Akraba Evliliği Karşı Çıkmalar

Dinin haram kılmadığı her şeyi yapalım o zaman.
Etik olsun olmasın.
Kuzemin değil 3. kuşak akrabalar bile kardeş gibi görülür bizde.
Öyle görülmese bile 6 milyarlık dünyada başka eş adayı mı yok Allah aşkına.
Bir de akraba evliliğiyle eşcinselliği nasıl karşılaştırdınız anlayabilmiş değilim.
Elmayla armutu karşılaştırmak gibi bir şey bu.
Sağlık boyutuna girmiyorum bile.
Sizin seçimleriniz yüzünden sizi seçme hakkı olmayan bireyleri etkiliyorsunuz. (doğacak çocuk)
Hak mı reva mı??

Dinimizce sorun olmasa da çok zor durumda olmadan (dünyada kuzenden başka erkek kalmadığı zaman neslin üremesi için) akraba evliliği yapılmasının sonuçları bence iyi olmuyor.
Ayrıca kuzenlerimle çok yakın ilişkimiz olmasa da kuzen sonuçta yani ben asla o tarz şeyler düşünemem fakat ahkam kesmeye gerek yok herkesin kendi tercihi.
Yorumunuz çok hoşuma gitti belirtmek isterim. Her açıdan bakıp kimseyi kınamadan, yaftalamadan kendi görüşünüzü belirtmişsiniz.

keşke herkes böyle yorumlar yapabilse. Konu sahibi bile durumla alakalı midem bulanıyor demiş. Konuyu niye açmış anlamış değilim, evlenecek kişiler buna mı danışmış ya da evlenecek taraflardan biri kendisi mi bilemedim. Amaç buraların nabzını ölçmekse ziyadesiyle başarmış. Kendi gibi düşünmeyenleri hep öteleyen sözde saygılı tipler zırt diye çıkıverdi.

.........................Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir ...........................

Ben Çerkesim.

Bilen bilir Çerkesler akraba evliliği konusunda çok katıdır bırak yedi göbek akrabayı aynı soyadını taşıdığın kişiyle bile evlenemezsin. Hele kuzenle falan olacak iş değil fururlar adamı.

Ama bu benim değer yargılarımdır, herkes benim gibi düşünmek zorunda değil. Herkesin yetişme tarzı kültürü farklıdır. Benim gibi olmayanlara tutup da hakaret edemem buradakilerin yaptığı gibi. Çoğu da sürekli yazan üyeler tek tek alıntı yapmak isterdim vaktim yok o kadar sinirlendim.

Yahu siz kimsiniz ya kimsiniz? Ne sanıyorsunuz kendinizi midesizler iğrençler kendi çaplarında had bildirmeler havada uçuşmuş. İster evlenir ister evlenmez sana ne yavrum sanane? Hangi hakla alttan altta hakaret edebiliyorsunuz siz? Midesi almıyormuş haspamın. Yürü ya.

Büyük teyzem hala oğluyla evli çocukları olmuyo,dayım amca kızıyla evli 2 kızları var ikisi de çok ciddi sağlık problemleri yaşadılar, baba tarafında hiç yok asla da onay vermezler, kardeş gibidir kuzenler hatta 2.3.derece kuzenler dahi öyle, ben kendi amca oğlumu 10.15 sene sonra görmüştüm kan çeker derler ya öyle sarıldık birbirimize hiç o gözle baktığımı düşünemiyorum

Melezleşme iyidir arkadaşlar, her açıdan

Yorumlardan anladığım bir yüzyıl daha akıl mantık izan olmayacak bu topraklarda,biz göremedik bebelerimiz de göremeyecek anlaşıldı

Benim annemde kuzeniyle evlenmiş.Evleneceği gece bir yakını o gece yaşananlar hakkında bilgi vermiş.Annem bayağı bir korkmuş.Yakını gittikten sonra kendini teselli etmiş.Onun kocası öyle yapmış ama Onun kocası yabancı,bu benim kuzenim öyle birşey yapmaz ki diye avunmuş.:KK53:

Benim annemde kuzeniyle evlenmiş.Evleneceği gece bir yakını o gece yaşananlar hakkında bilgi vermiş.Annem bayağı bir korkmuş.Yakını gittikten sonra kendini teselli etmiş.Onun kocası öyle yapmış ama Onun kocası yabancı,bu benim kuzenim öyle birşey yapmaz ki diye avunmuş.:KK53:

Yapılan her neyse artık yapmış mı peki kuzen

Elimde olmadan kahkaha attım ya :D
Kaç yaşındaymış ki anneniz?

Tabi biraz da küçükmüş yaşı.
Ama yine de trajik aslında birazcık. Korkmuştur da...
Trajik ama babama karşı da sevgisi de varmış.Sağolsun babamdan yana sıkıntı çekmemiş ama babaannem çektirmiş.Evlenmesine dedem karşı çıkmış,anneannem vermek istemiş.Dedem eğer ilerisinde kızım sorun yaşar ,kızıma kötü davranırlarsa aramız bozulur haberin olsun demiş.Annemde annesi kötü olmasın diye kv problemlerini annesine hiç anlatmamış.:cry:Biz bildikte ne oldu?Yine korkmadık mı?:KK53:

Benim içinde kabul edilemez bir durum,bizde değil 1. Derece 3. 4. Derece bile akraba evliliği yok çok şükür,ben engel olabileceklerini sanmıyorum,bide aileler küsmüş arada hiç yiğenlik ilişkisi yok,bu yine ailelerin hatası.Bak bu senin falanca akraban vs denmezse herşey olabilir :(

Merhaba. .
Benim öz teyzemin oglu kendi öz halasinin kizina aşık olmuş kizda tabiki aşık
Ailelere soylediler ama herkes kabul etmedi karsilar genis ailemiz de hic boyle evlilik yok bu arada dedeleri evlatliktan red ederiz diye kesin kararli
kizin babasi karsi oglanin babasi biraz ilimli oda kacariz diyorlar yanlsi bir sey yapmasinlar diye herkes karisik
sizce nasil yaklasmalari gerek basina boyle olay gelen varmi
akraba Evliliği zor mu gecer
onlarda bir akil ariyor o yuzden soruyorum
Teşekkürler
benim eşimin ailesinde bu durum o kadar normalleşmişki bir çoğu öz kuzeniyle evlenmiş. Bana da ters kuzenlerimizi kardeş gibi görerek büyüdük, garip geliyor tabi. Evlatlarımın bu şekilde kuzenlerine kem gözle bakmasını istemem açıkcası Allah uzak etsin benden isteyenler kendi bilir bişe diyemicem.

Olabilir ama bana ters geliyor. Bizim kuzenlerle kardeş gibi büyüdük ne bileyim kendimi kuzenimle hayal edemem
Aynen öyle.. 6 kız kuzenim var gerçi 3'ü daha çok küçük.. 2 erkek kuzenim var ama erkek olanı, hiç birine değişmem. Tek çocuk olduğum için mi, yoksa yaşlarımız yakın olup beraber büyüdüğümüz için mi bilmiyorum (gerçi diğerleriyle de beraber büyüdük ama..) o benim için çok farklı. Öz kardeş olsak bu kadar anlaşamazdık her halde. 26 yaşındayız ve bugüne kadar en ufak kavgamız olmadı. Kızlarla doğru düzgün görüşmüyoruz bile

Çok kızdım
Hafi ikinci çocuk vefat etti
Üç niye?
Tavşan gibi üremeden tutsalar ya şeylerini
Aynı şeyi ben de söyledim,fakat nafile. Şimdi bu acı gerçekle yaşamak zorundalar ama olan o masum yavrulara oldu.

Back
X