Akraba evliligi sacmalığı

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.292
7.080
398
Biz göcmen kökenli bir aileyiz 7 kuşak öteme de baksam akraba evliliği yok bizde cok ayıplanır komsu oğlu bile kardeştir aklından gecireni linc ederler.Benim kardeşim dedemin babasinın kuzeninin torunuyla görüsüyormus 27 yasında kendisi ciddi düsündüğünü söylüyor.Böyle anlatınca dıdımın dıdısı ama is öyle degil iste annem babam karsı çıkmış kardesim beni aradı abla sen ikna edersin diye.Ya dedim akraba evliligi nedir milyarlarca insan içinden gönül bu sevmiş tamam ama karşı cıktıgım bu zihniyetle büyüdüğüm yerde tersini destekleyemem aileme tavır yapıyormus nasil yaklasmalıyız uzaktan da olsa kuzen işte.Karsı cıktikça askı alevlenecek biliyorum ne yapilmalı acaba kendisi uzman dogu görevinde yalnizlıktan sıkıldıgından mı böyle yapıyordur acaba sordum alakası yok diyor..

Biz göcmen kökenli bir aileyiz 7 kuşak öteme de baksam akraba evliliği yok bizde cok ayıplanır komsu oğlu bile kardeştir aklından gecireni linc ederler.Benim kardeşim dedemin babasinın kuzeninin torunuyla görüsüyormus 27 yasında kendisi ciddi düsündüğünü söylüyor.Böyle anlatınca dıdımın dıdısı ama is öyle degil iste annem babam karsı çıkmış kardesim beni aradı abla sen ikna edersin diye.Ya dedim akraba evliligi nedir milyarlarca insan içinden gönül bu sevmiş tamam ama karşı cıktıgım bu zihniyetle büyüdüğüm yerde tersini destekleyemem aileme tavır yapıyormus nasil yaklasmalıyız uzaktan da olsa kuzen işte.Karsı cıktikça askı alevlenecek biliyorum ne yapilmalı acaba kendisi uzman dogu görevinde yalnizlıktan sıkıldıgından mı böyle yapıyordur acaba sordum alakası yok diyor..
Akraba evliliğine bende karşıyım ama kafaya koymuşsa ne denir bilmiyorum. Kuzenimde kuzeniyle evlenmişti kuzen kuzen takılıyorduk :KK70: Kötü tabi bu durumun normalleştirilmesi ürkütücü birbirine kardeş akraba gözüyle bakamayacaksın artık. Nasıl kardeşine o gözle bakamıyorsan imkansızsa benim için yakın uzak tüm akrabalar kardeş gibidir bakılmamalı ama işte kimileri için öyle olmuyor.

Bir iliskinin akraba evliligi olarak tanimlanabilmesi icin 3. Derece kan bagi olanlarin kendi icinde evliligi olmasi gerekmiyor mu?

Yani cember kuzenlerinizin, babanizinin kuzenlerinin ve dedenizin kuzenlerinin olusturdugu bireylerden olusuyor. Sizin belirttiginiz bu cember cok disinda.

Geri kalanlar icin Sezen Aksu soyluyor:

“Ask bile cozemezse yaziklar olsun,
Ne bu ucurum boyle yurekler arasi?”

Ben de akraba evliliğine karşıyım ama bu teyze oğlu, amca oğlu gibi şeyler de...

Dedemin babasının kuzeninin torunu buna girmiyor. Bence çok tuhafsiniz. Bu saçma düşünce yüzünden kardeşinizi mutsuz edeceksiniz.
Bizim ailede cidden öyle akrabaysa konu kapanmistir o zihniyetteler

Benim kardeşim dedemin babasinın kuzeninin torunuyla
Akrabası mı kalmış onun ya cümlenin sonuna gelene kadar başında kurduğum şemayı unutuyorum. Neden karşısınız genetik faktörler benim kadar unutkan değildir onu anlarım ancak sosyolojik ise çok da sorun değil bence.

Akraba evliliğine bende karşıyım ama kafaya koymuşsa ne denir bilmiyorum. Kuzenimde kuzeniyle evlenmişti kuzen kuzen takılıyorduk :KK70: Kötü tabi bu durumun normalleştirilmesi ürkütücü birbirine kardeş akraba gözüyle bakamayacaksın artık. Nasıl kardeşine o gözle bakamıyorsan imkansızsa benim için yakın uzak tüm akrabalar kardeş gibidir bakılmamalı ama işte kimileri için öyle olmuyor.
Ben mesela didimin didisi de olsa evlenmem ama iste sevmis

Akrabası mı kalmış onun ya cümlenin sonuna gelene kadar başında kurduğum şemayı unutuyorum. Neden karşısınız genetik faktörler benim kadar unutkan değildir onu anlarım ancak sosyolojik ise çok da sorun değil bence.
Olasi kotu bir durumda aileler kotu olurmus yuzyuze bakilirmis cocuklugunu bildigin akraba dedigin insanla olmazmis vs seyler kucuklukten beri ayni seyleri diyorlar hep onlar da oyle buyumus

Bir iliskinin akraba evliligi olarak tanimlanabilmesi icin 3. Derece kan bagi olanlarin kendi icinde evliligi olmasi gerekmiyor mu?

Yani cember kuzenlerinizin, babanizinin kuzenlerinin ve dedenizin kuzenlerinin olusturdugu bireylerden olusuyor. Sizin belirttiginiz bu cember cok disinda.

Geri kalanlar icin Sezen Aksu soyluyor:

“Ask bile cozemezse yaziklar olsun,
Ne bu ucurum boyle yurekler arasi?”
Bizim sulalede o da yakin sayiliyor cok karsilar inanilmaz derecede annemle.babam konu acilinca cok kizmislar kardesim yumusatmami istemis ama o dusunceyle suregelen zihniyeti ben nasil yumusatabilirim ki

Biz de göçmeniz ve akraba evliliğine karşı çıkmakla inanılmaz gurur duyar herkes. Bazen abartıp bizde komşu kızına bile yan gözle bakılmaz filan derler hatta. Ama nasıl ki sırf birlikte büyüdüler diye iki komşu çocuğunun flörtleşmesi sıkıntı değilse sizin kardeşinizin durum da genetik ya da başka bir açıdan herhangi bir sıkıntı yaratmıyor.

Şu yazıyı inceleyip gerekli hesaplamayı yaparsanız görürsünüz kuzenlik derecesi 10dan fazla kardeşinizle kızın. Paylaştıkları genetik havuzda 0,01den az bu yüzden

Olasi kotu bir durumda aileler kotu olurmus yuzyuze bakilirmis cocuklugunu bildigin akraba dedigin insanla olmazmis vs seyler kucuklukten beri ayni seyleri diyorlar hep onlar da oyle buyumus

Dedemin babasinin kuzeninin torunlari kim hiç bilmiyorum hatirlamiyorum ben amma sıkı bağlariniz varmiş bu arada. 😂 Yanlislikla evlenmeye kalksam haberim olurdu anca.

Boyle bir aile bagi varken de didisinin disi da olsa akraba akrabadir. Bizim de yoktur akraba evliliği. 252662 sene gormedigim tanimadigim birini getirip bu şurdan akrabamiz oluyor diyorlar bazen o benim için akrabadir bitmiştir yani herkes boyledir. 🤷

Son düzenleme:
Biz de göçmeniz ve akraba evliliğine karşı çıkmakla inanılmaz gurur duyar herkes. Bazen abartıp bizde komşu kızına bile yan gözle bakılmaz filan derler hatta. Ama nasıl ki sırf birlikte büyüdüler diye iki komşu çocuğunun flörtleşmesi sıkıntı değilse sizin kardeşinizin durum da genetik ya da başka bir açıdan herhangi bir sıkıntı yaratmıyor.

Şu yazıyı inceleyip gerekli hesaplamayı yaparsanız görürsünüz kuzenlik derecesi 10dan fazla kardeşinizle kızın. Paylaştıkları genetik havuzda 0,01den az bu yüzden
Benim fikrim bu makaleyi okuyunca degisir belki ama ailem ne der bilemiyrum cok kizmislar insanlar bayramlarda evimize geliyor sen kizlarina mi baktin diye

Dedemin babasinin kuzeninin torunlari kim hiç bilmiyorum ben amma sıkı bağlariniz varmiş bur arada. 😂 Yanlislikla evlenmeye kalksam haberim olurdu anca.

Boyle bir aile bagi varken de didisinin disi da olsa akraba akrabadir. Bizim de yoktur akraba evliliği. 252662 sene gormedigim tanimadigim birini getirip bu şurdan akrabamiz oluyor diyorlar bazen o benim için akrabadir bitmiştir yani herkes boyledir. 🤷
Heh aynen oyle iste bizimkiler de hic tanimadigim ama X abin diye bahsedilen cok akrabam var mesela tanimasam da yasakli

Ben mesela didimin didisi de olsa evlenmem ama iste sevmis
Bi başkasını yargılayıp karışmam sonuçta onun kararı, duyguları. Ama bende yakın ya da uzak fark etmez akrabamsa o gözle bakamam. Bizim sülale birde çok sinir bozucu ve delidir ondanda olabilir benim soğuk tavrım :D Ama siz bence ne karşı çıkın ne de uğraşın derim akışına bırakın kardeşiniz çözsün meseleyi.

Bi başkasını yargılayıp karışmam sonuçta onun kararı, duyguları. Ama bende yakın ya da uzak fark etmez akrabamsa o gözle bakamam. Bizim sülale birde çok sinir bozucu ve delidir ondanda olabilir benim soğuk tavrım :KK70: Ama siz bence ne karşı çıkın ne de uğraşın derim akışına bırakın kardeşiniz çözsün meseleyi.
Ailem de kendince hakli yani neyse artik zaman

Ben de akraba evliliğine karşıyım ama bu teyze oğlu, amca oğlu gibi şeyler de...

Dedemin babasının kuzeninin torunu buna girmiyor. Bence çok tuhafsiniz. Bu saçma düşünce yüzünden kardeşinizi mutsuz edeceksiniz.

Konu sahibi , akrabalık bağını dedesinden anlattığı için çok uzak akraba izlenimi doğuyor okurken ; gerçekte o kadar uzak değil akrabalık bağları.

Boşnak mısınız acaba?
Bizdede akrabalık çok önemlidir ve dediğiniz gibi bir durum olsa benim ailemde karşı çıkar ve inanın ki ikna edilmezler.
Komşumuzun kızı soyadının aynı olduğu bir çocukla evlendi ama akrabalık neredeyse yok dıdısının dıdısı. Bir sene geçti hala konuşur millet oysa kimene değil mi sevmişler birbirlerini.
Ailenize inatlaşmanın kardeşinizi dahada iteceğini anlatın biraz ılımlı olurlarsa kardeşinizde inada bindirmemiş olup sağlıklı düşünebilir.

E yani dıdımın dıdısı yani babamın dedesinin kuzenini bilmiyorum varmı bile 🤣

Akraba evliligi 2. Dereceden yakın olanlarla yapılması sakıncalı

Hem genetik hastalıklar hemde kardeş sayılan kuzenle evlenme oluyor

Teyze çocugu amca çocugu dayı veya öz yeğen falan

Back
X