bu tarz laflar söylemeye kimsenin hakki yok. Turk medeni kanunu bu hakki vermiş. İsteyen kuzeniyle evlensin istemeyen evlenmesin ne var bunda bu kadar büyütülecek? Hadi deseniz ki sağlık açısından tehlikeli, ona kalırsa sigara içenlerin çocukları akraba evliliklerine oranla daha fazla engelli olma ihtimaline sahip o zaman sigara içen insanlar da evlenmesin... (üremesin buradaki bazı arkadaşların tabiriyle)

Ben şahsi olarak kuzenime öyle duygular beslemedim beslemem. Ama besleyen de iğrenç birsey yapmış olmaz. Kuzenle ayni yatağa girmek iğrenç demişler e o zaman yabancı adamla ayni yatağa girmek de iğrenç değil mi? Sen nikah kiydiktan sonra o artik senin esin oluyor neden iğrenç olsun.. tamam kimse zorla kuzeniyle evlendirilmesin bu kotu birsey ama çevremiz bu kadar güvenilmez insanla doluyken çocukluğunu gençliğini ailesini bildiğin yüzde yuz güvendiğin biriyle evlenmek istemenin ne sakıncası olabilir?

Konu sahibi arkadaşım. Kaçmayı asla düşünmesin kuzenin. Kacmak çözülebilecek bir olayı kördüğüm yapmak demektir. Sabretsinler güzellikle ikna etmeye gayret etsinler yoksa hem kendileri hem de tüm sülale mutsuz olur...

Hı bu arada ben bu sitede akraba evliliğine karşı olup eşcinselliği onaylayan insanlar gördüm :KK53:...

Resmen beyin mıncıklaması yaşayan insanlar var bu memlekette...
bence sen işin özünü anlamamissin. yani insanlarin neden karsi çıktığını. akraba evliliginde ozurlu ve hasta çocuk olma ihtimali artar. Eşcinsel birliktelikte böyle bir ihtimal yoktur.

Afyon 'un köylerinde 10 yıldır öğretmenlik yapıyorum,köylerde akraba evliliği çok fazla var.Hep hala oğlu,dayı kızı birbirleri ile evli...Halaları kayınvalideleri,kayınpederleri de genelde dayıları oluyor,o kadar iç içe girmişler...Çocuklarda fiziksel engelli hiç rastlamadım düşük çok fazla var,o da büyük ihtimal genetiği bozuk olanların doğal yolla elenmesi yüzünden ama bazı öğrencilerimde aşırı derecede öğrenme güçlüğü,diskleksi gibi sorunlar mevcut...
Aynı durum Kütahya'nın köylerinde de var.Yanı kırsalda daha çok var.

Ben İzmirliyim,bana ters.Biz de kuzenle evlenmek düşünülmez,uzaktan akraba ile bile yoktur.

Kardeş gibi büyümek diye bir şey bence yalnızca kardeşler arasında mümkün olabilir. Kendi öz kardeşin olmayan herkes senin için yabancı sana namahrem. Ben ileride çocuklarda çıkma olasılığı alan genetik hastalıklardan dolayı karşıyım. Bunun dışında dinimiz ruhsat vermiş, ha ben büyük konuşmayayım ama ne kendim yaparım ne de çocuklarım evlensin isterim ama etik değil diye de düşünmüyorum. Olabilir, bir sürü kuzen evliliği var. Olayı evlat reddine getirmek bence fazla abartı, sevmişler işte birbirlerini dahası var mı ? Allah yazdıysa olabilir, neden olmasın ?

Okadar hastalık var akrabalıkla alakalı blrde bilimi arkasına alarak savunmak cehaletin başka bir boyutu ne kadar araştırılsada garantisi yok olsaydı bizim kuzenlerde olurdu onlarda genetik taramadan geçtiler güya sonuç zihinsel engelli ağızdan beslenen çocuk diğerindede hormon bozukluğu var ,ne oldu ona bakan babalarında üzüntüden dolayı kalp rahatsızlığı başladı akşam yatarken solunum makinesiyle yatıyor akraba aşkın bedeli çok ağır oldu bu şimdi yaşamak mı ?yoksa yaşadıkları hayat cehenem mi bende size hak verdim
Midemi bulandırıyorsunuz.
Söyledikleriniz sapıklığın dik alâsı, bir de söylediğiniz gibi bilin insanıysanız durum daha vahim.
Yazık ki ne yazık.

akraba evliliği bana da hep garip gelir, ve kendim yaşamak istemezdim.
kendi çocuğum da yaşasın istemem.

acaba bu tarz evlilikler için, çocuk öncesinde yapılabilecek testler var mı?
belki bilen birisi yardımcı olabilir.
bilinen hastalıklar için testler yapılıp temizse olabilir.
burada tek düşündüğüm benim bebekte fiziksel-ruhsal sorun olması ihtimali.
bu ihtimal minimuma indirilebiliyorsa neden olmasın ki.
sonuçta yaşları baya büyük kişilerden bahsediyoruz.

Aiın size akraba hastalığı
Kalıtımsal Tehlike: Wilson Hastalığı
24.12.2015 Tweet
Kalıtımsal Tehlike: Wilson Hastalığı
İnsan vücudu adeta bir makine gibi
çalışıyor ve yanlış
programlandığında ciddi sorunlara
neden olabiliyor. Özellikle bu
dengeyi bozan en önemli
sebeplerden birisi de kalıtımsal
hastalıklar oluyor. Akraba
evliliklerinin yol açtığı “Wilson
Hastalığı” da bu sorunların başında
geliyor.
İlk neden akraba evliliği
Wilson hastalığı karaciğer, beyin,
böbrek, göz, kemik iliği ve diğer
hayati organlarda aşırı miktarda
bakır birikmesi sonucu gelişen
genetik geçişli metabolik bir
rahatsızlıktır. Genellikle de akraba
evliliğinin çok olduğu ülkelerde
yaygın olarak görülmektedir.
Wilson hastalığı erken teşhis edilip
tedavi edilmezse karaciğer
yetmezliğine (siroz), beyin
hücrelerinde bozulmalara ve hatta
ölümlere bile sebep olabilir.
Vücuttaki bakır seviyesi çoksa…
Bakır, tüketilen birçok gıda da
bulunan bir eser metalidir. Sinir
sistemi, kemik yapısı, kollajen ve
deri pigmenti melanin gelişiminde
önemli bir yeri vardır. Vücudun
sağlıklı kalabilmesi için çok az
seviyede bakıra ihtiyacı vardır.
İhtiyaçtan fazlasını ise vücut safra
yoluyla atar. Ancak wilson
hastalarında biriken bakır vücuttan
atılamaz ve karaciğer, beyin,
böbrek, kornea gibi organlarda
birikmeye başlar.
Başka hastalıklarla karıştırılıyor
Wilson hastası olan kişilerde
görülen birçok semptom başka
hastalıklarla da karıştırılabilir. Tabi
hastalığın seyrinde gözlemlenen
belirtiler vücudun hangi bölgesinin
wilson hastalığından daha çok
etkilendiğine göre değişkenlik
gösterebilir. Wilson hastalığı
genellikle 6 ile 20 yaş arasında
görülse de en sık 40 yaş öncesinde
kendini belli eder. Hastaların
çoğunluğu karaciğer kaynaklı
şikâyetlerle hekime başvurur. Daha
ileri yaşlarda nörolojik
semptomlarda artışlar gözlemlenir.
Belirtiler hem fizyolojik hem
psikolojik olabilir
Hastalığın en belirgin bulguları; ten
renginde sararma, gözün kornea
tabakasında kahverengimsi bir
halka, kusma, karın ağrısı, baş
ağrısı, mide bulantısı, salyada artış,
yutkunma güçlüğü ve iştahsızlıktır.
Bunların haricinde eklem ağrıları,
kollarda titreme, bacaklarda şişme,
kasılma, yürümede güçlük, deride
döküntü ve titreme de görülebilir.
Wilson hastalarında ayrıca davranış
bozuklukları, performansta düşme,
konsantrasyon ve konuşma
bozuklukları gibi psikolojik
semptomlar da gözlemlenebilir.
Daha ileri seviyelerde ise tüm
zihinsel işlevler durabilir. Bazı
vakalarda anemi (kansızlık) de
görülmüştür.
Hamilelikte teşhis edilebiliyor
Wilson hastalığı nadir
görüldüğünden rahatsızlığa ait
belirtiler ile teşhisi belirlemek
oldukça önemlidir. Eğer hastada
nedeni açıklanamayan karaciğer
fonksiyon bozukluğu ya da
nörolojik ve psikolojik sorunlar
gözlemleniyorsa wilson
hastalığından şüphelenilebilir.
Hastanın var olan bir metabolik
sorunu yoksa hastalığın teşhisi için
bazı özel testler gerekebilir.
Hamilelerde ise amniyosentez
yoluyla doğumdan önce hastalık
erken teşhis edilebilir. Bunların
haricinde kan ve idrar tahlilleri, göz
muayenesi, karaciğer biyopsisi,
radyolojik yöntemler ve genetik
analizi ile hastalığın tanısı
konulabilir.
Erken tedavi hayat kurtarır
Wilson hastalığı erken fark edilip
teşhisi konduğunda tedavi
edilebilir. Bu sayede karaciğerde ve
beyinde meydana gelebilecek
problemlerin de önüne geçilebilir.
Tedavideki ilk amaç hastanın
vücudunda biriken fazla bakırı ve
toksisitesi (zehirlilik) azaltmaktır.
Sonrasında ise bakırın vücutta
tekrar birikimi engellenir. Hastanın
vücudundaki fazla bakırı atmak için
bazı iğneler ve ilaçlar kullanılır.
Özel bir diyet uygulanmalı
Wilson hastalarının özel bir diyet
uygulaması şarttır. Özellikle bakır
içeren besinlerden uzak durmaları
gerekir. Her türlü sakatat ve deniz
ürünleri, mantar, bezelye,
mercimek, patates, soya fasulyesi
gibi yiyecekler beslenme
düzeninden çıkarılmalıdır. Ayrıca
çekirdek, fındık, yer fıstığı ve
çikolata gibi bakır açısından zengin
besinlerin tüketimi de
kısıtlanmalıdır. Mineralli içecekler
ve bira gibi mayalı içecekler de
kesinlikle tüketilmemelidir. Eğer
içilen suda 0,1 ppm’den fazla bakır
mevcut ise bu suyun içilmesi risk
oluşturabilir. Bu nedenle tüketilen
suyun bakır değeri mutlaka
öğrenilmelidir.
Ailedeki diğer bireyler de taranmalı
Tüm bu tedaviler ve önlemler
aksatılırsa bakır vücutta tekrar
birikir ve vakalar ölümle
sonuçlanabilir. Wilson tanısı
koyulan bir hastanın tedavisi ömür
boyu sürer. Bu hastalığa sahip olan
kişilerin kardeşleri ve varsa
çocukları da mutlaka kontrolden
geçirilmelidir. Tarama sonucu bu
kişilerin de vücutlarında bakır
birikimi söz konusuysa herhangi bir
belirti vermese bile hemen vakit
kaybetmeden tedaviye
başlanmalıdır.

Hala olabilir,onlar kardeş değil,nikah düşüyor vs diye zırvalayanlar var.. ya fenalık getirdiler vallahi içime. Olayın neresinden bakıyorsunuz çok merak ediyorum.Yahu kuzen ya kuzen teyze çocuğu,hala çocuğu,amca çocuğu vs.Bunların hepsi anne yarısı ya da baba yarısı demek dolayısıyla da kuzenler de kardeş sayılır. O halde teyzeyi,dayiyi,halayı vs anne baba yarısı olarak görmüyorsunuz.Eee yarin öbür gün kuzenle evliliği normallestirenler dayı,teyze,hala vs nikah düşer derler çünkü mantık bu..

Akraba evliliğini savunan ve normal olabilir diyenlere göre; ailede baba ve anneden,kız kardeşten,abiden başka herkes potansiyel evlenilecek kişi..Bunu yapanlar ve çanak tutanlar,savunanlar,normal diyenler sapkındır,igrenctir.Net!

Ortada genel geçer bir durum varken normalleştirmeye çalışiyolar. Savunalacak tek bir yanı bile yok.. İğrenç ve sapkin kelimelerine gelince,bence hakaret edilmiyor gerçekler dile getiriliyor;iğrence iğrenç,sapkın bir duruma da sapkın denir. Durum bundan ibaret...

aynen canım bu ilişkileri savunanlara göre, eşim beni kardeşimle aldatıyormuş konularına, yapacak bişey yok nikah düşüyor deyip geçeceğiz artık.

aldatma olmasın mesela, kocası ayrılsın 1 sene sonra kardeşiyle birlikte olsun, vay kocamla kardeşim birbirlerine nasıl bu gözle baktı diye ortalığı yıkacak kadınlar, burda nikah düşüyorsa herkes birbirine o gözle bakar diye ortalığı yıkıyorlar. nikah düşen herkes potansiyel eş adayı o zaman. 85 lik dede, 13 lük kızla evlenirse bu da sapıklık değil, çünkü nikah düşüyor, kocamı boşayıp kaynımla evlenebilirim ve buna kimse gayrıahlaki diyemez çünkü nikah düşüyor, aynı evde büyüdüğüm kuzenimle evlenebilirim çünkü nikah düşüyor :KK59:

Dinimizce sorun olmasa da çok zor durumda olmadan (dünyada kuzenden başka erkek kalmadığı zaman neslin üremesi için) akraba evliliği yapılmasının sonuçları bence iyi olmuyor.
Ayrıca kuzenlerimle çok yakın ilişkimiz olmasa da kuzen sonuçta yani ben asla o tarz şeyler düşünemem fakat ahkam kesmeye gerek yok herkesin kendi tercihi.

Back
X